35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Kabe ty też z nerwem!!! o matko... słońce, ptaszki, kwiatuszki...dziewczyny uśmiech i no stres no panic!
a swoją drogą przydałyby się takie miejsca jak w Japonii, że idziesz zamykasz się w pokoju i rozwalasz wszystko co tam jest, telewizory komputery, stoły krzesła, walisz ile sił.Moko, Dani, Jastin76 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
MoBo, albo ściemnij w piątek, że masz właśnie 1dc (gdyby nie było) rozpiszą Ci leki, zakupisz i podasz już we właściwym 1 dc ??? yyy ale kombinuję, noLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Kabe ty też z nerwem!!! o matko... słońce, ptaszki, kwiatuszki...dziewczyny uśmiech i no stres no panic!
a swoją drogą przydałyby się takie miejsca jak w Japonii, że idziesz zamykasz się w pokoju i rozwalasz wszystko co tam jest, telewizory komputery, stoły krzesła, walisz ile sił.
Podobno w Polsce już też takie jest. Z braku laku chyba pójdę do lasu się wywrzeszczećJastin76 lubi tę wiadomość
4 IUI
25.03.2016 ICSI
17.06.2016 ICSI -
Saramago wrote:Hej Dani... może szybciej owulka? u mnie też tak strzeliła a teraz spada.. i też tak wcześnie
Dziewczyny to Chia o którym pisałyście to to:
http://allegro.pl/nasiona-chia-1kg-szalwia-hisz-promocja-swiateczna-i5721137504.html
tak przy okazji ciekawe rzeczy mają.
a i jeszcze jedno, ta trawa pszeniczna (dobrze piszę?) to się kupuje co? pszenice po prostu i się sieje?
Tak to sa nasiona chia
Interesuja Cie nasiona na jeczmien, tu np masz na kielki ale jak posadzisz w ziemi to bedzie z tego trawa
http://zdrowykielek.pl/product_info.php?products_id=331
Teraz tu musisz miec bardzo dobra sokowyciskarke wieloobrotowa, zeby przerobic te trawe na sok. Jezeli nie masz to nie ma po co zaczynac bo normalna sokowirowka NIC z tego nie wicisnie i jeszcze zapowietrzy. Ja mam huroma - ale droga uprzedzam.
Ja kupilam mlody jeczmien sproszkowany i rozpuszczam z woda przed kazdym posilkiem.
Jak sie zaczyna to glowa boli, to taki srodek uboczny bo watroba sie czysci - u mnie dopiero po 5 dniach przeszlo.
Kazia, Saramago lubią tę wiadomość
-
Kabe wrote:Ja mam dzisiaj takiego doła, że masakra (jak to mówi młodzież). A do tego nerwa, że komuś chyba łeb urwę, czyżby napięcie przedmiesiączkowe? Czy stres przed jutrem?
Ja wole zeby to by stress przed jutrem! KciukiKazia lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:Tak to sa nasiona chia
Interesuja Cie nasiona na jeczmien, tu np masz na kielki ale jak posadzisz w ziemi to bedzie z tego trawa
http://zdrowykielek.pl/product_info.php?products_id=331
Teraz tu musisz miec bardzo dobra sokowyciskarke wieloobrotowa, zeby przerobic te trawe na sok. Jezeli nie masz to nie ma po co zaczynac bo normalna sokowirowka NIC z tego nie wicisnie i jeszcze zapowietrzy. Ja mam huroma - ale droga uprzedzam.
Ja kupilam mlody jeczmien sproszkowany i rozpuszczam z woda przed kazdym posilkiem.
Jak sie zaczyna to glowa boli, to taki srodek uboczny bo watroba sie czysci - u mnie dopiero po 5 dniach przeszlo.
A widzisz, mam zwykłą sokowirówkę, więc nie ma sensu. a to sproszkowane jak smakuje? da się znieść czy telepie i rzuca o ściany??
a Chia jak smakuje?
I czy nie przedobrze jeśli te wszystkie rzeczy bedę stosować naraz?LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:A widzisz, mam zwykłą sokowirówkę, więc nie ma sensu. a to sproszkowane jak smakuje? da się znieść czy telepie i rzuca o ściany??
a Chia jak smakuje?
I czy nie przedobrze jeśli te wszystkie rzeczy bedę stosować naraz?
Dla mnie Chia sa bezsmakowe, dlatego jak pierwiasta pisala fajnie je namoczyc w soku, z owocami, mlekiem smakowym (kokosowym/orzechowym), mlekiem normalnym itd
o naprzyklad
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/budyn-z-kaszy-jaglanej-z-chia-i-mlodym-jeczmieniem-1
Ja ich codziennie nie popijam bo teraz lece z blonnikiem witalnym. Raz na jakis czas zrobie taki mix jak wyzej
Co do jeczmienia, moja siostrzenica powiedzialaby ze jest obrzydliwy ale mnie smakuje BARDZO. Sam z woda. Ale ja uwielbiam soki z samych warzyw wiec mam kubki smakowe troche 'dziwne'Saramago, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
Saramago wrote:MoBo jeszcze szansa, jeśli @ przyjdzie do 16 to ten dzień 1dc a jeśli po 16:00 to pierwszy dzień wypada na ten następny. Może jakoś to uratuje sytuację?
No w mojej klinice jest do 18stej
Wiadomo jak tylko bede cos czuc to bede w pogotowiu zeby pojechac.Saramago lubi tę wiadomość
-
to jeszcze z takich naturalnych wspomagaczy moja mamuśka mi zafundowała olej z czarnuszki bo ponoć bardzo zdrowy, wchodzę na internety, czytam a tam jak wół stoi "wspomaga regulację cyklu menstruacyjnego"
i wyszło szydło z worka jak to moja cierpliwie na wnuki czeka
MoBo, Moko, Saramago, krycha.stara lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
chia do picia to tak: 3 łyżeczki namoczyć w 200 ml wody, najlepiej na noc, rano zmieszać z 200 ml dowolnego soku i gotowe, można też zamiast soku dać 200 ml wody, sok z 1/2 cytryny i łyżeczkę syropu z agawy, klonowego albo miodu
na desery moczymy chia w jogurcie lub kefirze (proporcje jw) a rano dodajemy owoce albo mus, ja uwielbiam układane warstwowo w wysokiej szklanceMoBo, Saramago lubią tę wiadomość
pierwiastka wrote:to jeszcze z takich naturalnych wspomagaczy moja mamuśka mi zafundowała olej z czarnuszki bo ponoć bardzo zdrowy, wchodzę na internety, czytam a tam jak wół stoi "wspomaga regulację cyklu menstruacyjnego"
i wyszło szydło z worka jak to moja cierpliwie na wnuki czeka
Widzisz kotek kiedys czarnuszke do wszystkich chlebow dodawano
Moze Cie zainteresuje, kupilam sobie w polsce fajna ksiazke 'Apteka Natury' Jadwiga Gornicka, calkiem fajna o ziolach, naturalnych produktach, ogolne wskazowki zywieniowe.
Mnie w piatek poczestowala kolezanka herbata z hibiskusa. O BOZE ale mi smakowalo. Tak sie zachwycalam, ze az wyszlam z opakowaniem w prezencie
W domu zaczelam czytac o hibiskusie i okazuje sie, ze 'uspokaja' uklad rozrodczy a zwlaszcza macice.pierwiastka, Saramago lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Widzisz kotek kiedys czarnuszke do wszystkich chlebow dodawano
Moze Cie zainteresuje, kupilam sobie w polsce fajna ksiazke 'Apteka Natury' Jadwiga Gornicka, calkiem fajna o ziolach, naturalnych produktach, ogolne wskazowki zywieniowe.
Mnie w piatek poczestowala kolezanka herbata z hibiskusa. O BOZE ale mi smakowalo. Tak sie zachwycalam, ze az wyszlam z opakowaniem w prezencie
W domu zaczelam czytac o hibiskusie i okazuje sie, ze 'uspokaja' uklad rozrodczy a zwlaszcza macice.mam taką herbatę hibiskus z trawą cytrynową i dodaję do niej plaster imbiru, no mega dobra
za książkę dzięki, kupię sobie chyba
a olejek tak myślę żeby po łyżeczce od dziś zacząć, no przegapiłam wczoraj ale jak wstawiłam do lodówki tak o nim zapomniałamMoBo lubi tę wiadomość
Ja poluje na herbatkę FEMITEA, skład super ale nie mogę dostać
a myślicie że te jęczmienie i chia mogę dawać mojemu? wpłynie to jakoś na jego ostatnich rycerzy?
ja ostatnio rozkochałam się w herbatach ROIBOS, teraz na tapecie z wanilią. I też ponoć jakoś tam wpływa na układ rozrodczyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:57
krycha.stara lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Cześć Laseczki,
Ja się dalej kuruję w domu. Słonko świeci za oknem, a u mnie bałagan jak nie wiem co, ale wchodzimy już w ostatni etap remontu. Mam nadzieję, że do końca tyg. będzie tu już można normalnie funkcjonować.
Stresuję się trochę przed jutrzejszą wizytą, ale musi być dobrze!
Jusst o co możesz zapytać, to szczerze nie wiem, ja po prostu wypisuję na kartce to o co chcę zapytać, ale na pewno sama dobrze wiesz co się nurtuje. Trzymam kciuki! Będziesz miała usg?
Czy dobrze rozumiem, że niebawem do insemki podchodzą MoBo i Kazia? Czy jeszcze kogoś pominęłam? ;/
Jusstin- dobrze, że idziesz do lekarza i rozumiem Twój stres, ale najtrudniejszy ten pierwszy krok jak to mówią, dasz radę
Kabe, kibicuję mocno!!!!! Daj znać koniecznie i mocno wierzę, że się udało
Co do chia, jęczmienia itp., to ja się nie wypowiadam, bo nigdy nie stosowałam, ale widzę, że szalejecie Dziewczyny:)
Wszystkim dobrego dnia:)Jastin76, Kazia lubią tę wiadomość
-
Saramago wrote:Ja poluje na herbatkę FEMITEA, skład super ale nie mogę dostać
Ej ale co to za problem, idziesz do apteki prosisz o wszystkie skladniki po 50mg mieszasza sama i pijesz po lyzeczce do lyzki. Popatrzylam, ze wszystkie skladniki sa w tej samej proporcji.
Saramago lubi tę wiadomość
-
MoBo nie stresuj sie, stymulacji nigdy nie zaczyna sie od pierwszego DC. Jak pojdziesz drugiego lub trzeciego to napewno bedzie dobrze.
Kabe - trzymaj sie mocno i cieplo. Dzis wieczor jakis relaks by ci sie przydal, typu kapiel w pianie z muzyczka itp
Ja mam nadzieje ze to nie owulejszyn jednak bo ja za dwa dni mam miec histeroskopie. Z tego co wiem to tego badania po owulce sie nie wykonuje....Wolalabym zeby mi owulka takiego numeru nie wykrecila.
Jusstin i Moko - wszystko bedzie dobrze, dziewczyny! Nie stresujcie sie, bo to nie dobrze wplywa na bejbiki
Saramago - ja tez uwielbiam rooibos. Z wanilia mmm mniam.
Jastin76, Moko, Kabe lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️