X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie na tempkach nie znam...
    ja mam nadzieje, ze cionza mnie zaskoczy i w koncu ta zdzira @ po prostu nie przyjdzie...! ;)

jusst, Moko, Storczyk31 lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na poprawe nastroju dzis komedia w kinie :)

She Wolf, Moko, Storczyk31 lubią tę wiadomość

loret1
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dokladnie takie samo pytanie co do tempek :/
    Ja czesto wstaje na siku tak 2 godziny przed mierzeniem i tez pewnie ta tampka zaburzona.
    Ale tych wykresow nie ma co do konca traktowac na serio ;)

padington, MoBo, aszka, Moko lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Jot Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago...mam przeczucie że przyjmą się dwa :)....gratuluje Kochana i postaraj się teraz wyluzować na maksa ! to jest Twój czas !

She Wolf, MoBo, aszka, Saramago, Moko, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justt ja bym zrobiła betę, posiew z moczu i progesteron. Ale to ja, a kto co robi to jego sprawa i oczywiscie gdyby byly jakies spadkiprogesteronu itd to bym przyspieszyłą wizyte, tak samo z posiewem gdyby cos wyszło.

Saramago zazwyczaj w temacie in vitro to duzo dziewczyn wlasnie zachodziło ze slabszymi zarodkami, wiec trzymam kciuki :)

She kciuki za tydzien juz na zapas &&.

padington, Jot, Saramago, Moko, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Mam takie inniejsze pytanie
    Jak sie czlowiek przebudzi i sie troche powierci przed zmierzeniem tempki, to ona tam bedzie obardzona jakims bledem, tak?
    to pojdzie w gore czy poleci w dol?
    w gore.

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też z tych wiercących się przed zmierzeniem tempki - myślę, że to nie ma jakiegoś dużego wpływu na wysokość temperatury

Saramago, trzymam kciuki :)

Saramago, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Dziewczyny
    Dziś wychodzę czekam na wypis. Brzuch boli w okolicy pępka ale da się przeżyć.

Doc. był rano nie miał dobrych wieści : oba Jajowody nie drozne mimo że półtora roku temu miałam hsg. .... coś tam jest jeszcze ale mi nie powiedział kazał podejście do gabinetu jak juz będę miała wypis
    Dziewczyny jestem w rozpaczy. ...

Kochana i co doktor powiedział mów

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Justt ja bym zrobiła betę, posiew z moczu i progesteron. Ale to ja, a kto co robi to jego sprawa i oczywiscie gdyby byly jakies spadkiprogesteronu itd to bym przyspieszyłą wizyte, tak samo z posiewem gdyby cos wyszło.
    .
    Tylko teraz tak: czasn an jakiekolwiek badania, to przyszły tydzen, Potem na tydzien wyjezdzam i wracam w swieta.

Posiew? To moze dołącze go do tego co mam badania ogólnego. Zrobie je w piatek przyszly.

A progestern kiedy zrobić?

Betę zrobię jutro i w poniedzialek, albo w poniedzialek i srode...

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    progesteron razem z betą

Moko, Nickita, Storczyk31 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w wielkim skrócie:
    Hsg miałam robione przez tego samego lekarza. Po półtora roku okazało się że moja endometrioza zrobiła swoje i zatkała jajowody oba :(... Mówił mi że mógłby mi to przepchać delikatnie ale chce być szczery że to portwało by na krótko bo i tak się zrobią zrosty.A na siłe nie chciał pchac bo jak to nazwał rozpiepszył by mi jelito... Oczyścił mnie z endo, nie ruszyli mięśniaka.
    Diagnoza pewna. Jedynym wyjściem z tej sytuacji jest in vitro....mam tydzień czasu żeby przekonać męża który ma mieszane uczucia i raczej jest na nie...
    Ciągle płacze ,czuje się bezwartościowa, jest mi tak źle Posrane to wszystko

Eltasz
  • Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki,galopujecie i nie proznujecie.Tydzień was nie czytałam a tu życie pędzi...
    Justt i Saramago - cieszę się z Wami i trzymam kciuki za wasze maleństwa.To cudowne i piękne wieści i aż mi się oczy świecą..
    Eltasz - tule Cie mocno i przesyłam Ci dużo siły do serducha.Poplacz sobie ale się w sobie nie zapadaj.Jesteś piękna i wartościowa i nigdy w to nie wątp.Życie przyniesie Ci jeszcze mnóstwo szczescia- tylko się na nie nie zamykaj:-*

Dani, jusst, Saramago, loret1, Moko, Jot, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurkowa dziękuję

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz, przepraszam. Przepraszam, że wcześniej nie zainteresowałam się Twoją sytuacją. Po prostu byłam zbyt podekscytowana swoim testem, pierwsze w życiu dwie kreski.

Wybacz.

Przykro mi, współczuję z całego serca. Tulę <3

• Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telegraficzny skrót o mnie- wróciłam do pracy(jest ciężko,jest maska,a wieczorkiem plakanie do poduchy ale życie płynie dalej i trzeba płynąć).Przyszły wyniki pc antygosfo-negatywne-czyli niby dobre,czyli niby ok..Ale wrog w takim razie dalej pozostaje anonimowy.
    Dziś piątek i po tygodniu odchudzania pozwoliłam sobie na pizzę. W kominku ogień, obok pies,mąż chrapie..w sumie to fajnie i miło..

Moko lubi tę wiadomość

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltaszku, ja rozumiem, ze kazdy ma swoje przekonania i wartosci, ale Twoj maz postepuje troche samolubnie. Pewnie wie jak Ci zalezy na dziecku i dajesz sie kroic, latasz po lekarzach, bierzesz hormony itp. A jego zadaniem jest tylko zrobic robotke reczna do kubeczka. Przeciez to nie Twoja wina ze endomenda tak Ci rujnuje jajowody a rownoczesnie pozbawia szans na dziecko.
    Jesli sie nie zgodzi, to powiedz mu, ze ja bede bardzo rozczarowana. Pewnie reszta dziewczyn tez. Trzymam kciuki zeby sie zgodzil :*

jusst, Dani, MoBo, Saramago, loret1, Moko, Jot lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Eltasz, przepraszam. Przepraszam, że wcześniej nie zainteresowałam się Twoją sytuacją. Po prostu byłam zbyt podekscytowana swoim testem, pierwsze w życiu dwie kreski.

Wybacz.

Przykro mi, współczuję z całego serca. Tulę <3

Jusst Kochana nie masz za co mnie przepraszać , ja bardzo cieszę się Twoim szczęściem i mam wielką nadzieje że Saramago też już ciąży

Eltasz
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz, przytulam i życzę dużo siły <3
    ja bym ze swoim szczerze pogadała, kawa na ławę i tyle
    kciuki za rozmowę i dobre decyzje :*

• MoBo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz jak ja cie rozumie, tez się tak czuję czasem tylko jakoś nigdy to ze mnie nie wyszło jeszcze.
    Ta endometrioza to jednak cholerna sprawa, ale wiesz może nawet jakby nawet usunęli to tez być sue jeszcze przez ileś tam miesięcy starała a czas by uciekał. Moze takie postawienie sprawy na ostrzu noża pomoże przekonać męża?
    Wiesz nie dzis bo jesteś w emocjach, ale jesteście razem w związku tak? Nie tylko on. Wydaje mi się ze ty chcesz spróbować tego invitro. Tłumaczyła mu, że on Cię skrzywdzi nie dając Ci tej szansy? Ze to ostatnie dzwonki?
    Ja Cię Tulam kotek bardzo mocno <3 ale no musisz to pchnać z nim i szczerze pogadać bo czy naprawdę będzie szczęśliwy z tej decyzji?

She Wolf, Saramago, loret1, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie się chyba przyplątało jakieś paskudztwo i zamiast luteiny wezmę z 5 dni globulki co mam od ostatniego razu i miejmy nadzieję że przejdzie :/
    szkoda że to nie infekcja pęcherza ;)

‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ