X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot dobre wieści, trzymam kciuki mocne za ciebie <3

Storczyk31, loret1, aszka, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    postaram sie przetrzec, chociaz szczerze to srednio to widze...taka probka zeby zobaczyc co i jak...
    dobra pogadanka dobrze robi :)
    i uda sie She i Tobie i nam tu obecnym:) czuje, ze to forum jest szczesliwe i to zachodzenie parami...;)

Jot oszczedzaj sie i musi byc dobrze:) i gratulacje dla Amelci!

a i zapytam Was to moge wieczorem lyknac clo i bromka? bo i tu i tu skutki uboczne trzeba przespsc...

spokojnej nocy !

aszka, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ogladałyscie wczoraj PIS powiedział ze nie da kasy na przedłuzenie rzadowki...takie rzady w naszym kraju.

Storczyk31, basiurka, Margaret.Se, Asana, evus lubią tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję zaciążonym :) wierzcie że będzie dobrze. U mnie kolejny pobyt zaliczony ale już znowu dobrze, lekarz się śmieje że nie powinien wypuszczać ;) Życzę Wam przyrostów i dobrych wyników, a dla starających się pozytywnych testów :)

Storczyk31, Eltasz, Jot, Margaret.Se, MoBo, evus lubią tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Nie wiem czy ogladałyscie wczoraj PIS powiedział ze nie da kasy na przedłuzenie rzadowki...takie rzady w naszym kraju.
    szlag mnie trafia.

Storczyk31, aszka, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)

mam pytanie, od dzis praez 5 dni mam brac CLO i jezeli wezme tabletke wieczorem to nie strace tak jakby dnia?
    macie doswiadczenie to moze mi poradzicie:) plisss
    pozdrawiam

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:

mam pytanie, od dzis praez 5 dni mam brac CLO i jezeli wezme tabletke wieczorem to nie strace tak jakby dnia?
    pozdrawiam
    ja mialam kilka cykli na clo i brałam najpierw przykładnie a pozniej jak popadło i tez było ok. Albo zareagujesz na clo albo nie, i tak substancja sie wchłonie, czy rano czy wieczorem czy w srodku dnia. A i trzeba monitorowac endometrium przy clo bo to zzera, u mnie w kilku pierwszych cyklach do 15 mm, a w ostatnim chyba 6 o.O.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 13:21

loret1, Margaret.Se, MoBo, evus lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:

pozdrawiam
    Powinno się brać wieczorem, żeby uniknąć ewentualnych skutków ubocznych typu dusznosci, zawroty głowy i inne. Nie polecam clo rano :-)

loret1, aszka, Margaret.Se, MoBo, evus lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Wam bardzo :) fajnie ze mozna na Was liczyc;)
    A to endometrium mozna jakos podkrecic skroro to clo mu szkodzi? A monitoring mam miec, no zobaczymy.
    Cmok

aszka, Margaret.Se, MoBo, evus lubią tę wiadomość

loret1
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    A to endometrium mozna jakos podkrecic skroro to clo mu szkodzi? A monitoring mam miec, no zobaczymy.
    Cmok

Juz Ci wczoraj pisalam, Clo wieczorem, a na endo - czerwone winko, lampka dziennie, do tego migdaly, podobno magnez tez dobry.
    Doktor Google nie gryzie, a ja kilka dni temu wklejalam tego linka :P

http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=9456

Margaret.Se, loret1, MoBo, evus lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Cmok
    ja do owulacji piłam czerwone wytrawne wino i faktycznie chyba przez 6 cykli było do 15 mm czyli niby ekstra. Ma byc od 7 do 15 mm. Niby lepiej 9mm minimum, chociaz mi na IUI sie udało chyba wlasnie od 7 mm. I dobrze jesc orzechy brazylijskie. To z takich naturalnych metod, na mnie to działało. Pozniej miałam przerwe (trzeba miec przerwe albo po 6 cyklach-przerwa 3 miesiace, albo 3 cykle na clo i miesiac przerwy 3 cykle). I pozniej znowu brałam clo i sie okazało ze endo coraz bardziej marniutkie. Jak sie tak dzieje to lekarz moze włączyc lek na poprawe endometrium. U mnie to juz nie zdazyl bo pozniej mialam po tych znowu kilku cyklach torbiele, a pozniej przeszłam na letrozol a na letrozolu najpierw tez miałam przeboje (wyniki krwi zleciały) a pozniej dopiero sie udało.

Endometrium (błona śluzowa wyściełająca macicę) rozrasta się, gdy w jajnikach dojrzewają tzw. pęcherzyki Graafa, zwiększając się produkcję estrogenów - żeńskich hormonów płciowych. W ten sposób przygotowuje macicę do zagnieżdżenia się w niej zapłodnionej komórki jajowej, czyli do ciąży.

Margaret.Se, Storczyk31, loret1, Jot, MoBo, evus lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Kochana ja wlasnie zastosowalam sie do tego co napisalas i dlatego postanowilam ze wezme wieczorem, ale jak wstalam to zaczal mi baniak pracowac i mysle sobie ze moze jak wezme wieczorem to strace caly dzien i stad moj apel:)

Dzieki za Wasze podpowiedzi to migdaly i orzechy od jakiegos czasu podjadam:)
    Ja chyba jeszcze jakies na uspokojenie powinnam zaczac brac bo ostatnio chodze zla jak osa... Wszystko mnie irytuje:(
    Trzymajcie sie dziewczeta!
    Buzia

She Wolf, Storczyk31, MoBo, evus lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zajscie to zaczyna byc taki everest....

Asana, Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

loret1
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret, pij jakies ziolka moze na uspokojenie? Bo przy takim stresowaniu nigdy sie nie uda...
    I nie przejmuj sie tak tym Clo, on zadziala i niewazne kiedy sie go zdecydujesz brac. Zobacz ze niektore dziewczyny (ja) biora clo od 2dc, a inne od 5dc, wiec kilka godzin w ta czy w ta strone nie robi roznicy :)

Ja tak sobie mysle, ze pijac winko w przyszlym cyklu bede sie chyba musiala ukrywac sie przed moim, bo bedzie zazdrosny ze nie moze zadnych %% a ja winiacza pociagam codziennie :P

loret1, MoBo, evus lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤️
    Chyba trzeba zaczac cos popijac na luza, ale zeby nie szkodzilo na cos innego;)
    No ten stres u mnie to zmora, ale zawsze bylam stresogenna i balam sie wiekszych zmian..
    Dzis to jakos mi ciezko zlapac dystans do wszystkiego...

No wlasnie ja musze troche pilnowac mojego zeby ograniczyl browki...;)
    Nie lubie czerwonego, ale moze polwytrawne mi przejdzie;)

MoBo, aszka, evus lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Wiem, że nie chciała źle, tylko dlaczego to mnie tak irytuje ???

mnie też irytują takie tekściory
    nie na wszystko jest zawsze czas, ten tekst pisał chuop

Dziń Dybry!

aszka, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam sie do klubu zirytowanych, ze wzgledu na bezsenne noce.
    Miłego dnia :)

Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Dołączam sie do klubu zirytowanych, ze wzgledu na bezsenne noce.
    Miłego dnia :)
    Wysyłam wsparcie i oddam senne noce na wszystko
    Całuje w sam środek brzusia ;)
    To minie.

aszka lubi tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Wysyłam wsparcie i oddam senne noce na wszystko
    Całuje w sam środek brzusia ;)
    To minie.
    na pewno Cie to nie ominie :p

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    na pewno Cie to nie ominie :p
    Dzięki kotek <3
    Nie mam cierpliwości, podobno.
    A pytam wszystkie z Was tu obecnych, która ma cierpliwość ?

To tak na marginesie wpisu od znajomej wróżki.
    A idzie tak :
    Witaj Skarbie, zaświeciło słońce, niech stanie się piękny dzień. Najczęstszą przyczyną niepowodzenia jest niecierpliwość. Tyle na temat. (...) Poproś dusze czyśćcowe o cierpliwość, bo tylko tej Ci trzeba.
    A pytałam tylko:
    D ??? Kiedy to się skończy ????
    Przecież mówiłaś, że w kolejnym cyklu starań, a tu juz tyle było tych cykli??? Czyżby na mnie nie sprawdzało się Twoje przeczucie???? I dlaczego???? Przecież wszystkim się sprawdza??? Ja tak nie chce !!! Nie nam juz sił !!!!!

klz9bd3m0oj2oh7n.png

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ