35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Storczyk, bo to tak brzmi jak byś się chciała zawinąć od nas, nie chcesz prawda???
nie pocieszam bo mnie pocieszanie drażni tylko, ale powiem tak: jak jest źle to znak że będzie lepiej i tego się będę trzymaća Ty nie smutaj za bardzo bo kto nam tu będzie dobre fluidy i uśmiechy rozsyłał, co?!
Storczyk31 lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Storczyk31 wrote:Naprawdę komuś jestem tu potrzebna?
nie wiem jak inne ale ja cie lubie
nie cieszę że tu jesteś bo to niestety znaczy że masz ten sam problem co ja ale fajnie że jest z kim pogadać i się pośmiać pomimo tych problemówStorczyk31, MoBo lubią tę wiadomość
Storczyk, Ty jesteś tu już niezbędna !.
Niestety ja nie odpowiem na nurtujące Cię pytania, bo nie mam doświadczenia ani wiedzy na ten temat. Moje problemy są odmiennej natury.
Ale dziewczyny na pewno szybko coś zaradzą !.Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Storczyk31 wrote:[...]Mam pytanie do Was, myślicie, że może kolejny cykl odpuścić, w sensie, poobserwować siebie, zwłaszcza w II fazie, zbadać progesteron, bez brania dupka, poczekać aż TSH wróci do normy?
Myślicie, że to ma sens?
Będę wdzięczna za jakakolwiek podpowiedz, zawsze to, co dwie głowy, to nie jedna
P.S.
Idę posprzątać w ogródku. Zawsze to dobrze działa
to ja powiem z doświadczenia kuzynki: gin kazała jej emocjonalnie najpierw się ze wszystkim uporać a dopiero potem starać, zaszła chyba w 3 czy 4 cyklu starań, nie pamiętam już dokładnie ile ale wiem ze jakieś cykle przed staraniami odpuściła, i TSH regulowała będąc już w ciąży
nic na siłę, jak czujesz potrzebę przerwy to daj sobie luz a jak nie to opracuj plan i do dziełaStorczyk31, MoBo lubią tę wiadomość
Storczyk Twoj wykres wyglada dobrze (oprocz w momencie choroby), jest dwufazowy, wyrazna druga faza i tempki bardzo spokojne.
Dupek nie podwyzsza tempek wiec nie bedzie wiekszych roznic jak odstawisz.
Nie ma co odstawiac staran, a hormony mozesz badac po drodze.
I piekne wykresy koncza sie niczym, bo 'cos' tam brakuje.
I bardzo dobrze, ze Ci tu dobrze! siedzpierwiastka, Asana, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
Ja dostalam wyniki moich badan.
Wszystko ladnie, tylko heparyna 65% a normy (70-100). Teraz lekarz mowi, ze to jest w porzadku no ale sie pytam to po co laski w ciazy biora ja?
Tak mi napisali w opisie:
'Przedstawione wyniki nie wskazują na zwiększone ryzyko powikłań zakrzepowo-zatorowych'
I komu ja mam wierzyc?Storczyk31 lubi tę wiadomość
-
Jot darling jak Twoje plamienia? kiedy masz kolejna wizyte?
Aszka ja tez teraz nie spie, masakra! Juz probuje yogi, spacerow, rowerow, polezec przed, a nawet posciagalam relaksujaco-rozluzniajacych nagran i dalej nic.
Wiesz mowia, ze jak sie nie spi to przez niespokojne mysli. Cos w tym jest, ale nie potrafie wylaczyc.
JAk macie jakiego pomysla to ja chetnieJot, Storczyk31, aszka, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość
-
Storczyk tule, wiem co czujesz, bo ja mam to samo, ale ja mam plan dzialania i od niepamietnych czasow czuje sie silna i gotowa na @
A poza tym dlugie miesiace staran nauczyly mnie nie nakrecac sie za bardzo, bo potem to strasznie boli jak sie widzi negatyw na tescie.
Powiedz mi Kochana, badaliscie nasienie meza? Bo nawet mimo tego ze zaszlas w ciaze, warto to sprawdzic.Storczyk31, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Mobo ja nie wiedzialam, ze jest badnie na heparyne
To przeciez to jest lek rozrzedzajacy krew
Jak dokladnie to badanie sie nazywa?
Edit: tak sobie pomyslalam, ze chyba mozna zbadac stezenie heparyny, ale przeciez Ty jej nie bierzesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 16:31
Asana, Margaret.Se lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Mobo ja nie wiedzialam, ze jest badnie na heparyne
To przeciez to jest lek rozrzedzajacy krew
Jak dokladnie to badanie sie nazywa?
Edit: tak sobie pomyslalam, ze chyba mozna zbadac stezenie hepatyne, ale przeciez Ty jej nie bierzesz
She jest heparin cofactor II - to nie heparyna?
-
MoBo wrote:She jest heparin cofactor II - to nie heparyna?
Nigdy nie slyszalam o tym badaniu, wygooglalam, ale nie rozumiem tego medycznego belkotu za bardzoTyle ze to nie jest heparyna
aszka lubi tę wiadomość
17 cs2.11.2019
to jak już takie medyczne dialogi to się poradzę: dostałam luteine ale w tym cyklu postanowiłam zbadać hormony, te z 2dc są ok i zastanawiam się czy lutke ten cykl jeszcze odpuścić i zbadać progesteron czy odpuścić badanie i brać lutke, ot taki dylematjeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter
-
MoBo, dziś plamień już nie ma...oby nie wróciły, bo mnie trochę wytrącają ze spokoju. A mój lekarz stwierdził (co do heparyny), że czasem coś po prostu daje dobre efekty, a mechanizm niekoniecznie jest znany...
MoBo, Ylya, Asana, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
She Wolf wrote:Nigdy nie slyszalam o tym badaniu, wygooglalam, ale nie rozumiem tego medycznego belkotu za bardzo
Tyle ze to nie jest heparyna
to mi zbadali: antytrombina III, bialko C i bialko S, kofaktor II heparyny