35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Moko wrote:No nie wiem... My też kiedyś robiliśmy chleby na własnym zakwasie, ale jakby nie było z mąki, która ten gluten zawiera.
Teraz mąż mi piecze z mąk bez glutenu: kukurydziana, gryczana, ryżowa, ziemniaczana i różne dodatki. Taki chleb jest zupełnie inny w konsystencji, ale ja juz się przyzwyczaiłam. W pndz. kupujemy w lidlu maszynę do wypieku chleba, bo na dłuższa metę nie opłaca się ciągłe korzystanie z piekarnika, a ja póki co będę jadła tylko taki chlebek.
Jestes w CIOzny! jeszcze raz powtorze, jestes w cIONzy!
Daj przepisa na chlebek! Plizzzzzz
Albo meza pozyczzeby mi piekl. Juz sie wykazal u Ciebie bo zaCIOZylas wiec na chwile go nie potrzebujesz
hahahahaha
Moko, Saramago, Margaret.Se, jusst lubią tę wiadomość
-
Margaret, czyli ziolka podzialaly? Unikniesz szpitala?
Sciskam Cie mozno, tule Magi.
Moko jak znow Ci test wyszedl ze slaba kreska, ale mocniejsza niz wczoraj, to ja mysle ze na stowe jestes w ciazy. Ale jutrzejsza beta ilosciowa Ci wszystko powie.
Ja tez uwazam ze wszystko w umiarze (gluten) jest dobre, chyba ze ktos ma jakas specyficzna chorobe ze lepiej glutenu nie jesc. Ale MoBo jak chcesz sprobowac to sproboj, a nuz widelec?
Ja witam dzien wlasnie zielona herbata, zaprosilabym Was na moj balkon bo piekne slonce i cieplo, ale musze do turystow zaraz leciec.
Milego dzionka!Moko, pierwiastka, MoBo, Storczyk31, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Storczyk31 wrote:Ale czekaj, Moko, bo coś ważnego mi się przypomniało.
Jak rozpoczęłam swoje starania w maju ubiegłego roku byłam u swojego engo zapytać czy daje mi zielone światło.
Powiedział: mam zachodzić!
Ale robić testy i jak tylko wyjdzie ciONza zwiekszyć dawkę leku i do niego. Kilka razy to powtarzał.MoBo lubi tę wiadomość
-
Moko, no miałam napisać i zapomniałam
nie możesz być troche w ciąży! tym bardziej że jak popatrzysz na wykres to mnie się wydaje że ovu u Ciebie była ze 2 dni później a to by znaczyło że takie blade testy tak wcześnie to na bank świadczą o cionży, sama zobaczysz jutro jaka ładna beta wyjdzieMoko, MoBo, Storczyk31, Saramago lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
MoBo wrote:Jajka na poczatek zostawie. Pozbede sie mleka, jogurtow itd
Lubie mleko kokosowe, ryzowe i migdalowe tez spoko.
Dzis jadlam kleik z prosa i nawet byl spoko (jadlam tego duzo wczesniej nie wiem czemu przestalam)
Na lunch jade do sklepu dla veganow, wiec nakupie co sie da gluten free i jedziemy
https://pracownia4.wordpress.com/2011/04/26/dlaczego-mleko-jest-takie-zle/
Tylko patrz co ten gluten free ma w swoim składzie, czy nie za dużo E i innych świństw.Storczyk31 lubi tę wiadomość
-
Dani wrote:Ja tez uwazam ze wszystko w umiarze (gluten) jest dobre, chyba ze ktos ma jakas specyficzna chorobe ze lepiej glutenu nie jesc. Ale MoBo jak chcesz sprobowac to sproboj, a nuz widelec?
Wiesz mna sie nigdy nikt pozadnie nie zajal, a ja mam historie problemow trawiennych. Przeszlam juz przez colonoskopie (bo bylam tak spuchnieta jak balonik ze lekarz nie widzial moich narzadow na USG bo tyle bylo powietrza nagromadzonego), badania glutenu/laktozy ktore byly na pograniczu z nietolerancja. Jak pytalam czy odstawic to uslyszalam 'ze raczej nie powinno szkodzic'.
Nigdy nie zrobilam takiej totalnej diety zeby sprawdzic, wiec po tym co wczoraj przeczytalam mysle ze warto sprobowac
Te kilka tygodni mnie nie zabje.Dani, Moko, Storczyk31, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Jestes w CIOzny! jeszcze raz powtorze, jestes w cIONzy!
Daj przepisa na chlebek! Plizzzzzz
Albo meza pozyczzeby mi piekl. Juz sie wykazal u Ciebie bo zaCIOZylas wiec na chwile go nie potrzebujesz
hahahahaha
MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
pierwiastka wrote:Moko, no miałam napisać i zapomniałam
nie możesz być troche w ciąży! tym bardziej że jak popatrzysz na wykres to mnie się wydaje że ovu u Ciebie była ze 2 dni później a to by znaczyło że takie blade testy tak wcześnie to na bank świadczą o cionży, sama zobaczysz jutro jaka ładna beta wyjdzieMoBo, Storczyk31, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Moko wrote:Tu jest bardzo fajny artykuł o nabiale i glutenie:
https://pracownia4.wordpress.com/2011/04/26/dlaczego-mleko-jest-takie-zle/
Tylko patrz co ten gluten free ma w swoim składzie, czy nie za dużo E i innych świństw.
Kotek mialam na mysli maki i bede pozniej w domu sama cos tworzyc
Ja z makaronow duzo nie robie, a jak juz to ryzowy jest spoko.
Duzo zup/dan znam veganskich gdzie podstawa sa wyrzywa, ciecierzyca, soczewica, fasole itd No moze glodna nie bede chodzicMoko lubi tę wiadomość
-
Moko wrote:Chyba wynik będzie w pt. raczej, bo w przychodni, w której mam zlecone badania na tarczycę wyniki odbiera się następnego dnia, no, ale nie zamierzam się kłuć jeszcze raz jutro w innym miejscu, żeby wynik był na czwartek popołudniu;(
Moko, Storczyk31 lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
MoBo wrote:Kotek mialam na mysli maki i bede pozniej w domu sama cos tworzyc
Ja z makaronow duzo nie robie, a jak juz to ryzowy jest spoko.
Duzo zup/dan znam veganskich gdzie podstawa sa wyrzywa, ciecierzyca, soczewica, fasole itd No moze glodna nie bede chodzic
My jeszcze kiełki hodujemy i ostatnio kupiliśmy kiełkownicę, to też polecam, bo to samo zdrowie:)MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
Moko wrote:Na pewno nie będziesz. Mi się na początku wydawało, że nie mam co jeść, ale wystarczy trochę pomyśleć i jednak jest:) Makaron tez jest fajny kukurydziany. Właściwie nie czuć, że jest inny, a taki fajny wychodzi al dente:)
My jeszcze kiełki hodujemy i ostatnio kupiliśmy kiełkownicę, to też polecam, bo to samo zdrowie:)
U mnie kielki somja bardzo lubie w salatkach, na kanapkach itp
Moj bardzo lubi rzezuche, zawsze jak w kuchni gotujemy to skubie po jednymMoko lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:Storczyk co tam Twoja tempka dzis robi?
ja też ciekawam
moja już leci na łeb, na szyję...
Moko, ja myślę jak pierwiastka - owu bym zaznaczyła Ci w 14 dc, a skoro na teście widzisz 2 kreskę to ciąża jest - koniec i basta!MoBo, Moko, Storczyk31, Jastin76, jusst, Dani lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:Chodziło mi o to, że przy hasi w ciąży trzeba zwiekszyć dawkę leku
Może sama nie będe kombinować, bo nawet nie wiem ile miałabym zwiększyć. W piątek bede miała wyniki, a w pndz. wizyta, to chyba poczekam, jak radzisz?
Storczyk31, padington lubią tę wiadomość
-
Moko wrote:Aaaaaa, rozumiem teraz. Przez te testy juz głowa nie pracuje.
Może sama nie będe kombinować, bo nawet nie wiem ile miałabym zwiększyć. W piątek bede miała wyniki, a w pndz. wizyta, to chyba poczekam, jak radzisz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 11:00
-
Wiecie co, takie pierwsze spostrzezenie co do tego glutenu...
w tygodniu na sniadanie jem owsianke z jakims owocem + jagody goji i z reguly jak przychodzi isc na lunch o 12 to rzadko kiedy jestem glodna.
Dzis zjadlam taka sama ilosc tylko bylo z prosem i kurde juz od pol godziny mi burczy w brzuchu jak choleraTrza byo jakies drugie sniadanie przyniesc
Ciekawe.Moko, Phyllis lubią tę wiadomość