35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Storczyk31 wrote:już z samej nazwy chce się, chce
http://www.jadlonomia.com/przepisy/sernikobrownie-z-malinami_14/Storczyk31, jusst, Jastin76, Margaret.Se lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualny
-
padington wrote:A myślisz, że on tego nie przeżywa? każdemu się wydaje, że ma czas, że jeszcze zdąży, że wszystko pójdzie gładko bo i dlaczego by miał wymyslać czarne scenariusze dlatego kochna nie krzycz na niego tylko rozmawiaj i słuchaj tego co on równiez ma do powiedzenia, czasem ugryś się w język a potem ze spokojem wyciągnij z niego te informacje które chcesz a zobaczysz ze mam racje i wtedy wszystko będzie łatwiejsze i do zrealizaowania w szybkim tempie.
Wiem wiem..Jastin76, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
Jastin76 wrote:Dzień dobry ,
Zrobiłam więcej kawy i śniadanie , zapraszam czestujcie się
Tez mam wq tempka zgodnie z moim comiesięcznym rytuałem 10 dnia w dół
Idę do gina dłużej nie przedłużam. ...w którym dniu najlepiej pójść i od czego zacząć , help mejuz jestem zdecydowana na wszystko nawet inseminacja choć mój nie chce słyszeć o tym ale jak nie będzie wyjścia nie będę się nawet pytać
moja koleżanka mówi, "dziecko to część Ciebie a chłopa zawsze możesz zmienić"
Teraz ta myślą będę działać
Miłego dnia wszystkim i dużo słoneczka w serduszku :-* ❤Storczyk31, Moko, MoBo, padington, jusst, Dani, Kazia lubią tę wiadomość
-
Bry
Magi choc to bardzo przykre co siem stalo, ale dobrze ze poszlo kotek. Tule Cie mocnoterza zbieraj sily.
Dobra ja juz sie dzwignelam! Koniec, zaczynam walke z jajcami!
Wiec duzo wczoraj poczytalam o POF (premature ovarian failure) czyli przedwczesna niewydolnosc jajnikow. Co sie objawia rosnacym FSH, jajniki nie odpowiadaja na stymuacje itp
Co sie okauje, ze dieta moze calkowicie pomoc np tu
http://paleozonenutrition.com/2015/04/21/premature-ovarian-failure-in-a-patient-with-sjogren-syndrome-reversed-eliminating-gluten-dairy-and-other-foods/
wiec se postanowilam, ze ide na dietke i przetestuje na sobie.
Jak ktos zna dobra ksiazke 'gluten free' to prosze polecic, bo wyglada na to ze bedzie mi potrzebna.
Storczyk31, Jastin76, padington, Moko, jusst, Dani, Margaret.Se, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
MoBo, gluten w zbożach czyli pszenica odpada
jest taka książka 'dieta bez pszenicy'
ale z tym glutenem to zależy też jak go zrobisz, bo jak zrobisz sama chleb pszenny ten co na zakwasie rośnie i mąkę "przekisisz" kilka godzin to taki gluten szkodliwy nie jest a tylko taki bez tego procesu dojrzewania np na drożdżach czy innych spulchniaczach
moja zaleciła dietę niskie IG i warzywa oraz owoce lokalne, z pestkami dyni i słonecznika i orzechami oraz dzienną porcją jogurtu czy kefiru albo maślanki i wspomaganie się siemieniem, babką płesznik i jajowatą
cytrusów nie lubie bo mam zgagę, ale jajka kazała jeść co 2-3 dni a nie eliminowaćMoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualny
-
Storczyk31 wrote:Moko, powtórzyłaś dziś sikaniec?
Storczyk31, MoBo, Kazia, Saramago, Margaret.Se, Jastin76, Jot lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Storczyk31 wrote:naprawdę???
to ja mogę ten mój chlebuś pieczony własnoręcznie bez obawy jeść?
Teraz mąż mi piecze z mąk bez glutenu: kukurydziana, gryczana, ryżowa, ziemniaczana i różne dodatki. Taki chleb jest zupełnie inny w konsystencji, ale ja juz się przyzwyczaiłam. W pndz. kupujemy w lidlu maszynę do wypieku chleba, bo na dłuższa metę nie opłaca się ciągłe korzystanie z piekarnika, a ja póki co będę jadła tylko taki chlebek.Storczyk31, Dani, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
W programie Czarno na białym mówiono kiedyś o glutenie.
Że tylko w trzech przypadkach jest szkodliwy.
Bezwzględnie przy celiaki, alergiach pokarmowych i chorobach autoimunologicznych.
Poza tymi przypadkami jest bezwzględnie potrzebny.
Fak, że się od niego odchodzi to raczej firma nowomodny.
Że ogólnie mało sie mówi o tym, że w tzw. zdrowej żywności bezglutenowej są jego niezdrowe zamienniki, bo inaczej np. pieczywo byłoby niezjadliwe zupełnie.
jusst, Dani, Margaret.Se, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:W programie Czarno na białym mówiono kiedyś o glutenie.
Że tylko w trzech przypadkach jest szkodliwy.
Bezwzględnie przy celiaki, alergiach pokarmowych i chorobach autoimunologicznych.
Poza tymi przypadkami jest bezwzględnie potrzebny.
Fak, że się od niego odchodzi to raczej firma nowomodny.
Że ogólnie mało sie mówi o tym, że w tzw. zdrowej żywności bezglutenowej są jego niezdrowe zamienniki, bo inaczej np. pieczywo byłoby niezjadliwe zupełnie.
z glutenem cały myk polega na obróbce i rozsądnej ilości jego w diecie a nagonka to nowa moda, co jakiś czas coś innego jest niezdrowejusst, Storczyk31, Margaret.Se lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Storczyk31 wrote:W programie Czarno na białym mówiono kiedyś o glutenie.
Że tylko w trzech przypadkach jest szkodliwy.
Bezwzględnie przy celiaki, alergiach pokarmowych i chorobach autoimunologicznych.
Poza tymi przypadkami jest bezwzględnie potrzebny.
Fak, że się od niego odchodzi to raczej firma nowomodny.
Że ogólnie mało sie mówi o tym, że w tzw. zdrowej żywności bezglutenowej są jego niezdrowe zamienniki, bo inaczej np. pieczywo byłoby niezjadliwe zupełnie.MoBo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStorczyk31 wrote:W programie Czarno na białym mówiono kiedyś o glutenie.
Że tylko w trzech przypadkach jest szkodliwy.
Bezwzględnie przy celiaki, alergiach pokarmowych i chorobach autoimunologicznych.
Poza tymi przypadkami jest bezwzględnie potrzebny.
.
Tez o tym slyszalam, ale na szybko nie moge za wiele znaleźć:
http://www.crazynauka.pl/dieta-bezglutenowa-jak-sami-siebie-oszukujemy/
http://nauka.newsweek.pl/glutenowe-oszustwo-dieta-bezglutenowa-newsweek-pl,artykuly,350103,1.html -
pierwiastka wrote:MoBo, gluten w zbożach czyli pszenica odpada
jest taka książka 'dieta bez pszenicy'
ale z tym glutenem to zależy też jak go zrobisz, bo jak zrobisz sama chleb pszenny ten co na zakwasie rośnie i mąkę "przekisisz" kilka godzin to taki gluten szkodliwy nie jest a tylko taki bez tego procesu dojrzewania np na drożdżach czy innych spulchniaczach
moja zaleciła dietę niskie IG i warzywa oraz owoce lokalne, z pestkami dyni i słonecznika i orzechami oraz dzienną porcją jogurtu czy kefiru albo maślanki i wspomaganie się siemieniem, babką płesznik i jajowatą
cytrusów nie lubie bo mam zgagę, ale jajka kazała jeść co 2-3 dni a nie eliminować
Jajka na poczatek zostawie. Pozbede sie mleka, jogurtow itd
Lubie mleko kokosowe, ryzowe i migdalowe tez spoko.
Dzis jadlam kleik z prosa i nawet byl spoko (jadlam tego duzo wczesniej nie wiem czemu przestalam)
Na lunch jade do sklepu dla veganow, wiec nakupie co sie da gluten free i jedziemy
pierwiastka lubi tę wiadomość