35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoBo wrote:No to Aszka czekam z Toba na @
Chyba mnie owulka zaskoczyla tuz po @ i oczywiscie nie przygotowana bylam
Teraz obserwuje czy castangus przedluzy fl, oby plliiiizzzzz!
Amelcia przyrost piekny -
aszka wrote:moze bedzie niespodzianka :p jak zaskoczyła owulacja.
Aszka no ty to jestes optymistka
lepiej mi doradz jak moge przesunac @ o jakies dwa dni, bo przez to przesuniecie kolejna owulka wychodzi mi jak 'w pysk szczelil' kiedy moj jest na delegacji! noszszszzs cholera
Wiec moje opcje:
opcja 1 - ponoc witamina C w wysokim stezeniu moze przesunac ok 5000mg trzeba zapodac, czyli jakies 5 dni przed po 1500mg dziennie (to by byly jakies trzy tabety)
opcja 2 - zwiekszyc B6 do 200mg na dzien (teraz biore 100)
opcja 3 - mam 6 tabletek progesterone- tylko od kiedy zaczac je brac? jestem ponoc w 4dc.
opcja 4 - modlic sie zeby castangus zadzialal ale w pierwszym cyklu to nie licze
opcja 5 - odmawiac zdrowaski
co myslisz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 15:16
-
MoBo, opcja piąta wydaje się najmniej inwazyjna...chociaż...
Może nie mam takiej wiedzy jak inne Panie Forumowiczki, ale intuicja mi mówi, że lepiej takich rzeczy nie stosować na sobie. Możesz sobie niepotrzebnie zaszkodzić i coś rozregulować.
Amelcia, cudny przyrost trzymam kciuki nadalAmelcia, MoBo, aszka lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
nick nieaktualnyJot wrote:...
Amelcia, cudny przyrost trzymam kciuki nadal
Trzymaj kochana Ja dziś tak z głupia-chyc poszłam na koleją betę. Po prostu o 17 pozbieraliśmy się i pojechali do laboratorium. Wynik mam super: 2285,00!!!!!
Strasznie się cieszę, bo to znaczy, że moja dzidzia ślicznie rośnie
Trzymam za Was kciuki, żeby i u Was zawitała mała fasoleczka.....
aszka, MoBo lubią tę wiadomość
-
Amelcia, Ty jesteś takim Słońcem naszym . Mam nadzieję, że wspólnie zaraz założymy wątek:
"35+ pierwsze dziecko, czy są tu takie?"Amelcia, aszka, Eltasz lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
nick nieaktualnyMoBo wrote:Aszka no ty to jestes optymistka
lepiej mi doradz jak moge przesunac @ o jakies dwa dni, bo przez to przesuniecie kolejna owulka wychodzi mi jak 'w pysk szczelil' kiedy moj jest na delegacji! noszszszzs cholera
Wiec moje opcje:
opcja 1 - ponoc witamina C w wysokim stezeniu moze przesunac ok 5000mg trzeba zapodac, czyli jakies 5 dni przed po 1500mg dziennie (to by byly jakies trzy tabety)
opcja 2 - zwiekszyc B6 do 200mg na dzien (teraz biore 100)
opcja 3 - mam 6 tabletek progesterone- tylko od kiedy zaczac je brac? jestem ponoc w 4dc.
opcja 4 - modlic sie zeby castangus zadzialal ale w pierwszym cyklu to nie licze
opcja 5 - odmawiac zdrowaski
co myslisz?MoBo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmelcia wrote:Trzymaj kochana Ja dziś tak z głupia-chyc poszłam na koleją betę. Po prostu o 17 pozbieraliśmy się i pojechali do laboratorium. Wynik mam super: 2285,00!!!!!
Strasznie się cieszę, bo to znaczy, że moja dzidzia ślicznie rośnie
Trzymam za Was kciuki, żeby i u Was zawitała mała fasoleczka.....
U mnie czekanie na @ czekam i czekam i nie wiem kiedy sie doczekam, a oczywiscie i tak nie robie testu ani nic, bo pecherz slabiutki i nic z tego nie bylo, wiec nawet szansy nie ma. Mam nadzieje ze uda sie teraz podejsc do inseminacji, trche mnie to zaczyna denerwowac ze czas mija, ale zmieniam klinike, bo w poprzedniej sie poklocilam z lekarzem na temat swojego leczenia -wiec nie bede pieniedzy tracic na marne bo ktos ma inna wizje calkiem nie pasujaca do mojego organizmu. -
Amelcia gratulacje.
Amelcia lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Aszka i Jot dzieki za rade
Postanowilam zostac przy C, 5x1000mg - jak bedzie za duzo to wysikam. Testuje tego niepokalanka to chce zobaczyc czy on cos pomoze.
Anyway ciezko jest mi powiedziec gdzie ta owulka w koncu byla!
Zdrowaske badz dwie tez zapodam
Jot wcale nie ma az tyle specyfikow,tyle ze ja z ta anemia walcze i walcze.
Co do sportu, jakies 2 lata temu zaczelam z Chodka i dosc intensywnie (6 dni w tygodniu), ale od poczatku staran odpuscilam zeby podwyzszyc BMI. Teraz jak nie mam lenia (a potrafie) to 1-2 razy w tygodniu staram sie cos zrobic (30 minut).
Tak ogolnie to ja mam chlopa ktory na d.pie nie wysiedzi wiec my duuuzzzooo chodzimy. Zima czy lato idziemy w gory na 4-6 godzin - no dzisiaj byla przepiekna pogoda wiec pierwsze weszlismy 15 km pod gorke a pozniej siup na sankach w dol
A ty?
-
aszka wrote:super
U mnie czekanie na @ czekam i czekam i nie wiem kiedy sie doczekam, a oczywiscie i tak pnie robie testu ani nic, bo pecherz slabiutki i nic z tego nie bylo, wiec nawet szansy nie ma. Mam nadzieje ze uda sie teraz podejsc do inseminacji, trche mnie to zaczyna denerwowac ze czas mija, ale zmieniam klinike, bo w poprzedniej sie poklocilam z lekarzem na temat swojego leczenia -wiec nie bede pieniedzy tracic na marne bo ktos ma inna wizje calkiem nie pasujaca do mojego organizmu.
Wiesz ja Cię w 100% rozumie i jak się z lekarzem nie leci na jednej fali to lepsza jest zmiana.
No jak tam jakas niespodzianka to może lepiej niech nie przychodzi -
nick nieaktualnyMy tez chodzimy na spacery, ale ja do tego cwicze bo lubię, chociaż nie musze, bo przez tarczycę mało waze. Ale ćwicze dla zdrowia ogolnie
@ na pewno przyjdzie bo juz mnie pobolewa, tylko czy zdaze sie wyrobic do lekarza...jak nie to trudno.
Napisałam do ministerstwa do kiedy jest program invitro do polowy 2016 roku, wiec moze zdaze sie zalapacWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 10:05
MoBo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhmm....napisałam posta ale go wrąbało gdzieś albo jednym ruchem ręki skasowałam..hehe
wg ovu dziś przypada 5 dpo i kurcze strasznie bolą mnie piersi
.....wystarczy lekki dotyk żeby poczuć ból
....że nie wspomnę o rozmiarze
są gigaaaaaaaaaaaaaaaaaantyczne normalnie
ból właściwie trwa już od 3 dpo ale wcześniej problem dotyczył tylko trudnych poranków zaraz po obudzeniu potem przechodziło
a dzisiaj to boli mnie cały czas....normalnie czuję nawet dyskomfort z powodu stanika
czy to może coś znaczyć czy nic jak zawsze ?
Amelcia Gratulacje ogromne -
nick nieaktualnyWitaj Mappi, Jot ma rację. Prawdopodobnie to od wzrostu progesteronu w drugiej fazie cyklu, ale nie koniecznie coś oznacza. Musisz się uzbroić w cierpliwość i poczekać jeszcze.
Mam nadzieję, że Twój wykres za jakiś czas się zazieleni, czego Ci życzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 21:21
-
nick nieaktualnyTez nie cwicze regularnie, jakies 3 dni w tygodniu po pol godziny. Zapisałam sie do dentysty w sobote, bo mnie zab pobolewa. Nie wiem czy nie bedzie mi musiała od nowa kanałow czyscic, bo był leczony 8 lat temu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 09:04
-
nick nieaktualny
-
Mappi, haha-ja też się nakręcam, zawsze pełna nadzieii jestem do momentu kiedy znów mam okres i oczywiście przy okazji się sponiewieram że kto żyw to rodzi tylko nie ja:)
odebrałam wyniki prolaktyny i szlag mnie trafi...mam znów jakiś durny niedobór[-]3,5 ng/ml przy normie 4.10-28,90. Co lepsze poszperałam i co innego mam na opakowaniu napisane przez farmaceutke: 1/2 tabletki, a co innego znalazłam na kartce od gina która wsiąkła mi między badaniami - 1/4 - k..wa. Więc wcinałam 1/2 i teraz takie wyniki. Do gin idę w czwartek, pewnie pomyśli, że ma pacjentkę specjalnej troski.
Dziewczynki czy miałyście podobny wynik do mojego, jaki to ma wpływ na starania...domyślam się, że nie zbawienny...
Myślę sobie, że jak tak dalej będę się leczyć to na tym forum zostanę sama bo będę się starać do"usranej śmierci".Adelajda