35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Saramago wrote:powiedziała, że rehabilitacja mija się z celem, bo to będzie np 2 tygodniu 2-3 razy w tygodniu a to bez sensu. tu potrzeba kilku lat codziennych ćwiczeń. !!
wiec zaproponowała iśc 1-2razy do jakiegoś dobrego rehabilitanta, żeby pokazał zestaw ćwiczeń i ćwiczyć samemu. no już to widzę jak się mobilizuję
i wierz mi, ona ćwiczyła 10-15 min dziennie tylko a to jesteś w stanie w grafiku jakoś zmieścićMoko, MoBo, Saramago lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Saramago wrote:powiedziała, że rehabilitacja mija się z celem, bo to będzie np 2 tygodniu 2-3 razy w tygodniu a to bez sensu. tu potrzeba kilku lat codziennych ćwiczeń. !!
wiec zaproponowała iśc 1-2razy do jakiegoś dobrego rehabilitanta, żeby pokazał zestaw ćwiczeń i ćwiczyć samemu. no już to widzę jak się mobilizujęMoBo, Saramago lubią tę wiadomość
-
A ja po powrocie od endo melduję się z nowymi wskazówkami, w ogóle spoko babka, bardzo sympatyczna. Mam zwiększoną dawkę euthyroxu na 37,5, żeby jeszcze troszkę zbić TSH i mam nie rezygnować zupełnie z glutenu i nabiału, tak jak teraz ostro wykluczyłam. Powiedziała, że mam wykluczyć tylko produkty z pszenicy, ponieważ jeżeli nie mam uczulenia na gluten, takiego stwierdzonego (nie badałam) czy odczuwanego (też raczej nie), to kiedyś mogę się właśnie uczulić na ten gluten i wtedy reakcja autoimmunologiczna organizmu będzie jeszcze silniejsza i dopiero będę miała hashimoto pełną parą. A co do nabiału (tu akurat po własnych obserwacjach wiem, że mleko mi szkodzi), to kazała zrezygnować z mleka krowiego, a tak to zjeść sobie w tygodniu trochę tego nabiału. Jestem happy, bo ja uwielbiam jogurty naturalne i twarożki, no i na pewno groszek skorzysta na tej diecie:).
Tak więc dziewczynki, które przeszły na bezglutenową, piszę dw, ale zróbcie pod swoje potrzeby.
No i pochwalę się na koniec, bo zrobiło się nam strasznie miło, bo wyszła ze mną z gabinetu i pogratulowała mężowi. To były nasze pierwsze takie gratulacje w realu (bo od Was to wiadomo!, bo nikomu jeszcze nie zamierzamy mówić o groszku i nikt nic nie wie:) Normalnie się wzruszyłam:)
MoBo, Saramago, Ania1602, She Wolf, Zuzia1, Dani lubią tę wiadomość
-
no z takim wsparciem to nie mam wyjścia. Dziękuję Kochane :*
a teraz idę przyszyć guzika i do wyrka caluje Was i życzę dobrej nocy,
widzimy się jutro na kawkach/herbatkach/skoczkach itp.Moko, jusst, Storczyk31 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
MoBo- przepis na chleb bezglutenowy wg mojego, wartości nie są bezwzględne, bo on to mi na oko dyktował, więc zrób jak Ci serce podpowiada:
200 gr mąki kukurydzianej
100 gr mąki ziemniaczanej
100 gr mąki ryżowej
100 gr mąki gryczanej
torebeczka suszonych drożdży (po świeżych chleb pachnie zbyt intensywnie)
3 ziemniaki rozgotowane i zmiksowane z odrobiną oleju
trochę płatków ryżowych
niepełna łyżeczka soli
i woda w ilości takiej żeby wyszła konsystencja bardzo gęstej śmietany
oprócz tego różne ziarna wg uznania (siemię lniane, pestki dyni, słonecznika itd).
MoBo lubi tę wiadomość
-
Saramago biedaku ty mój, mieszkałam z dziewczyną która też miała nieźle pogmatwane z kręgosłupem. Pamiętam raz u dziekanki wylądowałam ryczac bo do zaliczenia i egzaminu jej nie chcieli dopuścić bo miała jedna nieobecność za dużo. Ona czasem miała tak zły dzień, że z łóżka nie dało wyjść z bólu, a oczywiście nigdy nie chciała być traktowana ulgowo i uparciuch z niej był. Jak stwierdziła, że trudno będzie musiała powtórzyć rok z maty, nosz kurde nie dało mi i poszłam błagać. I udało się
No ale kotek ty się weź za siebie bo ja Ci tu dupe skopie!
Maluch w drodze to trza dla niego się starć. Nie ma ze się nie chce!!! Dziś zaczniesz rehab, później powoli samemu i na marne to na pewno nie pójdzie.jusst, Moko, Saramago lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻem po. A właściwie, żeśmy po.
No więc pisze jak było. Foch jak 150, wsiadamy do samochodu, gadka szmatka, foch nadal jest., jedziemy, foch taki w powietrzu wiszący, ajk tu rozmawiać...?
NIebeziecznie oddalamy się od domu, a zbliżamy do lekarza, fjuż jest jasne, że foch nie zniknie, więc najdelikatniej jak potrafię zaczynam temat...
ja: No wiesz, bo jak Ty tam już jedziesz, do tego lekarza... a ten żylak, tak... no ze względu na tego żylaka to moze zapytasz o badania nasienia... co...?
on: dobrze.
I ja dalej, bo nie wiem czy mnie w ogóle słuchał... Bo wiecie, ajk to z nafochowanym facetem, cos tam przytakuje, al czy słucha...?
ja: bo kiedyś ten lekarz, co kiedyś u niego byłeś... to mówił, ze ma taki żylak to ma jakiś wpływ na plemniki, prawda...?
on: jeden mówił tak, inny inaczej.
No nie pogadamy...jakas tam zmiana tematu, foch jakby umknął gdzieś, uleciał w powietrze, normalna rozmowa.
dojechaliśmy. wysiadamy z samochodu.
ja: ale zapytaj o te badania.
on: dobrze, no zapytam przecież.
I się okazało, że żylak jest, jakby miał niby zniknąć... no jest i będzie, ale nie wiadomo czy on szkodzi. Trzeba zrobić rozszerzone badania nasienia po 5 dniowej wstrzemięźliwości. Jesli wyniki złe to embolizacja.
wszystko.
Pacjent żyje. Focha nie ma. Towarzyszka też żyje i stresa się pozbyla.
Dzięki za wsparcie
ufffffffWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 20:50
MoBo, Ania1602, Moko, Storczyk31, Saramago, Dani lubią tę wiadomość
-
Moko no to dobre wieści
hehe pierwsze gratki takie face to face
fajnie!
Ja chce tylko 12 tyg detoxu zrobić i wiem ze totalne odstawienie może spowodować alergie. Dzięki za przepis, wypróbujętylko te wszystkie mąki musze kupić.
Właśnie kielkuje grykę na chlebekbędzie gotowy za dwa dni ufffff
Moko lubi tę wiadomość
-
Moko wrote:Jejku, no przecież wiedziałam, że masz zabieg, a głupoty piszę. Głupieję normalnie;ppp
Hormony ciążoweJesteś usprawiedliwiona
MoBo, Moko, Dani lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
jusst no i pięknie poszło
jusst, MoBo lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
co do diety to powiem wam że ja ciągle na jakiejś jestem w sumie
ale jakiś czas temu zaczęłam codziennie popijac kisiel z babki jajowatej i płesznik z niewielkim dodatkiem siemienia i widze że tak mi to wyregulowało pracę układu pokarmowego że jak wcześniej były wzdęcia i wieczorne napady głodu i numer dwa tylko rano tak teraz wzdęć praktycznie niet, na kolacje popijam ziółka bo nie jestem już głodna a potem numer dwa po raz drugi i nadal brak ochoty na słodycze czy alko, podoba mi sie to
Moko, MoBo, Jurkowa, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość
i ciekawi mnie ta teoria że niewłaściwa stymulacja / suplementacja powoduje bóle krzyża! nigdy wcześniej nie miałam takich ale ze 3 cykle temu zaczęły mnie plecy po raz pierwszy boleć przy @ co by znaczyło nietrafioną kurację, hmmm! hmmmm!! hmmmmm!!!
Jusst no i pięknie to wszystko wyszło, a jak jeszcze oboje przeżyliście i nawet humorki lepsze, to tym bardziej:) Cieszę się
Pierwiastko ja to Cię podziwiam za te ziółka, kompletnie się na nich nie znam, a Wy obie z MoBo jak zielarki prawdziwe. To na to, to na tamto, to z tym, a tego nie z tym, toż to trzeba mieć naprawdę wiedzę w temacie:) Super, że tak Ci to pomaga i samopoczucie lepsze i to bez czekolady:)jusst lubi tę wiadomość
-
pierwiastka wrote:co do diety to powiem wam że ja ciągle na jakiejś jestem w sumie
ale jakiś czas temu zaczęłam codziennie popijac kisiel z babki jajowatej i płesznik z niewielkim dodatkiem siemienia i widze że tak mi to wyregulowało pracę układu pokarmowego że jak wcześniej były wzdęcia i wieczorne napady głodu i numer dwa tylko rano tak teraz wzdęć praktycznie niet, na kolacje popijam ziółka bo nie jestem już głodna a potem numer dwa po raz drugi i nadal brak ochoty na słodycze czy alko, podoba mi sie to
wiesz ja kiedyś te babkę popijalam bo ona czysci ponic dobrze jelitka, ktos mi pokecil zeby kilka tygodni na regulacje i odstawic. Teraz jej w sklepie nie moglam znaleźć i musze sobie z polski wprzywiezc.
-
Moko wrote:...
Pierwiastko ja to Cię podziwiam za te ziółka, kompletnie się na nich nie znam, a Wy obie z MoBo jak zielarki prawdziwe. To na to, to na tamto, to z tym, a tego nie z tym, toż to trzeba mieć naprawdę wiedzę w temacie:) Super, że tak Ci to pomaga i samopoczucie lepsze i to bez czekolady:)
i ona to dopiero specyfiki robi, ostatnio ziołami zniwelowała takiego ogromnego pieprza na skórze który krwawił a lekarz chciał go wycinac bo twierdził że złośliwyno w dwa tygodnie nie było po nim śladu i te mazidła nawet nie były uciążliwe w używaniu
Moko, MoBo, Jurkowa, Storczyk31, jusst, Dani lubią tę wiadomość
MoBo wrote:wiesz ja kiedyś te babkę popijalam bo ona czysci ponic dobrze jelitka, ktos mi pokecil zeby kilka tygodni na regulacje i odstawic. Teraz jej w sklepie nie moglam znaleźć i musze sobie z polski wprzywiezc.
zalecane jest stosowanie 2 x dziennie ale ja popijam 1x przed głównym posiłkiem żeby mniej zjeść i dłużej nie czuć głodu, jak brałam 2x to musiałam cały czas pić a mimo to ciągle miałąm pragnienie i skórę suchą jak wiór
aha, i ona na sluz tez ma być bo to glut jak siemie albo chia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 21:27
MoBo, Jurkowa lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyMoBo wrote:Hahahaha jusst może ten foch pomógł
gdybyście gadali to może wiele wymówek by znalazł, a tak: dobrze!
To teraz kiedy idzie upuscic?
Ale wiem, ze trzeba szybko to załatwić, bo zapał i chęć może przejść
Myślę, że najpóźniej to jakoś po moich dwóch kreskachBo jeśli będą dwie, to mu odpuszczę może... Ale o tym głośno nie mówię.
MoBo, Storczyk31, Saramago lubią tę wiadomość