35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Phyllis wrote:She, widzę w podpisie, że miałaś hsg i że jajowody drożne - to po co w takim razie ta laparoskopia zabiegowa? pytam z ciekawości, bo w tych tematach to raczkuję dopiero
Tak, byly drozne, ale po 2 nieudanych IUI moja lekarka w klinice chce sprawdzic czy nic nie przeoczyli, bo mialam 2 zabiegu LEETZ na szyjce i moga byc jakies zrosty.
Laparoskopia nie tylko sprawdza droznosc, ale rowniez sprawdza czy jajowody sa elastyczne i czy sa zdolne do przechwytywania jajek z jajnikow
Do tego chca mi zrobic histero w tym samym czasie i droznosc. Na przykladzie Dani widze ze to jest swietny pomysl, bo czego nie widac na USG mozna wylapac przy zabiegu.
No i oczywiscie jesli nic nie znajda to bedzie tylko diagnostyka, ale jesli znajda to od razu zoperuja
Saramago?
Nickita, Moko, Phyllis, Dani lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
No więc dwie Blastki już są we mnie. 4BB i 4BC, w ostatniej chwili podskoczyły (in plus) jeszcze o stopien wyżej. Pani embriolog mega zadowolona z efektu hodowli, bo powiedziała, że nasienie słaaaaabe. bardzo słabe. ale starała się wybrać chłopaków jak najlepiej. wiec wynik przerósł nawet ją.
nie są może to najlepsze blastki ale jest dobrze. Potrzeba nam vodoo i cudu.
Nickita, She Wolf, MoBo, padington, aszka, pierwiastka, Moko, loret1, jusst, Jot, Dani lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:No więc dwie Blastki już są we mnie. 4BB i 4BC, w ostatniej chwili podskoczyły (in plus) jeszcze o stopien wyżej. Pani embriolog mega zadowolona z efektu hodowli, bo powiedziała, że nasienie słaaaaabe. bardzo słabe. ale starała się wybrać chłopaków jak najlepiej. wiec wynik przerósł nawet ją.
TAm myslalam ze machniesz dwaTez bym tak zrobila.
Pieknieaszka, Nickita, pierwiastka, Jot lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Saramago pieknie
Jak sie czujesz w ciazy blizniaczej?
Nickita, MoBo, Moko, jusst, Jot, Dani lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Saramago wrote:No więc dwie Blastki już są we mnie. 4BB i 4BC, w ostatniej chwili podskoczyły (in plus) jeszcze o stopien wyżej. Pani embriolog mega zadowolona z efektu hodowli, bo powiedziała, że nasienie słaaaaabe. bardzo słabe. ale starała się wybrać chłopaków jak najlepiej. wiec wynik przerósł nawet ją.
No ale strachy tu robisz cudownie niech się teraz rozgoszczą w ciepełku mamusinym i już tam zostaną. A jednak 2?MoBo lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:a co siem stalo?
meliske se zrobiłam i zabieram się za chleb i polędwicę na weekend na obiad to się uspokojęMoBo, padington, Nickita, Saramago, loret1, Dani lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
No Pani Embriolog nas przekonała, w zasadzie mnie bo Jacek jak usłyszał, że dwa są naprawdę ładne od razu wykrzyczał: dwa dwa....
co prawda kiespkie nasienie i nas trochę chłodzono, ale jest większa szansa że się zagnieździ chociaż jeden. Oczywiście jest też opcja że oba się jeszcze pomnożą i będą czworaczki
czuję się ok. przeżywam magiczną chwilę.pierwiastka, Moko, loret1, MoBo, jusst, Jot, Dani, Jurkowa, Zuzia1 lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Testuje w next niedzielę. Beta.
Moko, padington, MoBo, jusst, Kazia lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:No Pani Embriolog nas przekonała, w zasadzie mnie bo Jacek jak usłyszał, że dwa są naprawdę ładne od razu wykrzyczał: dwa dwa....
co prawda kiespkie nasienie i nas trochę chłodzono, ale jest większa szansa że się zagnieździ chociaż jeden. Oczywiście jest też opcja że oba się jeszcze pomnożą i będą czworaczki
czuję się ok. przeżywam magiczną chwilę.
Niech ta magiczna chwila trwa, nic innego ci życzyć nie będę, musisz być silna i wszystko będzie dobrzeSaramago, Dani lubią tę wiadomość
-
Saramago wrote:Testuje w next niedzielę. Beta.
To bedziemy testowac razempadington, Saramago, Moko, MoBo lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
J. z Embriolożką się chyba zmówili, bo zakazli mi łażenia po forach i grzebania informacji w sieci
))
na 9 dni mam wyłączyć głowę ze wszystkiego.
Mam nadzieję, że blastusie będą miały silną wolę przetrwania. Teraz czekam na informacje co z pozostałymi dwoma, które walczą jeszcze w inkubatorze.
...mówie do mojego, że te dwa mogą się podzielić i będą czworaczki i co wtedy, a on po chwili odp.
-wtedy??? wtedy dostaniemy 1500zł.
Kurtyna.
poczekalnia w śmiech.
ech... KrakusMoko, MoBo, She Wolf, padington, loret1, pierwiastka, Dani, Jurkowa lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Testuje w next niedzielę. Beta.
To teraz odpoczywaj i ciesz się, a my razem z Tobą
Ale dziś piękny dzień na naszym forum, oby tak dalej dziewczynki!Saramago, pierwiastka, Dani lubią tę wiadomość