X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Moko Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nickita wrote:
    Moko, ta ginka to sobie nabija chyba punkty u NFZ gadając Ci już teraz o amniopunkcji, bo to wiesz dla nich kasa.
    A bardzo możliwe. Nic już mnie nie zdziwi. Ale odnosząc się do pytania do Aszki, to moja prywatna wie o gin na nfz i nie ma z tym problemu, tej nic nie mówiłam, bo jak ją zobaczyłam, to odechciało mi się tłumaczenia hihi Ale i tak się dowie po karcie ciąży, bo będę już po kolejnej wizycie u prywatnej, a nie chcę prowadzić dwóch osobnych. Jeśli jej to ma przeszkadzać, to już jej problem.
    A Ty też chodzisz na dwa fronty, że tak powiem? Rozumiem, że w tajemnicy przed obojgiem? :P

Nickita lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastko, przykro mi, że badania męża wyszły nie najlepsze. Myślę, że She dobrze radzi z kolejnymi badaniami i wg mnie mąż powinien poszukać dobrego androloga, bo może nie wszystkie suplementy możecie kupić bez recepty. Wiem jak to było u koleżanki, bo jej mąż dostał na receptę o jakimś wyższym stężeniu leki, a taka kuracja 3 m-ce trwa i dopiero później bada się ponownie nasienie. KOchana jesteś, że mu teraz dobry obiadek upichciłaś.

Dani, mam nadzieję, ze kolejny zabieg będzie tylko profilaktyką, żeby sprawdzić, iż wszystko jest w porządku i dostaniesz zielone światełko na starania, z zielonym oczywiście kropkiem już wkrótce :)

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko, skompletowałam mu suplementy jak w profertil w tej dawce 2 kapsułki, zamówiłam na 3 m-ce każde osobno więc kwęka że tyle sztuk ma łykać ale jak mu powiedziałam że koszt będzie nieco ponad połowę ceny tego oryginalnego wspomagacza to front zmienił

to jest taki uparciuszek że na wizytę do androloga chyba wołami nie zaciągnę, ale powiedziałam mu już że jak w czerwcu badanie nie wyjdzie lepsze to nie ma wyjścia i ma iść a wcześniej z krwi te wyniki co She pisała ma zrobić...no minę miał zbitego kundla... chyba jeszcze nie jedna rozmowa na ten temat przed nami zanim wszystko do niego dotrze i będzie bardziej współpracował, ehhh

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Moko Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    Moko, skompletowałam mu suplementy jak w profertil w tej dawce 2 kapsułki, zamówiłam na 3 m-ce każde osobno więc kwęka że tyle sztuk ma łykać ale jak mu powiedziałam że koszt będzie nieco ponad połowę ceny tego oryginalnego wspomagacza to front zmienił

to jest taki uparciuszek że na wizytę do androloga chyba wołami nie zaciągnę, ale powiedziałam mu już że jak w czerwcu badanie nie wyjdzie lepsze to nie ma wyjścia i ma iść a wcześniej z krwi te wyniki co She pisała ma zrobić...no minę miał zbitego kundla... chyba jeszcze nie jedna rozmowa na ten temat przed nami zanim wszystko do niego dotrze i będzie bardziej współpracował, ehhh
    A rozumiem, że tak się sprawy mają. Może dojrzeje do tego androloga szybciej niż w czerwcu, tylko tak jak większość facetów, musi przetrawić temat. Najgorzej iść na pierwszą wizytę, a jak zobaczy ilu tam facetów z tym samym problemem, to pewnie już nie będzie miał oporów, tak mówiła o swoim mężu koleżanka.

pierwiastka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nickita wrote:
    Cześć Dziołchy

Aszka mam pytanie, bo i ja mam podobny problem do Moko -
    czy ten gin na NFZ myślał że prowadzi Ci ciążę? tzn dwóch ginów myślało, że Ci prowadzi?

Pozdrawiam
    tak naprawde to moze kilku prowadzic, hihi. Ale u mnie było tak, ze skoro ja mam po 35 + to moglam zrobic te badania na NFZ za darmo, najwazniejsze, tyle,ze wybralam lekarza z samymi pozytywami (znany lekarz) ktory akurat tez przyjmuje w klinice w ktorej sie leczyłam. A był czas ze chodziłam prywatnie do Invicty, prywatnie do swojego i do tego na NFZ, czyli w sumie 3 lekarzy mnie prowadziło w ciazy, ale u mnie to sytuacja po dłuuugim leczeniu, plus ciaza byla zagrozona. I chodziłam do tylu bo sprawdzałam ich wersje, zawsze sie zgadzały. Moge tez powiedziec ze na prenatalnych miałam wyliczenie przedwczesnego porodu 1:10 i sie sprawdziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 19:53

Nickita lubi tę wiadomość

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jednym jajniku mam przestarzały pęcherzyk z poprzedniego cyklu, nie wiem skąd się wziął, bo dwa które były zaniknęły i od razu było wyciszenie Estrofemem. Na drugim jajniku mam 3 antralne, jeden malusi a dwa rokują. Podejmujemy próbę stymulacji i zobaczymy czy będzie reakcja.
    Dziękuję za kciuki.

jusst, pierwiastka, aszka, Moko lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dziewczyny

pierwsze prace balkonowe wykonane - posiałam koper :D

a teraz kawusia na spokojnie bo wczoraj pierwszą piłam ok 14 dopiero

aszka lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nickita, co tak skrupulatnie posty kasujesz? chytryke.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 08:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to pisz jak tam sytuacja sie rozwinie.

Bry bry pierwiastka,to kawkujmy bulbar-smiley.gif

pierwiastka lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, to ciągle ten sam lekarz???
    kciukam nadal &&&

• Saramago Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki!
    Ale mnie grypsko rozwaliło wczoraj, padłam jak kawka.

Aszko - ale jeśli jest endamenda to powinno się chyba leczyć, bo tak zagnieżdżenie jest utrudnione, a wydawanie koljnych tysięcy chyba mija się z celem?? Póki co nie wiem nic, bo odpowiedź lekarza była jak zwykle lakoniczna: Do badania bierze sie wszystko co ulega wycięciu.

Moko jak tam?

Eltasza,Dani, Mobo pozostałe laseczki????

Miłego

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago to wtedy wlasnie robia laparo i usuwaja ogniska endomendy. A Tobie zrobili dagnostyczna tylko? Bo jakby byla operacyjna to powinni pousuwac co trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:31

• Saramago Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Saramago to wtedy wlasnie robia laparo i usuwaja ogniska endomendy. A Tobie zrobili dagnostyczna tylko? Bo jakby byla operacyjna to powinni pousuwac co trzeba.

Miałam torbiel skrętną, skierowana na CITO, przy okazji udrożnili jajowód. W opisie z przebiegu operacji widnieje " rozsiana endometrioza"
    w wypisie i w badaniu histopatologicznym - ani słowa o endomedtriozie.
    Lekarze u których się leczyłam olewali opis operacji. Uśpili moją czujność. Ale po braku zagnieżdżenia odgrzebałam temat z mojej laparoskopii, bo może jednak endo jest powodem.

Zadałam pytanie lekarzowi:"proszę wybaczyć, że jeszcze podrążę temat, ale dlaczego skoro Dr Wolski widział rozsianą endometriozę nie wzięli do badania hist-pat tego rozsianego podobno endo, żeby takie rozpoznanie stwierdzić ???"

Odpowiedź:
    Do badania bierze sie wszystko co ulega wycięciu.

więc znowu zwodzi i nie odpowiada wprost. Chyba, że ja czegoś nie kumam.

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ;-)
    A ja właśnie siedzę w klinice czekam na usg dziś mój 1 dc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 13:21

Saramago, padington, Moko, jusst lubią tę wiadomość

Eltasz
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Hello ;-)
    A ja właśnie siedzę w klinice czekam na usg dziś mój 2 dc :-)

Powodzenia <3

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Na jednym jajniku mam przestarzały pęcherzyk z poprzedniego cyklu, nie wiem skąd się wziął, bo dwa które były zaniknęły i od razu było wyciszenie Estrofemem. Na drugim jajniku mam 3 antralne, jeden malusi a dwa rokują. Podejmujemy próbę stymulacji i zobaczymy czy będzie reakcja.
    Dziękuję za kciuki.

Aniu, trzymam kciuki za stymulację, co by ładne jajko urosło :)

Saramago, znajdź dobrego lekarza i idź z papierami do niego na konsultacje, bo lekarze, którzy coś przegapili albo źle zrobili, będą się migać i nic się nie dowiesz, bo rzeczywiście jak tam masz jakiś problem, to przed kolejnym invitro, musisz sie podleczyć.

Eltasz czekamy na wieści

Aszka, Pierwiasta i ja się z kawką przyłączam, miłego dnia dla wszystkich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 10:22

Moko, Dani lubią tę wiadomość

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) Ja u fryzjera siedzę. Pierwiasto ciągle ten sam. Dzięki dziewczynki za kciuki :-)

Kazia, padington, Moko, Saramago, Dani, krycha.stara lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago zapytaj na naszym bocianie tu masz link http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewforum.php?f=21 niech lekarz sie wypowie.

Eltasz kciuki &&.

Kazia wzajemnie :)

Ania zrob sie na bóstwo :)

Kazia, Dani lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaziu, ja byłam u trzech różnych lekarzy + ten który robił ICSI
    opinia ta sama: nie ma to znaczenia, proszę się tym nie przejmować, to nie istotne

Aszko, zadałam właśnie rano :)

aszka, Dani lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Kaziu, ja byłam u trzech różnych lekarzy + ten który robił ICSI
    opinia ta sama: nie ma to znaczenia, proszę się tym nie przejmować, to nie istotne

Aszko, zadałam właśnie rano :)
    mozesz jeszcze na temat nasienia meza sie podpytac Ania_84 moze cos doradzi.

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ