X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj mozna kupic cos dla pan http://allegro.pl/after-dinner-willies-peniski-czekoladowe-kurier-0-i5706156750.html radocha2.gif

Nickita, pierwiastka, jusst, Moko lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!! Prrrrrrr szalone, ledwo zdążam za Wami, ale witam się i zmykam dalej do pracy.

Niezły biznes widzę, że się kroi?:)
    Jusst, DHA od 20 tyg ciąży, teraz szkoda kasy:)
    ciao!

Jastin76 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Jusst, DHA od 20 tyg ciąży, teraz szkoda kasy:)

Zaufam swojemu lekarzowi. Jest w zestawie Folik Mama 1, który mam stosować w 1 trymestrze.

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello, good morning , dzien dobry ................... :)
    długo mnie nie było ... dziekuje ze pytałyście o mnie :*
    nie mogłam "tu" siedzieć bo moj chop sie wk jak za długo jestem aktywna wiec wpis temperatury , krótkie odwiedziny waszych wykresów i szukałam u Was zielonej kropki... i na tym sie konczyło ;)
    ale b teskniłam za Wami .... <3 teraz bede na bieżąco, tyle napisałyscie ze nie nadazyłam za Wami :) ;)

odpoczęlismy bardzo był super ale krótko jak to bywa na urlopie :-/
    na zieloną kropkę nie licze choć starania były ale jak co miesiAC CZUJE wrednote @ :-(

teraz sprzątanie i przygotowywanie sie do Swiąt, wiosny i czekanie na zmiany których nie widac :)

pozdrawiam Was wszystkie i kazda z osobna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 11:44

Moko, Dani, Storczyk31, Jot, Kazia lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Teraz do mopa :(

Macie juz ogarnięte wszystko???
    Ja nie mam nic ogarnięte, nawet kuchni jeszcze podłączonej ani zlewu :( Jedyne co, to wczoraj lodówka wjechała na swoje miejsce. Ale mąż obiecuje, że do Świąt będzie kuchenka, hmmm.... No cóż teściowa spodziewa się moich wypieków, żeby się nie przeliczyła;p Mieszkanie wygląda jak po jakiejś wichurze:(

Jastin76, Storczyk31, Jot lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Zaufam swojemu lekarzowi. Jest w zestawie Folik Mama 1, który mam stosować w 1 trymestrze.
    A w zestawie to ja tez mam w pregnie plus, tam jeszcze żelazo i D3 mam. Myślałam, że osobno już kupujesz DHA w takiej większej dawce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 12:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    A w zestawie to ja tez mam w pregnie plus, tam jeszcze żelazo i D3 mam. Myślałam, że osobno już kupujesz DHA w takiej większej dawce.
    NIe, po prostu jak Pierwiastka i Saramago rozważałam skomponowanie własnego, tańszego zestawu. Gdzies czytałam, a także słyszałam od lekarza, zeby w pierwszym trymestrze nie suplementowac za bardzo. Daltego niby ma wystarczyc ten zestaw folika: kwas foliowy, dha i jod właśnie. Nawet odstawiłam d3. Za tydzien jeszcze raz o d3 zapytam, bo nie daje mi to spokoju.

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst
    Pieeeekny suwaczek tez cem taki :-(
    :-) ;-)

jusst, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    NIe, po prostu jak Pierwiastka i Saramago rozważałam skomponowanie własnego, tańszego zestawu. Gdzies czytałam, a także słyszałam od lekarza, zeby w pierwszym trymestrze nie suplementowac za bardzo. Daltego niby ma wystarczyc ten zestaw folika: kwas foliowy, dha i jod właśnie. Nawet odstawiłam d3. Za tydzien jeszcze raz o d3 zapytam, bo nie daje mi to spokoju.
    Oczywiście słuchaj lekarza, ale zgodnie z zaleceniami PTG powinno się suplementować:
    kwas foliowy, jod, żelazo, D3, magnez i DHA w późniejszym etapie.
    file:///C:/Users/Monika/Downloads/Rekomendacje%20Polskiego.pdf
    Dlatego mi tam pasuje ta pregna, magnez biorę osobno, no i ja przez wzgląd na hashi, D3 koniecznie muszę, nie powinnam za to jodu, ale w tym wypadku dobro dziecka ważniejsze i endo jak najbardziej kazała brać. Moja gin też powiedziała, że dobrze, że to biorę, choć i sam kwas foliowy by wystarczył.

krycha.stara, jusst lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    file:///C:/Users/Monika/Downloads/Rekomendacje%20Polskiego.pdf

Moja gin też powiedziała, że dobrze, że to biorę, choć i sam kwas foliowy by wystarczył.

Genialnie wkleiłaś pdfa :)

To sama sobie to zaordynowałaś? Mój gin też mówił, że sam kwas foliowy na razue by wystarczył, ale ja coś chciałam koniecznie. To dostałam tego folika mama 1

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie sprzątam, ślubny posprząta jak wróci z roboty
    i nic nie wypiekam bo matki obydwie się prześcigają w wypiekach
    popijam czerwone wytrawne, choć chyba już po ovu, jeśli raczyła przyjść haha i szukam informacji co dalej z takimi wynikami chuopa i powiem wam że to co znajduje to jakoś optymistycznie nie nastraja...
    najchętniej bym była "ciężko chora" na najbliższe dni żeby zostać w domu pod kocem i z książką...

krycha.stara, Jastin76, Storczyk31, Moko, jusst lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Pierwistko, nie odpuszczaj mierzenia, bo nie będziesz wiedziała, jak zaskoczy, bo zaskoczy na pewno! to kwestia czasu ;)
    A nie uda Ci się oka zamknąć zaraz po zmierzeniu ?
    niepoprawna optymistka :D

Jastin76 lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Bylam tam. Tzn. tez przezylam depresje po wynikach mojego chopa. I co? I nico. Wciskam mu suplementy i odkladam na in vitro. Taki lajf. Od plakania sie nie zachodzi przeciez :-)
    najgorsze jest to że on się ze mną wykłóca że ma wyniki w normie :D bo sobie policzył, z błędem, jak liczna ta jego armia nadająca się do tanga z moim jajcem i wyszło mu 0.5 mln czyli norma :D a tymczasem faktycznie ma połowę tego
    już nawet mi się nie chce go wyprowadzać z błędu, poczekam na doktorową żeby te sprawę załatwiła ;)

krycha.stara, Moko lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Genialnie wkleiłaś pdfa :)

To sama sobie to zaordynowałaś? Mój gin też mówił, że sam kwas foliowy na razue by wystarczył, ale ja coś chciałam koniecznie. To dostałam tego folika mama 1
    No inaczej załączyć nie mogłam :P A co nie możesz go odczytać? Bo to z netu przecież.
    Mi to Jot kiedyś podesłała:)
    Pregnę poleciła mi koleżanka w ciąży i stosowałam już w czasie starań. Jak wyszło hashi to odstawiłam, a od zaciążenia znów wróciłam do niej, bo i tak zapas jest w domu.
    Jak Ci folik pasuje, to sobie bierz. Mi się tylko osobiście wydaje, że teraz akurat niepotrzebnie tyle tam tego DHA, bo sprawdziłam skład, a może to wpływa też na cenę. Ale jak lekarz Ci polecił, to bierz na zdrowie:)

• Moko Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Padi, zapachniało nam tu Twoimi wypielęgnowanymi kwiatkami ;)
    Widać, że masz rękę do roślin.

Moko, a co będziesz piekła ? Zdradź się ;)
    Właśnie listę zrobiłam:
    Torcik czekoladowy, sernik, mazurek z galaretką i biszkopt z musem truskawkowym- ale to jeszcze zobaczę czy siły będą, no i piekarnik...;P
    Oprócz tego szykuję jeszcze jajeczka faszerowane, takie jak moja mama zawsze robiła :)
    A Ty co tam pichcisz?

pierwiastka, Storczyk31, jusst lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Właśnie listę zrobiłam:
    Torcik czekoladowy, sernik, mazurek z galaretką i biszkopt z musem truskawkowym- ale to jeszcze zobaczę czy siły będą, no i piekarnik...;P
    Oprócz tego szykuję jeszcze jajeczka faszerowane, takie jak moja mama zawsze robiła :)
    A Ty co tam pichcisz?
    głodna siem zrobiłam :P

Storczyk31, Moko, jusst lubią tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Ze sie niby wymadrzam? Ja? No w zyciu! :-P
    Jak to szlo? Wyluzujcie, a zajdziecie! Uwielbiam to! <3 Zaraz po: jedzcie na urlop, to na pewno zaskoczy. Juz sama nie wim, czy wiecej na leczenie, czy na te urlopy my wydali. I co? Ano, panie, nico :-P
    stres nasz wróg!

mądrze gadasz !
    Łzy niewiele jednak pomogą.

krycha.stara, pierwiastka, Jastin76 lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Właśnie listę zrobiłam:
    A Ty co tam pichcisz?
    jacie, ile tego tego ;););) podziwiam

Js tylko sernik z brzoskwiniami wypiekam i chlebek, i do mamy, a co ;);)

pierwiastka, Moko, jusst lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Tos mnie tera z tropu zbila i nie wiem: plakac, czy nie plakac? Oto jest pytanie ;-)
    a kto by tam kobietę zrozumiał i to jeszcze starającą siem ;););)

krycha.stara, Jastin76 lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Tos mnie tera z tropu zbila i nie wiem: plakac, czy nie plakac? Oto jest pytanie ;-)
    oć, czerwone wytrawne w zapasie jest a krokodyle łzy udam że nie widzę ;)

krycha.stara, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ