X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    a będzie do tego jakieś ciacho ;) ?
    czekoladowe z wisniami i nerkowcami ;)

Moko, Storczyk31, jusst, MoBo, padington, Ania1602 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    już z samej nazwy chce się, chce ;););)
    krój jaki chcesz kawałek a jak byś chciała swoją wersję zrobić to o, z tego przepisu robiłam :)
    http://www.jadlonomia.com/przepisy/sernikobrownie-z-malinami_14/

Storczyk31, jusst, Jastin76, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyznam się, że ja to ostatnio ciasta dla mauża robię bo kompletnie na słodkie nie mam ochoty :)

MoBo, padington, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    serial oglądam
    jaki?

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    jaki?
    chicago med

• MoBo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    A myślisz, że on tego nie przeżywa? każdemu się wydaje, że ma czas, że jeszcze zdąży, że wszystko pójdzie gładko bo i dlaczego by miał wymyslać czarne scenariusze dlatego kochna nie krzycz na niego tylko rozmawiaj i słuchaj tego co on równiez ma do powiedzenia, czasem ugryś się w język a potem ze spokojem wyciągnij z niego te informacje które chcesz a zobaczysz ze mam racje i wtedy wszystko będzie łatwiejsze i do zrealizaowania w szybkim tempie.

Wiem wiem..

Jastin76, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Pietwiastko, te suplementy to od nowego cyklu masz brać czy od zaraz?
    Co dokładnie zamówiłaś?
    priv

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Dzień dobry ,
    Zrobiłam więcej kawy i śniadanie , zapraszam czestujcie się :-)
    Tez mam wq tempka zgodnie z moim comiesięcznym rytuałem 10 dnia w dół :-(
    Idę do gina dłużej nie przedłużam. ...w którym dniu najlepiej pójść i od czego zacząć , help me :-) juz jestem zdecydowana na wszystko nawet inseminacja choć mój nie chce słyszeć o tym ale jak nie będzie wyjścia nie będę się nawet pytać ;-) moja koleżanka mówi, "dziecko to część Ciebie a chłopa zawsze możesz zmienić" :-D
    Teraz ta myślą będę działać :-)
    Miłego dnia wszystkim i dużo słoneczka w serduszku :-* ❤

Storczyk31, Moko, MoBo, padington, jusst, Dani, Kazia lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry

Magi choc to bardzo przykre co siem stalo, ale dobrze ze poszlo kotek. Tule Cie mocno <3 terza zbieraj sily.

Dobra ja juz sie dzwignelam! Koniec, zaczynam walke z jajcami!
    Wiec duzo wczoraj poczytalam o POF (premature ovarian failure) czyli przedwczesna niewydolnosc jajnikow. Co sie objawia rosnacym FSH, jajniki nie odpowiadaja na stymuacje itp
    Co sie okauje, ze dieta moze calkowicie pomoc np tu
    http://paleozonenutrition.com/2015/04/21/premature-ovarian-failure-in-a-patient-with-sjogren-syndrome-reversed-eliminating-gluten-dairy-and-other-foods/
    wiec se postanowilam, ze ide na dietke i przetestuje na sobie.
    Jak ktos zna dobra ksiazke 'gluten free' to prosze polecic, bo wyglada na to ze bedzie mi potrzebna.

Storczyk31, Jastin76, padington, Moko, jusst, Dani, Margaret.Se, Ania1602 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, gluten w zbożach czyli pszenica odpada ;) jest taka książka 'dieta bez pszenicy'

ale z tym glutenem to zależy też jak go zrobisz, bo jak zrobisz sama chleb pszenny ten co na zakwasie rośnie i mąkę "przekisisz" kilka godzin to taki gluten szkodliwy nie jest a tylko taki bez tego procesu dojrzewania np na drożdżach czy innych spulchniaczach

moja zaleciła dietę niskie IG i warzywa oraz owoce lokalne, z pestkami dyni i słonecznika i orzechami oraz dzienną porcją jogurtu czy kefiru albo maślanki i wspomaganie się siemieniem, babką płesznik i jajowatą
    cytrusów nie lubie bo mam zgagę, ale jajka kazała jeść co 2-3 dni a nie eliminować

MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    chicago med
    Eeeee medyczny. Medyczny jeden mi wystarczy: Grey's Anatomy. Jak za dużo oglądam, to potem starcha mam...

Moko, pierwiastka lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Moko, powtórzyłaś dziś sikaniec?
    Powtórzyłam. Wyszło podobnie jak wczoraj, może minimalnie wyraźniejsza ta kreska, ale to minimalnie. Mogę wstawić zdjęcie jak chcecie, ale dla mnie to jak po wczorajszym wyniku hcg- trochę jestem w ciąży, a trochę nie. Wczorajsza poranna euforia mi jednak minęła i czekam po porostu na powtórzenie badania :(

Storczyk31, MoBo, Kazia, Saramago, Margaret.Se, Jastin76, Jot lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    czekam po porostu na powtórzenie badania :(
    Tylko tym razem powiedz gupiej babie drukowanymi literami, ze ilościowe ma być! :)

pierwiastka, Margaret.Se, Ania1602 lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    naprawdę???
    to ja mogę ten mój chlebuś pieczony własnoręcznie bez obawy jeść?
    No nie wiem... My też kiedyś robiliśmy chleby na własnym zakwasie, ale jakby nie było z mąki, która ten gluten zawiera.
    Teraz mąż mi piecze z mąk bez glutenu: kukurydziana, gryczana, ryżowa, ziemniaczana i różne dodatki. Taki chleb jest zupełnie inny w konsystencji, ale ja juz się przyzwyczaiłam. W pndz. kupujemy w lidlu maszynę do wypieku chleba, bo na dłuższa metę nie opłaca się ciągłe korzystanie z piekarnika, a ja póki co będę jadła tylko taki chlebek.

Storczyk31, Dani, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    naprawdę???
    to ja mogę ten mój chlebuś pieczony własnoręcznie bez obawy jeść?
    smacznego :)

Storczyk31, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W programie Czarno na białym mówiono kiedyś o glutenie.
    Że tylko w trzech przypadkach jest szkodliwy.
    Bezwzględnie przy celiaki, alergiach pokarmowych i chorobach autoimunologicznych.
    Poza tymi przypadkami jest bezwzględnie potrzebny.
    Fak, że się od niego odchodzi to raczej firma nowomodny.
    Że ogólnie mało sie mówi o tym, że w tzw. zdrowej żywności bezglutenowej są jego niezdrowe zamienniki, bo inaczej np. pieczywo byłoby niezjadliwe zupełnie.

jusst, Dani, Margaret.Se, Ania1602 lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Bezwzględnie przy celiaki, alergiach pokarmowych i chorobach autoimunologicznych.
    Że ogólnie mało sie mówi o tym, że w tzw. zdrowej żywności bezglutenowej są jego niezdrowe zamienniki, bo inaczej np. pieczywo byłoby niezjadliwe zupełnie.
    bo gluten to są te nitki gumowate takie i bez tego żadne ciasto nie wyrośnie bo bąbelki powietrza będą uciekały z niego
    z glutenem cały myk polega na obróbce i rozsądnej ilości jego w diecie a nagonka to nowa moda, co jakiś czas coś innego jest niezdrowe :)

jusst, Storczyk31, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    A to wiadomo:) Był chyba jeszcze w zeszłym roku szał na odchudzanie się na bezglutenie. Sama miałam w swoim otoczeniu takie kwiatki. Chudły i tyły naprzemiennie, ale myślały, że dobrze robią. Ja tych gotowców bezglutenowych w ogóle nie kupuje, bo sa właśnie mocno przetworzone, ot takie to zdrowe. Jak sobie samemu nie zrobisz, to niestety zdrowe to nie będzie. Czekam na wizytę u endo i niech jeszcze ona powie co myśli o mojej diecie, a potem pójde do dietetyczki niech mi zrobi znów ściągę pod hashi:)

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    .

Tez o tym slyszalam, ale na szybko nie moge za wiele znaleźć:

http://www.crazynauka.pl/dieta-bezglutenowa-jak-sami-siebie-oszukujemy/

http://nauka.newsweek.pl/glutenowe-oszustwo-dieta-bezglutenowa-newsweek-pl,artykuly,350103,1.html

• MoBo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    MoBo, gluten w zbożach czyli pszenica odpada ;) jest taka książka 'dieta bez pszenicy'

ale z tym glutenem to zależy też jak go zrobisz, bo jak zrobisz sama chleb pszenny ten co na zakwasie rośnie i mąkę "przekisisz" kilka godzin to taki gluten szkodliwy nie jest a tylko taki bez tego procesu dojrzewania np na drożdżach czy innych spulchniaczach

moja zaleciła dietę niskie IG i warzywa oraz owoce lokalne, z pestkami dyni i słonecznika i orzechami oraz dzienną porcją jogurtu czy kefiru albo maślanki i wspomaganie się siemieniem, babką płesznik i jajowatą
    cytrusów nie lubie bo mam zgagę, ale jajka kazała jeść co 2-3 dni a nie eliminować

Jajka na poczatek zostawie. Pozbede sie mleka, jogurtow itd
    Lubie mleko kokosowe, ryzowe i migdalowe tez spoko.
    Dzis jadlam kleik z prosa i nawet byl spoko (jadlam tego duzo wczesniej nie wiem czemu przestalam :P )
    Na lunch jade do sklepu dla veganow, wiec nakupie co sie da gluten free i jedziemy :P

pierwiastka lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ