X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Jot Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Eeee to w tym cyklu nie ma co sie w takim razie starac? Nie kracz Misku :P

Starać się starać, bo jak jedna zajdzie to inne natychmiast pociągnie !

She Wolf, MoBo, Storczyk31, Dani, Ylya, evus lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Starać się starać, bo jak jedna zajdzie to inne natychmiast pociągnie !

No wlasnie, dobrze powiedziane :)

A do czego Ty tak odliczasz?

MoBo, evus lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ale zescie sie rozklekaly :P

Tez dorzuce swoje 2dwa grosze :P

Co do tych zachodzacych przy diecie (niskie IG) to wydaje mi sie, ze nie chodzi specjalnie o te konkretnie, ale ogolnie ze cos zmieniy w swojej diecie. Dasz wytchnac watrobie to i hormony sa lepiej przetwarzane.

Co do witaminy C - lekarze przepisuja ja na poprawne ph. Moja kolezanka brala 1000mg dziennie przez trzy miechy i badania ph byly pozniej cacy.

JA se tam pomidorow i papryk nie bede zalowac. Tylko trza pamietac ktore owoce/warzywa nalezy kupowac bio (organiczne) poniewaz najbardziej sa spryskiwane i naciagaja pestycydy (ze wzgledu na ich wodnista konsystencje). Nazywa sie to 'Dirty dozen and clean 15'
    http://theholisticmama.com/tag/dirty-dozen/
    Dirty dozen nalezy starac sie kupowac tylko bio - wlasnie pomidory, papryki, ogorki, jablka etc, clean- nie ma roznicy.
    Pamietajcie lepiej kupic jablka od pani ktora w koszyku ma kilka 'psiur' nie wygladajacych niz te pieknie lsniacych sie w sklepie - bo sa woskowane.

Gdybyscie juz bardzo chcialy zainteresowac jedzeniem to polecam super ksiazke 'You are what you eat' o prosze znalazlam po polsku
    http://www.empik.com/jestes-tym-co-jesz-mckeith-gillian,1402,ksiazka-p
    Mozecie sobie w empiku poogladac. Pomaga myslec jak kombinowac posilki, ktorych polaczen nalezy unikac, troche o suplementach, super food etc.

She a dlaczego ty nie jesz miesa?

She Wolf, Storczyk31, evus, Dani lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Jot Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój plan jest taki, że 6 cykli staramy się naturalnie a jak nie wyjdzie to decydujemy się na IUI. No i odliczam....

MoBo, She Wolf, Storczyk31, Margaret.Se, Dani, evus, aszka lubią tę wiadomość

Jot

• MoBo Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    No mój plan jest taki, że 6 cykli staramy się naturalnie a jak nie wyjdzie to decydujemy się na IUI. No i odliczam....

A wtajemnicz nas na jakim etapie w drugim cyklu jestes?

Margaret.Se, evus, aszka lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Jot Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak MoBo teraz drugi, ale w zasadzie już trzeci mogę sobie wpisać, bo TE dni zostały słabo wykorzystane...

Jot

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo Ty jak zwykle znajdziesz jakas fajna stronke :) Bede czytala. Tylko wez w Londynie dostan jakies jedzenie organic! Niby w marketch sa takie produkty, ale czy naprawde sa eko? Nie wiem....

A miecha nie jem, bo ja jestem krejzolka zwierzeca. Bez skojarzen prosze. Ja tak kocham zwierzaki ze po prostu nie mialabym serca ich jesc. Dla mnie to jest koszmar wiedza ze inni te zwierzatka slodkie potrafia wcinac na obiad wlacznie z moim T. ale nie bede nikogo uswiadamiac na sile, bo wiem jak to, ze mieso jest cacy jest gleboko zakorzenione w naszej kulturze :/

Jot, dobry plan :)

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Jot Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf, a jesz produkty pochodzenia zwierzęcego ? ryby ?

Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość

Jot

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Dziubek, a gdzie można kupić taka mąkę kasztanową? Dawaj namiary, plis ;)
    ja kupuję w zielarni i nawet nie muszę zamawiać :)
    sprawdz w sklepie ze zdrową żywnością albo na necie poszukaj, teraz to jest modne więc nie powinno być problemów :)

Storczyk31, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Mobo Ty jak zwykle znajdziesz jakas fajna stronke :) Bede czytala. Tylko wez w Londynie dostan jakies jedzenie organic! Niby w marketch sa takie produkty, ale czy naprawde sa eko? Nie wiem....

A miecha nie jem, bo ja jestem krejzolka zwierzeca. Bez skojarzen prosze. Ja tak kocham zwierzaki ze po prostu nie mialabym serca ich jesc. Dla mnie to jest koszmar wiedza ze inni te zwierzatka slodkie potrafia wcinac na obiad wlacznie z moim T. ale nie bede nikogo uswiadamiac na sile, bo wiem jak to, ze mieso jest cacy jest gleboko zakorzenione w naszej kulturze :/

Jot, dobry plan :)

Spoko to Ci steka nie zaserwuje.
    Wiesz to co sie taraz wyprawia to tez mnie odstrasza od jedzenia miesa: krowy karmione kukurydza, zdychajace w zamknieciu kurczaki itd. Dosc sie filmow o tym naogladalam.
    My zaczelismy kupowac od rolnikow mieso, to oby nie jest obszczykiwane swinstwami.

She Wolf, Storczyk31, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    She Wolf, a jesz produkty pochodzenia zwierzęcego ? ryby ?

Tak jem ryby od czasu do czasu ale tez mysle o ich odstwaieniu. No i jem tez nabial. Wiem wiem hipokrytka ze mnie, ale to nie to samo co mieso malej rozowiutkiej swinki ...

Storczyk31, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie tego mięsa to ja nawet w którymś poradniku wyczytałam żeby ograniczyć jego ilość przy staraniach, żeby moczyć 24h przed gotowaniem i porządnie doprawiać albo marynować w ziołach nawet 2-3 dni a potem opłukać i dopiero gotować czy piec

Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    odnośnie tego mięsa to ja nawet w którymś poradniku wyczytałam żeby ograniczyć jego ilość przy staraniach, żeby moczyć 24h przed gotowaniem i porządnie doprawiać albo marynować w ziołach nawet 2-3 dni a potem opłukać i dopiero gotować czy piec

Jak juz przyprawie to mięso do pieczenia to nigdy w zyciu bym tego nie zmywała a od razu piekła :)

pierwiastka, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Jot Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Tak jem ryby od czasu do czasu ale tez mysle o ich odstwaieniu. No i jem tez nabial. Wiem wiem hipokrytka ze mnie, ale to nie to samo co mieso malej rozowiutkiej swinki ...

Moje pytanie absolutnie nie miało na celu wytykanie Ci czegokolwiek ! Pytałam z czystej ciekawości, no bo wykluczając z diety mięso i produkty jego pochodzenia wykluczamy witaminę B12 i dużo lepiej przyswajalne żelazo (niż z produktów roślinnych)

She Wolf, Storczyk31, evus, aszka, MoBo lubią tę wiadomość

Jot

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Moje pytanie absolutnie nie miało na celu wytykanie Ci czegokolwiek ! Pytałam z czystej ciekawości, no bo wykluczając z diety mięso i produkty jego pochodzenia wykluczamy witaminę B12 i dużo lepiej przyswajalne żelazo (niż z produktów roślinnych)

:) tak wiem. Wcinam suplementy i wit b12 mam normie :) zelazo tez, tylko ferrytyne ponizej normy, ale tym sie tu nikt nie przejmuje ...

Storczyk31, Jot, evus, MoBo lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Jak juz przyprawie to mięso do pieczenia to nigdy w zyciu bym tego nie zmywała a od razu piekła :)
    ja też, ale czytałam że ten sok ma pełno syfu i powinno się mięso umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami od nowa :)

Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, mam dokladnie tak samo - kocham zwierzaczki tak strasznie, ze nie wyobrazam sobie ich jesc (kiedys nawet chce miec w domku swinke) :)

witam Dziewczyny, chwilke mnie nie ma, a tu tyle stron do nadrobienia :)

Jot- tez mamy taki plan, pol roku naturalnie, potem kombinujemy. i tez juz moge zaczynac 3 cykl :(

She Wolf, aszka, MoBo, Storczyk31, Jot lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Czy warto w ogóle sprawdzać jakość śluzu w okresie najwiekszych starań, kiedy seks jest co drugi dzień? Co sądzicie na ten temat? Czy macie z tym problem?
    no właśnie, też mnie ta kwestia nurtuje :D

aszka, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja zaobserwowalam to sprawdzanie sluzu po sexach nie ma sensu, ale po kilku godzinach u mnie raczej nie ma sladu po nasieniu. Przewaznie sprawdzam po poludniu, wiec po wieczornym mizianiu nie ma sladu :)

Evus, super :) ja bym chciala otworzyc kiedys schronisko, ale skad na to kase wytrzasnac?

aszka, MoBo, Margaret.Se, evus, Storczyk31 lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk u mnie w ogole sluzu nie było, wiec nawet nie było czego sprawdzac.

Jot to coraz wiecej dziewczyn do IUI :) pewnie zaczniecie w 2016?

Margaret ale masz nowy avatar -dopiero po nazwie nicka poznałam :p

MoBo, Margaret.Se, evus, Storczyk31, Dani, She Wolf lubią tę wiadomość

‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ