35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
She Wolf wrote:Eeee to w tym cyklu nie ma co sie w takim razie starac? Nie kracz Misku
Starać się starać, bo jak jedna zajdzie to inne natychmiast pociągnie !She Wolf, MoBo, Storczyk31, Dani, Ylya, evus lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Jot wrote:Starać się starać, bo jak jedna zajdzie to inne natychmiast pociągnie !
No wlasnie, dobrze powiedziane
A do czego Ty tak odliczasz?MoBo, evus lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Matko ale zescie sie rozklekaly
Tez dorzuce swoje 2dwa grosze
Co do tych zachodzacych przy diecie (niskie IG) to wydaje mi sie, ze nie chodzi specjalnie o te konkretnie, ale ogolnie ze cos zmieniy w swojej diecie. Dasz wytchnac watrobie to i hormony sa lepiej przetwarzane.
Co do witaminy C - lekarze przepisuja ja na poprawne ph. Moja kolezanka brala 1000mg dziennie przez trzy miechy i badania ph byly pozniej cacy.
JA se tam pomidorow i papryk nie bede zalowac. Tylko trza pamietac ktore owoce/warzywa nalezy kupowac bio (organiczne) poniewaz najbardziej sa spryskiwane i naciagaja pestycydy (ze wzgledu na ich wodnista konsystencje). Nazywa sie to 'Dirty dozen and clean 15'
http://theholisticmama.com/tag/dirty-dozen/
Dirty dozen nalezy starac sie kupowac tylko bio - wlasnie pomidory, papryki, ogorki, jablka etc, clean- nie ma roznicy.
Pamietajcie lepiej kupic jablka od pani ktora w koszyku ma kilka 'psiur' nie wygladajacych niz te pieknie lsniacych sie w sklepie - bo sa woskowane.
Gdybyscie juz bardzo chcialy zainteresowac jedzeniem to polecam super ksiazke 'You are what you eat' o prosze znalazlam po polsku
http://www.empik.com/jestes-tym-co-jesz-mckeith-gillian,1402,ksiazka-p
Mozecie sobie w empiku poogladac. Pomaga myslec jak kombinowac posilki, ktorych polaczen nalezy unikac, troche o suplementach, super food etc.
She a dlaczego ty nie jesz miesa?
She Wolf, Storczyk31, evus, Dani lubią tę wiadomość
-
No mój plan jest taki, że 6 cykli staramy się naturalnie a jak nie wyjdzie to decydujemy się na IUI. No i odliczam....
MoBo, She Wolf, Storczyk31, Margaret.Se, Dani, evus, aszka lubią tę wiadomość
Jot
Jot wrote:No mój plan jest taki, że 6 cykli staramy się naturalnie a jak nie wyjdzie to decydujemy się na IUI. No i odliczam....
A wtajemnicz nas na jakim etapie w drugim cyklu jestes?
Margaret.Se, evus, aszka lubią tę wiadomość
-
Tak MoBo teraz drugi, ale w zasadzie już trzeci mogę sobie wpisać, bo TE dni zostały słabo wykorzystane...
Jot
Mobo Ty jak zwykle znajdziesz jakas fajna stronke Bede czytala. Tylko wez w Londynie dostan jakies jedzenie organic! Niby w marketch sa takie produkty, ale czy naprawde sa eko? Nie wiem....
A miecha nie jem, bo ja jestem krejzolka zwierzeca. Bez skojarzen prosze. Ja tak kocham zwierzaki ze po prostu nie mialabym serca ich jesc. Dla mnie to jest koszmar wiedza ze inni te zwierzatka slodkie potrafia wcinac na obiad wlacznie z moim T. ale nie bede nikogo uswiadamiac na sile, bo wiem jak to, ze mieso jest cacy jest gleboko zakorzenione w naszej kulturze
Jot, dobry plan
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Storczyk31 wrote:Dziubek, a gdzie można kupić taka mąkę kasztanową? Dawaj namiary, plis
sprawdz w sklepie ze zdrową żywnością albo na necie poszukaj, teraz to jest modne więc nie powinno być problemówStorczyk31, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
She Wolf wrote:Mobo Ty jak zwykle znajdziesz jakas fajna stronke Bede czytala. Tylko wez w Londynie dostan jakies jedzenie organic! Niby w marketch sa takie produkty, ale czy naprawde sa eko? Nie wiem....
A miecha nie jem, bo ja jestem krejzolka zwierzeca. Bez skojarzen prosze. Ja tak kocham zwierzaki ze po prostu nie mialabym serca ich jesc. Dla mnie to jest koszmar wiedza ze inni te zwierzatka slodkie potrafia wcinac na obiad wlacznie z moim T. ale nie bede nikogo uswiadamiac na sile, bo wiem jak to, ze mieso jest cacy jest gleboko zakorzenione w naszej kulturze
Jot, dobry plan
Spoko to Ci steka nie zaserwuje.
Wiesz to co sie taraz wyprawia to tez mnie odstrasza od jedzenia miesa: krowy karmione kukurydza, zdychajace w zamknieciu kurczaki itd. Dosc sie filmow o tym naogladalam.
My zaczelismy kupowac od rolnikow mieso, to oby nie jest obszczykiwane swinstwami.
She Wolf, Storczyk31, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość
-
Jot wrote:She Wolf, a jesz produkty pochodzenia zwierzęcego ? ryby ?
Tak jem ryby od czasu do czasu ale tez mysle o ich odstwaieniu. No i jem tez nabial. Wiem wiem hipokrytka ze mnie, ale to nie to samo co mieso malej rozowiutkiej swinki ...Storczyk31, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
odnośnie tego mięsa to ja nawet w którymś poradniku wyczytałam żeby ograniczyć jego ilość przy staraniach, żeby moczyć 24h przed gotowaniem i porządnie doprawiać albo marynować w ziołach nawet 2-3 dni a potem opłukać i dopiero gotować czy piec
Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość
pierwiastka wrote:odnośnie tego mięsa to ja nawet w którymś poradniku wyczytałam żeby ograniczyć jego ilość przy staraniach, żeby moczyć 24h przed gotowaniem i porządnie doprawiać albo marynować w ziołach nawet 2-3 dni a potem opłukać i dopiero gotować czy piec
Jak juz przyprawie to mięso do pieczenia to nigdy w zyciu bym tego nie zmywała a od razu piekłapierwiastka, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
-
She Wolf wrote:Tak jem ryby od czasu do czasu ale tez mysle o ich odstwaieniu. No i jem tez nabial. Wiem wiem hipokrytka ze mnie, ale to nie to samo co mieso malej rozowiutkiej swinki ...
Moje pytanie absolutnie nie miało na celu wytykanie Ci czegokolwiek ! Pytałam z czystej ciekawości, no bo wykluczając z diety mięso i produkty jego pochodzenia wykluczamy witaminę B12 i dużo lepiej przyswajalne żelazo (niż z produktów roślinnych)She Wolf, Storczyk31, evus, aszka, MoBo lubią tę wiadomość
Jot
Jot wrote:Moje pytanie absolutnie nie miało na celu wytykanie Ci czegokolwiek ! Pytałam z czystej ciekawości, no bo wykluczając z diety mięso i produkty jego pochodzenia wykluczamy witaminę B12 i dużo lepiej przyswajalne żelazo (niż z produktów roślinnych)
tak wiem. Wcinam suplementy i wit b12 mam normie zelazo tez, tylko ferrytyne ponizej normy, ale tym sie tu nikt nie przejmuje ...Storczyk31, Jot, evus, MoBo lubią tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
Margaret.Se wrote:Jak juz przyprawie to mięso do pieczenia to nigdy w zyciu bym tego nie zmywała a od razu piekła
Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
She, mam dokladnie tak samo - kocham zwierzaczki tak strasznie, ze nie wyobrazam sobie ich jesc (kiedys nawet chce miec w domku swinke)
witam Dziewczyny, chwilke mnie nie ma, a tu tyle stron do nadrobienia
Jot- tez mamy taki plan, pol roku naturalnie, potem kombinujemy. i tez juz moge zaczynac 3 cyklShe Wolf, aszka, MoBo, Storczyk31, Jot lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:Czy warto w ogóle sprawdzać jakość śluzu w okresie najwiekszych starań, kiedy seks jest co drugi dzień? Co sądzicie na ten temat? Czy macie z tym problem?
aszka, Storczyk31 lubią tę wiadomość
Z tego co ja zaobserwowalam to sprawdzanie sluzu po sexach nie ma sensu, ale po kilku godzinach u mnie raczej nie ma sladu po nasieniu. Przewaznie sprawdzam po poludniu, wiec po wieczornym mizianiu nie ma sladu
Evus, super ja bym chciala otworzyc kiedys schronisko, ale skad na to kase wytrzasnac?aszka, MoBo, Margaret.Se, evus, Storczyk31 lubią tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualnyStorczyk u mnie w ogole sluzu nie było, wiec nawet nie było czego sprawdzac.
Jot to coraz wiecej dziewczyn do IUI pewnie zaczniecie w 2016?
Margaret ale masz nowy avatar -dopiero po nazwie nicka poznałam :pMoBo, Margaret.Se, evus, Storczyk31, Dani, She Wolf lubią tę wiadomość