X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    a ten dhea Eliota to na receptę?
    nie, bez recepty, tylko że to nie jest tanie ;)
    http://www.i-apteka.pl/product-pol-43679-DHEA-ELJOT-25mg-x-30-tabletek.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 16:48

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    a ten dhea Eliota to na receptę?

Nie, mozna zamowic w aptece. Ostatnio pytalam i babka mowila ze kiedys bylo na recepte...
    Ale te nasze dawki to podejrzewam ze raczej nie zaszkodza...

loret1
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Nie, mozna zamowic w aptece. Ostatnio pytalam i babka mowila ze kiedys bylo na recepte...
    Ale te nasze dawki to podejrzewam ze raczej nie zaszkodza...
    mnie sugerowała 1 kapsułkę dziennie a czytałam że przed IVF to dziewczyny po 3 biorą... no ale to pod nadzorem lekarza

• loret1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastka jaki synchron :)

pierwiastka lubi tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    mnie sugerowała 1 kapsułkę dziennie a czytałam że przed IVF to dziewczyny po 3 biorą... no ale to pod nadzorem lekarza
    zgadza sie:)
    No ja albo zle cos zapisalam, albo rzeczywiscie ta dawka byla wywalona w kosmos...
    Coz i tak chyba czeka mnie w marcu wizyta juz u konkretnego specjalisty to sie wywiem...

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    A w język to się kuźwa nie mogłaś ugryść, w takich chwilach nie wskazane jest wylewanie naszego żalu wiem, że jak się nie układa po naszej myśli to mamy żal do wszystkich o wszystko, ale niepotrzebnie Ten u góry ma plan wobec każdej z nas i tylko musimy w to uwierzyć podziękować za wszystko co nas spotkało. Wiem, łatwo się mówi ale wiecie co przeszłam to łatwe nie było powiem więc coś więcej jak w szpitalu powiedzieli ze i tak poronię miałam tylko jedną myśl Ty Panie dałeś do Ciebie to wraca, położna która się mną opiekowała przyszła usiadła koło mnie opowiedziała mi o swojej córce chorej na zespół dawna i jak wiele razy pytała Boga dlaczego ja /ja nie spytałam ani raz/, pytała skód mam ten spokój bo takiej pacjentki w takim stanie z takim spokojem nie miała odkąd pracuje a ja oddałam w tamtej chwili jemu, codziennie staram się dziękować za wszystko co mnie spotkało i nikogo nie obwiniam nie doszukuje się drugiego dna bo i po co co to zmieni a wprowadza między dwie bliskie sobie osoby tylko niepotrzebny niepokój i wątpliwości a to poczęciu nowego życia nie służy, wy macie być jednością i iść w tym samym kierunku i proszę nie wybuchaj najpierw to przetraw a potem na spokojnie rozmawiajcie a wtedy wszystko wygląda dużo lepiej

ps. a teraz go przeproś a on ciebie powiedz że ja tak kazałam i zameldować proszę o wykonaniu

Strasznie ladnie to brzmi, ale...
    Ja mam wk.... i tyle!

Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Ten q10 tez dostalam...
    i co jeszcze dostałaś?

loret1 wrote:
    zgadza sie:)
    No ja albo zle cos zapisalam, albo rzeczywiscie ta dawka byla wywalona w kosmos...
    Coz i tak chyba czeka mnie w marcu wizyta juz u konkretnego specjalisty to sie wywiem...

a jakie miałąś dawki zalecane???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 16:56

• padington Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Strasznie ladnie to brzmi, ale...
    Ja mam wk.... i tyle!
    Ale starszych trzeba się słuchać i nie ma to tamto przytulić się buzi buzi a na wk.. spacer i lamka dobrego wina

A tak żeby ci humor poprawić to wyobraziłam sobie ciebie jako pipi z rękoma zapartymi pod boki i tupiącą nogą ma wk.... ma wk.... hahah ale to wyżej to poważnie czekam na meldunek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 17:00

MoBo, Phyllis, Moko lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastka dawki dhea nie pamietam... Kwas foliwy 5mg, q10, wit b6 b12, kwasy omega, acard no i wlasnie dieta + cwiczenia ( glownie miesnie brzucha i zeby uda wzmocnic) polecala tez joge, akupunkture...
    Gdybym byla bardziej zdyscyplinowana i sie za to wziela porzadnie...

Moko lubi tę wiadomość

loret1
  • padington Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    "W Boga trzeba wierzyć, ale Bogu niekoniecznie. On ma tyle spraw do załatwienia, że często zapomina". Janusz Leon Wiśniewski
    On o nikim nigdy nie zapomina bo dał nam życie ten cud który my mamy przekazać dalej a ostatnio spodobał mi się rozwinięcie tego słowa
    C - ciałao U - umysła D -duch czy to nie człowiek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 17:11

• loret1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...u mnie w bliskim otoczeniu druga ciaza laski... I taki tekst mnie dolecial: inni plodza a Wy co???? Qrwa!
    Tez mam wqrwa Mobo!
    Najgorsze ze sie czuje jakbym sie starzala z minuty na minute z predkoscia swiatla...
    I nie wiem co dzis zjesc, smacznie, zdrowo i szybko... Ooo moze kfc;)

Storczyk31, padington, Moko lubią tę wiadomość

loret1
  • padington Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    ...u mnie w bliskim otoczeniu druga ciaza laski... I taki tekst mnie dolecial: inni plodza a Wy co???? Qrwa!
    Tez mam wqrwa Mobo!
    Najgorsze ze sie czuje jakbym sie starzala z minuty na minute z predkoscia swiatla...

Dziewczyny pełnia na nikogo dobrze nie wpływa ja też mam huśtawki dziś na przykład całą noc nie zmrużyłam okna i tez sobie myślę starość kuźwa starość tzn "sks" nawet zasnąć już nie można normalnie.
    Czekam na wiadomości pełne uśmiechu ja wam swój wysyłam i liczę że się uśmiechniecie :)

Storczyk31, MoBo, Moko lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    to właśnie sugestia od niej po naszej dzisiejszej rozmowie ;)
    do tego Q10 i DHA
    przed IUI i IVF taką 3-4 mce suplementacje niektórzy lekarze polecają ale też przy problemach z owulacją i przy wydłużających się cyklach
    zastanawiam sie czy dalej zioła czy zamieniam na kapsułki ;)

AAA jak Twoja ziolowa pani Ci zasugerowala to bierz :) Ona zna Cie dobrze, Twoj profil, Twoja specyfike, Twoj cykl, hormony itp.
    Loret jak Twoja lekarz Ci "po wygladzie" zapodala suplementy bez badania hormonow, to ja bym sie takiej doktor bała.
    Zrob badania na wlasna reke tych hormonow ktorych nie mialas badanych.

Storczyk31, pierwiastka, Moko lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Tez mam wqrwa Mobo!

No dobrze, ze mnie tam nie bylo! bo by mnie nie utrzymali, wyrwalabym wszystkie wlosy :P
    Wyrycz sie, mnie troche pomoglo. Teraz ide na joge by poluzowac.

Storczyk31, jusst, Dani, Moko, Jastin76 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Wqrw goni wqrw!
    rozumiem cię Lotet, bo u mnie podobnie

No to oficjalnie mamy dzien wgrwa!

Storczyk31, jusst, Moko lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Wqrw goni wqrw!
    rozumiem cię Lotet, bo u mnie podobnie
    I jak wy chcecie w ciONze zachodzić? siem pytam jakie z tego dzieci będą chyba z ADHD po takich matkach niecierpliwych. poprawcie się muszę się dowiedzieć od tych waszych AKU gdzie wam szpileczki wbić na spokój

jusst, MoBo, Dani, Jastin76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No o wkurwie wczoraj pisałam, ale nieco delikatniej, żeby tutaj nikogo nie demotywować! I co widzę? Same zdemotywowane! Nawet Moko cholera jedna mało chętna na betę była. Ale nawróciła się an dobry tor.

Tak swoją drogą dzwoniłam dzisiaj do kliniki niepłodności nfzetowej na Polnej w Poznaniu, terminy mają na czerwiec. Nie zapisałm się. Przecież zajdę do tego czasu ;) Tak mi choroba na mózg dzisiaj uderzyła. Ale dobrze to.

Aha, zeby nie było, ze ja taka enefzetowa jestem. Normalnie do wszystkich lekarzy chodzę prywatnie, tak mnie cos tknęlo na tego gina, nie wiem skąd. Ale zadowolona z wizyty jestem i mam zamiar swoją składkę zdrowotną teraz wykorzystywać! Ciekawe kiedy ponownie zmienię zdanie ;) Pewnie szybko

MoBo, Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Czekam na wiadomości pełne uśmiechu ja wam swój wysyłam i liczę że się uśmiechniecie :)

Z mocno zacisnietymi zebami tez sie liczy? O.o

Storczyk31, jusst, Moko, Jastin76 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    No o wkurwie wczoraj pisałam, ale nieco delikatniej, żeby tutaj nikogo nie demotywować! I co widzę? Same zdemotywowane! Nawet Moko cholera jedna mało chętna na betę była. Ale nawróciła się an dobry tor.

Tak swoją drogą dzwoniłam dzisiaj do kliniki niepłodności nfzetowej na Polnej w Poznaniu, terminy mają na czerwiec. Nie zapisałm się. Przecież zajdę do tego czasu ;) Tak mi choroba na mózg dzisiaj uderzyła. Ale dobrze to.

Aha, zeby nie było, ze ja taka enefzetowa jestem. Normalnie do wszystkich lekarzy chodzę prywatnie, tak mnie cos tknęlo na tego gina, nie wiem skąd. Ale zadowolona z wizyty jestem i mam zamiar swoją składkę zdrowotną teraz wykorzystywać! Ciekawe kiedy ponownie zmienię zdanie ;) Pewnie szybko
    Zapisz się do tej kliniki, nie napiszę ci dlaczego. :)

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    I jak wy chcecie w ciONze zachodzić? siem pytam jakie z tego dzieci będą chyba z ADHD po takich matkach niecierpliwych. poprawcie się muszę się dowiedzieć od tych waszych AKU gdzie wam szpileczki wbić na spokój
    Padi, tu nie chodzi ani o brak spokoju czy niecierpliwość, tu chodzi o coś znacznie więcej.
    My kontra cały świat.
    Bo tak to się postrzega.
    Lekarze dołują, inne zachodzą, ludzie głupoty gadają. To wszytko sie nakłada.
    Do tego jeszcze czas upływa.
    A wraz z nim kończą sie nasze zasoby.
    Pozytywne myślenie jest dobre na chwilę.

She Wolf, Moko, MoBo lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ