X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Dziewczyny <3
    Kuje żelazo póki gorące :
    mój mąż po długich rozmowach , morzu łez , przytulaniach po kilka razy dziennie przez ten wekk dał zielone światło !!!!
    Przyznał się gad jeden że czytał , szukał, gmerał info o ivf....już od dawna..a ja tak bałam się tej rozmowy...
    Sam przyznał, że bardzo się boi, ma wątpliwości ale chce spróbować i jeśli trzeba to do 3 razy będziemy próbować. Tylko kazał mi obiecać że jak nie wyjdzie to mam się NIE ZAŁAMYWAĆ ! ( łatwo powiedzieć ;) )
    Idę dziś na wizytę do dr. teraz od niego zależy jak szybko będziemy działać..

Dziękuję za te słowa otuchy które mi dałyście <3
    Pięknie <3

Eltasz lubi tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Dani Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltaszka ale sie ciesze, ale super! Tak myslalam ze Twoj facet w koncu sie zgodzi. No to czekamy na wiesci od lekarza i czekamy na blastki! :)

MoBo dobrze ze dajesz sobie czas przed IVF na aku, suplementacje kilka miesiecy przed. Jak juz isc na IVF to lepiej z dobrej jakosci jajkami :) A moze jednak IVF nie bedzie potrzebne, po suplementacji Q10 itp :)

Ja to zawsze rebelka bylam...

Dzis wieczor znow wypadek rowerowy zaliczylam, babka drzwi samochodu otworzyla jak parkowala i zahaczylam o te drzwi jadac na pelnej predkosci na moim e-bike, bo to sie stalo w sekunce, nie bylo juz czasu wyhamowac. Na szczescie dobrze wyladowalam, jedynie kolano zdarlam, i troche reke tez. Nic nie zlamane. Rower jedynie pokiereszowany. Przez 2 godziny po tym wydarzeniu w szoku bylam i glowa mnie rozbolala. Ale juz nie boli bo wrocilam wlasnie z piwa ze znajomymi co z Krakowa przylecieli odwiedzic TLV. Piwo mi dobrze zrobilo.

Dobrej nocy kochane

aszka, jusst, Eltasz, loret1 lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She ja mam czas jak maz się zajmuje. W sumie sama sobie dziecka nie zrobiłam, niech sie tez wdraza do rodzicielstwa :D Ja tam jestem taka ze pedze chłopa i do sprzatania i do zajmowania sie dzieckiem. W ogole ostatnio miałam ścine na jakiejs grupie, gdzie siedzi jak sie okazało 90% małolat (16,18 itd) no i tam sie zaliły ze facet leje, chleje a one jedno dziecko,drugie dziecko z takim i im napisałam ze w tym wieku to sie trzeba zajac studiami a nie rodzeniem dzieci to raz a po drugie to po co z takimi siedza, co nie pomagaja, chleją, ponizaja itd, i jaaaaaakie wielkie oburzenie. I doszłam do wniosku ze zawsze byłam madra (hahahahaha) ale i lepiej byc stara baba niz głupia dajaca sie ponizac małolata. Tylko jednego mi szkoda TYCH DZIECI ze maja takie głupie matki i dennych ojców.

Eltasz i fajnie, wiedziałam ze masz madrego faceta i podejmie dobra decyzje :)

MoBo, Eltasz, Dani lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek!
    Tradycyjnie juz z łóżka sie witam, tradycyjnie juz ponad godzine nie śpię.
    Dziś jest pierwszy dzien, kiedy odpuszczę mierzenie tempki. Mdli mnie na sama myśl o termometrze w ustach :/
    Wiecie...? Tak mi sie mocno wydaje, ze za moj szczęśliwy cykl odpowiedzialne sa dwie rzeczy. Codzienne spożywanie chia, które bardzo wpłynęło na moj śluz, a także czerwone wino prawie codziennie do owu. Chia tez do owu.

W ogole to rano sie budzę głodna, a pełna... Dziwne uczucie. Człowiek jakby przejedzony, a jednak ssie :)

W głowie nadal mętlik związany z wyjazdem... Kurcze, dzisiaj po wizycie jest spotkanie organizacyjne wyjazdowe... Bede chyba musiała powiedziec, ze nie jadę. Moj sam pojedzie, bedzie tam wielu znajomych wiec sie nie bedzie nudził... Ale boje sie zostawiać mu wszystkie zdjęcia na głowie, obawiam sie ze nie ogarnie :/ ale muszę byc dobrej myśli!

Kawę przestaje pic, ale robię dla Was! Częstujecie sie ;)

Dani, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień bry,

tak patrzę na mój wykres i ta niebieska linia opowiada mi historię "zza gór i lasów i rzek leci sobie bocian... ;) "

uciekam do pracy
    miłego!

MoBo, Eltasz, Dani, Storczyk31, loret1 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • padington Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst dziękuję za kawkę juz się poczęstowałam, pierwiastko piękna historia.
    Dzień dobry dziwczyny, piękne słońce za oknem aż serce się raduje. Miłego dnia

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z lozeczka :)

Znowu mamy piekny sloneczny dzien <3

Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki

Po wczorajszej wizycie:
    -mam receptę na wykup leków jeszcze refundowanych :-] ( jak się ogarnę to idę apteki)
    - będe szła długim protokołem
    - w pierwszy dzień cyklu mam się z dr skontaktować i powie mi co i jak ( czyli w okolicach świąt)
    - odpuszczamy wyjazd w kwietniu do Wilna :( - będziemy se robić inny prezent na 40 :D

Miłego dnia.

Moko, Dani, Storczyk31, MoBo, loret1, jusst, Saramago, Ania1602, Jot lubią tę wiadomość

Eltasz
  • Moko Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry:)
    She u mnie słonka nie ma, jest za to śnieg, grrrrr....

Dani, Ty to masz przygody! Dobrze, że skończyło się tylko na tzw. zadrapaniach, no, ale dziękuję bardzo za takie zderzenie. Trzymaj się Kochana!

Pierwiastko, jak bocian leci, to dobry znak, cierpliwości. A nie idziesz do jakiegoś gina, może znów nowego poszukaj, żeby zajął się tymi górami i lasami?

Jusst, rozumiem, że Twoja praca nie wymaga zrywania się o 6:30 z wyrka? Zazdroszczę:) Powodzenia na wizycie, ja też dziś idę na swoją pierwszą planowaną.

Eltasz, widze, że się dzieje, superowo:)

A jak się czuje Saramago, Padi?

Loret, masz wyniki badań?

Miłego dzionka dla Was wszystkich dziewczynki, bez wyjątku i niech ta zima wreszcie pójdzie w diabły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:49

Storczyk31, Eltasz, loret1, jusst, Dani, Jot lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Moko wywolalas mnie do tablicy;)
    Noo dostalam dzis tel ze sa do odebrania ale mam lęki... :(

Za wszystkie pozytywne wydarzenia w Waszym zyciu :) i kciuki oby szlo do przodu!
    Za obawy, leki, smutki kciuki zeby przeszly...
    Eltasz super ze ruszylo!
    Dani cale szczescie ze to sie tylko tak skonczylo
    Moko, Jusst powodzenia na wizytach :)

Wszystkie bez wyjatku pozdrawiam :)

Ps: mialam wczoraj badanie i pani pielegniarka badajac mnie zlamala wziernik to sie nazywa zelazna wedżajna ;)

Eltasz, MoBo, Storczyk31, She Wolf, jusst, Dani, Kazia, Jot lubią tę wiadomość

loret1
  • Moko Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    oooo! toto to! bowiem strasznie marznę na rowerze ;)

carpe diem dla wszystkich ;);)
    Jejku Ty na rowerze teraz!? Szacun! Ja to odkąd zaciążyłam strasznie marznę, choć nie wiem czy to przez ciążę, bo przecież mam też niedoczynność, no ale wcześniej po powrocie z pracy nie zakopywałam się od razu pod koc, a teraz to tylko się przebieram i hyc na polegiwanie:)
    Ale jak widzę rowerzystów, albo dziewczynki z gołą głową i w kurtce ledwo sięgającej bioder, to aż mnie mrozi, brrrrrrrrr :)

• Moko Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Hej:)
    Moko wywolalas mnie do tablicy;)
    Noo dostalam dzis tel ze sa do odebrania ale mam lęki... :(

Ps: mialam wczoraj badanie i pani pielegniarka badajac mnie zlamala wziernik to sie nazywa zelazna wedżajna ;)
    Wow, Loretko, no padłam z tym złamanym wziernikiem i żelazną wedżajną hahaha
    Trzymam kciuki za wyniki, daj znać:)

Storczyk31, loret1, jusst, Dani lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Jejku Ty na rowerze teraz!? Szacun! Ja to odkąd zaciążyłam strasznie marznę, choć nie wiem czy to przez ciążę, bo przecież mam też niedoczynność, no ale wcześniej po powrocie z pracy nie zakopywałam się od razu pod koc, a teraz to tylko się przebieram i hyc na polegiwanie:)
    Ale jak widzę rowerzystów, albo dziewczynki z gołą głową i w kurtce ledwo sięgającej bioder, to aż mnie mrozi, brrrrrrrrr :)
    jeszcze Ci sie odmieni, ja mialam 37,3 w polowie ciązy.

Moko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech kciuki trzymają! Druga beta in progress ;)

A! I obcięłam włosy o jakies 15 :)

Kabe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    jeszcze Ci sie odmieni, ja mialam 37,3 w polowie ciązy.

Mnie tez, jak Moko trzęsie z zimna :)

• Moko Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Mnie tez, jak Moko trzęsie z zimna :)
    To tego akurat nie polubię, wiem co czujesz , brrrrrr:)
    Gratuluję bety, daj znać jak wyszła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    To tego akurat nie polubię, wiem co czujesz , brrrrrr:)
    Gratuluję bety, daj znać jak wyszła?

NIe gratuluj jeszcze! tfu,tfu. Na razie kciuki trzymaj! :)

no glupio napisalam, mialam na mysli, ze trwa i sie dzieje -> czekam na wyniki :D i jak ten debil odswiezam strone co chwilę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:19

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj to nawet mnie jest zimno! i to tak na maxa!

kciukam za bete &&&

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Moko Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    NIe gratuluj jeszcze! tfu,tfu. Na razie kciuki trzymaj! :)

no glupio napisalam, mialam na mysli, ze trwa i sie dzieje -> czekam na wyniki :D i jak ten debil odswiezam strone co chwilę.
    Przecież wiadomo, że Twoja Beta in progress będzie NA progres, więc ja już gratuluję:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Przecież wiadomo, że Twoja Beta in progress będzie NA progres, więc ja już gratuluję:)
    co ja z Wami mam... :D już mi ciąże w brzuch włożyły, teraz juz przewidują betę :D uwielbiam Was :D <3

Moko, Storczyk31 lubią tę wiadomość

‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ