35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem!
Saramago jest dobrze trzymam kciuki za to zeby nada ladnie siem dzielily Twoje zarodeczki i zeby wszysko pieknie sie udalono na szpilkach siedze razem z Toba
Jusst ja mocno mocno kibicuje
Storczyk wiec pierwsze siedzialam cicho bo bylam wkurzona, a pozniej sie dzieki bosiu zapracowalam i jakos mi przeszlo.
A wkurzylam sie bo aku jednak nie dziala az tak swietnie w tym cyklu - powiedzialam pani na poczatku cyklu, zmienmy strategie bo nie dziala na tyle ile powinno to dala mi inne ziola ktore wedlug mnie dzialaja jeszcze mniej, jdzizes! Musze z nia jeszcze raz pogadac.
Ta moja nadzieja jakas slabsza dzisiaj.
Z tego wkurzenia chcialam sie z roboty zerwac ale naszczesie sie zapracowalam i jakos pomoglo
Chleb wyszedl nawet fajnyPierwszy wiec nie wiem czy taki doskonaly, ale wyrosl, smak ok (inny niz normalny wiadomo). Zobaczymy jak dlugo wytrzyma i jak bedzie dzis mojemu smakowal.
Moko, Storczyk31, jusst lubią tę wiadomość
-
pierwiastka wrote:kurcze, dziewczynki, cały dół brzucha mam od wczoraj jakiś obolały
normalnie poszła bym się położyć tak jak wczoraj ale niestety dzisiaj zajęcia wzywają więc byle do 20.00 i wolne
To niedobrze i z brzuchem i z tym wolnym po dwudziestej padłabym jakbym miała o tej godzinie pracować -
Pierwiastko, biedaku, trzymaj tam się jakoś. Może zadaj coś studentom do pisania i niech Ci dadzą spokój. A może to te ziółka co zażywasz? Może coś trzeba zmienić?
Loret, może już pisałaś, ale nie kojarzę, a facet przebadany?
MoBo, ja wiem, że Ty sobie w kasze nie dasz dmuchać, pogadaj jeszcze raz z panienką. No i cieszę się, że chlebuś wyszedł. Czekam na przepis, chyba, że to ten co podsyłałam.
A dla innych dziewczynek na bezglutenie, to wczoraj zauważyłam, że piekarnia Goszczyński robi chleb niskoglutenowy: ryżowy i kukurydziany. Ja kupiłam ryżowy i jest pyszny, wilgotny taki, no może lekko słodkawy, ale naprawdę miły dla podniebienia i inny od tego, który mąż piecze. Zawartość glutenu śladowa: 0,1. Będę kupować od czasu, do czasu.
Storczyk31, Nickita lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:Pierwistka, Ty miast siedzieć w pracy do 20.00 zmykaj do domku na wiesz co, wiesz gdzie
a później jakoś nie miałam już ochoty bo brzuch boli
Musi wystarczyć bo bramy już zamknięteStorczyk31, Nickita, Moko lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Storczyk31 wrote:no chyba, że
w końcu to Twoje bramy, Ty decydujesz
fajnie by było jakbyśmy wiedziały że to teraz i już. Moja szyjka żyje własnym życiem, hehe
Nickita, padington lubią tę wiadomość
pierwiastka wrote:Wczoraj rano było
a później jakoś nie miałam już ochoty bo brzuch boli
Musi wystarczyć bo bramy już zamknięteDo wieczora jeszcze daleko:)
jusst, Nickita, Kazia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobra. Test kupiony.
Ale jutro nie sikam, bo nie będę moczu rano dzielić (badania moczu i krwi jutro)
A brzuch jakby mocniej, jakby bardziej jajnik. Do piątku trza czekać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:38
MoBo lubi tę wiadomość
-
Moko wrote:Ja chora byłam z gorączką i działałam, także wiesz...
Do wieczora jeszcze daleko:)
No niech się te linie przetną bo mi te starania bokiem wychodząMoko, MoBo, Kazia, jusst, Nickita, Storczyk31 lubią tę wiadomość
jusst wrote:Dobra. Test kupiony.
Ale jutro nie sikam, bo nie będę moczu rano dzielić (badania moczu i krwi jutro)
A brzuch jakby mocniej, jakby bardziej jajnik. Do piątku trza czekać.
A jaki test kupiłaś? Jest taki test pink- super czuły (czułość 10 mIU/ml, jest trochę droższy od tego standardowego, no, ale wiesz:)Nickita, jusst, She Wolf, Saramago lubią tę wiadomość
-
Nickita wrote:hehe a Ty pierwiastka chyba nauczycielką jesteś?
paluszek i główka to wiesz..
Racja, belfer jestem taki od studentów i dorosłychNickita lubi tę wiadomość
Storczyk31 wrote:MoBo, ale .... przeż nie jest źle.
Wyraźna druga faza. Tempki okitylko...ja wiem. CO Z TEGO ? Jak nic z tego nie wynika?
MoBO, a może zamiast do pani od aku, działać tak bardziej kompleksowo by trzeba było zacząć?
Może szkoda już w naszym wieku (sorki Ty młodsza jesteś)tracić cenny czas na zioła-sroła (ja też piję i efektów żadnych) i inne naturelle pierdzielle, co?
Ziola to nie srola tylko trza dobrze dobrac
O reszcie mi sie nie chce gadac doglebnie, ale szybko zajsc i szybko poronic tez nie chce, bo juz raz mi sie to przydazylo. Jakos nie chce mi sie rozwijac watku co lepsze, w co wierze i takie tam. Chyba sie za duzo oczytalam o tym wszystkim.Nickita lubi tę wiadomość
-
Moko wrote:
MoBo, ja wiem, że Ty sobie w kasze nie dasz dmuchać, pogadaj jeszcze raz z panienką. No i cieszę się, że chlebuś wyszedł. Czekam na przepis, chyba, że to ten co podsyłałam.
Przepis byl taki:
- 310 ml mleka (badz weganskiego) ja mialam kokosowo- ryzowe
- 2 jajka
- 6 lyzek oliwy z oliwek
- 1 lyzeczka soli
- 2 lyki cukru
- 450 gr maki (mnie sie udalo kupic jakis mix z 3ch mak)
- instant drozdze (jedna torebka)
Nastawilam na 9 (gluten) i 750g wagi. Jak zapipczalo dodalam slonecznik/czarny sezam i siemie lniane.
Wysle Ci pozniej zdjecie jak wyglada w srodku.
Moko lubi tę wiadomość