35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
She Wolf wrote:Mobo, ok to co mam odstawic ta Mace na zawsze? Dopiero co zmowilam kolejne wielkie opakowanie
Loret a co to za nerwy ma Twoj ksiaze? To w koncu nie on sie kluje po lapachNiech nie marudzi bo starania w naszym wieku to juz nie takie proste jak by byly 10 lat temu. Jak trzeba cos zbadac to trzeba
A zmniej dawke o polowe i obserwuj, bo czasem to tylko wysoka dawka. Jak bedzie dalej bolal to odstawic. Po jakims czasie mozesz sprobowac znow ale stopniowo. Tak ogolnie to wszystkie te ziola powinno sie wprowadzac po minimalnej dawce i zwiekszac stopniowo (szkoda ze nie zalecaja na opakowaniach).
She Wolf lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:po hsg
Nie lap mnie za slowkaMargaret.Se, Dani lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
MoBo wrote:A zmniej dawke o polowe i obserwuj, bo czasem to tylko wysoka dawka. Jak bedzie dalej bolal to odstawic. Po jakims czasie mozesz sprobowac znow ale stopniowo. Tak ogolnie to wszystkie te ziola powinno sie wprowadzac po minimalnej dawce i zwiekszac stopniowo (szkoda ze nie zalecaja na opakowaniach).
Ok, na kilka dni odstawie, a potem wprowadze po trochu. Bralam mniej, ale sama mi powiedzialas zeby brac 1500mg z tego co pamietamZreszta nie wiadomo czemu mnie boli
Margaret.Se lubi tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Ok, na kilka dni odstawie, a potem wprowadze po trochu. Bralam mniej, ale sama mi powiedzialas zeby brac 1500mg z tego co pamietam
Zreszta nie wiadomo czemu mnie boli
To czyli wprowadzilas powolutku bo bralas mniej i zwiekszylas
Tak i trzymam sie tego, ze dawka 1500 jest dobra, ale ciezko przewidziec ze na kogos bedzie zle dzialalo. No nie wiadomo, ae idziemy droga eliminacji zaczynajac od tych bardziej oczywistych mozliwosci.
She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Ok Dr Mobo
Odstawiam to na jakis czas a potem wroce stopnioewo do 1000mg, bo wtedy nie mialam zadnych sensacji
Szkoda tych ziolek, bo moze to nie ich wina
Ja mam dzis jakas burze hormonow, bo tak sie popstrzykalam ze swoim przez smsy, ze sie chyba porzadnie wk... na mnieNo coz bedzie pogadanka wieczorem
MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
She Wolf wrote:
Ja mam dzis jakas burze hormonow, bo tak sie popstrzykalam ze swoim przez smsy, ze sie chyba porzadnie wk... na mnieNo coz bedzie pogadanka wieczorem
chyba coś w powietrzu musi być bo mojemu tez sie oberwało
MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
MoBo wrote:Badania hormonalne robi sie 3-5 dnia cyklu, a pozniej po owulacji 7-8 dpo (w cyklach regularnych i ksiazkowych 28 dniowych to bedzie 21-22 dzien cyklu, w innych przypadkach trzeba dopasowac).
Bada sie lh, fsh, prolaktyne, progesteron i estradiol, mozesz tez AMH (to je rezerwa jajnikowa).
Mozna tez dorzucic testosteron i TSH jak nie mialas badanego (ale to tylko raz np. na poczatku)
Jak cos pominelam to dziewczyny dorzuca.
dziękiMoBo lubi tę wiadomość
Dziewczeta luzujta majty bo te nerwy to nic dobrego
Mi do @ zostal tydzien ale staram sie nie nakrecac:)
She to na zgode najlepszy... Takze tak...
A u mnie to bylo tak: podjecie staran, zlecone badania-zrobione, chlop tez. Nastepnie kolejne zrobione...
Nadal nic nie wychodzi uderzam do innego, kobita dala mi liste przeroznych dziwnych badan moim zdaniem pod in vitro bo tylko jej zadaniem to moze nam pomoc( no i tu mielismy wymiane zdan ja chcialam, chlop zeby sie wstrzymac)i ja juz chce sie rzucac na laby na co moj ze wrocimy do starego gina bo obiecal pchnac sprawe. No i jak bedzie kazal cos badac to wtedy! Wiec mowie ze idzie ze mna i na kazda wizyte bede Go brac(monitoring moze mu daruje) potem czytam Was i okazuje sie ze mam cos nie przebadane i juz mam ochote robic...
No ale sklaniam sie do powtorzenia hormonow, morgologia, mocz+posiew i chcialabym tez zeby mi grzebneli w interesie czy nie ma jakiegos podgrzybka i o tak sprawa wyglada... A wszystko robie prywatnie..,
MoBo, Storczyk31, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość
loret1 -
Czasami mam takie zastanowienie czy bede w tej cionzy...? Czy to jest mozliwe? A czasami mysle, ze trudno moze tak ma byc...?
Moze sie na matule nie nadaje??? Jestem rasowym leniem
O tak mnie najdzie czasami...Storczyk31, Ylya, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość
loret1 -
loret1 wrote:Dziewczeta luzujta majty bo te nerwy to nic dobrego
Mi do @ zostal tydzien ale staram sie nie nakrecac:)
mnie się marzy urlop...tak ze 3 tygodnie z dala od wszystkiego i bez zasięgu komórki, może wreszcie @ by przyszła
widzisz Loret problem jest taki że jak się czyta o tych badaniach a pptem lata je robić i bierze się codziennie suplementy to się po prostu nie da zapomnieć i nie myślec a co za tym idzie nie stresować, a szkodaloret1, Storczyk31, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Storczyk31 wrote:A teraz też bierzesz?
Od nast cyklu wprowadzam do menu przed ovulkąShe Wolf lubi tę wiadomość
-
Juz z moim pogodzona, poszedl mi kupic winko bo sie wku... znowu na maksa. Moja kumpela wyslala mi zdjecie USG z informacja ze jest w 10tc. To jej 3 dziecko. Za kazdym razem zaskakuje od razu. Wie dobrze ile my sie staramy i ze poronilam itp., mogla sobie odpuscic takiego newsa i to przez telefon
Ide sie uchlac
17 cs2.11.2019
Nooo mi tez sie marzy taki 3 tygodniowy na totalnym luzie:)
Wiem Pierwiastko ze nie jest lekko... Jak ja zaczelam sie starac to nie przypuszczalam ze to tak bedzie wygladalo...
Potem badania, ktore wyszly ok( po roku staran skoczylo mi tsh i prl-stres) w trakcie dowiaduje sie o ciazach praktycznie co miesiac wsrod znajomych... A u nas nadal nic... Zle to znosilam, byly spotkania i tematy o ciazy, teraz o dzieciach i nie powiem lekko nie jest nadal ale zycie toczy sie dalej:) maluchy rosna i troche mi zal ze nie udalo sie wbic i mi... Ale co zrobic...?
Ja np mam cos takiego ze po @ kolejny cykl staran i jakas nadzieja ze moze @ nie przyjdzie a jak przychodzi to nie ukrywam lzy sie leja:( ale teraz sobie postanowilsm ze koncze z tym uzalaniem, zobacze na jak dlugo:)
To forum nie ukrywam pomaga, ze wszystkie jestesmy w podobnym wieku i staramy sie o pierwsze;) takze jest motywacja do dzialan;)
Ps: a co to je ta maca?
loret1 -
She! Przytulam i to na serio...❤️ Az mi sie zrobilo smutnawo...
Ale z drugiej strony moze nie byloby za fajnie jakby to ukryla...?
Trzeba sie mierzyc w tym zyciu z przeciwnosciami... Ech
Uchlaj sie na pozytywnie i nie mysl o innych...MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
loret1 -
She Wolf wrote:Juz z moim pogodzona, poszedl mi kupic winko bo sie wku... znowu na maksa. Moja kumpela wyslala mi zdjecie USG z informacja ze jest w 10tc. To jej 3 dziecko. Za kazdym razem zaskakuje od razu. Wie dobrze ile my sie staramy i ze poronilam itp., mogla sobie odpuscic takiego newsa i to przez telefon
Ide sie uchlac
Tule She
Wiesz moze i lepiej tak przez telefon, sama pomysl ryknac przy kims, jakos sie przygotujesz na spotkanie. Nigdy nie ma dobrego czasu zeby sie dowiedziec. Chlusnij wino moze jako zlagodzi
-
loret1 wrote:Czasami mam takie zastanowienie czy bede w tej cionzy...? Czy to jest mozliwe? A czasami mysle, ze trudno moze tak ma byc...?
Moze sie na matule nie nadaje??? Jestem rasowym leniem
O tak mnie najdzie czasami...
Odganiac takie mysli! Bedziem!
loret1, Dani lubią tę wiadomość