35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie, dopiero dzisiaj odkryłam to forum. Niedługo kończę 36 lat, o dziecko staram się od czterech... Historia jest długa, laparoskopia, sześć inseminacji, trzy IVF, poronienie, w tej chwili czekam na transfer mrozaków... A w towarzystwie czeka się łatwiej, dlatego tu jestem.
Storczyk31, Ylya, evus, Asana, MoBo, Jot lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLucyk wrote:Witajcie, dopiero dzisiaj odkryłam to forum. Niedługo kończę 36 lat, o dziecko staram się od czterech... Historia jest długa, laparoskopia, sześć inseminacji, trzy IVF, poronienie, w tej chwili czekam na transfer mrozaków... A w towarzystwie czeka się łatwiej, dlatego tu jestem.
https://ovufriend.pl/pamietnik/projekt-quot-zuzek-quot-realizacji-etap-kolejny-czyli-po-drugiej-stronie-brzucha,1747.html
Trzeba walczyc nie mozna sie poddawacevus, MoBo lubią tę wiadomość
-
Dzięki za link, Aszka! Już idę czytać!
Cieszę się, że są mrozaki, pani doktor twierdzi, że duże i 'modelowe' jak z książki... tylko musimy wyciszyć organizm, odczekać 2-3 cykle... i ruszamy do działania.
Daję sobie czas do czterdziestki, a więc jeszcze sporo szans przede mną
aszka, evus, MoBo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLucyk na forum jest tez temat invitro https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/ivf,60,2266.html warto tez zajrzec bo dziewczyny sa obeznane, moga cos doradzic itd. i tez ostatnio sie udało kilku po 5/6 transferach, takze jw trzeba walczyc i walczyc.
evus, MoBo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Lucyk. Witamy!
Dziewczyny nie pisalam pare dni bo bylam w Rzymie na tej konferencji, a tam zero wolnego czasu, zero. Niestety miesiaczka przyszla w srode jak dolecialam do Rzymu, w 14 dniu dpo, wiec nie testowalam. Taka wredna, akurat na konferencje mnie dopadla. Jak pech to pech. No wiec nie udalo sie w miesiac badania HSG. Trzymajcie kciuki zeby udalo sie w miesiac po!
Tempki na konfie nie mierzylam bo zupelnie o tym zapomnialam.
Jutro rano bede z powrotem w domu (dolatuje w nocy) to zaczne znow mierzyc...
Na konferencji byla tez moja kolezanka ktora przyleciala tam ze swoja roczna coreczka. Moderowala panel dyskusyjny z corka na kolanachSuper ze sie na to zdecydowala, jak widac mozna wszystko robic z dzieckiem na rekach. Ale musze sie wam przyznac ze patrzac na nia, jak ona caly czas musiala patrzec na to dziecko, mialam emocje z jednej strony "jak jej zazdroszcze" bo coreczka przeslodka i ich relacja taka wspaniala (matki i dziecka) a z drugiej strony "przerazenia" - ta moja kolezanka nie mogla siedziec ze mna i innymi kolezankami i kolegami do poznego wieczora i z nami gadac, zarywajac noc, i stracila wiele sesji (bo musiala z mala wychodzic) i ja sie cieszylam ze nie jestem w jej roli w takich chwilach....I ja sie zastanawiam czy to ze nie zachodze w ciaze to nie jest jakis psychiczny blok...ze podswiadomie boje sie zrezygnowac z mojego stylu zycia, ktory tak lubie...
Nie wiem kurcze. W kazdym razie na IUI sie zdecydowalam (za miesiac).
Milego tygodnia dla was wszystkich!evus, Storczyk31, MoBo, aszka lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
witaj Lucyk
Dani, moze i cos jest w tej blokadzie psychicznejja tez tak dlugo zwlekalam z ciaza, bo wlasnie troche balam sie utraty tego co mam, ale w koncu instynkt wygral
trzymaj sie cieplutko
milego wieczoru dziewczynyStorczyk31, Dani, Asana, MoBo, aszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lucyk wrote:Witajcie, dopiero dzisiaj odkryłam to forum. Niedługo kończę 36 lat, o dziecko staram się od czterech... Historia jest długa, laparoskopia, sześć inseminacji, trzy IVF, poronienie, w tej chwili czekam na transfer mrozaków... A w towarzystwie czeka się łatwiej, dlatego tu jestem.
Witaj Lucyk, widze ze jestes bardziej zaawansowana od nas w procedurach, dobrze bo bedzie kogo pytac
Storczyk31, evus, Asana, aszka, Dani lubią tę wiadomość
-
Dani ehhh te nasze blokady!
Wiesz nikt nie wie, jak sie zycie wywroci do gory nogami przy dzieciaku, moze bedzie jeszcze lepiej bo bedziesz sie realizowac w innej jeszcze nie znanej dla Ciebie roli. Na robote jest jeszcze jakis 30 lat - jeszcze Ci sie przejeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 10:47
Storczyk31, Asana, aszka, Dani lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny, są jakieś nowe cionże????
Storczyk, czekam na dobre wieści
Lucky, witam
Dani, co za niefart, no ale trzeba się przegrupowac bo tu cionże w parach
wszystkim pozytywnego dnia życze i możliwości odspanięcia bo nie wiem jak wy ale ja po tym weekendzie potrzebuje wolnego żeby dojść do siebieStorczyk31, aszka, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualnyPerwiastka bo sie powinno pracowac 4 dni a weekendowac 3
Evus ja kilka dni juz bezsennych, tzn tam spałam z godzine w nocy i ze 2 w dzien ale co to za spaniea dzis sie udało 5 to juz ok. Mozna zyc!!! Wspolczuje, moze meliske pij chociaz na mnie to melisa nie działa w ogole, troche przymula i tyle.
Dani sa tez osoby że pragna dziecka, a jak sie dziecko urodzi to ciagle narzekaja, a to za mało spi, a to za duzo krzyczy, a to maz wsciekly bo zamiast sobie pograc na kompie to musi sie dzieckiem zajmowac, ale takie zycie. Konczy sie wygodne spanie do 12 w dzien itd. Ja juz to przeszłam z chrzesniakiem, ale sie ciesze ze mamy kota w domu bo on od kilku lat miauczy o 2, 4 w nocy i trzeba wstac i dac jesc. To meza budze i mowie idz i nakarm, jak jest w domu i nie ma ze mu sie chce np spac ma isc i nakarmictakze moj maz juz wytresowany
ale to jest zmiana o 180 stopni i trzeba to miec na uwadze-pojawienie sie dziecka na swiecie.
MoBo, pierwiastka, evus, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość
-
Cześć, dziewczynki, aloha Lucky!
Dani, dzielę Twoje obawy ale wiem, że zadziała instynkt i nic nie będzie wtedy ważniejsze i świat i nasze przyzwyczajenia się przewartościują, nie martw się o to.
U mnie natomiast inna obawa - mnie nikt nie da wolnego od mojego własnego projektu, który prowadzę, więc nie odsunę ani pracy ani stresów z tym związanych. Boję się, czy bym podołała psychicznie. Ale działam, co tam.
Storczyku, kto wie, niech będzie niespodzianka!
MoBo, pierwiastka, evus, aszka, Storczyk31, Asana, Dani lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Hej kobitki :*
Storczyk trzymam kciuki :*
Aszka, a czemu Ty spac nie mozesz?
U mnie oczyweiscie test negatywny, czyli bez zadnych niespodzianekNie moge sie doczekac @, zeby zaczac stymulacje
evus, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Aszka, ja mam to szczęście że dziś wolne, ale jak zwykle w domu tyle jest do ogarnięcia że nie wiadomo od czego zacząć i mam testy i eseje do posprawdzania a nie lubie jak nie wiem co, bleh
She, czyli mimo wszystko dobra wiadomośćaszka lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Hej dziewczynki
Witam Luckysporo przeszlas ale nie mozna sie poddawac
Ja zaczynam nowy cyklkrewka sie zjawila ale czekam na rozkrecenie i czuje przez skore ze to nie plamienie
rozpoczynam wielka akcje staran
oby lista szybko sie zamknela
She jutro dobijasz do mnie i lecimy jak burza
Storczyk kciuuuuukkkaaammm!!!
Dani nie mozemy sie poddac!
Aszka to juz norma ze szlaja sie po nocy
Milego dniaJot, aszka, She Wolf, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShe dostalam bezsennosci w ciazy, moj gin mowi ze to normalne bo sie zblizam do 3 trym, a w ogole ze niby jego pacjentki to w ogole zazwyczaj mało spia w ciazy. Takie uroki
Kciukam za stymulke, za negatywa nie kciukam.
Maragret za staranka &&.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 13:52
Margaret.Se, She Wolf, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
Pierwiastka, no tak, na szczescie jest jakis pozytyw w @
Margaret, gonie CieOby mnie nie zawiodla i przyszla jutro na czas
AszkaTo niedobrze, teraz sie nie wyspisz, potem przez kolejne kilka lat tez nie
No ale masz racje - uroki ciazy
Storczyk31 lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty