X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale optymizm to super sprawa, moge Ci go troche skrasc bo ja raczej hurapesymizm;)
    no moze obiecam, bo na sama mysl o kolejnym lekarzu, kolejnych badaniach mnie wzdryga...

aszka, MoBo lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastka mozesz brac po skoku tempki ale to nie znaczy ze owu była, poniewaz np. mi i wychodzily testy owulacyjne i skok a owu nie było, sie okazywało na monicie. Najpierw to trzeba by było sprawdzic, niby nawet biorac dupka mozna zrobic 7 dni po przewidywanej owu badaniee progsteronu i powinno pokazac czy była owu czy nie, chociaz tak do konca nie jest to badania miaradojane jezeli ktos bierze progesteron(lutke lub dupka). Ja przez kilka cykli to chodziłam co kilka dni na monity, niestety ale kasa leciała jak szalona bo za kazdy monit buliłam po 120 zł, ale przynajmniej ustaliłam z lekarzem ze nie ma owu. Tak samo jak trafisz do kliniki to zapytaja czy masz owulacje, wiec i tak czy siak trzeba to sprawdzic i jakie pecherzyki Ci rosna, czy wiecej czy mniej, czy pekaja itd. Badanie nasienia faceta zrobic mozna tez przed klinika zeby miec obraz czy to nie problem w tym oraz badania hormonow. A pozniej w klinice to juz HSG itd.

Tez brałam a raczej piłam inofolic mi na zajscie nie pomogł, ale miałam lepsze wyniki badan po nim :)

pierwiastka, Dani lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka,
    Dzięki za rady.Na chwilę obecną nie czuje sie na siłach tak bez żadnych badań poglądowych od razu do kliniki na monity chociaż wiem, że to by pewnie było najpewniejsze źródło informacji. Mam tak słabą @ , PMSy i zimno mi i dochodze do siebie po stresach rodzinnych, że chcę sobie dać 2 -3 cykle na dojście do siebie, cieszenie się okresem przedświątecznym, koncertami (idziemy ze ślubnym na 3 :) ) i zobaczyć czy zmiany w diecie coś działają. W tym czasie obserwacje, badania hormonów i nasionek i z tymi informacjami do gina w klinice niech myśli co dalej. Na wizytę z NFZ nie będę czekać bo to lata świetlne więc przez ten czas i kase będę zbierać z przeznaczeniem na diagnoze i ewentualne leczenie.

Takie mam przemyślenia od samego rana ;)

Dzień bry Wam :)

pierwsza :D

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, i jeszcze mam ambitny plan żeby regularnie ćwiczyć, np to:
    https://www.youtube.com/watch?v=RJ7ThDFkv_I

Dani, She Wolf lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Czy robiłaś cokolwiek żeby to poprawić? Jeśli tak to czy przyniosło to zamierzony efekt? I co pomogło? Zresztą po co ja pytam, przecież Ty już cieszysz się swoim szczęściem ;) :) Malutka dbaj o siebie. Tylko napisz coś więcej o tym śluzie.

Ja mogę podpowiedziec co mi pomogło, nie zwiekszyło mi ,śluzu i jego jakości ale najwidoczniej miałam ok a jedyne co to mam gesty sluz i uzywając syropu na gardło o nazwie i w składzie Guajazyl pięknie go rozrzedziłam i w 2c zaszłam w ciąże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 08:39

MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    aha, i jeszcze mam ambitny plan żeby regularnie ćwiczyć, np to:
    https://www.youtube.com/watch?v=RJ7ThDFkv_I

Pilates, yoga jak najbardziej :)

pierwiastka, Dani lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    o Dong Quai nie słyszałam i nawet nie wiem gdzie bym to mogła kupić ....

Ja biore Dong Quai od kilku miesięcy - polecam. Mialam bolesne miesiączki a teraz nic mnie nie boli, cud. Tylko Donga w czasie staran mozna brac tylko pierwszej fazie, do owulki. Choc ty bys mogla brac ze 3 miesiące przez caly miesiąc, biorąc pod uwagę twoje objawy (cienka miesiączka, cykle bezowulacyjne).

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Mobo staram sie jesc same lekkostrawne potrawy, juz sama nie wiem czy lepiej wcale nic nie jesc. Mace jem i tez myslam ze moze to przez nia :( Wczoraj bralam kazdy suplement w odstepie godziny i nic mnie po nich nie bolalo. Za to jak zjadlam obiad to zaczelo. W kazdym razie mam glodowke :P

Loret, tak, za kazdym razem jak mialam objawy to mialam robiony wymaz i to byla w wiekszosci razy candidia, a raz bakteria.
    Idz do lekarza bo lepiej teraz to zaleczyc niz sie w ciazy meczyc :P

Pierwiastka bardzo dobry plan :) Musze tez dzis pocwiczyc i sie zrelaksowac, bo juz mnie nerwica bierze :P

Dani lepiej tego Donga nie brac caly cykl przy staraniach. Do owulacji spokojnie wystarczy zeby endo sie polepszylo :)

Dziewczyny dostalam list z kliniki - mam wizyte za tydzien. Czyli wyrobimy sie w tym cyklu zeby podpisac papiery i chyba damy rade z IUI w nowym cyklu :) Ale sie ciesze :)
    A wogole to u mnie chyba juz po owulce bo szyjka sie obnizyla i sluz jest lepki, ale dziwne, bo dopiero wczoraj wieczorem mialam peak LH :/ No nic, czekam co tempka mi powie prze najblizsze dni :)

Ylya, Dani, Storczyk31 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

Dziewczyny dostalam list z kliniki - mam wizyte za tydzien. Czyli wyrobimy sie w tym cyklu zeby podpisac papiery i chyba damy rade z IUI w nowym cyklu :) Ale sie ciesze :)

Ale fajnie :-) Gratuluję! A powiedz, jakie papiery się tam podpisuje? I jakie badania przed IUI jeszcze macie do zrobienia czy już wszystko za Wami?

She Wolf lubi tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    Ale fajnie :-) Gratuluję! A powiedz, jakie papiery się tam podpisuje? I jakie badania przed IUI jeszcze macie do zrobienia czy już wszystko za Wami?

Musimy podpisac ze bedziemy sie opiekowac ewentualnym dzieckiem, zgode partnera na uzycie jego nasienia do zaplodnienia i ogolna zgode na procedure z zalaczonymi naszymi zdjeciami :)
    Badan przed nie musimy robic, wiem ze chyba bede tylko miala jakies badania przed samym IUI, ale to tylko taka ogolna informacja na ulotce, lekarka nic mi nie powiedziala. Oni to sa tacy wyluzowani ze nie zdziwie sie jak niebede miala zadnych badan. Opieraja sie jak dotad tylko badaniami hormonow i nasienia z poczatku roku i wynikiem mojego hsg :)

A jescze sie w papierach doczytalam ze jednym z proponowanych dla mnie lekow jes Metformina! Lekarka nic o tym nie wspomniala, dopiero w domu doczytalam. Slyslam ze ten lek pomaga nawet jesli sie nie ma PCOS, ale mogla mi wytlumaczyc a ni dala papiery, na pytania odpowiadala jakby chciala sie mnie jak najszybciej pozbyc i to wszystko :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 14:15

Ylya lubi tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

Mobo staram sie jesc same lekkostrawne potrawy, juz sama nie wiem czy lepiej wcale nic nie jesc. Mace jem i tez myslam ze moze to przez nia :( Wczoraj bralam kazdy suplement w odstepie godziny i nic mnie po nich nie bolalo. Za to jak zjadlam obiad to zaczelo. W kazdym razie mam glodowke :P

A wogole to u mnie chyba juz po owulce bo szyjka sie obnizyla i sluz jest lepki, ale dziwne, bo dopiero wczoraj wieczorem mialam peak LH :/ No nic, czekam co tempka mi powie prze najblizsze dni :)

She zgoogluj 'Maca stomach pain' - wydaje mi sie ze to od tego. Jak mi powiedzialas ze Cie boli brzuch to dopiero mnie po dniu tknelo, ze to Maca wywoluje takie reakcje i wtedy odtstawic. Wiesz adaptogenne ziola i toniki nie dzialaja od razu, one odkladaja sie w srodku i maja pozniejszy toszke 'kick off', dopiero tez wtedy widac skutki uboczne.

Zarabista nowina z klinika :) Wnet bedzie cIOnza :) strasznie fajnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 14:16

She Wolf, Storczyk31 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Ja biore Dong Quai od kilku miesięcy - polecam. Mialam bolesne miesiączki a teraz nic mnie nie boli, cud. Tylko Donga w czasie staran mozna brac tylko pierwszej fazie, do owulki. Choc ty bys mogla brac ze 3 miesiące przez caly miesiąc, biorąc pod uwagę twoje objawy (cienka miesiączka, cykle bezowulacyjne).
    dzięki za sugestie, ale już zamówiłam inofem przez internet bo taniej, może zdązy dojśc zanim się nowy cykl zacznie :)
    nie chcę tych 2 suplementów łączyć żeby nie przesadzić ale wpisze sobie na listę do wypróbowania :)

Dani lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, super wieści :) fajnie że coś się dzieje w dobrym kierunku :)

She Wolf lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, a kiedy ten estrogen badać? robie liste badań na najbiliższy cykl to sobie dopiszę ;)

• MoBo Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    MoBo, a kiedy ten estrogen badać? robie liste badań na najbiliższy cykl to sobie dopiszę ;)

Badania hormonalne robi sie 3-5 dnia cyklu, a pozniej po owulacji 7-8 dpo (w cyklach regularnych i ksiazkowych 28 dniowych to bedzie 21-22 dzien cyklu, w innych przypadkach trzeba dopasowac).
    Bada sie lh, fsh, prolaktyne, progesteron i estradiol, mozesz tez AMH (to je rezerwa jajnikowa).
    Mozna tez dorzucic testosteron i TSH jak nie mialas badanego (ale to tylko raz np. na poczatku)

Jak cos pominelam to dziewczyny dorzuca.

Storczyk31 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    She dobrze gadasz lepiej tera niz w cionzy hehe...
    A i super ze cos sie ruszylo oby zaskoczylo! ;)
    Nooo ja jak tak czytam to tez mam ochote wypisac i porobic badania ale jak tylko w domu pada slowo laboratorium to gromy leca... Staremu puszczaja z lekka nerwy;) w sumie troche sie juz nalatalam z tymi badaniami a i tak widze ze nie wszystko zrobione ech..,
    Milego popoludnia mimo tej ponurej aury;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 15:54

MoBo, She Wolf, Storczyk31 lubią tę wiadomość

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    She dobrze gadasz lepiej tera niz w cionzy hehe...
    A i super ze cos sie ruszylo oby zaskoczylo! ;)
    Nooo ja jak tak czytam to tez mam ochote wypisac i porobic badania ale jak tylko w domu pada slowo laboratorium to gromy leca... Staremu puszczaja z lekka nerwy;) w sumie troche sie juz nalatalam z tymi badaniami a i tak widze ze nie wszystko zrobione ech..,
    Milego popoludnia mimo tej ponurej aury;)

Moj jakby tylko cos pierdnal to wtedy by dopiero zobaczyl. Bo w staraniach trzeba tak samo siedziec i chciec! Ja jak wracam po badaniach to mi reke caluje bo boli.
    dobrze ze nie trafil na take babe jak ja bo bym go tam w minucie rosniosla!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 16:14

loret1, She Wolf, Storczyk31 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super She Wolf, trzymam kciuki za IUI, pisz jak idzie, dawaj znac! Ja od grudnia dopiero. Jednak sie nie zdecydowalam zapodawac sobie zastrzyki w brzuch w podróżach sluzbowych. Moze zajde naturalnie po tym badaniu HSG przez najblizsze dwa miesiace? No mam nadzieje ze ja jak zaczne z IUI to ty juz zaciążona będziesz :)

She Wolf, Storczyk31, Ylya lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu to Ty konkret babka jestes:) bidulek nawet pryknac nie moze ;):):)
    To dobry chlopak jest w sumie ten moj, tylko niestety chyba dopadl go stres z tym zwiazany, a ja ciagle ostatnimy czasy mowilam co to bym poleciala i porobila i tak non stop...on przyjal teraz, ze badania mam ok, lekarz dal nam teraz leki wiec jakby trzeba na spokojnie to robic;) a tak jest cierpliwy i jak trzeba to idzie do lekarza tez sie bada, zreszta zapowiedzialam ze bedzie ze mna chodzil i zobaczy, poslucha jak to jest i bedzie mogl tez miec zdanie o lekarzu no i o calej sprawie...
    Ale oczywiscie w planach cos tam mam do zrobienia nie ma to tamto;) w sumie to jemu pierwszemu instynkt sie pojawil...

MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

loret1
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo, ok to co mam odstawic ta Mace na zawsze? Dopiero co zmowilam kolejne wielkie opakowanie :/

Loret a co to za nerwy ma Twoj ksiaze? To w koncu nie on sie kluje po lapach :/ Niech nie marudzi bo starania w naszym wieku to juz nie takie proste jak by byly 10 lat temu. Jak trzeba cos zbadac to trzeba ;)

Dani, oby u Ciebie byla ta ciaza bez hsg :)
    Teraz sobie wyluzuj i jedz w te podroze i moze iui nie bedzie potrzebne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 16:47

Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ