35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
jusst wrote:NIe! ja chcem publikacje 2016, albo chociaz 2015...! a znaleźć nie mogem, moze Moko ma taką właśnie!
Storczyk31, jusst lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoko wrote:Ja zwariuję! w pracy jestem Kochana, ale specjalnie dla Ciebie jeszcze raz otworzę ten artykuł: rok 2014, tytuł: Rekomendacje Polskiego Towarzystwa
Ginekologicznego w zakresie stosowania
witamin i mikroelementów u kobiet
planujących ciążę, ciężarnych i karmiących
hmmm, to mamy to samo...
tam sugerują 600mg własnie.
Moko zgłupiałam już... Folik moj ma w dwóch kapsułkach 300mg, czyli za mało, według tych danych.
Wiec nie rozumiem, dlaczego uważasz, ze za duzo...?
NIe czepiam się niczego, nikogo, nic, absolutnie, pokój, peace
Po prostu JA czytając takie rózne informacje dostaję na łeb i wydaje mi się żem mądrzejsza od lekarza. Dlatego postanowiłam zaufać i NA RAZIE RACZEJ nie podważać jego decyzji.
Ale chyba se dołożę znowu d3 i żelazo. zaszkodzić nie zaszkodzi. Tym bardziej, że mam w domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 15:21
-
nick nieaktualny
-
Storczyk31 wrote:Pierwiastko, tak sobie myślę przy mopie, że przecież kijanki uda sie wyprowadzić na prostą!
Niech to już Cię nie martwi;)
Niech czoło Ci się wypogodzići wygładzą brwi
jusst wrote:Pierwiastko, przecież jest plan na kijanki! zapomniałąś o tych suplach do ssania o smaku kotleta?
dziewczyny, jesteście kochane!
jednak robiąc rekonesans na necie i tu na wątku męskich spraw to rezultaty po suplementach nie do końca są optymistyczne, zwłaszcza przy innych problemach, które niestety mój ma...
widzę że dojrzewa i już planuje że kolejne badanie ze 2 a nie za 3 miechy a potem lekarz bo nie ma na co czekać ale wiecie, boję się że będę musiała na ivf kasę zbieraćStorczyk31 lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualnypierwiastka wrote:dziewczyny, jesteście kochane!
jednak robiąc rekonesans na necie i tu na wątku męskich spraw to rezultaty po suplementach nie do końca są optymistyczne, zwłaszcza przy innych problemach, które niestety mój ma...
widzę że dojrzewa i już planuje że kolejne badanie ze 2 a nie za 3 miechy a potem lekarz bo nie ma na co czekać ale wiecie, boję się że będę musiała na ivf kasę zbierać
Spokojnie. Każdy przypadek jest inny, nie zakładaj z góry, że suple nie pomogą. Troszkę wiary kochana! Ewentualnie za 3 miechy do lekarza i tyle.
NIe martw się na zapas. Święta idą, więc wyluzuj i jajca maluj! Może to na kijanki pomożepierwiastka, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
jusst wrote:Spokojnie. Każdy przypadek jest inny, nie zakładaj z góry, że suple nie pomogą. Troszkę wiary kochana! Ewentualnie za 3 miechy do lekarza i tyle.
NIe martw się na zapas. Święta idą, więc wyluzuj i jajca maluj! Może to na kijanki pomoże
i chyba na królika nabędę parę królików i postawię kołom łoża, ponoć wg fen shui to wzmacnia energię poczęcia
ale jak byście do tego jakie voodoo dołożyły to nie pogardze, tylko że MoBo na wagarachStorczyk31, padington, jusst lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyJust i Moko, DHA na poczatku ciazy nie wpływaja na pod bo DHA wplywa na mozg i wzrok a to dopiero zaczyna sie naijtensywniej rozwijac od 2 trymestru. Mozna suplementowac wczesniej ale jak podaja zrodla wiekszego wpływu nie ma. Kwas foliowy, witamie d3, i kompleks witamin dobrze brac CALA ciaze, bez witaminy A (zle wplywa), taki zestaw ma Femibion 1.2 itd. (najbezpieczniejszy) do tego dorzucic mozna witamine d i DHA i nawet kwas (chociaz ma i tak). Zelazo jest bardzo wazne ale w zestawie -poniewaz mimo ze dopiero plod zbiera zelazo w ciagu ostatich 4 tygodni ciazy to i tak przez cala warto suplementowac np. zeby unikac wykrwawienia przy porodzie i to tez wplywa ewentualnie na niedokrwistosc płodu itd, jak u mnie był nagly porod to chwalili ze bralam żelazo w calym kompleksie witamin w ciazy (nie dodatkowo bo mozna przedobrzyc, w kompleksie). A poza tym robta co chceta. Ja mam znajome ze wcale nie braly witamin a codziennie piły soki ze swiezo wyciskanych owoców i jadly 3 razy w tygodniu ryby (np. wedzone, wiadomo ze nie surowe
i dzieci zdrowe, wszystko zalezy co lekarz zaleci -w kazdym razie pdstawowe dawki nie zaszkodza. W szpitalu za to byla babka ktora brala kwas i dzieciak z rozsczepem wiec jak cos ma byc to i tak bedzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 15:51
jusst, Jot, Jurkowa lubią tę wiadomość
-
pierwiastka wrote:z tym malowaniem poczekam jak wróci z roboty
i chyba na królika nabędę parę królików i postawię kołom łoża, ponoć wg fen shui to wzmacnia energię poczęcia
ale jak byście do tego jakie voodoo dołożyły to nie pogardze, tylko że MoBo na wagarachpierwiastka, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
padington wrote:Trzeba było szybciej mówić to bym ci podesłała króliczki a tak już po ptakach będą w "burakach"
jusst, Jastin76, aszka lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Dziewczyny...aleście się opisały
ale nadrobiłam już
widzę że humory dopisują a to najważniejsze !. No my mamy jednak tą multizadaniowość w genach, posprzątają, popieką, pogotują, zakupy zrobią, a i na forum się wypowiedzą
Storczyk31, jusst, pierwiastka, aszka, Jastin76, Moko lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny