SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    MoBo zdaje ze specjalizacji w pielęgniarstwie :-]

Rany jak się cieszę, że kolejna dziewczyna zaciążyła, to daje jakąś iskierkę nadziei.

Dziś tylko złapałam i ja doła, odebrałam wyniki progesteronu 10,40 d..y nie urywa.. ale przynajmniej wiem że jajcory pękają....na ciążowy nie wygląda wiec kolejny miesiąc przede mną.

Kciukam za egzamin <3

a 10.40 to niski? zwlaszcza, ze to pewno 7-8 dzien.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka baw sie cudownie i wykuruj sie dzisiaj.
    Eltasz trzynam mocno kciuki i na bank zdasz! :)
    Ja nie znam kobitki ale cudownie ze zaszla w ciąże! Oby nas zaczęło się mnożyc nas jak mrówków ;) hehe
    Aszka musi się wszystko udać tak jak tego wszystkie pragniemy i nie ma bata los musi nam sprzyjac ! Koniec kropka :)
    Jot a Ty kochana tak duzo nie pracuj, odpocznij sobie, nie mozesz się przemęczać :)

MoBo lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam chyba przez ten pms ogolnie sie trzymam dobrze. Dobra wiadomosc ze koljna dziewczyna zaciazyła :)(troche mito humor polepszyło). Tak mam zrobiona droznosc ale u nas to problem z mojej strony typu ze ja mam nadczynnosc i hormony mi swiruja, np teraz mam około 2.5 tsh (czyli dobre) a i tak mam objawy nadczynnosci...pp chudne itd. zobaczymy. Moze dzieki temu przeziebieniu dostane szybcziej okres to w koncu moze zaczne inseminacje.

Eltasz za egzamin :) kciuki. Powodzenia :)

Eltasz lubi tę wiadomość

• Jot Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se, przesłuchałam piosenek przez Ciebie proponowanych, chyba jesteś mocno refleksyjną osobą, odczuwam pewną melancholijność :) lubię taką duszę wrażliwą :)

Aszka, Ty się kuruj i szybko nam tu zdawaj relacje z inseminacji. Znam również osobę której się za pierwszy razem udało :)

Etasz, trzymam dalej :)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jeszcze w niedziele pojde na ostry dyzur rano,moze mi dadza l4 jak sie bede nadal jeszcze niezbyt dobrze czula. Tak to jest jak sie pracuje z dziecmi, to rotwawirusy atakuja. Czytalam w internecie ze grype zoladkowa trwa i 10 dni, ja mam dopiero 5-6 i jeszcze biegam do wc...we wrzesniu sie szczepie na grype, bo teraz tak mi dowalil ten rotawirus ze jakas tragedia. Najsmiejszniejsze to bedzie jak dostane okresu, bede miec grype i nadal wyniki do bani i nastepny cykl na straty.
    W temacie inseminacja nastepna zaciazyla chyba :) uff, jednak jest nadzieja :)

Zamowilam przez net ksiazke na faktach autentycznych nt nieplodnosci, kobieta pisze dziennik i w nim opisuje swoja walke o dziecko(na koncu chyba walka udana). Tylko 25 zł wiec jak przeczytam to zdam relacje, w google dziewczyny sobie chwala takze sprawdze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 12:25

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka to prześlij tytuł tej książki.
    Ja właśnie skończyłam 'Fertility Code' Dermot O'Connor. fajna dużo o ogólnym dbaniu o siebie.
    Teraz chce zamówić coś innego to może sobie zobaczę.

aszka lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Nadzieja na nowe życie." Joanna Kwaśniewska -nie Jolka byla zona prezydenta.
    reklama: Czekasz na dziecko zdecydowanie za długo?
    Marzysz już tylko o tym, żeby być w ciąży?
    Boisz się, że może nigdy Wam się nie uda?
    Męczą Cię kolejne wizyty u lekarza, a Twój związek przeżywa kryzys?

Jeżeli przynajmniej na jedno pytanie odpowiedziałaś twierdząco, ta książka jest dla Ciebie!

"Nadzieja na nowe życie" to książka pełna wskazówek, jak radzić sobie z niepłodnością. Zapewni Ci wsparcie i pokaże, jak zadbać o swoją psychikę, relacje, ciało.
    Książka ta składa się z 28-dniowego dziennika kobiety starającej się o dziecko i poradnika, w którym autorki dzielą się wieloletnim doświadczeniem osobistym i zawodowym oraz dają nadzieję i podpowiedź, jak przejść drogę od niepłodności do nowego, spełnionego życia.

Dla kogo jest ta książka?
    • Przede wszystkim dla kobiet starających się o dziecko.
    • Dla mężów i partnerów.
    • Dla rodziców niepłodnych par.
    • Dla specjalistów pracujących z niepłodnymi, w tym psychoterapeutów, lekarzy i duchownych.
    • Dla przyjaciół, bliskich i wszystkich tych, którzy chcą zrozumieć.

MoBo, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opinie czytelniczek Książka adresowana do kobiet starających się bezskutecznie o dziecko; do kobiet, które są już mamami, a marzenie o kolejnym dziecku wciąż się nie ziszcza; do mężów i partnerów; do osób bliskich, które chcą zrozumieć, a nie potrafią; do specjalistów, dla których problem niepłodności jest ważny i którym jest bliski; oraz do wszystkich tych, którym problem niepłodności jest obcy. Jak widać grupa docelowa jest bardzo szeroka, a przecież temat wydaje się taki niepopularny.
    2. Trzy kobiety, prowadzące Centrum Pomocy Niepłodnym „Wielkie Niechcenie”, napisały książkę-poradnik dla marzących o dziecku. Do współpracy zaprosiły specjalistów – seksuologa, psychologa, ginekologa, dietetyka, itp. Także pełna profeska.
    3Niepłodność to problem, który może dotknąć każdego. Z książki Nadzieja na nowe życie czytelnik dowie się, że nie jest sam, a wśród milionów mu podobnych. Tych, którzy muszą polegać na pomocy lekarskiej, by doczekać się potomka. Autorki w mądry, klarowny sposób prezentuje wszystkie niuanse niepłodności.

MoBo lubi tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    "Nadzieja na nowe życie." Joanna Kwaśniewska -nie Jolka byla zona prezydenta.
    reklama: Czekasz na dziecko zdecydowanie za długo?
    Marzysz już tylko o tym, żeby być w ciąży?
    Boisz się, że może nigdy Wam się nie uda?
    Męczą Cię kolejne wizyty u lekarza, a Twój związek przeżywa kryzys?

Jeżeli przynajmniej na jedno pytanie odpowiedziałaś twierdząco, ta książka jest dla Ciebie!

"Nadzieja na nowe życie" to książka pełna wskazówek, jak radzić sobie z niepłodnością. Zapewni Ci wsparcie i pokaże, jak zadbać o swoją psychikę, relacje, ciało.
    Książka ta składa się z 28-dniowego dziennika kobiety starającej się o dziecko i poradnika, w którym autorki dzielą się wieloletnim doświadczeniem osobistym i zawodowym oraz dają nadzieję i podpowiedź, jak przejść drogę od niepłodności do nowego, spełnionego życia.

Dla kogo jest ta książka?
    • Przede wszystkim dla kobiet starających się o dziecko.
    • Dla mężów i partnerów.
    • Dla rodziców niepłodnych par.
    • Dla specjalistów pracujących z niepłodnymi, w tym psychoterapeutów, lekarzy i duchownych.
    • Dla przyjaciół, bliskich i wszystkich tych, którzy chcą zrozumieć.

No tak my od Jolki Kwaśnieskiej nic nie chcemy ;)
    Bardzo ciekawie sie przedstawia książka, coś dla Nas ehhhh

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Margaret.Se, przesłuchałam piosenek przez Ciebie proponowanych, chyba jesteś mocno refleksyjną osobą, odczuwam pewną melancholijność :) lubię taką duszę wrażliwą :)

Aszka, Ty się kuruj i szybko nam tu zdawaj relacje z inseminacji. Znam również osobę której się za pierwszy razem udało :)

Etasz, trzymam dalej :)

Tak Jot uwielbiam takie kawałki i fakt taka często bywam,kochana i wrażliwa choć często z pozoru ludzie inaczej mnie oceniaja widząc mnie. Aleeeee żeby nie było tak do końca wrażliwie i pięknie hehe to czasami nawet trzeba pokazac pazurka :D uwielbiam rocka i dość mocne kawałki, co tez pokazuje właśnie i w tej cieższej muzyce :) tym Was nie będę zasypywać, choć kto wie może którejś z Was na maxa by wpadło w ucho :)

chruszczow lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzmi spoko, musze jakąś droga sobie przemycic :)

l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Chyba jeszcze w niedziele pojde na ostry dyzur rano,moze mi dadza l4 jak sie bede nadal jeszcze niezbyt dobrze czula. Tak to jest jak sie pracuje z dziecmi, to rotwawirusy atakuja. Czytalam w internecie ze grype zoladkowa trwa i 10 dni, ja mam dopiero 5-6 i jeszcze biegam do wc...we wrzesniu sie szczepie na grype, bo teraz tak mi dowalil ten rotawirus ze jakas tragedia. Najsmiejszniejsze to bedzie jak dostane okresu, bede miec grype i nadal wyniki do bani i nastepny cykl na straty.
    W temacie inseminacja nastepna zaciazyla chyba :) uff, jednak jest nadzieja :)

Aszka najwazniejsze nie poddawać się, wiem wiem wszyscy to mówia i ilez tego można słuchac, tylko że musimy tak podchodic bo co innego Nam zostało ehhhhhh

aszka lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Aszka najwazniejsze nie poddawać się, wiem wiem wszyscy to mówia i ilez tego można słuchac, tylko że musimy tak podchodic bo co innego Nam zostało ehhhhhh
    ano :)

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)
    Co tam słychac u Was?
    Jeszcze nie brałam tych tabletek dowcipnych a dzisiaj juz sam pojawił mi sie śluz w bardzo duzych ilościach hmmm dziwne

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wróciłam i... muszę odpocząć :-)
    Zmiana pogody i klimatu chyba nie najlepiej na mnie wpłynęła.
    Zmęczona jestem jakbym nie wiem na jakie góry się wspinała :-) Chyba za duża dawka tlenu i proszę, najchętniej poszłabym już spać.

Aszka, jak mozesz to lepiej weź l4. Teraz przede wszystkim zdrowie!
    Eltasz, będę jutro trzymała kciuki!!!
    Margaret, Ty zwyczajnie jesteś niezwyczajna ;-)
    Jot, nie przesadzaj z tą pracowitością i dbaj o siebie :-)

Margaret.Se, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Hej dziewczynki:)
    Co tam słychac u Was?
    Jeszcze nie brałam tych tabletek dowcipnych a dzisiaj juz sam pojawił mi sie śluz w bardzo duzych ilościach hmmm dziwne
    hej moze to dobry znak :)

Milka wysypiaj sie, wzielam l4-nawet mi sami dali :D z ochota :D

Margaret.Se, milka1 lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    hej moze to dobry znak :)

Milka wysypiaj sie, wzielam l4-nawet mi sami dali :D z ochota :D

Super odpoczniesz sobie Aszka :)
    Hmmm myslisz ze dobry znak hmm ja nie jestem dobrej mysli...dowiemy się po 9 maja jak nadejdzie lub nie @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:26

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, miejmy nadzieję, że szybko wyzdrowiejesz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, zawsze trzeba byc dobrej myśli :-) lepiej się nie nastawiać, ale myśli koniecznie miej pozytywne :-)

Margaret.Se, aszka lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    Margaret, zawsze trzeba byc dobrej myśli :-) lepiej się nie nastawiać, ale myśli koniecznie miej pozytywne :-)

Własnie jakos się nie nastawiam ale wiadommo nadzieja nadzieją jest hehe, a mysli to mam bardziej wokoło czego innego i az tak nie myslę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:37

milka1 lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ