X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Moremi, lekarz stwierdził, że heparyna dopiero z chwilą usłyszenia akcji serca (o ile w ogóle). Wiesz, żadne z wyników badań nie wskazały na problem związany z krzepliwością...

Moremi, ale jak już się ruszy to nie będzie odwrotu :) Niesamowicie ten czas szybko zleciał :)
    Przy tzw. poronieniach nawykowych (wystarczą dwa) nie powinno się czekać długo. I niewazne czy masz problemy z krzepliwością. Heparyne podaje się zapobiegawczo. Ja miałam od 6w3d. Leczenie zastosowano w szpitalu i mój lekarz utrzymał je do końca 8 miesiąca.
    Może jednak umów się na 7 tydzień?

A zleciało :-)
    A Aszka nadal suwaka nie wstawiła ;-)

evus, Asana lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    huraaaa, moja paczka z inofemem czeka na odbiór :D teraz tylko kwestia czy brać po 1 czy po 2 saszetki do ovu a potem zmniejszyć na 1

evus, Storczyk31 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam taka dluga wiadomosc i mi sie skasowalo buuuuu....

Bardzo Wam dziekuje za madre slowa, jestescie super ze potraficie pocieszyc mimo swoich problemow! Dzieki ;)
    No i fajnie ze mozna tu sobie pobeczec...

A jeszcze czeka mnie wesele i pewie masa niewygodnych pytan:( a myslalam ze sie bede weselic podwojnie...

Moze ja za nerwowo do tego wszystkiego podchodze?

Moremi powodzenia na ostatniej prostej i szerokosci:)

Buziaki dla Was Slodziaki!

evus, Storczyk31, MoBo, moremi lubią tę wiadomość

loret1
  • evus Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret, dobrze ze mozesz sie wyplakac-podobno pomaga. lepsze to niz duszenie wszystkiego w sobie..

Dani, powodzenia na konfie. ja tez zawsze przezywam stresy :/

Moremi, powodzenia!

ja dzis w labie spotkalam dziewczyne, ktora miesiac temu urodzila 2 chlopaczkow . 6 lat sie starali, zaskoczyli na in vitro :)

trzymajcie sie cieplo :)

Storczyk31, MoBo, moremi, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Jot Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, u mnie wizyta właśnie jakoś tak wypadnie zaraz po skończeniu 6 tygodnia (na tyle mam zapas leków). O ile wcześniej się nic nie wydarzy....

Loret1 nasze forum przyjmie tyle ile jest potrzeba ;)

loret1, Storczyk31, evus, MoBo, moremi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    siedze w domu na L4 i smarkam na lewo i prawo
    mam nadzieje że do owulacji w weekend się wykuruję (kto będzie miał jeszcze owu w weekend?)
    martwię się też co będzie z in vitro komercyjnym w przyszłym roku bo wiadomo że zmieni się na gorsze
    koronnym argumentem dla meża żeby podejśc do inv było to że jeśli będę miała dużo komórek zapłodnionych to będziemy mieć duże szanse, a teraz czytam że pis nei pozwoli mrozić komórek? to prawda? jestem w czarnej dupie

Storczyk31, evus, MoBo, loret1, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Jot:)
    Evus to prawda ze lepiej sie wyzalic niz dusic w sobie.,,
    Fajnie ze ludkom sie udaje ale mam nadzieje ze nie bedziemy czekac az 6 lat :) zwariuje do tego czasu...
    Asanka nie jestes sama, ja tez bede pewnie w przyszlym roku jak sie nie uda celowac w in vitro...
    Trza probowac wszystkiego:)

evus, MoBo, Storczyk31, Asana, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
  • evus Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana, to kuruj sie szybciutko.. no kto to slyszal w takim momencie smarkac ;) jajka hoduj a nie katar ;)

ze tak powiem, glupi pis (mam nadzieje ze nikogo nie urazilam, ale wkurza mnie wtracanie sie kosciola do panstwa)

MoBo, moremi, Storczyk31, Asana, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Mnie od rana bombarduja kolejnymi wiadomosciami o ciazy! Sasiadka mi wlasnie napisala, ze zaliczyla wpade :/
    Ja sie pytam, czy ja stoje w zlej kolejce za ta ciaza? Czy ja czegos nie wiem? No juz mi sie znowu odechcialo wszystkiego :(

Lore tule :* Wiem co czujesz :( No ale uwierz mi, @ pojdzie i nabierzesz sil do dzialania :*

Pierwiastka, inofem zeby zadzialal bierze sie 2 saszetki dziennie przez caly cykl. To przeciez suplement, na ktory organizm zareaguje dopiero po kilku miesiacach.

evus, loret1, Asana, Storczyk31, Jot, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk, te objawy to o kant dupy rozbic. Niektore wykresy trzaba przewinac zeby wszystko zobaczyc i dotrzec do komentarzy :P
    Ja sie zastanawiam dlaczego taka jeszcze nie wyladowala na IP skoro, ma rozwolnienie i zatwardzenie w tym samym czasie, do tego pierdzi i jest wzdeta, bola ja cycki, glowa, brzuch, jajnik prawy, jajnik lewy, oba jajniki, jest bol owu i bol miesiaczkowy, rzyga, mdleje i scza gdzie popadnie. To jakas paranoja i nakrecanie sie na cos czego NIE MA. Sorki, musialam sie wygadac :P

Eltasz, Storczyk31, evus, Asana, loret1, Jot, MoBo, moremi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She popieram w 100% !
    Kiedyś też se wpisywałam, każde" pierdnięcie" sikanie co popadnie, wzdęcia mdłości i co powinnam już być dawno w ciąży przy takich objawach :D
    Teraz mam to gdzieś... człowiek kociokwiku może dostać , niepotrzebnie się tylko nakręca ;) a @ jak przychodziła tak przychodzi :P

evus, Storczyk31, She Wolf, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Eltasz
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She dzieki i ja tule Cie i Was tez!:)
    No nic sie nie zrobi, takie informacje beda sie pojawiac ale rozumiem Cie bardzo, bardzo...!

A moze na kogo wypadnie na tego bec... Padlo na nas:(
    Najgorsze jest to, ze ten caly mechanizm jak sie okazuje mega skomplikowany a wydawalo mi sie ze to proste bedzie buuuu...

Taka refleksja:
    No qrwa smutno mi! Jeszcze wszyscy na okolo jak na zlosc o bablach aaaaa ratunku...

Storczyk oby sie sprawdzilo bo az sie na chwilkie usmiechnelam:)

Storczyk31, evus, MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

loret1
  • evus Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Evus, a Ty jakie miałaś objawy?
    Pisz ekspresem ;)

kochana, prawda jest taka, ze dopiero ten masakryczny bol podbrzusza 2 dni przed planowanym okresem dal mi cos do myslenia- reszta objawow jak na @

a podejrzewam, ze moja psina pierwsza wiedziala- choci za mna jak cien, ciagle sie przytula i odgania meza ode mnie ;)

Storczyk31, She Wolf, Margaret.Se, Ylya lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laseczki mi sie wydaje ze ta możliwość zapisywania objawów jest dobra, bo wtedy odpada wkręcanie ich sobie w kolejnym cyklu
    mnie nakręcały bardzo szczypania w macicy w II poł. cyklu no i właśnie zrobiłam "odkrycie" że przed owulką mam takie same więc już teraz nic mnie nie wzruszy:D

Storczyk31, MoBo, She Wolf, evus, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She jeblam!
    Ale mnie rozbawilas...:)
    Ale bym sie z Wami napila i ponarzekala na brak tego stanu o ktory toczy sie boj :)

U mnie cos blokuje to zagniezdzenie, co za qrwa mi tam przeszkadza...?

MoBo, She Wolf, Asana, evus, Storczyk31, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
  • Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    laseczki mi sie wydaje ze ta możliwość zapisywania objawów jest dobra, bo wtedy odpada wkręcanie ich sobie w kolejnym cyklu
    mnie nakręcały bardzo szczypania w macicy w II poł. cyklu no i właśnie zrobiłam "odkrycie" że przed owulką mam takie same więc już teraz nic mnie nie wzruszy:D
    Ja nie wpisuję niczego, co związane jest z odczuciem w piersiach, cycki mnie już nie raz, nie dwa, w ciula zrobiły, to niech spadają... te objawy :):):)

She Wolf, Asana, evus, loret1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Jot Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Storczyk, te objawy to o kant dupy rozbic. Niektore wykresy trzaba przewinac zeby wszystko zobaczyc i dotrzec do komentarzy :P
    Ja sie zastanawiam dlaczego taka jeszcze nie wyladowala na IP skoro, ma rozwolnienie i zatwardzenie w tym samym czasie, do tego pierdzi i jest wzdeta, bola ja cycki, glowa, brzuch, jajnik prawy, jajnik lewy, oba jajniki, jest bol owu i bol miesiaczkowy, rzyga, mdleje i scza gdzie popadnie. To jakas paranoja i nakrecanie sie na cos czego NIE MA. Sorki, musialam sie wygadac :P

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

Chcialam Ci oficjalnie dac podwojnego lejka za te wypowiedz :) tez mnie siem wydaje, ze co druga powinna ogolnego odwiedzic :)

Storczyk31, Asana, evus, loret1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz no wlasnie. Ja tez na poczatku mialam troche wiecej objawow, ale i tak nie tyle co na niektorych wykresach. Teraz wpisuje tylko to co mi dokucza przez wiekszosc dnia. Jesli cos mnie zakluje, to ignoruje. I z tym sie lepiej czuje :)

Storczyk, ja mam zal do siebie, ze wczesniej nie pogonilam swojego exa ktory nie chcial miec dzieci. To daloby mi wiecej czasu na starania...

Loret, ja tez czasem tak mysle, ze po prostu na kogos musialo pasc. Ale potem odganiam te mysli i wierze ze i dla nas jest ratunek :* Glowa do gory :*

Asana, tak te objawy moga pomoc, ale ja naprawde nie wierze ze ktokolwiek ma w cyklu wszystkie mozliwe objawy z listy ;) Ja juz sie obserwuje lata i kazdy objaw przerobilam, dlatego teraz staram sie je po prostu ignorowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 14:05

Storczyk31, MoBo, Asana, evus, loret1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszy to chyba był mój pierwszy cykl starań, jeszcze bez pomiarów, kiedy miałam całą paletę objawów, tak dłuuugą, jak tablica Mendelejewa i najlepsze jest to, że nie mogłam być w cIONży, bo celowałam źle celowałam Potem wyszło, że owu mam późno, a fazę II krótką, jak warkocz mrówki.
    :)

She Wolf, MoBo, evus, loret1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ