X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Adelajda Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wrażenie, że im bardziej chcę tym bardziej nic nie wychodzi. pierwsza ciąża zaczęła się świetnie, typu"za pierwszym razem" po stwierdzeniu, że dziś się postaramy, z tym że zakończona po 7 tygodniach. żyć z tym nie mogę. teraz rok starań o dziecko i nic. życie potrafi zaskakiwać.
    wylałam z siebie ile mogłam, idę pobeczeć.

Adelajda
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tu nowa i chętnie dołącze do tego tematu. W tym roku skończyłam juz 40-tkę niestety a staramy się z moim ukochanym od prawie dwóch lat. Niestety sporą część tego okresu bylismy rozłączeni. On za granicą a ja w domu, więc liczba miesięcy zdecydowanie się zmiejsza nawet o dobrą połowe. Od Pażdziernika jestesmy juz nierozłączni na szczęście i nadal nic. On robił badania nasienia i wszystko jest ok ja byłam w szpitalu na 3dniowym badaniu hormonalnym i tez jest ok.Pozostało mi jeszcze hsg badanie na które muszę się zapisac ale niestety jeszcze nie w najbliższym miesiącu. Liczę na to że to mierzenie temperatury cos pomoże, chociaż wiem dokładnie kiedy mam dni płodne po sluzie. Nie przeczytałam jeszcze wszystkiego co pisałyscie w tym poście, bo jest tego ogrom ale muszę nadrobić zaległości:) tymczasem pozdrawiam wszystkie starające się kobitki:)
    Margaret

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 20:33

MoBo lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se witaj kochana

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se witaj w klubie ;)

Eltasz
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelajda no czasem se trzeba poryczec. Mam nadzieje, ze juz zle samopoczecie przeszlo :) JA mowie do mojego, ze jakbym wiedziala, ze za 6 miesiecy bede w ciazy to bym wyluzowala i czekala grzecznie ...ale tego sie nie wie :( I chyba wlasnie ta niewiedza przeraza najbardziej. Jak wyluzowac? nikt nie wie.

Margaret.Se witamy :)

Amelcia mam nadzieje ze na lezaczku wygodnie :) Napisalabys tu nam jakie mialas objawy bo widzisz dziewczyny szizuja :)

Aszka przyszla @? Ogolnie to ja dentyste bardzo lubie ale moze dlatego, ze nigdy nie mialam leczenia kanalowego. Mam nadzieje, ze tak tyko piknal kilka razy i se przestal:)

A ja walcze zeby @ nie przyszla do poniedzialku :/ mialam zazywac wiecej C a zapominam :( wiec nie wiem czy wyjdzie. Castangusie plizzz zdzialaj cuda!

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo podglądam Twój wykres, trzymam mocno kciuki , oby był owocny :-)

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    ...
    Amelcia mam nadzieje ze na lezaczku wygodnie :) Napisalabys tu nam jakie mialas objawy bo widzisz dziewczyny szizuja :)
    ...

Nie miałam żadnych właściwie. Ale też się nie doszukiwałam, bo od początku wychodziłam z założenia, że nic z tego nie będzie. Parę dni przed terminem @ zaczął mnie brzuch boleć jak na @, miałam może bardziej twardy i napięty brzuch - wrażenie było takie jakbym miała zakwasy w mięśniach - i tyle. Żadnych rewelacyjnych objawów, które by wskazywały jednoznacznie na powodzenie. Na betę poszłam pod przymusem małża, bo chciałam umyć samochód, ale mi nie pozwolił, dopóki nie zrobię bety. A ja miałam plan po prostu czekać na @.

Na leżaczku super, słonko świeci, ptaszki śpiewają, dzięcioł stuka w drzewo.... Zapraszam....... :D

MoBo lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    MoBo podglądam Twój wykres, trzymam mocno kciuki , oby był owocny :-)

Kochana z pustego nawet salomon nie naleje :)
    Bzyknelismy sie raz a dzien pozniej kolezka rozwalil cale biodro (piekny wylew krwi podskorny..bla) wiec nie bylo jak. Ale spokojnie zyje zyje :)

Wiec ja tu sie modle zeby sie troszke Fl wydluzyla bo mi ta przesunieta owulka psuje kolejny cykl - mojego nie bedzie akurat w plodne, wiec za to mozesz trzymac kciuki <3

l22ndf9her11uere.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wsparcie to wsparcie ;-) mogę nawet trzymać kciuki za <3 .
    Pozdrawiam ;)

MoBo lubi tę wiadomość

Eltasz
  • Jot Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margeret.Se witamy Cię serdecznie i fajnie, że do nas dołączyłaś :) w grupie raźniej !

Adelajda, mam nadzieję, że smutny nastrój Ci minął ! Nie zostaniesz tu sama, bo wszystkie mamy w planie, za chwilę przenieść się na zieloną stronę mocy i Cię zabieramy ze sobą !:)

Amelcia, fajnie że piszesz do nas :)a mąż który dba to skarb :)

MoBo daj znać czy te witaminy coś dały :)

Ja póki co po badaniach umożliwiających zbadanie drożności...

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelajda wrote:
    mam wrażenie, że im bardziej chcę tym bardziej nic nie wychodzi. pierwsza ciąża zaczęła się świetnie, typu"za pierwszym razem" po stwierdzeniu, że dziś się postaramy, z tym że zakończona po 7 tygodniach. żyć z tym nie mogę. teraz rok starań o dziecko i nic. życie potrafi zaskakiwać.
    wylałam z siebie ile mogłam, idę pobeczeć.
    niestety tak bywa, ale nie poddawaj sie :) Co do lekow to zapytaj gina co z tym zrobic, na pewno pewnie zmniejszyc albo odstawic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Witam, jestem tu nowa i chętnie dołącze do tego tematu. W tym roku skończyłam juz 40-tkę niestety a staramy się z moim ukochanym od prawie dwóch lat. Niestety sporą część tego okresu bylismy rozłączeni. On za granicą a ja w domu, więc liczba miesięcy zdecydowanie się zmiejsza nawet o dobrą połowe. Od Pażdziernika jestesmy juz nierozłączni na szczęście i nadal nic. On robił badania nasienia i wszystko jest ok ja byłam w szpitalu na 3dniowym badaniu hormonalnym i tez jest ok.Pozostało mi jeszcze hsg badanie na które muszę się zapisac ale niestety jeszcze nie w najbliższym miesiącu. Liczę na to że to mierzenie temperatury cos pomoże, chociaż wiem dokładnie kiedy mam dni płodne po sluzie. Nie przeczytałam jeszcze wszystkiego co pisałyscie w tym poście, bo jest tego ogrom ale muszę nadrobić zaległości:) tymczasem pozdrawiam wszystkie starające się kobitki:)
    Margaret
    witaj :)to zroba badanie HSG i AMH. Na pewno sie zapisz i idz, to przyspieszysz. U lekarza itd tez schodza dni, albo cykle bo cos nie wypali jak u mnie i tez czas mija.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Adelajda no czasem se trzeba poryczec. Mam nadzieje, ze juz zle samopoczecie przeszlo :) JA mowie do mojego, ze jakbym wiedziala, ze za 6 miesiecy bede w ciazy to bym wyluzowala i czekala grzecznie ...ale tego sie nie wie :( I chyba wlasnie ta niewiedza przeraza najbardziej. Jak wyluzowac? nikt nie wie.

Margaret.Se witamy :)

Aszka przyszla @? Ogolnie to ja dentyste bardzo lubie ale moze dlatego, ze nigdy nie mialam leczenia kanalowego. Mam nadzieje, ze tak tyko piknal kilka razy i se przestal:)

A ja walcze zeby @ nie przyszla do poniedzialku :/ mialam zazywac wiecej C a zapominam :( wiec nie wiem czy wyjdzie. Castangusie plizzz zdzialaj cuda!
    jeszcze nie, sadze ze w piatek bo juz mnie okropnie boli. :( Moja znajoma taka co mi kibicuje to mowi,ze jej corka probowala 3 miesiace i w drugiej ciazy teraz a mi wspolczuje...zycie jest niesprawiedliwe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot to napisz kiedy masz termin :) na HSG.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:
    bierz faceta i na scpaery chodzcie teraz ładna pogoda.

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    dzięki za miłe przywitanie :)
    Jot proszę napisz jak po tym badaniu drożności,czy boli i ile to trwa?

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Jot Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, Margaret.Se jak tylko będę miała termin to napiszę, a później zdam relację, mam nadzieję, że jakoś bardzo boleć nie będzie....bo ja z panikar raczej jestem :)

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, wiem musze sie zapisac ale teraz niestety jeszcze nie moge bo nie ma mnie w kraju. Liczę na cud że nie bede musiala robic hsg. Dzisiaj mam 8dzień cyklu,więc kolejna nadzieja zbliza sie malymi krokami

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Aszka, wiem musze sie zapisac ale teraz niestety jeszcze nie moge bo nie ma mnie w kraju. Liczę na cud że nie bede musiala robic hsg. Dzisiaj mam 8dzień cyklu,więc kolejna nadzieja zbliza sie malymi krokami

a tam gdzie jesteś nie ma lekarzy?
    takie leczenie na odległość to jest ciężka sprawa i na dłuższą metę się nie da (tzn nie znam twojej sytuacji jak za 2 miesiące zjeżdżasz to pewno nie ma sensu ale jak rok to na odległość się nie da). Ja tez mieszkam i leczę się nie w kraju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 18:13

l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo,tak okolo 2,3 miesięcy na bank zrobie to badanie.wiem ze rok to porażka, zdecydowanie za daleki termin i te wcześniejsze badania hormonalne nie beda mialy juz sensu i trzeba robic nowe. Juz tez po glowie mi chodzily rozne rzeczy,ze czemu sie nie udaje.piszą ze slodycze odstawic a ja je wcinam kilka razy w tyg ale jak ma sie dola to tylko slodkie pomaga

17u9io4p2dm1eqy5.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ