X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • padington Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    NIe! ja chcem publikacje 2016, albo chociaz 2015...! a znaleźć nie mogem, moze Moko ma taką właśnie!
    Świata idą zająć się przygotowaniami a nie publikacjami a jak nie nóżki do góry i leżeć pełny luz bo dzieci wkurzacie i nie dajecie im odrobiny spokoju .:)

Storczyk31, jusst lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Prywatnie odpowiem
    już możesz ;)

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Moko Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    NIe! ja chcem publikacje 2016, albo chociaz 2015...! a znaleźć nie mogem, moze Moko ma taką właśnie!
    ja się poddaję 61wakacje.gif

jusst lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Ja zwariuję! w pracy jestem Kochana, ale specjalnie dla Ciebie jeszcze raz otworzę ten artykuł: rok 2014, tytuł: Rekomendacje Polskiego Towarzystwa
    Ginekologicznego w zakresie stosowania
    witamin i mikroelementów u kobiet
    planujących ciążę, ciężarnych i karmiących

hmmm, to mamy to samo...

tam sugerują 600mg własnie.

Moko zgłupiałam już... Folik moj ma w dwóch kapsułkach 300mg, czyli za mało, według tych danych.
    Wiec nie rozumiem, dlaczego uważasz, ze za duzo...?

NIe czepiam się niczego, nikogo, nic, absolutnie, pokój, peace ;)

Po prostu JA czytając takie rózne informacje dostaję na łeb i wydaje mi się żem mądrzejsza od lekarza. Dlatego postanowiłam zaufać i NA RAZIE RACZEJ nie podważać jego decyzji.

Ale chyba se dołożę znowu d3 i żelazo. zaszkodzić nie zaszkodzi. Tym bardziej, że mam w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 15:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastko, przecież jest plan na kijanki! zapomniałąś o tych suplach do ssania o smaku kotleta? ;)

Storczyk31, pierwiastka lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Pierwiastko, tak sobie myślę przy mopie, że przecież kijanki uda sie wyprowadzić na prostą!
    Niech to już Cię nie martwi;)
    Niech czoło Ci się wypogodzić ;);) i wygładzą brwi
    jusst wrote:
    Pierwiastko, przecież jest plan na kijanki! zapomniałąś o tych suplach do ssania o smaku kotleta? ;)

dziewczyny, jesteście kochane! <3

jednak robiąc rekonesans na necie i tu na wątku męskich spraw to rezultaty po suplementach nie do końca są optymistyczne, zwłaszcza przy innych problemach, które niestety mój ma...

widzę że dojrzewa i już planuje że kolejne badanie ze 2 a nie za 3 miechy a potem lekarz bo nie ma na co czekać ale wiecie, boję się że będę musiała na ivf kasę zbierać

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    dziewczyny, jesteście kochane! <3

jednak robiąc rekonesans na necie i tu na wątku męskich spraw to rezultaty po suplementach nie do końca są optymistyczne, zwłaszcza przy innych problemach, które niestety mój ma...

widzę że dojrzewa i już planuje że kolejne badanie ze 2 a nie za 3 miechy a potem lekarz bo nie ma na co czekać ale wiecie, boję się że będę musiała na ivf kasę zbierać

Spokojnie. Każdy przypadek jest inny, nie zakładaj z góry, że suple nie pomogą. Troszkę wiary kochana! Ewentualnie za 3 miechy do lekarza i tyle.

NIe martw się na zapas. Święta idą, więc wyluzuj i jajca maluj! Może to na kijanki pomoże :)

pierwiastka, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Spokojnie. Każdy przypadek jest inny, nie zakładaj z góry, że suple nie pomogą. Troszkę wiary kochana! Ewentualnie za 3 miechy do lekarza i tyle.

NIe martw się na zapas. Święta idą, więc wyluzuj i jajca maluj! Może to na kijanki pomoże :)
    z tym malowaniem poczekam jak wróci z roboty ;)

i chyba na królika nabędę parę królików i postawię kołom łoża, ponoć wg fen shui to wzmacnia energię poczęcia ;)

ale jak byście do tego jakie voodoo dołożyły to nie pogardze, tylko że MoBo na wagarach ;)

Storczyk31, padington, jusst lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just i Moko, DHA na poczatku ciazy nie wpływaja na pod bo DHA wplywa na mozg i wzrok a to dopiero zaczyna sie naijtensywniej rozwijac od 2 trymestru. Mozna suplementowac wczesniej ale jak podaja zrodla wiekszego wpływu nie ma. Kwas foliowy, witamie d3, i kompleks witamin dobrze brac CALA ciaze, bez witaminy A (zle wplywa), taki zestaw ma Femibion 1.2 itd. (najbezpieczniejszy) do tego dorzucic mozna witamine d i DHA i nawet kwas (chociaz ma i tak). Zelazo jest bardzo wazne ale w zestawie -poniewaz mimo ze dopiero plod zbiera zelazo w ciagu ostatich 4 tygodni ciazy to i tak przez cala warto suplementowac np. zeby unikac wykrwawienia przy porodzie i to tez wplywa ewentualnie na niedokrwistosc płodu itd, jak u mnie był nagly porod to chwalili ze bralam żelazo w calym kompleksie witamin w ciazy (nie dodatkowo bo mozna przedobrzyc, w kompleksie). A poza tym robta co chceta. Ja mam znajome ze wcale nie braly witamin a codziennie piły soki ze swiezo wyciskanych owoców i jadly 3 razy w tygodniu ryby (np. wedzone, wiadomo ze nie surowe ;) i dzieci zdrowe, wszystko zalezy co lekarz zaleci -w kazdym razie pdstawowe dawki nie zaszkodza. W szpitalu za to byla babka ktora brala kwas i dzieciak z rozsczepem wiec jak cos ma byc to i tak bedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 15:51

jusst, Jot, Jurkowa lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    z tym malowaniem poczekam jak wróci z roboty ;)

i chyba na królika nabędę parę królików i postawię kołom łoża, ponoć wg fen shui to wzmacnia energię poczęcia ;)

ale jak byście do tego jakie voodoo dołożyły to nie pogardze, tylko że MoBo na wagarach ;)
    Trzeba było szybciej mówić to bym ci podesłała króliczki a tak już po ptakach będą w "burakach"

pierwiastka, Jastin76 lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Trzeba było szybciej mówić to bym ci podesłała króliczki a tak już po ptakach będą w "burakach"
    że zacytuję: "królika w burakach i pacierza nigdy nie odmawiam" ;)

jusst, Jastin76, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    że zacytuję: "królika w burakach i pacierza nigdy nie odmawiam" ;)
    buhahahahah! To do porządków światecznych musze jeszcze dopisać: czyszczenie monitora :D

pierwiastka, Jastin76, aszka lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    buhahahahah! To do porządków światecznych musze jeszcze dopisać: czyszczenie monitora :D
    do usług ;D

jusst, Jastin76, aszka lubią tę wiadomość

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik żywy ?
    Mam kilka porcelanowych ...przenoszę dziś wszystkie do sypialni i zające mam tez ... moze wspomogą króliczkom :-D

pierwiastka, Storczyk31, jusst, aszka lubią tę wiadomość

• Jot Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...aleście się opisały :) ale nadrobiłam już :) widzę że humory dopisują a to najważniejsze !. No my mamy jednak tą multizadaniowość w genach, posprzątają, popieką, pogotują, zakupy zrobią, a i na forum się wypowiedzą :)

Storczyk31, jusst, pierwiastka, aszka, Jastin76, Moko lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolicze uszy i w sypialni huzia!!! 15dziewczyna.gif

Storczyk31, pierwiastka, jusst, Jastin76, Jot, Moko, Kabe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    MoBo, gdzie jesteś?
    Jesteś potrzebna!!!!
    <3
    seksi sie w Kraku :)

Storczyk31, jusst lubią tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    seksi sie w Kraku :)
    aaaaa, no tak ;)

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• padington Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam też uciekły trzy strony?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Wam też uciekły trzy strony?
    tez juz myslalam ze mam blokade o.O

‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ