X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 11:41

• Moko Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazia wrote:
    Byłam dziś na cytologi i Pani doktor wzięła mnie na USG, mam pęcherzyk 13 mm na lewym jajniku i 14 mm na prawym jajniku, trochę duże mi się wydają, dziś mam dopiero 7 dzień cyklu.
    To może jakas wcześniejsza owulejszyn się szykuje?:)

Kazia, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazia wrote:
    Byłam dziś na cytologi i Pani doktor wzięła mnie na USG, mam pęcherzyk 13 mm na lewym jajniku i 14 mm na prawym jajniku, trochę duże mi się wydają, dziś mam dopiero 7 dzień cyklu.

Przy stymulacjach moga strzelac szybciej. A ile bralas tabletek clo?

Kazia lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Przy stymulacjach moga strzelac szybciej. A ile bralas tabletek clo?
    Po jednej tabletce przez 5 dni, jeszcze mi dwa zastrzyki fostimonu zostały na dziś i jutro.

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo przykro mi ale gniewac sie nie mozecie na siebie bo i tak to nic nie zmieni teraz. Trza wziac sie w garsc i walczyc, niestety nie zmienimy tego co było ale moze zmienic to co bedzie w przyszłosci.

Kazia na bank ovulejszyn bedzie szybciej za jakies max 5 dni mysle

Mnie tak brzuch boli, ze juz swiruje ale krew nie leci a dalej plamienie. Moze odrywa sie i dlatego taki ból a krwi brak hmmm
    Pije dalej ziólka wstretne, juz mam czarne zeby i usta i sitko zafarbowało mi sie a to jest jak syrop a nie herbata, moze tak duzo tego dałam, no fakt kwiat malwy juz odrobine zostało. Moze te ziółka tez otworza mi szyjke i nie beda musieli jej az tak rozpychac co hmm?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:21

padington, Kazia lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Tez mam drugi dzien do dupy i dlatego siedze cicho :P
    ...
    chyba w powietrzu coś musi być i na dodatek zaraźliwe bo u mnie to samo :/

MoBo lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeczytałam dziś interesujący artykuł odnośnie "liftingu jajników" ;) https://www.centerforhumanreprod.com/inter/pl/starzej%C4%85ce-si%C4%99-jajniki_801/

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Nic nie psujesz, bo póki co nie wiadomo czy jest co psuć;p
    Ty chyba do lekarza, jak ja w poniedziałek, nie wiem czy dobrze pamiętam, to kurczę musisz jakoś wytrzymać. A masz jeszcze jakieś leki, które Ci przepisali ostatnio, jak nie, to może chociaż do rodzinnego leć, no bo co masz biedna się męczyć...

Jest co jest co boś jest w CIONŻY. Przelteruję: C i O n Ż y <3 NO! i basta. i proszę roziewać wiruski, duuuuużo wirusków :)

tak, w poniedziałek mam dopiero lekarza a leków mam całą szufladę, wiec jak już nie wytrzymam zapodam sobie jakiś ketonal czy coś tam. a jak Twoje samopoczucie... jest stresik? :) jak ja bym chciała dowiedzieć się jak to jest...jej

MOBO jej to powiedziałaś mu, juuułaaaa....ale raz na jakiś czas facetom się należy. Ich wrodzony egoizm i egocentryzm czasami trzeba ukrócić ostrym słowem... albo czynem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:34

Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Moko Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Jest co jest co boś jest w CIONŻY. Przelteruję: C i O n Ż y <3 NO! i basta. i proszę roziewać wiruski, duuuuużo wirusków :)

tak, w poniedziałek mam dopiero lekarza a leków mam całą szufladę, wiec jak już nie wytrzymam zapodam sobie jakiś ketonal czy coś tam. a jak Twoje samopoczucie... jest stresik? :) jak ja bym chciała dowiedzieć się jak to jest...jej

MOBO jej to powiedziałaś mu, juuułaaaa....ale raz na jakiś czas facetom się należy. Ich wrodzony egoizm i egocentryzm czasami trzeba ukrócić ostrym słowem... albo czynem ;)
    Stresik jest, wiadomo. Mój przyjeżdża akurat dziś po mnie do pracy, to chyba podjedziemy do jednej przychodni przyszpitalnej, tam robią do 19 badania, ale jeśli chcę na cito, to mam za godzinę wynik, tyle, że 35 zł to kosztuje, a tak to do 24 godzin wynik. Normalnie bym poszła jutro rano, ale tyle się tu naczytałam, że teraz to już nie wytrzymam;p

Ale żeby nie było, ja do swojego ostatnio też nie miałam cierpliwości i od ndz. były sprzeczki. Czasami tak jest, że trzeba trochę piorunów pocisnąć, żeby oczyścić atmosferę.

Saramago, Storczyk31, Dani, jusst lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazia wrote:
    Po jednej tabletce przez 5 dni, jeszcze mi dwa zastrzyki fostimonu zostały na dziś i jutro.

A to tez jakis stymulant?
    No te Twoje jaja moga se strzelic tak za 2-3- dni.

loret1 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...
    Moko-kciuki trzymam!
    Maggi :( wspolczuje z calego serca, tak nie powinno byc...

U mnie dol i kilo mulu poki co...takze tak...
    Czytam Was namietnie, czasami mi sie palce rwa zeby napisac ale cos z sil opadlam...

To ja tez lece po to dhea a jakie to dawki trza brac? :)
    Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za kazda!

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    przeczytałam dziś interesujący artykuł odnośnie "liftingu jajników" ;) https://www.centerforhumanreprod.com/inter/pl/starzej%C4%85ce-si%C4%99-jajniki_801/

Tylko poczytajcie na co DHEA wplywa, testosterony, dht i takie tam
    zeby tu pozniej wlochatych lub lysych lasek nie bylo :P

She Wolf, loret1, Moko, Saramago lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    DHEA lekiem zwiększającym szanse zajścia w ciążę kobiet zmagających się ze starzejącymi się jajnikami.

Ciekawe tylko czy czy branie DHEA zaleca sie kobietom ktore maja w poziom DHEAS w gornych partiach normy, ja zawsze mialam w normie ale blizej gorne granicy normy a nie dolnej. Bo z kolei jak ktos ma nadmiar DHEAS to tez nie jest dobrze. Ja bym nie chciala tego brac zeby miec nadmiar.

Ogolnie poziom tego hormonu zmniejsza sie z wiekiem sukcesywnie po 20 roku zycia. Co nie znaczy ze po 35 roku zycia mamy jego niedobor. Tu jest artykul napisany przez lekarz specjalistke w tym temacie przestrzegajaca przed suplementowanie DHEA na wlasna reke, bez konsultacji z jakims specjalista: https://www.womentowomen.com/adrenal-health-2/dhea-and-adrenal-imbalance/

Ale ona jest za tym zeby suplementowac, zalezy jakie wyniki badan DHEAS, estradiolu i progesteronu w 3 DC. Ona uwaza ze ustalone "normy" sa zbyt rozciagniete, glownie w dol, tzn dolne partie normy sa dla niej za niskie, ona uwaza ze najlepszy poziom tych hormonow jest w gornych granicach ustalonych norm. Wtedy mozna powiedziec ze jest odpowiednia ilosc tego hormonu. Jesli wynik jest w dolnych partiach ustalonych norm, to wtedy uzasadniona jest suplementacja DHEA. Ale najlepiej to wczesniej obgadac ze swoim lekarzem/andrologiem. Pierwiasta Ty zapytaj sie swojej ziolowej pani :)

Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Dani Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec moim zdaniem lepiej nie kupowac tego na wlasna reke i zaczac brac przed sprawdzeniem poziomu hormonu DHEAS przynajmniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 16:20

Storczyk31, MoBo, Moko, Saramago lubią tę wiadomość

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
  • padington Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Tez mam drugi dzien do dupy i dlatego siedze cicho :P
    Do tego wszystkiego podziekowalam mojemu obecnemu, ze wszystko bylo k.... wazniejsze dla niego od dzieci, wiec sie do mnie nie odzywa.
    No trudno taki mialam wczoraj dzien!

A w język to się kuźwa nie mogłaś ugryść, w takich chwilach nie wskazane jest wylewanie naszego żalu wiem, że jak się nie układa po naszej myśli to mamy żal do wszystkich o wszystko, ale niepotrzebnie Ten u góry ma plan wobec każdej z nas i tylko musimy w to uwierzyć podziękować za wszystko co nas spotkało. Wiem, łatwo się mówi ale wiecie co przeszłam to łatwe nie było powiem więc coś więcej jak w szpitalu powiedzieli ze i tak poronię miałam tylko jedną myśl Ty Panie dałeś do Ciebie to wraca, położna która się mną opiekowała przyszła usiadła koło mnie opowiedziała mi o swojej córce chorej na zespół dawna i jak wiele razy pytała Boga dlaczego ja /ja nie spytałam ani raz/, pytała skód mam ten spokój bo takiej pacjentki w takim stanie z takim spokojem nie miała odkąd pracuje a ja oddałam w tamtej chwili jemu, codziennie staram się dziękować za wszystko co mnie spotkało i nikogo nie obwiniam nie doszukuje się drugiego dna bo i po co co to zmieni a wprowadza między dwie bliskie sobie osoby tylko niepotrzebny niepokój i wątpliwości a to poczęciu nowego życia nie służy, wy macie być jednością i iść w tym samym kierunku i proszę nie wybuchaj najpierw to przetraw a potem na spokojnie rozmawiajcie a wtedy wszystko wygląda dużo lepiej

ps. a teraz go przeproś a on ciebie powiedz że ja tak kazałam i zameldować proszę o wykonaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 16:39

MoBo, Phyllis, Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys poszlam do lekarki( byc moze do niej wroce) to mi kazala to brac nie widzac poki co moich badan.
    Nawet kazala ze stanow sciagac jakies konskie dawki i mowila tylko cos o pryszczach, ale mialam obawy... Natomiast teraz zastanawiam sie czy dhea eljot nie zaczac lykac...? Moze cos by pomoglo + przepisala mi na recepte wieksze stezenie kwasu foliowego...
    Hm...ciezkie to wszystko...

MoBo lubi tę wiadomość

loret1
  • Dani Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret a jaki mialas wynik badania DHEAS? (bada sie zwykle w pakiecie badan hormonalnych w 3 DC)

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    ... Pierwiasta Ty zapytaj sie swojej ziolowej pani :)
    to właśnie sugestia od niej po naszej dzisiejszej rozmowie ;)
    do tego Q10 i DHA
    przed IUI i IVF taką 3-4 mce suplementacje niektórzy lekarze polecają ale też przy problemach z owulacją i przy wydłużających się cyklach
    zastanawiam sie czy dalej zioła czy zamieniam na kapsułki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 16:42

Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie mialam...
    Ona po jednej wizycie i chyba po moim wygladzie stwierdzila, ze ja naturalnie nie zajde i po usg ze rezerwe mam niska...
    Dala mi cala liste suplementow, diete bez laktozy i glutenu wlasnie i to dhea( ale nie bralam)
    A teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobilam, bo moze jakbym sie w 100% zastosowala to kto wie...
    Moze sobie na wlasna reke to badanie zrobie?

Moko lubi tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten q10 tez dostalam...

loret1
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ