35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
jusst wrote:Czesc! Melduje sie jeszcze przed kawa i śniadaniem. Moj wykres juz nie taki piękny. Spadek... Nie drastyczny, ale jednak
I humor tez od razu na łeb na szyje
Dlatego stresuje mnie mierzenie temperatury...
Brzuch nadal jakos tak pobolewa, cos tam czuje co jakiś czas.
Ech zła jestem!
zrobić?MoBo lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualny
-
pierwiastka wrote:wiadomość z kluczowym słowem "szpital"
na szczęście po badaniach chorego odesłali do domu w środku nocy ale co się nadenerwowałam to moje
o dziwo dziś nawet jestem wyspana więc witam z kubkiem kawy
Wspieram kochana i dobrego dnia życzę, szpital to paskudne słowo choć czasami niezbędne w trudnych sytuacjachNickita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień doberek...
Pierwiasteczko Jusst....tzrymam kciuki, spokojności. i sama też poproszę tego lotosu na spokojność, bo zaraz wyjdę z siebie.
Jej dziewczyny coś dziwnego wczoraj się stało ze mną... ok 21:00
PONOĆ: poszłam do kuchni po leki, poszłam umyć ząbki, poszłam do łóżka.... tylko ja nic nie pamiętam. Z góry mówię: nie piłam. Mam dziurę w głowie.
Czy to możliwe, że organizm po stymulacji był tak zmęczony???
dziwne uczucie.MoBo, Nickita lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Kazia wrote:Dzień dobry dziewczynki. Pierwiastko współczuję nerwów, dobrze że wszystko szczęśliwie się zakończyło. U mnie, też temperatura w dół i test negatywny, eh.
kciuki nadal zaciśnięte!Kazia lubi tę wiadomość
Kochane mam meila!!! ale jestem tak roztrzęsiona, że nic z niego nie kumam. Pomóżcie błagam
Uzyskane zarodki:
1
1 -3/10(fr10%)
2 -2/8
3 -3/5
4 -3/8
5 -3/6
6 3/4(fr10%)
Kryteria oceny:
1/ Pierwsza cyfra to ocena jakościowa zarodka.
Skala 1-4 gdzie zarodek z oceną 1 jest najlepszy, 2 dobrej jakości, 3 średniej jakości, 4 zarodek zatrzymany w rozwoju.
2/Druga cyfra to liczba komórek w zarodku.
3/Litera "c" oznacza że zarodek kompaktuje (usiłuje przejść do następnego etapu rozwoju,moruli). Zjawisko to podnosi jakość zarodka.
4/ "fr x %" jest to określenie stopnia fragmentacji zarodka, zjawiska niekorzystnego, obniżającego jakość zarodka. Im wyższy odsetek fragmentacji tym jakość słabsza.
5/Zarodek oceniony jako "x/M" to morula. Skala ocen: 1 najlepsza, 2 dobra, 3 średnia, 4 słaba jakość.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
i powiem wam że jestem w szoku że mój wykres wygląda jakoś tak normalnie w tym cyklu a nie zęby rekina jak w poprzednim i kilka plam R
nie wiem co zadziałało / działa ale mam nadzieję że będzie w drugiej fazie będzie równie normalnie
ale jak to ma być tak w każdym cyklu że brzuch napiernicza z jajnikami 2-3 dni a potem brzuch boli nadal i szyjka przy sprawdzaniu wysokości itp to jakaś masakra bedzie!jusst, Kazia lubią tę wiadomość
Kazia wrote:Saramaga wygląda na to, że masz 6 zarodków a te cyfry określają jakiego rodzaju są te zarodki. Mogli by pisać jaśniej.
No 6 zarodków miałam po punkcji... ile się utrzymało do 3 doby i czy są na tyle silne... aaaaa jezu czemu to taki trudny językLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:No 6 zarodków miałam po punkcji... ile się utrzymało do 3 doby i czy są na tyle silne... aaaaa jezu czemu to taki trudny język
Nickita lubi tę wiadomość