X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Słuchajcie co usłyszałam dziś od swojego profa przez telefon, a propos luźnej rozmowy o niczym. A szło tak, że za chwilę, jak PIS rządy obejmie to będzie mus dla takich, jak pani lub w podobnym wieku dzieci rodzić, coby do trójki dobić. Ale chwila, pani to już nie dotyczy, bo pani jest po czterdziestce. Ludzie czasem pierdzielą nie zdając sobie sprawy, jak ranią. Pogodne uśmiechy. I niech nas to nie zniechęci!!! ;)
    bylo powiedziec bo mniemam ze on starszy ze on jak wygra PIS to niech szykuje sie na druga strone skoro uwaza ze po 40 to juz nic nie zostało.

Storczyk31, MoBo, Dani lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    I w sumie to trudno jest mieć do nich o to Źal, prawda?
    prawda, bo kijem Wisły nie zawrocisz...

Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk moj lekarz w klinice jak sie dowiedział ze mam 36 to powiedział podobnie, to ja go skontrowałam dosadnie :D faceci to idioci ;) :D - dobrze ze sa wyjątki hihi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Aszka, a jak Ty się czujesz? Nic nie piszesz. Opowiadaj, bo dla nas to wszystko budujące, jak Twoja historia.
    a u mnie średnio,wrociły mdłosci (ale juz mijają) i bezsenność od kilku dni się zaczęła, ale to podobno normalne. Na razie do przodu i to najwazniejsze :) Podyspiam troche w dzien, a w nocy to sobie czytam ksiązki -lubie bardzo czytać takie kryminały typu A. Christie, albo H. Coben, gdzie chodzi o rozwiazanie zagadki. Chodzę też na spacery, chyba ze deszcz pada to nie. Dziś własnie planuję iśc około 12.50 bo koleżanka wraca z pracy i wyjdzie z psem to pochodzimy wokoł osiedla, a że osiedle mamy wielkie to pewnie z jakies 50 minut nam się zejdzie. :)

Storczyk31, MoBo, Dani lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle idziecie na wybory w niedziele?

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Tez mialam takie kolezanki i dopiero jak sie patrzy wstecz to czlowiek mysli po co bylo sie uzerac.

ja też, mogłabym się pod tym podpisać co napisałaś.

• Ylya Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,czytam tu o tych reakcjach ludzkich i złotych radach "przyjaciółek" i doskonale rozumiem, She Wolf - też bym po butelkę wina poleciała... Bo znieść taki news to jedno ale umieć się nim cieszyć (bo przecież to wspaniała nowina..) to drugie i o wiele trudniejsze... Przepracowałam to na sobie, bo z moim ex staraliśmy się dwa lata, po których okazało się, że on ma pewien problem anatomiczny.. Zainwestowałam w rozwiązanie tego problemu, on przeszedł operację, a chwile potem się rozstaliśmy.. w wielkiej co prawda przyjaźni, ale on od razu wskoczył w nowy związek, który natychmiast zaowocował potomstwem.. Wiecie, jak mi serce pękało.. potrójnie... ale że mu dobrze życzę, to próbowałam pokonać siebie i ucieszyć się z tych wieści... on w amoku mnie jako pierwszej puścił fotkę z sali porodowej.. w dobrej wierze... a tylko ja wiem, jaka to była bomba emocjonalna. Dziś już jest ok, ustawiłam sobie to w głowie ale na spotkanie z jego dzieciakami jeszcze nie jestem gotowa.Staram się cieszyć...

Asana, MoBo lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Dlatego ja własnie nie mam praktycznie kolezanek :) bo po chu.. mi wszystko wiedzace stwory a ja taka głupia :D

ja też
    trochę szkoda, ale takie jest życie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    W ogole to dzien dobry :D

a właśnie. Ogólne Dzień Dobry!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    w wielkiej co prawda przyjaźni, ale on od razu wskoczył w nowy związek, który natychmiast zaowocował potomstwem.. Wiecie, jak mi serce pękało.. potrójnie... ale że mu dobrze życzę, to próbowałam

ma-sa-kra
    biedna Ty:((((

Ylya, Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem miła ta samotność, kiedy jesteśmy razem ;)

Ylya, She Wolf, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kocham Was :*
    Dziekuje za wsparcie. Macie racje powinnam sie calkowicie od niej odciac. Przez ostatnie kilka lat sie oddalilysmy bo dzieci itp., ale wlasnie ostatnio sie umowilysmy na za tydzien na wspolne zakupy, jeszcze przed tym newsem. Teraz mi glupio powidziec ze cos mi wypadlo, ale po tym spotkaniu postaram sie z nia nie widywac. Troche bedzie to trudne bo mamy wspolnych znajomych, ale przynajmniej ogranicze spotkania tak jak poprzednio. Wiecie ja mysle ze ona po prostu jest za tepa zeby zrozumiec co ja czuje. Moj T tez sie strasznie wczoraj na nia wk... bo wie jak mi ciezko. Ja sie juz nie potrafie cieszyc z takich wiadomosci. Po prostu stalam sie zgorzkniala, a ze uwazam ze nie powinno sie tlumic uczuc, to nie zamierzam na sile byc happy :/

A co do raniacych slow to po moim poronieniu slyszalam wiele roznych pocieszajacych slow jak 'widocznie tak musialo byc' lub 'jeszcze zajdziesz w ciaze'. To byly slowa tej kumpeli. Jak mnie to wnerwialo! Bo przeciez tak nie powinno byc, powinnam trzymac w ramionach moje dziecko a nie je oplakiwac. I skad ta pewnosc, ze zajde w ciaze? Moze nie zajde? Tego nikt nie wie. No ale tu sie klania wrazliwosc i madrosc, ktora ma niewielu ludzi :/

A wczoraj wypilam cala butle wina sama i byl super sex, tylko ze jajko pewnie teraz jeszcze jest pijane :P

Ylya wspolczuje :( Jak ja Cie dobrze rozumiem :/

Margaret, ja tez w pierwszym momencie pomyslalam ze nas juz olewaasz :P

Aszka a ktory to juz tydzien?

Mobo widze ze zaczelas staraniowy cykl :) Trzymam kciuki Kochana :*

Asana - madre slowa. Ja jeszcze mam pytanie, czemu my tu wszystkie tak dlugo sie staramy bez skutku? Na to nie znam odpowiedzi :/

Storczyk, a pomyslalby ktos ze lekarze sa wyksztalceni i kulturalni a takie durnoty wygaduja profesory za dyche ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 16:14

MoBo, loret1, Margaret.Se, Storczyk31, evus, Dani lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu niusow i madrosci :)
    Ylya to musial byc trudny czas dobrze ze sobie to w glowie poukladalas...
    She tez czasami mam wrazenie ze zgorzknialam i tak sie nie potrafie do konca radowac na spotkania z znajomymi...
    Hm no lekko nie jest ale zycie sie toczy dalej:)
    I pewnie w 2016 beda same cionzowe niusy!!!!:)

Ylya, Storczyk31, evus, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość

loret1
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Ja tak z innej beczki- co myślicie o FSH w 5dc 10,0mlU/ml ?

evus, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Eltasz
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz troche wysokie, ale chyba nie jest najgorzej. A jakie masz normy?
    Moze zrob AMH, jak bedziesz miala sposobnosc?

Asana, evus, Margaret.Se lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She zrobiłam. W poniedziałek będą wyniki

evus, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Eltasz
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę dupa nie.... :-/

evus lubi tę wiadomość

Eltasz
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Trochę dupa nie.... :-/

Ja wiem? Wazne, ze nie jest 30 albo wiecej, miescisz sie w normie, wiec nie ma biedy. Czekamy na wynik amh i wtedy zobaczysz co jest grane. Na razie sie nie zalamuj :*

Storczyk31, evus, Margaret.Se, Eltasz lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• Ylya Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Cześć Dziewczyny
    Ja tak z innej beczki- co myślicie o FSH w 5dc 10,0mlU/ml ?

Poczekaj na AMH i póki co nic się nie martw, taki wynik niczego nie wyklucza. Może nie daje nadziei na wygraną w konkursie na boginię płodności, ale z pewnością nie wyklucza możliwości poczęcia. A robiłaś też LH?

evus, Eltasz lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LH nie robiłam. Dr nie kazał. No nic czekam do poniedziałku. Dzięki

Storczyk31, evus, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Eltasz
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ