35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Eltasz wrote:MoBo zdaje ze specjalizacji w pielęgniarstwie :-]
Rany jak się cieszę, że kolejna dziewczyna zaciążyła, to daje jakąś iskierkę nadziei.
Dziś tylko złapałam i ja doła, odebrałam wyniki progesteronu 10,40 d..y nie urywa.. ale przynajmniej wiem że jajcory pękają....na ciążowy nie wygląda wiec kolejny miesiąc przede mną.
Kciukam za egzamin
a 10.40 to niski? zwlaszcza, ze to pewno 7-8 dzien.
-
Milka baw sie cudownie i wykuruj sie dzisiaj.
Eltasz trzynam mocno kciuki i na bank zdasz!
Ja nie znam kobitki ale cudownie ze zaszla w ciąże! Oby nas zaczęło się mnożyc nas jak mrówków hehe
Aszka musi się wszystko udać tak jak tego wszystkie pragniemy i nie ma bata los musi nam sprzyjac ! Koniec kropka
Jot a Ty kochana tak duzo nie pracuj, odpocznij sobie, nie mozesz się przemęczaćMoBo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi tam chyba przez ten pms ogolnie sie trzymam dobrze. Dobra wiadomosc ze koljna dziewczyna zaciazyła (troche mito humor polepszyło). Tak mam zrobiona droznosc ale u nas to problem z mojej strony typu ze ja mam nadczynnosc i hormony mi swiruja, np teraz mam około 2.5 tsh (czyli dobre) a i tak mam objawy nadczynnosci...pp chudne itd. zobaczymy. Moze dzieki temu przeziebieniu dostane szybcziej okres to w koncu moze zaczne inseminacje.
Eltasz za egzamin kciuki. PowodzeniaEltasz lubi tę wiadomość
-
Margaret.Se, przesłuchałam piosenek przez Ciebie proponowanych, chyba jesteś mocno refleksyjną osobą, odczuwam pewną melancholijność lubię taką duszę wrażliwą
Aszka, Ty się kuruj i szybko nam tu zdawaj relacje z inseminacji. Znam również osobę której się za pierwszy razem udało
Etasz, trzymam dalej
Margaret.Se lubi tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
nick nieaktualnyChyba jeszcze w niedziele pojde na ostry dyzur rano,moze mi dadza l4 jak sie bede nadal jeszcze niezbyt dobrze czula. Tak to jest jak sie pracuje z dziecmi, to rotwawirusy atakuja. Czytalam w internecie ze grype zoladkowa trwa i 10 dni, ja mam dopiero 5-6 i jeszcze biegam do wc...we wrzesniu sie szczepie na grype, bo teraz tak mi dowalil ten rotawirus ze jakas tragedia. Najsmiejszniejsze to bedzie jak dostane okresu, bede miec grype i nadal wyniki do bani i nastepny cykl na straty.
W temacie inseminacja nastepna zaciazyla chyba uff, jednak jest nadzieja
Zamowilam przez net ksiazke na faktach autentycznych nt nieplodnosci, kobieta pisze dziennik i w nim opisuje swoja walke o dziecko(na koncu chyba walka udana). Tylko 25 zł wiec jak przeczytam to zdam relacje, w google dziewczyny sobie chwala takze sprawdzeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 12:25
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny"Nadzieja na nowe życie." Joanna Kwaśniewska -nie Jolka byla zona prezydenta.
reklama: Czekasz na dziecko zdecydowanie za długo?
Marzysz już tylko o tym, żeby być w ciąży?
Boisz się, że może nigdy Wam się nie uda?
Męczą Cię kolejne wizyty u lekarza, a Twój związek przeżywa kryzys?
Jeżeli przynajmniej na jedno pytanie odpowiedziałaś twierdząco, ta książka jest dla Ciebie!
"Nadzieja na nowe życie" to książka pełna wskazówek, jak radzić sobie z niepłodnością. Zapewni Ci wsparcie i pokaże, jak zadbać o swoją psychikę, relacje, ciało.
Książka ta składa się z 28-dniowego dziennika kobiety starającej się o dziecko i poradnika, w którym autorki dzielą się wieloletnim doświadczeniem osobistym i zawodowym oraz dają nadzieję i podpowiedź, jak przejść drogę od niepłodności do nowego, spełnionego życia.
Dla kogo jest ta książka?
• Przede wszystkim dla kobiet starających się o dziecko.
• Dla mężów i partnerów.
• Dla rodziców niepłodnych par.
• Dla specjalistów pracujących z niepłodnymi, w tym psychoterapeutów, lekarzy i duchownych.
• Dla przyjaciół, bliskich i wszystkich tych, którzy chcą zrozumieć.MoBo, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOpinie czytelniczek Książka adresowana do kobiet starających się bezskutecznie o dziecko; do kobiet, które są już mamami, a marzenie o kolejnym dziecku wciąż się nie ziszcza; do mężów i partnerów; do osób bliskich, które chcą zrozumieć, a nie potrafią; do specjalistów, dla których problem niepłodności jest ważny i którym jest bliski; oraz do wszystkich tych, którym problem niepłodności jest obcy. Jak widać grupa docelowa jest bardzo szeroka, a przecież temat wydaje się taki niepopularny.
2. Trzy kobiety, prowadzące Centrum Pomocy Niepłodnym „Wielkie Niechcenie”, napisały książkę-poradnik dla marzących o dziecku. Do współpracy zaprosiły specjalistów – seksuologa, psychologa, ginekologa, dietetyka, itp. Także pełna profeska.
3Niepłodność to problem, który może dotknąć każdego. Z książki Nadzieja na nowe życie czytelnik dowie się, że nie jest sam, a wśród milionów mu podobnych. Tych, którzy muszą polegać na pomocy lekarskiej, by doczekać się potomka. Autorki w mądry, klarowny sposób prezentuje wszystkie niuanse niepłodności.MoBo lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:"Nadzieja na nowe życie." Joanna Kwaśniewska -nie Jolka byla zona prezydenta.
reklama: Czekasz na dziecko zdecydowanie za długo?
Marzysz już tylko o tym, żeby być w ciąży?
Boisz się, że może nigdy Wam się nie uda?
Męczą Cię kolejne wizyty u lekarza, a Twój związek przeżywa kryzys?
Jeżeli przynajmniej na jedno pytanie odpowiedziałaś twierdząco, ta książka jest dla Ciebie!
"Nadzieja na nowe życie" to książka pełna wskazówek, jak radzić sobie z niepłodnością. Zapewni Ci wsparcie i pokaże, jak zadbać o swoją psychikę, relacje, ciało.
Książka ta składa się z 28-dniowego dziennika kobiety starającej się o dziecko i poradnika, w którym autorki dzielą się wieloletnim doświadczeniem osobistym i zawodowym oraz dają nadzieję i podpowiedź, jak przejść drogę od niepłodności do nowego, spełnionego życia.
Dla kogo jest ta książka?
• Przede wszystkim dla kobiet starających się o dziecko.
• Dla mężów i partnerów.
• Dla rodziców niepłodnych par.
• Dla specjalistów pracujących z niepłodnymi, w tym psychoterapeutów, lekarzy i duchownych.
• Dla przyjaciół, bliskich i wszystkich tych, którzy chcą zrozumieć.
No tak my od Jolki Kwaśnieskiej nic nie chcemy
Bardzo ciekawie sie przedstawia książka, coś dla Nas ehhhh -
Jot wrote:Margaret.Se, przesłuchałam piosenek przez Ciebie proponowanych, chyba jesteś mocno refleksyjną osobą, odczuwam pewną melancholijność lubię taką duszę wrażliwą
Aszka, Ty się kuruj i szybko nam tu zdawaj relacje z inseminacji. Znam również osobę której się za pierwszy razem udało
Etasz, trzymam dalej
Tak Jot uwielbiam takie kawałki i fakt taka często bywam,kochana i wrażliwa choć często z pozoru ludzie inaczej mnie oceniaja widząc mnie. Aleeeee żeby nie było tak do końca wrażliwie i pięknie hehe to czasami nawet trzeba pokazac pazurka uwielbiam rocka i dość mocne kawałki, co tez pokazuje właśnie i w tej cieższej muzyce tym Was nie będę zasypywać, choć kto wie może którejś z Was na maxa by wpadło w uchochruszczow lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:Chyba jeszcze w niedziele pojde na ostry dyzur rano,moze mi dadza l4 jak sie bede nadal jeszcze niezbyt dobrze czula. Tak to jest jak sie pracuje z dziecmi, to rotwawirusy atakuja. Czytalam w internecie ze grype zoladkowa trwa i 10 dni, ja mam dopiero 5-6 i jeszcze biegam do wc...we wrzesniu sie szczepie na grype, bo teraz tak mi dowalil ten rotawirus ze jakas tragedia. Najsmiejszniejsze to bedzie jak dostane okresu, bede miec grype i nadal wyniki do bani i nastepny cykl na straty.
W temacie inseminacja nastepna zaciazyla chyba uff, jednak jest nadzieja
Aszka najwazniejsze nie poddawać się, wiem wiem wszyscy to mówia i ilez tego można słuchac, tylko że musimy tak podchodic bo co innego Nam zostało ehhhhhhaszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki:)
Co tam słychac u Was?
Jeszcze nie brałam tych tabletek dowcipnych a dzisiaj juz sam pojawił mi sie śluz w bardzo duzych ilościach hmmm dziwne -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, wróciłam i... muszę odpocząć
Zmiana pogody i klimatu chyba nie najlepiej na mnie wpłynęła.
Zmęczona jestem jakbym nie wiem na jakie góry się wspinała Chyba za duża dawka tlenu i proszę, najchętniej poszłabym już spać.
Aszka, jak mozesz to lepiej weź l4. Teraz przede wszystkim zdrowie!
Eltasz, będę jutro trzymała kciuki!!!
Margaret, Ty zwyczajnie jesteś niezwyczajna
Jot, nie przesadzaj z tą pracowitością i dbaj o siebie
Margaret.Se, aszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMargaret.Se wrote:Hej dziewczynki:)
Co tam słychac u Was?
Jeszcze nie brałam tych tabletek dowcipnych a dzisiaj juz sam pojawił mi sie śluz w bardzo duzych ilościach hmmm dziwne
Milka wysypiaj sie, wzielam l4-nawet mi sami dali z ochotaMargaret.Se, milka1 lubią tę wiadomość
-
aszka wrote:hej moze to dobry znak
Milka wysypiaj sie, wzielam l4-nawet mi sami dali z ochota
Super odpoczniesz sobie Aszka
Hmmm myslisz ze dobry znak hmm ja nie jestem dobrej mysli...dowiemy się po 9 maja jak nadejdzie lub nie @Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
milka1 wrote:Margaret, zawsze trzeba byc dobrej myśli lepiej się nie nastawiać, ale myśli koniecznie miej pozytywne
Własnie jakos się nie nastawiam ale wiadommo nadzieja nadzieją jest hehe, a mysli to mam bardziej wokoło czego innego i az tak nie myslę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:37
milka1 lubi tę wiadomość