35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Storczyk31 wrote:Margaret, poszperałam w necie, ale nie znalazłam info na ten temat.
Jedynie wzmianka, że lżejsze treningi zapewniają regularną owulację.
Zalecane są ćw, które pomagają wzmocnić mięśnie kręgosłupa i brzucha: pilates, bieganie, jazda na rowerze, pływanie i joga
Dzień doberek
Dziękuje słonko za wyszukanieKIedys gdzie przeczytałam o tych miesniach brzucha i teraz mi sie przypomnialo
Ja głównie ćwiczę callanetics, moje ulubione
Własnie Doberek
Jot i She zgłaszac sie do bazyczekamy na info
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 08:24
Storczyk31, MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry!
Mleczko z kurkuma smakuje wysmienicie, ale ale chyba mam za gleboki problem zeby pomogloPo godzinie nic sie nie dzialo, wyciagnelam grube dziala i poszla tableta na spanie w ruch!
Magi to jest prawda, ze intensywne cwiczenia na miesnie brzucha unosza organy wyzej (nie tylko macice), ale to powiedzmy sobie musialabyc pracowac nad talia osy i szesciopakiem. Jak machniesz kilka brzuszkow, kilka razy w tygodniu jako dodatek do czegos innego to nic sie nie stanie.
Niestety u mnie przez moje potopy po poronieniu znow wyplukalam zelazo(wlasnie do mnie dzwonili) wiec ZNOW bedzie kroplowka w poniedzialek.
She dzwoni juz cos jajnikach?
Kotek takie mocne krwawienia to nie jest tylko endo. Ja wiem, ze mam estrogen teraz niski (mialam napady goraca jak nigdy przy @, nawet moje ostatnie dwa wykresy o tym swiadcza), a leje sie ze mnie nie do powstrzymania. Moj lekarz bedzie mi na to cos dawal, jak znow sie pojawi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 09:24
She Wolf, pierwiastka lubią tę wiadomość
-
Własnie masz racje jak machne kilka brzuchow to przecie nie przesunie mi sie do gardła
Ja robilam zelazo pp i bylo idealne ale potem fakt mialam okres dosyc mocny a teraz to przesada bo leje sie a raczej lało bo czuje ze dzisiaj mniej a uderzenia goraca zazwyczaj mam 2-3 dni a teraz ze 6.
Kotek to powinnam trzasnac sobie znowu zelazo i jakie badanie jeszcze?She Wolf, MoBo lubią tę wiadomość
-
Sloneczka moje. Zyje
nic mnie nie boli, ale wszystko pewnie przede mna
Mobo a to cos zlego jak estrogen niski? Chyba ma rosnac dopiero po @?
Kurcze biedaku Tyoby kroplowka pomogla. To dobrze ze sie jeszcze nie starasz bo sama wiesz ze zelazo jest wazne w ciazy :*
Margaret jesli cwiczysz od dawna to mnie sie wydaje ze organizm jest przyzwyczajony. Ja slyszalam ze jesli ktos wcale nie cwiczyl do tej pory to lepiej w czasie staran ograniczyc sie do jogi.MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Margaret jak badalas i bylo ok, to bym dala se spokoj.
Ja czuje kiedy mam zelazo niskie bo mam 'mrowki' na twarzy (uczucie jakbys siedziala na nodze ktora zdretwiala)
She zgadza sie, estrogen rosnie po @, ale taki wyjsciowy poziom jest w pierwszych 3rzech dniach okresu. Jak jest wtedy niedobor to beda specificzne objawy e.g. napady ciepla. Jak stopniowo rosnie, to objawy ustepuja. Sledzilam tez moje nie spanie i ponoc to tez jest objaw niskiego estr., tempke tez mam za wysoka jak na pierwsza faze.
I tak to jest z tymi hormonami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 10:46
aszka lubi tę wiadomość
-
Margaret co do badania hormonow ponoc 3cpp jest najlepiej.
Ja jezeli bede miala napady goraca to ide juz w kolejnym, ale dokladnie 3dc (no chyba ze pieprz.. weekend wypadnie). Bo u mnie to tego nigdy nie bylo, a jak dla mnie bylo za mocno, meczylam sie strasznie.aszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, tak Was podczytuje, bo nastrój mi strasznie siadł...martwię się ciągle i ciągle, plamienia mi coś nie chcą przejść...jedyna pociecha to to, że mnie brzuch jakoś szczególnie nie boli...czy leże czy chodzę, wychodzi na to samo, w poniedziałek wieczorem mam wizytę...
Storczyk31 lubi tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
nick nieaktualnyJot wrote:Dziewczynki, tak Was podczytuje, bo nastrój mi strasznie siadł...martwię się ciągle i ciągle, plamienia mi coś nie chcą przejść...jedyna pociecha to to, że mnie brzuch jakoś szczególnie nie boli...czy leże czy chodzę, wychodzi na to samo, w poniedziałek wieczorem mam wizytę...
-
Jot wrote:Dziewczynki, tak Was podczytuje, bo nastrój mi strasznie siadł...martwię się ciągle i ciągle, plamienia mi coś nie chcą przejść...jedyna pociecha to to, że mnie brzuch jakoś szczególnie nie boli...czy leże czy chodzę, wychodzi na to samo, w poniedziałek wieczorem mam wizytę...
Jot tulam mocno kochana
Musisz robic jak czujesz, myslisz ze dasz rade do poniedzialku to poczekaj, jak nie to zawsze jak Aszka radzi mozesz zrobic.
Jot lubi tę wiadomość
-
Storczyk matko boska spier... od tej lekarki!
Nawet nie mam slow, zeby zareagowac. No k.... i tyle!
Nic Ci nie zostaje tylko pojsc do innego lekarza.
Ten progesteron na 16, 18dc to za wczesnie, nic to nie pokaze. Powinno sie badac dopiero 7-8dc po owulce (21-22 dzien cyklu), jezeli regularne.Storczyk31, Jot lubią tę wiadomość
-
Storczyk, ta babka to jakieś nieporozumienie. Nie rozumiem tego, już pomijając jej brak profesjonalizmu i chamstwo, to się dziwię że się noe boi że za chwilę pacjentek mieć nie będzie.
Storczyk31, MoBo, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość
Jot
W Krakowie raczej oddziały ginekologiczne są przepełnione, wątpię, żeby ktoś mnie z plamieniami w trakcie korzystania z toalety przyjął...z drugiej strony boję się że nowy lekarz zakwestionuje moje leczenie, leki jakie przyjmuję, i znów będę miała zamieszanie w głowie. Jak zobaczę żywą krew lub ból się nasili to na pewno się wybiorę.
evus lubi tę wiadomość
Jot
nick nieaktualnyJot wrote:W Krakowie raczej oddziały ginekologiczne są przepełnione, wątpię, żeby ktoś mnie z plamieniami w trakcie korzystania z toalety przyjął...z drugiej strony boję się że nowy lekarz zakwestionuje moje leczenie, leki jakie przyjmuję, i znów będę miała zamieszanie w głowie. Jak zobaczę żywą krew lub ból się nasili to na pewno się wybiorę.
Storczyk31, Margaret.Se, Jot, evus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStorczyk co za idotka ta lekarka,masz drozne na podstawie usg hahaha. O jeju. Przeciez jedyne badanie ktore to stwierdza albo hsg albo laparo. Niestety ja juz sie oduczyłam całkowitego szacunku dla wiekszosci lekarzy na swojej drodze i mowie wprost co mysle
oczywiscie bez wyzwisk itd, tylko posiłkuje sie argumentami na jakiej podstawie pan/pani to mowi, prosze pokazac opracowania naukowe itd. W sumie to powiedziałam jednemu lekarzowi z kliniki, ze ja z jego poziomem wiedzy to nie widze dla nas jako dla pacjentki i lekarz wspolnej drogi (dyrektor kliniki) a drugiemu (dyrektor oddziału kliniki innej) ze wiek 35 + nie oznacza starosci i w takim razie on to juz powienien zaczac sie szykowac na tametn swiat bo 35+ to dawno przekroczyl
Na tym forum czytałam rozne przypadki np takiej dziewczyny gdzie wkrecali ze jej mąż ma idealne wyniki nasienia, a sie okazało ze ma całkowity brak plemników. Takze lekarze sa rozni, to ze skoncza studia nie oznacza ze sa specjalistami, ale wiadomo lekarz to lekarz i nie masz prawa nic powiedziec
a własnie ludzie zle robia bo pozniej coraz wiecej takich niedokształconych, bez wiedzy sie panoszy i wprowadza ludzi w bład. Ty zmien te lekarke na innego lekarza, poszukaj opinii na www.znanylekarz.pl i w ogole udaj sie do kliniki niepłodnosci, ja z biegiem czasu przyznałam racje mojego ginowi do ktorego chodzialm przed klinika, ze jezeli kobieta po 35 r z zycia w ciagu 6 mies nie zajdzie w ciaze to musi byc cos nie tak tak: np. brak sluzu, zle wyniki faceta itd itd, musi byc jakis powod. Zreszta nawet ten temat to pokazuje, jamaica, evus zaszły praktycznie od razu jak ktos ma jakis problem, nawet mniejszy ale ma, to po 6 mies konieczna kompleksowa diagnostyka, jezeli chodzi o samo zaplodnienie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:22
Storczyk31, MoBo, Asana, Margaret.Se, She Wolf, Jot, evus, Dani lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStorczyk31 wrote:MoBo, nie nerwuj się.
To się nazywa polska służba zdrowia.
Ale prywatnie też nie lepiej, albo ja już szczęścia nie mam do niczegoStorczyk31, MoBo, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość
-
Storczyk co za wstretna baba... Cisnienie i mi podniosla, qrwa ze nie zostaniesz matka, nie rozumiem jak moze kobieta kobiecie cos takiego powiedziec wrrrrr....
Moj gin( ktory troche mnie przetrzymal z leczeniem) nigdy mi nie powiedzial ze jest pozno i sie mie uda, wrecz mowil ze na ciaze jest czas kiedy kobieta poczuje ze chce, ze prowadzil ciaze 40-45 i bylo super, daje nadzieje chociaz wiadomo ze moze byc roznie ech...,
Jot nie zazdroszcze, czemuz to nie moze przestac...i zycze Ci zebys wreszczie zaznala spokoju w tym stanie i sie nim cieszyla:)
She oby Ci dobrze bylo po Clo i jajcory niechze rosna!!!
Wszystkim milego popoludnia!
No a ja wczoraj zaciagnelam do wyra chlopa ale ja mam przeczucie ze plemniory to sie chyba boja mojego jaja...
Cmok!MoBo, Storczyk31, aszka, Margaret.Se, She Wolf, Jot, evus lubią tę wiadomość
loret1