35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hello, good morning , dzien dobry ...................
długo mnie nie było ... dziekuje ze pytałyście o mnie :*
nie mogłam "tu" siedzieć bo moj chop sie wk jak za długo jestem aktywna wiec wpis temperatury , krótkie odwiedziny waszych wykresów i szukałam u Was zielonej kropki... i na tym sie konczyło
ale b teskniłam za Wami ....teraz bede na bieżąco, tyle napisałyscie ze nie nadazyłam za Wami
odpoczęlismy bardzo był super ale krótko jak to bywa na urlopie
na zieloną kropkę nie licze choć starania były ale jak co miesiAC CZUJE wrednote @
teraz sprzątanie i przygotowywanie sie do Swiąt, wiosny i czekanie na zmiany których nie widac
pozdrawiam Was wszystkie i kazda z osobna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 11:44
Moko, Dani, Storczyk31, Jot, Kazia lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:Teraz do mopa
Macie juz ogarnięte wszystko???Jedyne co, to wczoraj lodówka wjechała na swoje miejsce. Ale mąż obiecuje, że do Świąt będzie kuchenka, hmmm.... No cóż teściowa spodziewa się moich wypieków, żeby się nie przeliczyła;p Mieszkanie wygląda jak po jakiejś wichurze:(
Jastin76, Storczyk31, Jot lubią tę wiadomość
-
jusst wrote:Zaufam swojemu lekarzowi. Jest w zestawie Folik Mama 1, który mam stosować w 1 trymestrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 12:06
-
nick nieaktualnyMoko wrote:A w zestawie to ja tez mam w pregnie plus, tam jeszcze żelazo i D3 mam. Myślałam, że osobno już kupujesz DHA w takiej większej dawce.
-
jusst wrote:NIe, po prostu jak Pierwiastka i Saramago rozważałam skomponowanie własnego, tańszego zestawu. Gdzies czytałam, a także słyszałam od lekarza, zeby w pierwszym trymestrze nie suplementowac za bardzo. Daltego niby ma wystarczyc ten zestaw folika: kwas foliowy, dha i jod właśnie. Nawet odstawiłam d3. Za tydzien jeszcze raz o d3 zapytam, bo nie daje mi to spokoju.
kwas foliowy, jod, żelazo, D3, magnez i DHA w późniejszym etapie.
file:///C:/Users/Monika/Downloads/Rekomendacje%20Polskiego.pdf
Dlatego mi tam pasuje ta pregna, magnez biorę osobno, no i ja przez wzgląd na hashi, D3 koniecznie muszę, nie powinnam za to jodu, ale w tym wypadku dobro dziecka ważniejsze i endo jak najbardziej kazała brać. Moja gin też powiedziała, że dobrze, że to biorę, choć i sam kwas foliowy by wystarczył.krycha.stara, jusst lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoko wrote:file:///C:/Users/Monika/Downloads/Rekomendacje%20Polskiego.pdf
Moja gin też powiedziała, że dobrze, że to biorę, choć i sam kwas foliowy by wystarczył.
Genialnie wkleiłaś pdfa
To sama sobie to zaordynowałaś? Mój gin też mówił, że sam kwas foliowy na razue by wystarczył, ale ja coś chciałam koniecznie. To dostałam tego folika mama 1 -
a ja nie sprzątam, ślubny posprząta jak wróci z roboty
i nic nie wypiekam bo matki obydwie się prześcigają w wypiekach
popijam czerwone wytrawne, choć chyba już po ovu, jeśli raczyła przyjść haha i szukam informacji co dalej z takimi wynikami chuopa i powiem wam że to co znajduje to jakoś optymistycznie nie nastraja...
najchętniej bym była "ciężko chora" na najbliższe dni żeby zostać w domu pod kocem i z książką...krycha.stara, Jastin76, Storczyk31, Moko, jusst lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Storczyk31 wrote:Pierwistko, nie odpuszczaj mierzenia, bo nie będziesz wiedziała, jak zaskoczy, bo zaskoczy na pewno! to kwestia czasu
A nie uda Ci się oka zamknąć zaraz po zmierzeniu ?
Jastin76 lubi tę wiadomość
krycha.stara wrote:Bylam tam. Tzn. tez przezylam depresje po wynikach mojego chopa. I co? I nico. Wciskam mu suplementy i odkladam na in vitro. Taki lajf. Od plakania sie nie zachodzi przeciez
bo sobie policzył, z błędem, jak liczna ta jego armia nadająca się do tanga z moim jajcem i wyszło mu 0.5 mln czyli norma
a tymczasem faktycznie ma połowę tego
już nawet mi się nie chce go wyprowadzać z błędu, poczekam na doktorową żeby te sprawę załatwiłakrycha.stara, Moko lubią tę wiadomość
jusst wrote:Genialnie wkleiłaś pdfa
To sama sobie to zaordynowałaś? Mój gin też mówił, że sam kwas foliowy na razue by wystarczył, ale ja coś chciałam koniecznie. To dostałam tego folika mama 1A co nie możesz go odczytać? Bo to z netu przecież.
Mi to Jot kiedyś podesłała:)
Pregnę poleciła mi koleżanka w ciąży i stosowałam już w czasie starań. Jak wyszło hashi to odstawiłam, a od zaciążenia znów wróciłam do niej, bo i tak zapas jest w domu.
Jak Ci folik pasuje, to sobie bierz. Mi się tylko osobiście wydaje, że teraz akurat niepotrzebnie tyle tam tego DHA, bo sprawdziłam skład, a może to wpływa też na cenę. Ale jak lekarz Ci polecił, to bierz na zdrowie:)
-
Storczyk31 wrote:Padi, zapachniało nam tu Twoimi wypielęgnowanymi kwiatkami
Widać, że masz rękę do roślin.
Moko, a co będziesz piekła ? Zdradź się
Torcik czekoladowy, sernik, mazurek z galaretką i biszkopt z musem truskawkowym- ale to jeszcze zobaczę czy siły będą, no i piekarnik...;P
Oprócz tego szykuję jeszcze jajeczka faszerowane, takie jak moja mama zawsze robiła
A Ty co tam pichcisz?pierwiastka, Storczyk31, jusst lubią tę wiadomość
-
Moko wrote:Właśnie listę zrobiłam:
Torcik czekoladowy, sernik, mazurek z galaretką i biszkopt z musem truskawkowym- ale to jeszcze zobaczę czy siły będą, no i piekarnik...;P
Oprócz tego szykuję jeszcze jajeczka faszerowane, takie jak moja mama zawsze robiła
A Ty co tam pichcisz?
Storczyk31, Moko, jusst lubią tę wiadomość
krycha.stara wrote:Ze sie niby wymadrzam? Ja? No w zyciu!
Jak to szlo? Wyluzujcie, a zajdziecie! Uwielbiam to!Zaraz po: jedzcie na urlop, to na pewno zaskoczy. Juz sama nie wim, czy wiecej na leczenie, czy na te urlopy my wydali. I co? Ano, panie, nico
mądrze gadasz !
Łzy niewiele jednak pomogą.krycha.stara, pierwiastka, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Moko wrote:Właśnie listę zrobiłam:
A Ty co tam pichcisz?podziwiam
Js tylko sernik z brzoskwiniami wypiekam i chlebek, i do mamy, a copierwiastka, Moko, jusst lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Tos mnie tera z tropu zbila i nie wiem: plakac, czy nie plakac? Oto jest pytanie
krycha.stara, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter