X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • padington Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    NIe! ja chcem publikacje 2016, albo chociaz 2015...! a znaleźć nie mogem, moze Moko ma taką właśnie!
    Świata idą zająć się przygotowaniami a nie publikacjami a jak nie nóżki do góry i leżeć pełny luz bo dzieci wkurzacie i nie dajecie im odrobiny spokoju .:)

Storczyk31, jusst lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Prywatnie odpowiem
    już możesz ;)

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Moko Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    NIe! ja chcem publikacje 2016, albo chociaz 2015...! a znaleźć nie mogem, moze Moko ma taką właśnie!
    ja się poddaję 61wakacje.gif

jusst lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Ja zwariuję! w pracy jestem Kochana, ale specjalnie dla Ciebie jeszcze raz otworzę ten artykuł: rok 2014, tytuł: Rekomendacje Polskiego Towarzystwa
    Ginekologicznego w zakresie stosowania
    witamin i mikroelementów u kobiet
    planujących ciążę, ciężarnych i karmiących

hmmm, to mamy to samo...

tam sugerują 600mg własnie.

Moko zgłupiałam już... Folik moj ma w dwóch kapsułkach 300mg, czyli za mało, według tych danych.
    Wiec nie rozumiem, dlaczego uważasz, ze za duzo...?

NIe czepiam się niczego, nikogo, nic, absolutnie, pokój, peace ;)

Po prostu JA czytając takie rózne informacje dostaję na łeb i wydaje mi się żem mądrzejsza od lekarza. Dlatego postanowiłam zaufać i NA RAZIE RACZEJ nie podważać jego decyzji.

Ale chyba se dołożę znowu d3 i żelazo. zaszkodzić nie zaszkodzi. Tym bardziej, że mam w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 15:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastko, przecież jest plan na kijanki! zapomniałąś o tych suplach do ssania o smaku kotleta? ;)

Storczyk31, pierwiastka lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Pierwiastko, tak sobie myślę przy mopie, że przecież kijanki uda sie wyprowadzić na prostą!
    Niech to już Cię nie martwi;)
    Niech czoło Ci się wypogodzić ;);) i wygładzą brwi
    jusst wrote:
    Pierwiastko, przecież jest plan na kijanki! zapomniałąś o tych suplach do ssania o smaku kotleta? ;)

dziewczyny, jesteście kochane! <3

jednak robiąc rekonesans na necie i tu na wątku męskich spraw to rezultaty po suplementach nie do końca są optymistyczne, zwłaszcza przy innych problemach, które niestety mój ma...

widzę że dojrzewa i już planuje że kolejne badanie ze 2 a nie za 3 miechy a potem lekarz bo nie ma na co czekać ale wiecie, boję się że będę musiała na ivf kasę zbierać

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    dziewczyny, jesteście kochane! <3

jednak robiąc rekonesans na necie i tu na wątku męskich spraw to rezultaty po suplementach nie do końca są optymistyczne, zwłaszcza przy innych problemach, które niestety mój ma...

widzę że dojrzewa i już planuje że kolejne badanie ze 2 a nie za 3 miechy a potem lekarz bo nie ma na co czekać ale wiecie, boję się że będę musiała na ivf kasę zbierać

Spokojnie. Każdy przypadek jest inny, nie zakładaj z góry, że suple nie pomogą. Troszkę wiary kochana! Ewentualnie za 3 miechy do lekarza i tyle.

NIe martw się na zapas. Święta idą, więc wyluzuj i jajca maluj! Może to na kijanki pomoże :)

pierwiastka, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Spokojnie. Każdy przypadek jest inny, nie zakładaj z góry, że suple nie pomogą. Troszkę wiary kochana! Ewentualnie za 3 miechy do lekarza i tyle.

NIe martw się na zapas. Święta idą, więc wyluzuj i jajca maluj! Może to na kijanki pomoże :)
    z tym malowaniem poczekam jak wróci z roboty ;)

i chyba na królika nabędę parę królików i postawię kołom łoża, ponoć wg fen shui to wzmacnia energię poczęcia ;)

ale jak byście do tego jakie voodoo dołożyły to nie pogardze, tylko że MoBo na wagarach ;)

Storczyk31, padington, jusst lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just i Moko, DHA na poczatku ciazy nie wpływaja na pod bo DHA wplywa na mozg i wzrok a to dopiero zaczyna sie naijtensywniej rozwijac od 2 trymestru. Mozna suplementowac wczesniej ale jak podaja zrodla wiekszego wpływu nie ma. Kwas foliowy, witamie d3, i kompleks witamin dobrze brac CALA ciaze, bez witaminy A (zle wplywa), taki zestaw ma Femibion 1.2 itd. (najbezpieczniejszy) do tego dorzucic mozna witamine d i DHA i nawet kwas (chociaz ma i tak). Zelazo jest bardzo wazne ale w zestawie -poniewaz mimo ze dopiero plod zbiera zelazo w ciagu ostatich 4 tygodni ciazy to i tak przez cala warto suplementowac np. zeby unikac wykrwawienia przy porodzie i to tez wplywa ewentualnie na niedokrwistosc płodu itd, jak u mnie był nagly porod to chwalili ze bralam żelazo w calym kompleksie witamin w ciazy (nie dodatkowo bo mozna przedobrzyc, w kompleksie). A poza tym robta co chceta. Ja mam znajome ze wcale nie braly witamin a codziennie piły soki ze swiezo wyciskanych owoców i jadly 3 razy w tygodniu ryby (np. wedzone, wiadomo ze nie surowe ;) i dzieci zdrowe, wszystko zalezy co lekarz zaleci -w kazdym razie pdstawowe dawki nie zaszkodza. W szpitalu za to byla babka ktora brala kwas i dzieciak z rozsczepem wiec jak cos ma byc to i tak bedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 15:51

jusst, Jot, Jurkowa lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    z tym malowaniem poczekam jak wróci z roboty ;)

i chyba na królika nabędę parę królików i postawię kołom łoża, ponoć wg fen shui to wzmacnia energię poczęcia ;)

ale jak byście do tego jakie voodoo dołożyły to nie pogardze, tylko że MoBo na wagarach ;)
    Trzeba było szybciej mówić to bym ci podesłała króliczki a tak już po ptakach będą w "burakach"

pierwiastka, Jastin76 lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Trzeba było szybciej mówić to bym ci podesłała króliczki a tak już po ptakach będą w "burakach"
    że zacytuję: "królika w burakach i pacierza nigdy nie odmawiam" ;)

jusst, Jastin76, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    że zacytuję: "królika w burakach i pacierza nigdy nie odmawiam" ;)
    buhahahahah! To do porządków światecznych musze jeszcze dopisać: czyszczenie monitora :D

pierwiastka, Jastin76, aszka lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    buhahahahah! To do porządków światecznych musze jeszcze dopisać: czyszczenie monitora :D
    do usług ;D

jusst, Jastin76, aszka lubią tę wiadomość

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik żywy ?
    Mam kilka porcelanowych ...przenoszę dziś wszystkie do sypialni i zające mam tez ... moze wspomogą króliczkom :-D

pierwiastka, Storczyk31, jusst, aszka lubią tę wiadomość

• Jot Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...aleście się opisały :) ale nadrobiłam już :) widzę że humory dopisują a to najważniejsze !. No my mamy jednak tą multizadaniowość w genach, posprzątają, popieką, pogotują, zakupy zrobią, a i na forum się wypowiedzą :)

Storczyk31, jusst, pierwiastka, aszka, Jastin76, Moko lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolicze uszy i w sypialni huzia!!! 15dziewczyna.gif

Storczyk31, pierwiastka, jusst, Jastin76, Jot, Moko, Kabe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    MoBo, gdzie jesteś?
    Jesteś potrzebna!!!!
    <3
    seksi sie w Kraku :)

Storczyk31, jusst lubią tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    seksi sie w Kraku :)
    aaaaa, no tak ;)

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• padington Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam też uciekły trzy strony?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Wam też uciekły trzy strony?
    tez juz myslalam ze mam blokade o.O

‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ