WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani może to wczesna owulacja a może jakieś zaburzenie, np. Infekcja, alkohol, stres, zobaczysz jutro czy to taki jednorazowy skok. Ale może na wszelki wypadek poserduszkuj.

Saramago, Dani lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabe ty też z nerwem!!! o matko... słońce, ptaszki, kwiatuszki...dziewczyny uśmiech i no stres no panic!

a swoją drogą przydałyby się takie miejsca jak w Japonii, że idziesz zamykasz się w pokoju i rozwalasz wszystko co tam jest, telewizory komputery, stoły krzesła, walisz ile sił. :)

Moko, Dani, Jastin76 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, albo ściemnij w piątek, że masz właśnie 1dc (gdyby nie było) rozpiszą Ci leki, zakupisz i podasz już we właściwym 1 dc ??? yyy ale kombinuję, no :)

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Kabe Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Kabe ty też z nerwem!!! o matko... słońce, ptaszki, kwiatuszki...dziewczyny uśmiech i no stres no panic!

a swoją drogą przydałyby się takie miejsca jak w Japonii, że idziesz zamykasz się w pokoju i rozwalasz wszystko co tam jest, telewizory komputery, stoły krzesła, walisz ile sił. :)

Podobno w Polsce już też takie jest. Z braku laku chyba pójdę do lasu się wywrzeszczeć :-/

Jastin76 lubi tę wiadomość

4 IUI :-(
    25.03.2016 ICSI :-(
    17.06.2016 ICSI :-(
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Hej Dani... może szybciej owulka? u mnie też tak strzeliła a teraz spada.. i też tak wcześnie :/

Dziewczyny to Chia o którym pisałyście to to:
    http://allegro.pl/nasiona-chia-1kg-szalwia-hisz-promocja-swiateczna-i5721137504.html

tak przy okazji ciekawe rzeczy mają.

a i jeszcze jedno, ta trawa pszeniczna (dobrze piszę?) to się kupuje co? pszenice po prostu i się sieje?

Tak to sa nasiona chia

Interesuja Cie nasiona na jeczmien, tu np masz na kielki ale jak posadzisz w ziemi to bedzie z tego trawa
    http://zdrowykielek.pl/product_info.php?products_id=331
    Teraz tu musisz miec bardzo dobra sokowyciskarke wieloobrotowa, zeby przerobic te trawe na sok. Jezeli nie masz to nie ma po co zaczynac bo normalna sokowirowka NIC z tego nie wicisnie i jeszcze zapowietrzy. Ja mam huroma - ale droga uprzedzam.
    Ja kupilam mlody jeczmien sproszkowany i rozpuszczam z woda przed kazdym posilkiem.
    Jak sie zaczyna to glowa boli, to taki srodek uboczny bo watroba sie czysci - u mnie dopiero po 5 dniach przeszlo.

Kazia, Saramago lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabe, trzymaj się kochana.

• MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabe wrote:
    Ja mam dzisiaj takiego doła, że masakra (jak to mówi młodzież). A do tego nerwa, że komuś chyba łeb urwę, czyżby napięcie przedmiesiączkowe? Czy stres przed jutrem?

Ja wole zeby to by stress przed jutrem! Kciuki <3

Kazia lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Tak to sa nasiona chia

Interesuja Cie nasiona na jeczmien, tu np masz na kielki ale jak posadzisz w ziemi to bedzie z tego trawa
    http://zdrowykielek.pl/product_info.php?products_id=331
    Teraz tu musisz miec bardzo dobra sokowyciskarke wieloobrotowa, zeby przerobic te trawe na sok. Jezeli nie masz to nie ma po co zaczynac bo normalna sokowirowka NIC z tego nie wicisnie i jeszcze zapowietrzy. Ja mam huroma - ale droga uprzedzam.
    Ja kupilam mlody jeczmien sproszkowany i rozpuszczam z woda przed kazdym posilkiem.
    Jak sie zaczyna to glowa boli, to taki srodek uboczny bo watroba sie czysci - u mnie dopiero po 5 dniach przeszlo.

A widzisz, mam zwykłą sokowirówkę, więc nie ma sensu. a to sproszkowane jak smakuje? da się znieść czy telepie i rzuca o ściany??:)
    a Chia jak smakuje?
    I czy nie przedobrze jeśli te wszystkie rzeczy bedę stosować naraz?

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani albo jakas choroba albo faktycznie owulejszon Cie zaskoczyl :/

Dani lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    A widzisz, mam zwykłą sokowirówkę, więc nie ma sensu. a to sproszkowane jak smakuje? da się znieść czy telepie i rzuca o ściany??:)
    a Chia jak smakuje?
    I czy nie przedobrze jeśli te wszystkie rzeczy bedę stosować naraz?

Dla mnie Chia sa bezsmakowe, dlatego jak pierwiasta pisala fajnie je namoczyc w soku, z owocami, mlekiem smakowym (kokosowym/orzechowym), mlekiem normalnym itd
    o naprzyklad
    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/budyn-z-kaszy-jaglanej-z-chia-i-mlodym-jeczmieniem-1
    Ja ich codziennie nie popijam bo teraz lece z blonnikiem witalnym. Raz na jakis czas zrobie taki mix jak wyzej

Co do jeczmienia, moja siostrzenica powiedzialaby ze jest obrzydliwy ale mnie smakuje BARDZO. Sam z woda. Ale ja uwielbiam soki z samych warzyw wiec mam kubki smakowe troche 'dziwne' :P

Saramago, krycha.stara lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    MoBo jeszcze szansa, jeśli @ przyjdzie do 16 to ten dzień 1dc a jeśli po 16:00 to pierwszy dzień wypada na ten następny. Może jakoś to uratuje sytuację? :/

No w mojej klinice jest do 18stej :P
    Wiadomo jak tylko bede cos czuc to bede w pogotowiu zeby pojechac.

Saramago lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago ten przepis to jednak kupa O.o O.o w zyciu bym masla do tego nie dodala a tfu tfu
    No znajdziesz w sieci duzo fajnych miksow :) i duzo sie nie narobisz bo to tylko namoczyc i odczekac :)

l22ndf9her11uere.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jeszcze z takich naturalnych wspomagaczy moja mamuśka mi zafundowała olej z czarnuszki bo ponoć bardzo zdrowy, wchodzę na internety, czytam a tam jak wół stoi "wspomaga regulację cyklu menstruacyjnego" :D i wyszło szydło z worka jak to moja cierpliwie na wnuki czeka hahaa3.gif

MoBo, Moko, Saramago, krycha.stara lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chia do picia to tak: 3 łyżeczki namoczyć w 200 ml wody, najlepiej na noc, rano zmieszać z 200 ml dowolnego soku i gotowe, można też zamiast soku dać 200 ml wody, sok z 1/2 cytryny i łyżeczkę syropu z agawy, klonowego albo miodu

na desery moczymy chia w jogurcie lub kefirze (proporcje jw) a rano dodajemy owoce albo mus, ja uwielbiam układane warstwowo w wysokiej szklance :)

MoBo, Saramago lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    to jeszcze z takich naturalnych wspomagaczy moja mamuśka mi zafundowała olej z czarnuszki bo ponoć bardzo zdrowy, wchodzę na internety, czytam a tam jak wół stoi "wspomaga regulację cyklu menstruacyjnego" :D i wyszło szydło z worka jak to moja cierpliwie na wnuki czeka hahaa3.gif

Widzisz kotek kiedys czarnuszke do wszystkich chlebow dodawano :)
    Moze Cie zainteresuje, kupilam sobie w polsce fajna ksiazke 'Apteka Natury' Jadwiga Gornicka, calkiem fajna o ziolach, naturalnych produktach, ogolne wskazowki zywieniowe.

Mnie w piatek poczestowala kolezanka herbata z hibiskusa. O BOZE ale mi smakowalo. Tak sie zachwycalam, ze az wyszlam z opakowaniem w prezencie :P
    W domu zaczelam czytac o hibiskusie i okazuje sie, ze 'uspokaja' uklad rozrodczy a zwlaszcza macice.

pierwiastka, Saramago lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Widzisz kotek kiedys czarnuszke do wszystkich chlebow dodawano :)
    Moze Cie zainteresuje, kupilam sobie w polsce fajna ksiazke 'Apteka Natury' Jadwiga Gornicka, calkiem fajna o ziolach, naturalnych produktach, ogolne wskazowki zywieniowe.

Mnie w piatek poczestowala kolezanka herbata z hibiskusa. O BOZE ale mi smakowalo. Tak sie zachwycalam, ze az wyszlam z opakowaniem w prezencie :P
    W domu zaczelam czytac o hibiskusie i okazuje sie, ze 'uspokaja' uklad rozrodczy a zwlaszcza macice.
    ja uwielbiam hibiskusa <3 mam taką herbatę hibiskus z trawą cytrynową i dodaję do niej plaster imbiru, no mega dobra :)

za książkę dzięki, kupię sobie chyba

a olejek tak myślę żeby po łyżeczce od dziś zacząć, no przegapiłam wczoraj ale jak wstawiłam do lodówki tak o nim zapomniałam :D

MoBo lubi tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poluje na herbatkę FEMITEA, skład super ale nie mogę dostać :(

a myślicie że te jęczmienie i chia mogę dawać mojemu? wpłynie to jakoś na jego ostatnich rycerzy? :/

ja ostatnio rozkochałam się w herbatach ROIBOS, teraz na tapecie z wanilią. I też ponoć jakoś tam wpływa na układ rozrodczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:57

krycha.stara lubi tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Moko Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laseczki,
    Ja się dalej kuruję w domu. Słonko świeci za oknem, a u mnie bałagan jak nie wiem co, ale wchodzimy już w ostatni etap remontu. Mam nadzieję, że do końca tyg. będzie tu już można normalnie funkcjonować.
    Stresuję się trochę przed jutrzejszą wizytą, ale musi być dobrze!

Jusst o co możesz zapytać, to szczerze nie wiem, ja po prostu wypisuję na kartce to o co chcę zapytać, ale na pewno sama dobrze wiesz co się nurtuje. Trzymam kciuki! Będziesz miała usg?

Czy dobrze rozumiem, że niebawem do insemki podchodzą MoBo i Kazia? Czy jeszcze kogoś pominęłam? ;/

Jusstin- dobrze, że idziesz do lekarza i rozumiem Twój stres, ale najtrudniejszy ten pierwszy krok jak to mówią, dasz radę:)

Kabe, kibicuję mocno!!!!! Daj znać koniecznie i mocno wierzę, że się udało <3

Co do chia, jęczmienia itp., to ja się nie wypowiadam, bo nigdy nie stosowałam, ale widzę, że szalejecie Dziewczyny:)

Wszystkim dobrego dnia:)

Jastin76, Kazia lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Ja poluje na herbatkę FEMITEA, skład super ale nie mogę dostać :(

Ej ale co to za problem, idziesz do apteki prosisz o wszystkie skladniki po 50mg mieszasza sama i pijesz po lyzeczce do lyzki. Popatrzylam, ze wszystkie skladniki sa w tej samej proporcji.

l22ndf9her11uere.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo nie stresuj sie, stymulacji nigdy nie zaczyna sie od pierwszego DC. Jak pojdziesz drugiego lub trzeciego to napewno bedzie dobrze.

Kabe - trzymaj sie mocno i cieplo. Dzis wieczor jakis relaks by ci sie przydal, typu kapiel w pianie z muzyczka itp

Ja mam nadzieje ze to nie owulejszyn jednak bo ja za dwa dni mam miec histeroskopie. Z tego co wiem to tego badania po owulce sie nie wykonuje....Wolalabym zeby mi owulka takiego numeru nie wykrecila.

Jusstin i Moko - wszystko bedzie dobrze, dziewczyny! Nie stresujcie sie, bo to nie dobrze wplywa na bejbiki :)

Saramago - ja tez uwielbiam rooibos. Z wanilia mmm mniam.

Jastin76, Moko, Kabe lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ