X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Dzień doberek.

Jusst ja dzisiaj też od 3 nie mogłam spać. umęczyłam się jak mops. :)
    w dodatku ciągnie mnie tak jakby trochę w pachwinie trochę brzuch. jakbym po laparo była....

jestem dzisiaj i jutro słomianą wdową :-) oczywiście zgodnie z obietnicą postaram się zminimalizować szperanie w sieci ale kurcze tooo taaaakie trudne.

Zrobił i zwiał! Typowe ;)

Jeju jak ja kciukam, to sobie nawet nie wyobrażasz :)

Zastanawiam sie czy beta dzis czy w poniedzialek...

EDIT: do 11 tylko dzisiaj wiec jednak poniedzialek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 10:22

aszka lubi tę wiadomość

• Jot Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz, przykro mi bardzo, z powodu Twojej sytuacji, ale ważne jest to, że jest wyjście!. Moim zdaniem, skoro chłop Cię poprosił o tydzień na przemyślenia, to należy mu go dać, bez nacisków, bez presji, potrzebuje-niech przemyśl. Czuję, że dojdzie do tego sam, że w tej sytuacji należy po prostu tak zrobić....Wiem, że teraz jesteś rozbrojona psychicznie i jest mega ciężko, dlatego wspieram Cię myślami i trzymam bardzo mocno kciuki !!!!

Saramago, nawet się nie obejrzysz jak ten tydzień minie :)!

padington, Saramago, Jastin76, aszka, Storczyk31, jusst, Dani lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago a sobie grzeb :D ja uwazam ze lepiej grzebac i wiedziec co moze byc niz mysleci myslec. Zreszta sama dzieki netowi i forum m.in bocian i te sie sporo nauczyłam, a lekarze to zawsze tak mówia bo sie boja ze im sie cos wytknie albo wiadomo, no jakze to jakas uzytkowniczka moze byc madrzejsza niz lekarz-niemozliwe. Oczywiscie sa minusy, bo sie człowiek nakreca -czasami negatywnie. Odpoczywaj duzo :)

Ale teraz sie Was narobiło zaciazonych :p jednak na wiosne najlepiej zachodzic :D czesc jak zwykle zwiała z forum, ale Jot, Jusst, Moko zostaniecie?

Eltasz ja wierze ze sie facet zgodzi. Sama kiedys mialam troche negatywne podejscie do invitro ale jak to mowia punkt widzenia zmienia sie od punktu siedzenia, tyle, ze to wynika z niewiedzy. Przemysli i na pewno nie odbierze tej szansy :)

Moko, Storczyk31, jusst, Jot, Jurkowa, Dani lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Dzień dobry wszystkim w sobotni poranek.

Jusst Saramago nie jesteście same ja też w nocy źle spałam, nadal jestem chora więc głowa nie dawała mi spać od kataru a u was emocje dawały znać o sobie odpoczywajcie kochane bo nie często można sobie tak beztrosko leniuchować.

Aniu a jak u ciebie sprawy się mają kochana
    zdrowka :)

padington, padington lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Ciebie Storczyku?

Dani lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

Ale teraz sie Was narobiło zaciazonych :p jednak na wiosne najlepiej zachodzic :D czesc jak zwykle zwiała z forum, ale Jot, Jusst, Moko zostaniecie?
    MI się tu podoba :) Zostaję. :D

Tak swoją drogą patrzyłam trochę na fioletową stronę... NIe podoba mi się tam chyba... Dlatego czekam, na resztę z Was, zeby się tam grupowo przenieść :)

Saramago, Moko, padington lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyku dziekuję! Emocje cały czas mną targają. Dziwnie tak, niby tak samo, a inaczej :) Wczesnej to sobie objawy wmawiałam, a teraz... zastanawia mnie dlaczego jeszcze nie mam większych cycków? Czy wszystko ok, skoro nie są większe i nie bolą? Zastanawiałam się rano czy jest mi niedobrze, czy nie...? NIe jest.. czy to też nie dziwne...?

Wymieszane w głowie :)

A co u Ciebie Storczyku, gdzieś była, jak CIebie nie było? :)

Storczyk31, padington, MoBo lubią tę wiadomość

• Jot Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że zostanę, zresztą ja się tylko tu udzielam. Czasem jestem mocno zagoniona, żeby coś napisać, ale na "like" zawsze czas się znajdzie :)

Moko, padington, Dani, MoBo, Saramago lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Aniu a jak u ciebie sprawy się mają kochana

padington u mnie nic się nie dzieje. Do czwartku włącznie biorę Estrofem, później odstawiam i czekam na reakcję. Będzie czy nie będzie? Oto jest pytanie ;)
    Szybkiego powrotu do zdrowia dla Ciebie <3
    Miłego weekendu dla wszystkich <3

jusst, Moko lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    będzie!!!!
    Dziękuję :* Oby :)

MoBo lubi tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Moko Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Jeżeli mnie stąd nie pogonicie, to ja bardzo bym chciała. Na fiolecie to już nie to samo jednak. Brakuje tam naszego wątku i żeby nikogo nie urazić napiszę dyplomatycznie- ciężko się tam zadomowić, przynajmniej mi:)

Storczyk31, Nickita, Dani, jusst, Jot lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Dzień dobry wszystkim w sobotni poranek.

Jusst Saramago nie jesteście same ja też w nocy źle spałam, nadal jestem chora więc głowa nie dawała mi spać od kataru a u was emocje dawały znać o sobie odpoczywajcie kochane bo nie często można sobie tak beztrosko leniuchować.
    Jeszcze chorujesz Bidulko?! Ale faszerujesz się jakimiś lekami, byłaś u lekarza, czy domowe sposoby? Na katarek polecam inhalacje i płukanie zatok- są takie specjalne zestawy do irygacji (np. fix sin), mi pomaga.
    U mnie to już standard i od początku ciąży budzę się nad ranem, a to o 4, a to o 5, chyba takie uroki.

• Moko Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    siedziałam w kąciku i kuliłam się w sobie
    czasem tak mam ;)
    Dobrze, że jednak wróciłaś, bo już się martwiłam <3

Storczyk31, Nickita lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień a właściwie wieczór z kategorii 'pod psem' więc powiem 'bry'

zła jestem bo tak ładnie się zapowiadało a tymczasem po ptokach, skok był co najwyżej przez płot a teraz zalicza krzaczory :P
    dodatkowo chyba coś mnie dorwało bo poza tą extra infekcją dziś jeszcze gardło zaczerwienione i zimno mi jak nie wiem co a dodatkowy sweter założyłam, no nic, zaraz będzie herbata z imbirem a potem tłumaczenie, gorący prysznic i pod kołderkę bo jutro praca a właściwie do wielkanocy jakoś tak bardziej intensywnie z pracą i innymi obowiązkami więc na choroby nie będzie czasu ;)

Nickita lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • padington Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Jeszcze chorujesz Bidulko?! Ale faszerujesz się jakimiś lekami, byłaś u lekarza, czy domowe sposoby? Na katarek polecam inhalacje i płukanie zatok- są takie specjalne zestawy do irygacji (np. fix sin), mi pomaga.
    U mnie to już standard i od początku ciąży budzę się nad ranem, a to o 4, a to o 5, chyba takie uroki.

Ja lepsza jak doktory, rano zrobiłam inhalacje a, że po ferweksach nie bardzo przechodziło a bolało mnie wszystko (głos jak po przepiciu tygodniowym) zapodałam słaby antybiotyk dziś ciut lepiej ale nie rewelacyjnie ale ogólnie żyje i chyba żyć póki co będę.

Moko lubi tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    dzień a właściwie wieczór z kategorii 'pod psem' więc powiem 'bry'

zła jestem bo tak ładnie się zapowiadało a tymczasem po ptokach, skok był co najwyżej przez płot a teraz zalicza krzaczory :P
    dodatkowo chyba coś mnie dorwało bo poza tą extra infekcją dziś jeszcze gardło zaczerwienione i zimno mi jak nie wiem co a dodatkowy sweter założyłam, no nic, zaraz będzie herbata z imbirem a potem tłumaczenie, gorący prysznic i pod kołderkę bo jutro praca a właściwie do wielkanocy jakoś tak bardziej intensywnie z pracą i innymi obowiązkami więc na choroby nie będzie czasu ;)

To pewnie ode mnie się zaraziłaś i wykresem i chorobą, zdrowiej kochana bo jak masz tak dużo pracy to rzeczywiście brak czasu na choroby buziaczki ale takie z daleka przez chusteczkę bo prątkuję jeszcze trochę

pierwiastka lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nickita wrote:
    pierwiastka, śluzów nie zaznaczyłaś, ja tam sie upieram że owu była
    monitoringa nie robiłam to nie wiem czy była, u mnie takie "kwiatki" to żadna nowość niestety a śluzy kremowe i lepkie, wróć były takie zanim wkroczyłam z globulkami ;)

i już zaznaczyłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 17:54

Nickita lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    To pewnie ode mnie się zaraziłaś i wykresem i chorobą, zdrowiej kochana bo jak masz tak dużo pracy to rzeczywiście brak czasu na choroby buziaczki ale takie z daleka przez chusteczkę bo prątkuję jeszcze trochę
    to wykresy też są zaraźliwe?! o.O to musze częściej zaglądać na te z zielonymi kropkami ;)

padington, Moko, Nickita, jusst, MoBo lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nickita wrote:
    a ja mam pytanie do dwupaków, myślicie ze dałoby się załozyć na 35+ ale tu na różowej stronie wątek dla ciężarnych? boję sie że ponieważ tam na fioletowej stronie nie ma zakładki 35+ jak tutaj więc jest troche taki hyde park, wicie rozumicie
    Spróbować możesz, ale mogą pogonić:) Pamiętam, że jak tu trafiłam i zaczęłam czytać od początku nasz wątek, to były protety i oburzenie, że został założony, bo jest już wątek 35+, ale mi on nie przypasował.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak postanowiłam dzisiaj zrobić bete. Poznań, NIBY duże miasto, nie powinno być problemu przed 20 w sobotę.
    Certus, jasne! Pojechalismy zamówiłam badanie, już mam płacić, na to odzywa się druga baba w rejestracji, ze wyniki to dopiero po 15 w poniedziałek będą... a w dupe! telefon, strona diagnostyki, jest ichne calodobowe labo w szpitalu na Jarochowskiego. Jedziemy, w koncu z Certusa juz blisko. Brama, domofon, dzwonie. A pani do mnie, ze tutaj NIE MA punktu pobrań, tylko laboratorium... Więc, na cholerę na stronie info, ze calodobowe? Co mi po nim?
    No ale jest jeszcze Med Polonia, ale tam to juz dzwonię i co? i do 16...

Edit. strona mobilna diagnostyki nie pokazuje rozroznienia na laboratoria i punkty ppbrań...

Juz tlumacze skad mi sie taka nagla chęc bety wzięła. BO poczytalam w internetach cholernych, ze w pierwszym trymestrze w góry to nie jechac.... wiec postanowiłam że pojde zapytac sie mojego gina, we wtorek przyjmuje. Wiec, chcialam od razu z podwójną beta iść.
    Jutro moze uda mi sie zrobic w szpitalu dziecięcym na krysiewicza... tam jest niby punkt pobran diagnostyki, czynny do godz 12...

i co? i oszczedzić 45 zeta chciałam w czwartek... Trzeba bylo robic! a tak....?

ech... Dopiero drugi dzien (wiem, że) jestem w ciązy i juz same problemy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 21:06

‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ