X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret chłop sie nie boi to najwazniejsze :p

MoBo, loret1, Margaret.Se, She Wolf, evus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Jotka trzymam kciuki, leż jak najwięcej, dbaj o siebie

Storczyku, jak czytałam to co pisałaś o "wizycie" to spodziewałam się na końcu tesktu: "i wtedy się obudziłam"
    no koszmar koszmar koszmar,
    na usg widać drożność, o matko święta to po co ja szłam na to pieprzeone HSG? naraziłam się na promieniowanie, na infekcję nie mówiąc o bólu i stracie czasu a mogłam iść do Twojej wizjonerki.
    Nie no cudowna lekarka, jak wspaniale umie przekazać prawdę o stanie pacjenta, zaraz się zesram z ekstazy

MoBo, loret1, Storczyk31, Margaret.Se, She Wolf, Jot, evus, Dani lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    na usg widać drożność, o matko święta to po co ja szłam na to pieprzeone HSG? naraziłam się na promieniowanie, na infekcję nie mówiąc o bólu i stracie czasu a mogłam iść do Twojej wizjonerki.
    Nie no cudowna lekarka, jak wspaniale umie przekazać prawdę o stanie pacjenta, zaraz się zesram z ekstazy

no usralam sie ze smiechu :) potrojny liky like!

Storczyk31, loret1, Margaret.Se, Asana, evus lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk mozna jedynie zbadac wrogosc sluzu, poki co nie robilismy tego badania jeszcze;)
    Aszka no chlop to leci jeszcze sie tymi staraniami nie zrazil...:)

Storczyk31, MoBo, Margaret.Se, Asana, evus lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez Asana! Dobre dobre...:)

MoBo, Margaret.Se, Asana, evus lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może chłop ją rzucił

MoBo, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko co tu sie dzieje.
    Storczyk tej ku...e to bym powiedziala kilka słow a wieksza wiedze to my mamy skoro ona uwaza usg za badanie droznosci. Tupet ma babsko smierdzace. powiem tyle ze naprawde kobieta ktora nie ma doswiadczenia i nie mialaby z kim pogadac to po takiej wizycie tylko w łeb sobie strzelic. Czulabym sie jak gowno rozjechane na ulicy. Mase jest kobiet co nie ma pojecia o tym co my wiemy a jak czegos nie wiemy to zaraz sobie doradzimy ehhhgg

Jot moja kochana <3 zrob tak jak sama czujesz ale moze warto pojechac na IP. Wiesz gdyby to bula Twoja pierwsza ciaza to lekarze podeszliby moze inaczej ale krzycz glosno jaka sytuacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 20:57

Storczyk31, MoBo, She Wolf, Jot, evus lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, masz rację, trzeba pyszczyć konowałom, niech sobie nie myślą, że rozumy pozjadali

MoBo, Storczyk31, She Wolf, Margaret.Se, evus lubią tę wiadomość

• Ylya Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Ma pani drożne jajniki.

buahahahha, a to konowałka! Widział kto kiedy drożny jajnik? W dodatku na usg! Brawa dla tej pani.

Dziewczynki, ja przeżyłam HSG. Tylko nie bardzo wiem, co lekarz miał na myśli mówiąc: jajowody drożne, oba, ale coś się z nich kontrast wylewa, możliwe, że są zrosty. Czy mogą być drożne i w zrostach? Kumacie coś z tego? Powiedział, że po 4 próbach (naturalnych lub IUI) warto zrobić laparoskopię. I nie wiem, czy cieszyć się czy martwić? Na omówienie badania miał dla mnie 20 sekund, więc nie było szans dopytać, mam dzwonić w przyszłym tygodniu.

Storczyk31, MoBo, Margaret.Se, evus, Dani lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya a opisu i zdjęcia nie dostałaś?

evus lubi tę wiadomość

• Ylya Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    Ylya a opisu i zdjęcia nie dostałaś?
    nic nie dostałam, nie miał czasu... Ale mam zamiar zgłosić wniosek o wydanie dokumentacji medycznej (bo to w szpitalu było) .
    Tylko co to znaczy, że drożne ale się kontrast wylewa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 16:46

evus lubi tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak was czytam i jak wspominam własne rozmowy z ginami to aż się boję szukać kolejnego bo co jeden to lepszy

bry dziewczyny

armagjedonu w domu ciąg dalszy: mauż ma antybiotyki i zwolnienie do piątku, ja też chora ale nie tak bardzo jak monsz więc się kuruję domowymi metodami
    nie wiem jak ja ten tydzień wytrzymam ;)

loret1, MoBo, evus lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya ja tez w szpitalu mialam i dostalam wypis + opis badania hsg wiec jak najbardziej powinnas otrzymac wynik.
    Tym bardziej ze on Ci sie przyda, zeby w razie dalszej diagnostyki np u innego gina miec przy sobie.
    Natomiast o wylewajacym kontrascie to nie wiem... A moze chodzilo ze jak drozne to sie kontrast przelal dobrze:)

Ylya, MoBo, evus lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk zdrowka i o jajca dbaj bo wieeesz 23-24 juz blisko:):):)

Storczyk31, MoBo, evus lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    nic nie dostałam, nie miał czasu... Ale mam zamiar zgłosić wniosek o wydanie dokumentacji medycznej (bo to w szpitalu było) .

może nie dosłyszałaś całości
    może chodzi o to że masz zrosty poza jajowodami, wtedy kontrast nie wylewa się swobodnie tylko po "drogach" jakie tworzą wolne przestrzenie między zrostami,, rozumiesz?
    jeśli starania po hsg nic nie dadzą (zrost jest na drodze wędrówki jajeczka) mogą polecać Ci laparoskopie żeby uwolnić te zrosty, ja to tak rozumiem

Ylya, Storczyk31, MoBo, Jot, evus lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    tak zrób i to jak najszybciej, żebyś wiedziała co robić dalej :)

Ylya, MoBo, evus lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk wystaw jej opinie na Dobry lekarz, niech inne kobiety tez sie dowiedza co to za babsztyl :?
    Storczyk, ja mysle ze Twoje ostatnie pytanie, jest retoryczne. Skoro ona Ci powiedziala, ze to badanie jest niemiarodajne, a sama juz wiesz ze jej poziom wiedzy jest na poziomie szkoly podstawowej, to sluchaj co Ci podpowiadamy. Progesteron nalezy zrobic wtedy kiedy jego stezenie we krwi osiagnie sczyt, a jest to 7-8 dpo :) Przed tym czasem progesteron powoli rosnie i bedzie mial niski poziom, wiec badanie nic Ci nie powie.
    A to baanie powie Ci czy mas niedobory i powinnas suplementowac progesteron :)

Ylya, nastepny znawca - drozny-niedrozny. To nowy poziom medycyny :P

Jot ciagle trzymam kciuki za Towjego Maluszka :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 19:09

Storczyk31, MoBo, Jot, evus lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk, z tego co pamiętam to progesteron uwalniany jest pulsacyjnie i jedno badanie jest mało miarodajne, najlepiej ze 3 w cyklu zrobić ale najczęściej się robi to 7-8d po ovu właśnie

Storczyk31, MoBo, evus lubią tę wiadomość

• Ylya Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Ylya, nastepny znawca - drozny-niedrozny. To nowy poziom medycyny :P

nie no drożny, tylko o ewentualnych zrostach nie zakumałam, muszę dopytać albo tę dokumentację ściągnąć. W każdym razie starania zalecił kontynuować w tym cyklu też.

Storczyk31, She Wolf, MoBo, evus, Dani lubią tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolf, tak żem zrobiła. Obsmarowałam jom na ,znany lekarz' , na gorąco, zanim ostygłam, pojechałam po niej walcem ;););)
    Żałowałam, że nie zajrzałam tam wcześniej, bo miała sporo słabych ocen.
    Ktoś żalił się, że poszedł do niej z nawracająca grzybicą i niewinnie zapytał skąd to się wzięło, a ta walnięta odp: nie wiem, to pani pochwa.

Pierwiastko, jak Ci <3 Maleńka? Już lepiej ? Grypa to czy nie grypa? Ech, że też to paskudztwo musiało się teraz przyplątać, jak u mnie w poprzednim cyklu.
    Jak trzy razy robić to badanie?
    To kiedy? Co ile dni ?

Asana, Ylya, She Wolf, MoBo, evus lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ