35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Storczyk31 wrote:Padi, zapachniało nam tu Twoimi wypielęgnowanymi kwiatkami
Widać, że masz rękę do roślin.
Narazie to szaro-buro i ponuro ale serce się cieszy ze już niedługo będzie pięknie i kolorowo ach wiosnaStorczyk31, jusst, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Dokladnie w polowie
Co tam jeszcze? Cycki i Kubusie tutaj tez sie zdaje? Czy macie jakis inny zestaw pytan?
krycha.stara, Storczyk31, jusst lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Storczyk31 wrote:jacie, ile tego tego
podziwiam
Js tylko sernik z brzoskwiniami wypiekam i chlebek, i do mamy, a co
Chleb mi mój upiecze, bo przecież nic nie będę mogła tam zjeść, a ciasta będą tez po części dla mnie, bo bezglutenowego mi dziewczyny nie zrobią;ppierwiastka, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoko wrote:No inaczej załączyć nie mogłam
A co nie możesz go odczytać? Bo to z netu przecież.
Mi to Jot kiedyś podesłała:)
Pregnę poleciła mi koleżanka w ciąży i stosowałam już w czasie starań. Jak wyszło hashi to odstawiłam, a od zaciążenia znów wróciłam do niej, bo i tak zapas jest w domu.
Jak Ci folik pasuje, to sobie bierz. Mi się tylko osobiście wydaje, że teraz akurat niepotrzebnie tyle tam tego DHA, bo sprawdziłam skład, a może to wpływa też na cenę. Ale jak lekarz Ci polecił, to bierz na zdrowie:)
Kochanie załaczyłaś ścieżę do tego, gdzie to u CIEBIE fizycznie na dysku już sciagniete jetnic m po tym, a chętnie przeczytam!
W jakim sensie na cenę? Kosztuje tyle co pregna... biorac pod uwage, ze brac należy dwa razy dziennie. A dawka DHA mniejsza niż zalecana zalecana byla chyba 500, a tu 300 wychodzi. Ech... olać. Będe brać póki sie nie skończy potem pomyślę
Generalnie bardzo się staram nie być mądrzejszą od lekarza... a zawsze jestemAle tym razem jakoś zaufam, bo nie tylko o mnie chodzi.
pierwiastka lubi tę wiadomość
-
jusst wrote:Kochanie załaczyłaś ścieżę do tego, gdzie to u CIEBIE fizycznie na dysku już sciagniete jet
nic m po tym, a chętnie przeczytam!
W jakim sensie na cenę? Kosztuje tyle co pregna... biorac pod uwage, ze brac należy dwa razy dziennie. A dawka DHA mniejsza niż zalecana zalecana byla chyba 500, a tu 300 wychodzi. Ech... olać. Będe brać póki sie nie skończy potem pomyślę
Generalnie bardzo się staram nie być mądrzejszą od lekarza... a zawsze jestemAle tym razem jakoś zaufam, bo nie tylko o mnie chodzi.
Storczyk31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoko wrote:O rany, to wpisz w wyszukiwarkę rekomendacje Polskiego Tow. Ginekolog. suplementacja dla kobiet w ciąży czy jakoś tak, poradzisz sobie na pewno, wierzę w Ciebie
Chciałam gotoweale se znajdę. bez łaski
FOCH
Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoko, wyguglalam dwa dokumenty, jeden dotyczący opieki przedporodwej:
Suplementacja witaminowo-mineralna powinna podlegać indywidualizacji i zmianom w zależności od nawyków żywieniowych i przynależności do grupy ryzyka. Nie ma naukowych dowodów wskazujących na bezwzględną potrzebę podawania ciężarnym witamin, substancji mineralnych i mikroelementów. Uwzględniając jednak fakt, że zapotrzebowanie na te substancje znacznie w ciąży wzrasta, wydaje się zasadne stosowanie w II i III trymestrze ciąży preparatów wielowitaminowych, zawierających między innymi: żelazo i jod oraz także minerały i mikroelementy takie jak cynk, miedź, magnez, mangan, selen i molibden.
Drugi typowo o suplementacji:
Pacjentki powinny przyjmowac conajmniej 600mg DHA, a w przypadku wysokiego ryzyka przedwczesnego porodu 1000 mg.
obydwa są z 2014 roku, w 2011 bo taki tez znalazłam o suplementacji byly inne normy bo 200-300 mg DHA
Ciekawe jakie są teraz... Szukam!
Moko zobacz z którego roku ta rekomendacja, co masz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 14:58
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
jusst wrote:Czytaj wyżej com napisała! rok podaj publikacji, bo różne som
i trza najnowszą uznać za słuszną
Ginekologicznego w zakresie stosowania
witamin i mikroelementów u kobiet
planujących ciążę, ciężarnych i karmiącychStorczyk31 lubi tę wiadomość