35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
jusst wrote:jeju, jeju!!!! ale bym chciała! Byłoby pięknie!
NIe wywieraj na mnie presji, no juz ode mnie nie zależy!
ależ sikanie od Ciebie, reszta to tylko formalnośćjusst lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Dobry
Kciuki za wszystki owulki, testy, bety i transfery
Ja juz po owu, niestety Pregnylu nie zapodalam, bo nie dostalam, wiec nie wiem czy owu byla czy nie. Na monit nie ide, bo mnie juz te monity nudza
Dzis bylam u lekarza, bo podejrzewalam helicobaktera. Okazalo sie ze czysto, wiec nie wiem skad te moje wzdecia. Moze powinnam naprawde odstawic gluten i nabial
A i w koncu mi zaakceptowali moje wyniki tarczycowe, wpisali do systemu i moge robic badania na kase chorychA do tego mam darmowe wszystkie leki, bo w UK jak sie ma niedoczynnosc to wlasnie tak jest
Ciesze sie jak dziecko
Milego dnia Kochane :*
jusst, Saramago, Moko, Jot, MoBo lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Dobry
Kciuki za wszystki owulki, testy, bety i transfery
Ja juz po owu, niestety Pregnylu nie zapodalam, bo nie dostalam, wiec nie wiem czy owu byla czy nie. Na monit nie ide, bo mnie juz te monity nudza
Dzis bylam u lekarza, bo podejrzewalam helicobaktera. Okazalo sie ze czysto, wiec nie wiem skad te moje wzdecia. Moze powinnam naprawde odstawic gluten i nabial
A i w koncu mi zaakceptowali moje wyniki tarczycowe, wpisali do systemu i moge robic badania na kase chorychA do tego mam darmowe wszystkie leki, bo w UK jak sie ma niedoczynnosc to wlasnie tak jest
Ciesze sie jak dziecko
Milego dnia Kochane :*To teraz możesz sie badać do woli, zawsze to jakaś ulga dla portfela. Kiedy będziesz robić badania?
She Wolf lubi tę wiadomość
-
Jej, ale się tu u nas dzieje
sytuacja jest dynamiczna
i fajnie
jusst....wszystkie chyba czekają z niecierpliwością na Twój wynik
Saramago, daj znać (o ile nie będziesz tego chciała dla siebie zachować), jaką podjęliście decyzje
jusst, Moko, MoBo lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Moko wrote:She no to wreszcie wywalczyłaś swoje!
To teraz możesz sie badać do woli, zawsze to jakaś ulga dla portfela. Kiedy będziesz robić badania?
No wlasnie, bo te wszystkie leki doprowadza mnie do bankructwa
Ale prawie dwa lata walczylam zeby mnie zaczeli leczyc, bo juz od zajscia w ciaze tarczyca zaczela wariowac.
Pojde pewnie jakos za dwa miesiace, bo miesiac temu robilam, wiec tez chyba nie ma sensu robic tak czesto?Moko lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:No wlasnie, bo te wszystkie leki doprowadza mnie do bankructwa
Ale prawie dwa lata walczylam zeby mnie zaczeli leczyc, bo juz od zajscia w ciaze tarczyca zaczela wariowac.
Pojde pewnie jakos za dwa miesiace, bo miesiac temu robilam, wiec tez chyba nie ma sensu robic tak czesto?
Kurde 2 lata!?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
She Wolf wrote:Dzis bylam u lekarza, bo podejrzewalam helicobaktera. Okazalo sie ze czysto, wiec nie wiem skad te moje wzdecia. Moze powinnam naprawde odstawic gluten i nabial
Ciesze sie jak dziecko
Milego dnia Kochane :*
Nosz dokladnie co u mnie. Dla mnie dziala zjedzenie 1/2 tego co bym se wczesniej nawalila na talerz i czestsze posilki. I nie przesadzac z duza iloscia surowych owocow. I tak tydzien trza pociagnac zeby puscilo.aszka, She Wolf lubią tę wiadomość
-
Jusst ale nas trzymasz w niepewnosci...No ale ja Cie rozumiem, po co przeplacac. Choc mi sie wydaje ze u Ciebie to raczej pewnik ze bedzie zielono
Saramago - no niezly dylemat, czy jedno czy dwa. Zrob jak Ci serce podpowiada i co lekarz poradzi odnosnie kregoslupa.Co za emocje, o ktorej jutro to wielkie wydarzenie ma miejsce?
Dziewczyny ja nadal dzis ospala jestem caly dzien...Nadal trudno mi sie skoncentrowac. Te dragi na anastezje daja, mocne sa...Nadal czuje ich wplyw. Teraz rozumiem czemu mi w szpitalu powiedzieli ze mam wziac 3 dni wolne w pracy, nie prowadzic samochodu, nie jezdzic na rowerze przez 3 dni....Zaraz walne sobie druga kawe ale nie wiem czy mi to pomoze. Na szczescie nie boli mnie nic. Nic a nic. Bolal mnie brzuch tylko bezposrednio po operacji. Pozniej juz nie. Troche krwawie tylko. Jedynie ta ospalosc, takie zmeczenie, spowolnienie mnie trzyma....Cale szczescie ze weekend idzie
Eltaszka a Ty jak? O ktorej dzis zabieg? Trzymaj sie cieplo tam!
She super ze panstwo pokryje koszta lekow
Buziaki!
aszka, jusst, MoBo, Saramago lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
nick nieaktualnySaramago wrote:To moje pierwsze podejście. Decyzję podejmiemy na miejscu po rozmowie z lekarzem. Muszę wziąć wiele pod uwagę, to, że mam zjechany kręgosłup także, sklaniam się ku jednemu, ale nie wykluczam zmiany decyzji. Będę się cieszyć ze wszystkiego co los przyniesie. Z bliźniaków podwójnie
Dani, Moko, Nickita, Saramago, MoBo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam wyniki: morfologia ok, glukoza tez w normie, tsh w normie 1800 (0,280-4300) czyli idealnie po środku. Czyli raczej tarczyca zdrowa.
Martwi mnie moczbilirubina obecna, leukocyty 40 (norma 0-15) i bakterie... 42000 (norma 0-500). MASAKRA, wczoraj czułam jakby LEKKIE zapalenie pęcherza, dziś już całkiem spoko, ale się zmartwiłam...
Jutro rano do rodzinnego z tym idę, ale najpierw nasikam na test
A moze ten mój dziwny ból brzucha to pęcherz? Ale cholera cisnęło tylko wczoraj i to nie mocno i nie długoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 15:42
-
nick nieaktualnyMoBo wrote:Juuuusssssttt ty sknero! ty juz musisz miec niezlego pewniaka, ze do jutra poczekasz
hahahah
Ja tam bym sie szarpnela na 45 zeta zeby wiedziec
Poznanianka jestem! Krakusy powinny też mnie zrozumieć!
A tak serio, nie lubię płacic duzo wiecej, jesli wiem, ze mogę TO SAMO, nie podobne, ale TO SAMO mieć zdecydowanie taniej.
Saramago, MoBo lubią tę wiadomość
-
cześć
faktycznie emocje tutaj sięgają zenitunapiszę krótko: kciukam dziewczyny za powodzenie
jusst - miałam nadzieję, że dziś ogłosisz dobrą nowinę - no nic, trzeba uzbroic się w cierpliwość i poczekać do jutra
rzuciło mi sie w oczy info o posiewie nasienia - ja kiedyś byłam zainteresowana tematem i wyszukałam na bocianie info od J. Domitrza, cytuję: "Posiew z nasienia jest wyjątkowo niemiarodajnym ponieważ i nieprzydatnym badaniem najczęściej rosną drobnoustroje z cewki moczowej więc nie jest to problem który wpływa na płodność"
w sumie to do mnie przemawia, Domitrz to też jakiś tam autorytet, ale w sumie tak wrzuciłam informacyjnieSaramago, MoBo lubią tę wiadomość
-
Phyllis ja wyczytałam tu na wątku IVF żeby zrobić posiew z nasienia a jeżeli coś wyjdzie to od razu antybiogram natomiast jeżeli nie robisz posiewu i wyjdą bakteria albo ph poza normą to wtedy posiew koniecznie i z antybiogramem od razu
niestety nie moge odszukać tej konkretnej strony gdzie to czytałamjeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
pierwiastka wrote:Phyllis ja wyczytałam tu na wątku IVF żeby zrobić posiew z nasienia a jeżeli coś wyjdzie to od razu antybiogram natomiast jeżeli nie robisz posiewu i wyjdą bakteria albo ph poza normą to wtedy posiew koniecznie i z antybiogramem od razu
niestety nie moge odszukać tej konkretnej strony gdzie to czytałam
wiesz, ja się tak naprawdę na tym nie znam - przytoczyłam jedynie słowa Domitrza, który niejedno IVF ma za sobąMoBo lubi tę wiadomość
-
Phyllis wrote:wiesz, ja się tak naprawdę na tym nie znam - przytoczyłam jedynie słowa Domitrza, który niejedno IVF ma za sobą
Nickita lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
pierwiastka wrote:ja nie mam żadnego ivf za sobą ani doświadczenia z badaniami ale czytam tu różne wątki i wyczytałam że właśnie bakterie u faceta mogą byc przyczyną braku ciąży a często jest to fakt pomijany czy ignorowany przez lekarzy i szczerze to ja bym wolała kilka wymazów robić niż procedure ivf
tylko że wg Domitrza bakterie, które wychodzą w posiewie, nie są z nasienia, tylko z cewki moczowej (i nie mają one wpływu na płodność), dlatego on uważa takie badanie za niemiarodajne
tak jak pisałam - do mnie to przemawia - ale to tylko taki mój mały wtręt do dyskusji - nikogo do niczego nie namawiampadington lubi tę wiadomość