X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie lecz sie poza krajem na pewno robia HSG, zawsze to cos do przodu.

Jot zycze Ci zebys przeszła lekko, ja tego miło nie wspominam, ale do przezycia :)

A mnie brzuch boli a jeszcze dwa dni w pracy :/ a tak bym sobie w domku poleżała.

• Adelajda Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, Jot - dzięki za dobre słowo.Macie rację, niedługo pakujemy walizki i zakładamy wątek: "Rodzę niebawem" :)
    Widziałyście jakieś bociany...trzeba zacząć się rozglądać.

Jutro wizyta u gin, będę prosić o te hcg plus monitoring cyklu...zobaczymy co Pani na to. Poza tym uderzam do Najwyższej Instancji, w tym nadzieja :)

Aszka - środa minie, tydzień ginie-weekend tuż za rogiem, odpoczniesz. Ja też byłam dziś w "świetnej" formie - kofeina podana dożylnie w niczym by mi nie pomogła.

Dobranoc!!!

MoBo lubi tę wiadomość

Adelajda
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam już 4 od początku roku :) a ostatnie dwa w ostatnią sobotę jechaliśmy z moim na wspinaczkę i dla jaj powiedziałam szukaj bockow :) i skubany wypatrzyl dwa jakieś 5 kilometrów od siebie...aż z jednym nie mogłam uwierzyć, że naprawdę wiec zawróciłam samochód i pojechałam sprawdzić :) jakieś u nas przeloto-bocianowe miejsce musi być :)
    Wiec szukajcie bockow na świeżo zaoranych polach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 23:03

Margaret.Se, aszka, Adelajda lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chodza na trawie koło bloku. Dostałam okresu 041.gif mam nadzieje, ze moze w tym m-cu lub w kwietniu uda sie podejsc do pierwszej IUI.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bocian stoi cały czas w ogrodzie, bo zapomniałam go sprzątnąć na zimę :P
    Codziennie na niego patrzę z okna sypialni :D
    Zaświadczam, że widok bociana skutkuje ;D

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to może ja sobie kupie takiego biciana w zabawkowym tylko czy taki też się liczy :D innego jak na razie nie zauważyłam :)

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, nie wiem czy to dobrze ze dostalas okres bo jeszcze nie wiem na czym polega to IUI. widze radosc i rączki uniesione do gory to gratuluje tego okresu:)

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Adelajda Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha:
    1. wizyt u gin w dniu dzisiejszym :0;
    2. bociek: 1 (odlew gipsowy);

Amelcia, u Ciebie też był sztuczny, więc mój bocian dobrze wróży :)
    Amelcia jak się czujesz? masz już jakieś oznaki ciążowe, prócz rzecz jasna kosmicznej bety :)

zarzuciłam mierzenie temp, ale muszę do tego wrócić, bo chyba owulacji w ogóle nie było - okrągłe zero jakichkolwiek oznak.

jak pomyślę, że tworzymy grupę osób DOJRZAŁYCH - kiedyś to słowo czytałam STARYCH - to nie wierzę. Gdzieś tam w swojej głowie mam 25 lat, żeby nie powiedzieć,że czasami nawet mniej, to jak w tak MŁODYM WIEKU, można mieć problemy z zajściem w ciążę???

Wzięłam robotę do domu żeby papierzyska nadrobić, ale samopoczucie jak wczoraj, więc chyba idę spać - usnę w locie na poduszkę.
    czekam na wieści co u Was:)

MoBo lubi tę wiadomość

Adelajda
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelajda sztuczny bocian dobrze wróży :)
    Wiesz, ja nawet nie myślę, że mam 25 lat, bo czuję się na 18 ;D Zawsze mówię, że mam 18 lat tylko razy dwa :P
    A objawów nie mam prawie żadnych. Przez dwa dni tylko miałam lekkie mdłości i tyle. No i oczywiście nadwrażliwość na zapachy, ale to mam jeszcze zanim zrobiłam betę - tak mam zawsze od progesteronu.
    Jutro mam pierwsze USG, zobaczę moje maleństwo :) Może jak zobaczę to wreszcie uwierzę, że to wszystko nie sen ;D

MoBo, domi lubią tę wiadomość

• Adelajda Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, puść maleństwu "oczko" ode mnie. To takie cudowne, ciekawe jak serduszko będzie szaleć :):) to co od jutra będziesz posiadaczką pierwszej fotografii swojego malutkiego cudu. Same najwspanialsze dni przed Wami.
    Czytam co masz w stopce:"Warto czekać i walczyć.." to prawda.
    buziaki

Amelcia lubi tę wiadomość

Adelajda
  • Adelajda Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "jakieś u nas przeloto-bocianowe miejsce musi być :)" MoBo, a gdzie to miejsce jest ???? wypada bywać w takich miejscach :):)

Adelajda
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Aszka, nie wiem czy to dobrze ze dostalas okres bo jeszcze nie wiem na czym polega to IUI. widze radosc i rączki uniesione do gory to gratuluje tego okresu:)
    ja jeszcze nie miałam inseminacji, wiec dlatego sie ciesze, bo moze teraz uda sie podejsc :) a jak okres to nowy cykl mozna rozpoczac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 20:13

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelajda wrote:
    Ha:
    1. wizyt u gin w dniu dzisiejszym :0;
    2. bociek: 1 (odlew gipsowy);

Amelcia, u Ciebie też był sztuczny, więc mój bocian dobrze wróży :)
    Amelcia jak się czujesz? masz już jakieś oznaki ciążowe, prócz rzecz jasna kosmicznej bety :)

zarzuciłam mierzenie temp, ale muszę do tego wrócić, bo chyba owulacji w ogóle nie było - okrągłe zero jakichkolwiek oznak.

jak pomyślę, że tworzymy grupę osób DOJRZAŁYCH - kiedyś to słowo czytałam STARYCH - to nie wierzę. Gdzieś tam w swojej głowie mam 25 lat, żeby nie powiedzieć,że czasami nawet mniej, to jak w tak MŁODYM WIEKU, można mieć problemy z zajściem w ciążę???

Wzięłam robotę do domu żeby papierzyska nadrobić, ale samopoczucie jak wczoraj, więc chyba idę spać - usnę w locie na poduszkę.
    czekam na wieści co u Was:)
    tez mam w głowie 25, tylko nogi bolą czasami jak na 36 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:
    Adelajda sztuczny bocian dobrze wróży :)
    Wiesz, ja nawet nie myślę, że mam 25 lat, bo czuję się na 18 ;D Zawsze mówię, że mam 18 lat tylko razy dwa :P
    A objawów nie mam prawie żadnych. Przez dwa dni tylko miałam lekkie mdłości i tyle. No i oczywiście nadwrażliwość na zapachy, ale to mam jeszcze zanim zrobiłam betę - tak mam zawsze od progesteronu.
    Jutro mam pierwsze USG, zobaczę moje maleństwo :) Może jak zobaczę to wreszcie uwierzę, że to wszystko nie sen ;D
    wstaw fote :p

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Fajnie macie z tymi boćkami:-) u mnie tylko wrony i gołębie sr...ą przed blokiem hehe ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 09:46

aszka lubi tę wiadomość

Eltasz
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelajda moje bocianowo-przelotowe miejsce jest w szwajcarii. Tyle, ze te bociany w niczym mi nie pomagaja :(

Aszka witamy @! hoduj tam teraz jajca :)

No Amelcia powodzenia tam dzisiaj :) matko ale to musza byc emocje! moze jeszcze kiedys.

Niestety moja @ nadchodzi duzymi krokami. Pewno moja wina bo bylam niekonsekwentna i zapominalam lykac dodatkowej witaminy C :/
    Dzis jej chyba jeszcze nie bedzie ale jutro to juz na 100% - co by znaczylo ze fl byla dluzsza o caly jeden dzien ...jupi! No ale DUPA bo to znyczy, ze mojego nie bedzie 10-13 dc wiec bye bye owulko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 12:02

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia czekamy 0clapping.gif

MoBo w następnym tygodniu ide w czwartek na podglad oby jajca urosły 0dance3.gif. Faza o jeden dzien dłuzsza to juz ok, u mnie ostatnio było 14 dni.

MoBo lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Amelcia czekamy 0clapping.gif

MoBo w następnym tygodniu ide w czwartek na podglad oby jajca urosły 0dance3.gif. Faza o jeden dzien dłuzsza to juz ok, u mnie ostatnio było 14 dni.

To ja Ci takich pieknych wielkanocnych jajeczek zycze :)

No do 14 dni to mi jeszcze daleko :) Ale jak tak popatrze na poprzedni cykl z progesteronem to w 11dc juz plamilam a na castangusie 11dc tempka nisko bo wiadomo, ze sie @ zapowiada ale plamien nie ma (oby nie bylo). oczywiscie zakladajac, ze owulka byla w tym 9 dc. Czyli na slabo wychodowanym jajcu (wczesna owulka) jeden dzien dluzsza faza - dla mnie bomba!

No a ja dr.med. naturalnej MoBo zapodam sobie nowy zestawik na kolejny cykl:
    - castangus - bo chyba cos pomogl wiec dokoncze kuracje 90 dni.
    - aletra lecznicza (bylo strasznie ciezko kupic) - na dodatkowe estrogenki (wiem z badan ze moglyby byc wyzsze) i poprawny wzrost pecherzykow grafa
    - herbata z lisci malin - witaminki i na zagniezdzenie

Mam nadzieje, ze wyrosna piekne jajca i wytrzymaja do 13dc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:13

Jot lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej osiemnastolatki! ;D
    Jestem po wizycie, widziałam dzidzię :)
    Bykol z niej jak się patrzy - ma całe 1,6mm ;D

MoBo, Margaret.Se, aszka, Jot, gretka, Eltasz lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poryczałabym się na bank z takiego cudnego widoku cudnej milimetrowej istotki:) zazdroszczę Amelcia :D

17u9io4p2dm1eqy5.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ