35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Nickita wrote:Moko, ta ginka to sobie nabija chyba punkty u NFZ gadając Ci już teraz o amniopunkcji, bo to wiesz dla nich kasa.
A Ty też chodzisz na dwa fronty, że tak powiem? Rozumiem, że w tajemnicy przed obojgiem?Nickita lubi tę wiadomość
-
Pierwiastko, przykro mi, że badania męża wyszły nie najlepsze. Myślę, że She dobrze radzi z kolejnymi badaniami i wg mnie mąż powinien poszukać dobrego androloga, bo może nie wszystkie suplementy możecie kupić bez recepty. Wiem jak to było u koleżanki, bo jej mąż dostał na receptę o jakimś wyższym stężeniu leki, a taka kuracja 3 m-ce trwa i dopiero później bada się ponownie nasienie. KOchana jesteś, że mu teraz dobry obiadek upichciłaś.
Dani, mam nadzieję, ze kolejny zabieg będzie tylko profilaktyką, żeby sprawdzić, iż wszystko jest w porządku i dostaniesz zielone światełko na starania, z zielonym oczywiście kropkiem już wkrótce
-
Moko, skompletowałam mu suplementy jak w profertil w tej dawce 2 kapsułki, zamówiłam na 3 m-ce każde osobno więc kwęka że tyle sztuk ma łykać ale jak mu powiedziałam że koszt będzie nieco ponad połowę ceny tego oryginalnego wspomagacza to front zmienił
to jest taki uparciuszek że na wizytę do androloga chyba wołami nie zaciągnę, ale powiedziałam mu już że jak w czerwcu badanie nie wyjdzie lepsze to nie ma wyjścia i ma iść a wcześniej z krwi te wyniki co She pisała ma zrobić...no minę miał zbitego kundla... chyba jeszcze nie jedna rozmowa na ten temat przed nami zanim wszystko do niego dotrze i będzie bardziej współpracował, ehhhjeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
pierwiastka wrote:Moko, skompletowałam mu suplementy jak w profertil w tej dawce 2 kapsułki, zamówiłam na 3 m-ce każde osobno więc kwęka że tyle sztuk ma łykać ale jak mu powiedziałam że koszt będzie nieco ponad połowę ceny tego oryginalnego wspomagacza to front zmienił
to jest taki uparciuszek że na wizytę do androloga chyba wołami nie zaciągnę, ale powiedziałam mu już że jak w czerwcu badanie nie wyjdzie lepsze to nie ma wyjścia i ma iść a wcześniej z krwi te wyniki co She pisała ma zrobić...no minę miał zbitego kundla... chyba jeszcze nie jedna rozmowa na ten temat przed nami zanim wszystko do niego dotrze i będzie bardziej współpracował, ehhhpierwiastka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNickita wrote:Cześć Dziołchy
Aszka mam pytanie, bo i ja mam podobny problem do Moko -
czy ten gin na NFZ myślał że prowadzi Ci ciążę? tzn dwóch ginów myślało, że Ci prowadzi?
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 19:53
Nickita lubi tę wiadomość
-
Na jednym jajniku mam przestarzały pęcherzyk z poprzedniego cyklu, nie wiem skąd się wziął, bo dwa które były zaniknęły i od razu było wyciszenie Estrofemem. Na drugim jajniku mam 3 antralne, jeden malusi a dwa rokują. Podejmujemy próbę stymulacji i zobaczymy czy będzie reakcja.
Dziękuję za kciuki.jusst, pierwiastka, aszka, Moko lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
nick nieaktualny
-
Hej laseczki!
Ale mnie grypsko rozwaliło wczoraj, padłam jak kawka.
Aszko - ale jeśli jest endamenda to powinno się chyba leczyć, bo tak zagnieżdżenie jest utrudnione, a wydawanie koljnych tysięcy chyba mija się z celem?? Póki co nie wiem nic, bo odpowiedź lekarza była jak zwykle lakoniczna: Do badania bierze sie wszystko co ulega wycięciu.
Moko jak tam?
Eltasza,Dani, Mobo pozostałe laseczki????
MiłegoLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:Saramago to wtedy wlasnie robia laparo i usuwaja ogniska endomendy. A Tobie zrobili dagnostyczna tylko? Bo jakby byla operacyjna to powinni pousuwac co trzeba.
Miałam torbiel skrętną, skierowana na CITO, przy okazji udrożnili jajowód. W opisie z przebiegu operacji widnieje " rozsiana endometrioza"
w wypisie i w badaniu histopatologicznym - ani słowa o endomedtriozie.
Lekarze u których się leczyłam olewali opis operacji. Uśpili moją czujność. Ale po braku zagnieżdżenia odgrzebałam temat z mojej laparoskopii, bo może jednak endo jest powodem.
Zadałam pytanie lekarzowi:"proszę wybaczyć, że jeszcze podrążę temat, ale dlaczego skoro Dr Wolski widział rozsianą endometriozę nie wzięli do badania hist-pat tego rozsianego podobno endo, żeby takie rozpoznanie stwierdzić ???"
Odpowiedź:
Do badania bierze sie wszystko co ulega wycięciu.
więc znowu zwodzi i nie odpowiada wprost. Chyba, że ja czegoś nie kumam.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Eltasz wrote:Hello
A ja właśnie siedzę w klinice czekam na usg dziś mój 2 dc
PowodzeniaLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Ania1602 wrote:Na jednym jajniku mam przestarzały pęcherzyk z poprzedniego cyklu, nie wiem skąd się wziął, bo dwa które były zaniknęły i od razu było wyciszenie Estrofemem. Na drugim jajniku mam 3 antralne, jeden malusi a dwa rokują. Podejmujemy próbę stymulacji i zobaczymy czy będzie reakcja.
Dziękuję za kciuki.
Aniu, trzymam kciuki za stymulację, co by ładne jajko urosło
Saramago, znajdź dobrego lekarza i idź z papierami do niego na konsultacje, bo lekarze, którzy coś przegapili albo źle zrobili, będą się migać i nic się nie dowiesz, bo rzeczywiście jak tam masz jakiś problem, to przed kolejnym invitro, musisz sie podleczyć.
Eltasz czekamy na wieści
Aszka, Pierwiasta i ja się z kawką przyłączam, miłego dnia dla wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 10:22
Moko, Dani lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Ja u fryzjera siedzę. Pierwiasto ciągle ten sam. Dzięki dziewczynki za kciuki
Kazia, padington, Moko, Saramago, Dani, krycha.stara lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
nick nieaktualny
-
Kaziu, ja byłam u trzech różnych lekarzy + ten który robił ICSI
opinia ta sama: nie ma to znaczenia, proszę się tym nie przejmować, to nie istotne
Aszko, zadałam właśnie ranoaszka, Dani lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualnySaramago wrote:Kaziu, ja byłam u trzech różnych lekarzy + ten który robił ICSI
opinia ta sama: nie ma to znaczenia, proszę się tym nie przejmować, to nie istotne
Aszko, zadałam właśnie rano