Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry w 2 dniu marca :)

dziewczyny, na problemy z pęcherzem polecam duże ilości żurawiny - najlepiej kupić sok żurawinowy do rozcieńczania (bez cukru) i pić duże ilości z wodą; jesienią miałam nawracające zapalenie pęcherza i żurawina zdziałała cuda :)

Dani, powodzenia z nową inwestycją :)

miłego dnia :)

Jastin76, MoBo, nick nieaktualny, Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Zapraszam na poranna kawę do kawy za chwile tez cos będzie... pierwiastka juz na szybko pichci ciasto :-D
    U nas pieknie bialo, ale ja chce wiosnue i ciepelko :-) Miłego dnia!!!!

MoBo, nick nieaktualny, Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :)

Ja już po kawie. Zapraszam na witaminy i żurawinę :)

Dziwny ten mój pęcherz, wczoraj jakby zapalenie i to od razu z grubej rury, a dzisiaj nic... NIe dam się, witaminą C i żurawiną pokonam!

MoBo, Phyllis, Jastin76, Moko lubią tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Heloł :)

Ja już po kawie. Zapraszam na witaminy i żurawinę :)

Dziwny ten mój pęcherz, wczoraj jakby zapalenie i to od razu z grubej rury, a dzisiaj nic... NIe dam się, witaminą C i żurawiną pokonam!

jusst, też tak miałam - działaj przez długi czas z żurawiną i witaminą c, bo infekcje pęcherza lubią nawracać - zdrowia życzę :)

nick nieaktualny, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie zastanawia gdzie zrobić w Poznaniu "rozszerzone badanie nasienia". Invimed robi, ale może jest jakaś alternatywa? np Szpital na Polnej? Mają tam pracownię andrologii i labo. Mają też cennik na stronie, tylko które z tych badań będzie "rozszerzonym badaniem nasienia"?

andrologia str. 15
    http://www.gpsk.am.poznan.pl/upload/files/cenniki/2_PACJENT%20UBEZPIECZONY_22_02_2016.pdf

Macie jakiś pomysł?
    Czy moze to być to: Ocena seminologiczna [przeżyciowa] nasienia? Zadzwonię tam, ale można tylko w godzincha 10.30-13.30 i nie wiem czy się dzisiaj wstrzelę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:30

• padington Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, kawka wypita, śniadania jeszcze nie było.
    Zaglądam gdzie te ciasto ale chyba się nie doczekam.
    U nas pochmurno 3 stopie za oknem.
    Poza tym ok, myśl o słonku dodaje otuchy.

Storczyk31, Jastin76, Moko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Zaglądam gdzie te ciasto ale chyba się nie doczekam.
    Nie ma. Wszystkie na diecie są. :( A my biedne musimy ponosić konsekwencje...

Storczyk31, Jastin76, Moko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIe pomogłyście. Ale już sama wiem :)

W rozszerzone badanie nasienia określa: ilość, jakośc, ruchliwość oraz morfologię plemnika czyli jego budowę. KOsztuje 175 PLN, wyniki po kilku dniach
    W szpitalu na Polnej Ocena seminologiczna [przeżyciowa] nasienia to to samo, koszt 100 PLN, wyniki tego samego dnia.
    Ale jest jeden kruczek.. Terminy na kwiecień! Przecież do tego czasu to mi się facet wykręci z tego! :) Trza zrobić te droższe, ale w sumie ciekawe czy mają tam termin na końcówke przyszłego tygodnia...? Dowiaduję się.

Saramago, MoBo lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane, dzisiaj z późną kawą ale jak wiecie miałam rano podgląd jajorów.

no i mam lewy dominujący 14mm i w prawym trzy. Łączna ilośc: 4! lekarz powiedział, że bardzo dobrze i nie wiedział, że taka gorąca i szybka dziewczyna jestem:)

więc skoro jestem taka szybka to w piątek monit i jak będzie ok w niedzielę już punkcja! dacie wiarę??? to jakiś kosmos.

wrócilismy na prędce coby podać zastrzyk. MoBo: biorę Menopur, Purogen i od dzisiaj Cetrotide.

Wczoraj wyłam z bólu, jak J. wrócił ja na klęczkach, zapłakana... kosmos... eraz po zastrzyku mam obrzęk i zaczewieniene, trochę swędzi ale da się znieść.ech... jestem w stresie :)

MoBo, Moko, nick nieaktualny, Jastin76, Eltasz lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    NIe pomogłyście. Ale już sama wiem :)

W rozszerzone badanie nasienia określa: ilość, jakośc, ruchliwość oraz morfologię plemnika czyli jego budowę. KOsztuje 175 PLN, wyniki po kilku dniach
    W szpitalu na Polnej Ocena seminologiczna [przeżyciowa] nasienia to to samo, koszt 100 PLN, wyniki tego samego dnia.
    Ale jest jeden kruczek.. Terminy na kwiecień! Przecież do tego czasu to mi się facet wykręci z tego! :) Trza zrobić te droższe, ale w sumie ciekawe czy mają tam termin na końcówke przyszłego tygodnia...? Dowiaduję się.

Jusst - kuj żelazo :D <3

MoBo, Storczyk31, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Dziewczynki? wiedziałyście, że chiński lekarz tylko na podstawie badanego pulsu dokładnie powie kobiecie w ciąży czy urodzi chłopca czy dziewczynkę?
    ;)

Tak
    I wczesniej niz test i beta powie, zes juz w ciazy :P

Moko, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst terminy na kwiecien O.o o mamo.
    T raz dwa Ci zrobia ale koszt 250CHF :P hehehehe za frajde trzeba placic :)

Storczyk31, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jusst terminy na kwiecien O.o o mamo.
    T raz dwa Ci zrobia ale koszt 250CHF :P hehehehe za frajde trzeba placic :)

Dlatego wybierzemy droższą opcję w invimedzie, przyszły tydzień, piątek. Myślę, że 11.00 będzie spoko. zapiszę go, a potem powiem, ze juz zaklepane.

Uśmiałam się z tej frajdy!!! :D

Saramago lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo! Zadzwoniłam umówić wizytę i sie okazało, że mają promocję na frajdę -50%! Więc, wyjdzie taniej niż tam w szpitalu na kwiecień. Cudnie. 11 marca o 11 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 11:43

Saramago, padington, Storczyk31, Moko, MoBo lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki:)
    Saramago, ale Ty działasz kobieto! Właśnie dobrze, ze tak wszystko szybko się kręci, to nie masz czasu na rozmyślania. Przykro mi tylko, że tak cierpiałaś, ale idzie ku szczytnemu celowi i to najważniejsze:)
    Zapalenia pęcherza współczuję dziewczyny. Sama to przerabiałam i uważam, że pęcherz i infekcja intymna to chyba najgorsze co może być.
    A właśnie, to chyba nasza Justin cierpiała na to to drugie. Wyleczyłaś się aptecznymi specyfikami?
    Dani trzymam kciuki, za biznesy i za ten urlop w klinice!

Ja byłam wczoraj u rodzinnej i po tym jak powiedziałam, że jestem w ciąży, dostałam skierowanie do endo na cito. Nic jej nie mówiłam, że byłam poprzedniego dnia prywatnie i dobrze, bo mam na cito. Doradziła, żeby dzwonić do szpitala MSWiA, bo tam ponoć krótkie terminy. Nie wierzyłam, ale wyobraźcie sobie, że mając takie skierowanie, termin będę miała do 2 tyg., tylko muszę osobiście podjechać i się umówić. Szok! Tylko mnie zmartwiła, bo tak trochę się skrzywiła, że brałam antybiotyk w tym szczęśliwym cyklu. Boję się, ze mogłam zaszkodzić:( Ale muszę wytrzymać do wizyty u gin. To oczekiwanie jest najgorsze. Zapisałam się tez na prowadzenie ciąży na NFZ, ale przeczytałam opinie o tej lekarce, do której mnie zapisano i ponoć jest okropna, grrrr.....
    To tyle, miłego dzionka dla Was.
    I poproszę o ten przepis na ciasteczka Storczyku:)

Storczyk31, MoBo, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Jot Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja borykałam się permanentnie z zapaleniem pęcherza i pewna farmaceutka mnie momentalnie na nogi postawiła, zalecając urosal jedną i urosept dwie, trzy razy dziennie. Aż objawy zupełnie miną ! polecam.

Saramago, współczuję bólu kręgosłupa...wiem jakie to może być bardzo w życiu uciążliwe, mam nadzieję, że dobry lekarz Cię z tego szybko wyprowadzi.

MoBo, Moko, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    e-mail-ruchomy-obrazek-0010.gif

Ta dawaj tu!

l22ndf9her11uere.png
  • Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczka kokosowe z mąki gryczanej:

SKŁADNIKI:
    1,5 szkl. mąki gryczanej
    150 g wiórków kokosowych
    50 g mielonych migdałów
    1 jajko
    100 g oleju kokosowego
    100 g miodu
    1/4 szklanki likieru kokosowego np. Malibu

W naczyniu wymieszaj mąkę z wiórkami kokosowymi, zalej likierem kokosowym. Następnie dodaj resztę suchych produktów i wymieszaj. Olej kokosowy rozpuść. Do suchych produktów dodaj miód, lekko roztrzepane jajko i olej kokosowy.
    Wszystkie produkty dokładnie wymieszaj.
    Blachę wyłóż papierem do pieczenia
    Mokrymi rękami formuj z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Układaj je na blaszce i spłaszczaj mokrą łyżką.
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut (piekłam na termoobiegu)

Smacznego ;)

MoBo lubi tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Jot Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyku, boję się to pisać (co by nie zapeszyć), ale czuję się bardzo dobrze :). Pracuję jak szalona :) czuję powiew wiatru w skrzydła, bo tych koszmarnych pierwszych miesiącach. Ale dobrze mi to robi...czas szybciej płynie, i za bardzo się w siebie nie wsłuchuję i nie wymyślam :).

No i czytam forum nasze i czekam na Was.....

Storczyk31, Moko, padington, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Storczyku, boję się to pisać (co by nie zapeszyć), ale czuję się bardzo dobrze :). Pracuję jak szalona :) czuję powiew wiatru w skrzydła, bo tych koszmarnych pierwszych miesiącach. Ale dobrze mi to robi...czas szybciej płynie, i za bardzo się w siebie nie wsłuchuję i nie wymyślam :).

No i czytam forum nasze i czekam na Was.....
    cudnie <3

MoBo lubi tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ