35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
pierwiastka wrote:Oj tam oj tam, szukam po prostu szybkich i skutecznych rozwiązań
No tak efekt najważniejszy
A chorej spokój potrzebny, w sumie jak nie możesz tam wytrzymać to zapraszam do siebie u mnie cisza boćki klekoczą, kaczki i żurawie latają jakieś ptaszki śpiewają ogólnie do relaksu wymarzone warunki tylko zimnoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 17:10
pierwiastka, MoBo, Moko, Saramago, rybka33 lubią tę wiadomość
-
padington wrote:No tak efekt najważniejszy
A chorej spokój potrzebny, w sumie jak nie możesz tam wytrzymać to zapraszam do siebie u mnie cisza boćki klekoczą, kaczki i żurawie latają jakieś ptaszki śpiewają ogólnie do relaksu wymarzone warunki tylko zimno
Ooo oo marzenieidę dużego kartonu szukać i się wyślę
No nie uwierzycie tez Ci co z pracy poprzychodzili zaczynają
No ale co się dziwić jak pierwszy dzień słonka od tygodnia i u sonsiada pięknie pokoszone!
pierwiastka, Moko lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Ooo oo marzenie
idę dużego kartonu szukać i się wyślę
No nie uwierzycie tez Ci co z pracy poprzychodzili zaczynają
No ale co się dziwić jak pierwszy dzień słonka od tygodnia i u sonsiada pięknie pokoszone!
Nic więcej nie mogę zaproponować możesz się jedynie spakować do tego kartonuMoBo lubi tę wiadomość
-
Ja tez zgłaszam sie do raportu,lepiej pózno niz wcale.
Mialam dzis burzowe przedpoludnie u dwóch lekarzy na nfz a co za tym idzie?Walka z wiatrakami.
Teraz siedze w pracy i czytam zaległosci....chyba tez te buleczki upieke i chlebek za mną chodzi.
Lubie takie wynalazki,lubie chleb
Tez chcialabym troche schudnąc,stracic
Chocby opone bo reszta jest ok.
Co wykluczacie z jedzenia aby choc troche poczuc elastycznosc?pierwiastka, MoBo, karina76, Jastin76, Dani, Saramago, rybka33 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyRaportujem.
Dwóch lekarzy na NFZ, żem obskoczyła.
Gin, na szczęscie nie badała... Dała antybiotyk, w takije dawce, ze w trzech aptekach nie bylo... Musiałąm zamowić. Wyników mojej biocenozy nie miała jeszcze, ale dała skierowanie na morfologie, mocz, glukoze, tsh i toxo. Chociaż coś. Zważyli, ciśnienie zmierzyli i kazali przyjść za dwa tygodnie.
Rodzinna, dała skierowanie do dermatologa, bo chcialam zeby moje prawdopodobne AZS obejrzał specjalista.
Koniec raportu.
Edit raportu.
Gin kazała zapodać probiotyk, Sanprobi IBS, ale drogie dziadostwo: 40 zł, kupiłam zwykły za 8. Dodatkowo kazała też zapodać Sanprobi Femi+ dowcipnie, ale tego nigdzie nie mają. Po necie musze chyba poszukać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 17:58
pierwiastka, MoBo lubią tę wiadomość
-
jusst wrote:Raportujem.
Dwóch lekarzy na NFZ, żem obskoczyła.
Gin, na szczęscie nie badała... Dała antybiotyk, w takije dawce, ze w trzech aptekach nie bylo... Musiałąm zamowić. Wyników mojej biocenozy nie miała jeszcze, ale dała skierowanie na morfologie, mocz, glukoze, tsh i toxo. Chociaż coś. Zważyli, ciśnienie zmierzyli i kazali przyjść za dwa tygodnie.
Rodzinna, dała skierowanie do dermatologa, bo chcialam zeby moje prawdopodobne AZS obejrzał specjalista.
Koniec raportu.Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualny
-
jusst wrote:Co poszło nie tak?
Mówie mu ze mam juz sporo lat i nie mam czasu czekac na kolejne poronienia dlatego te badania zalecane zrobiłam i skoro są jakies negatywy to chcialam jakos uchronic moją nastepnà ciàze...i znow mowi ze sà bezcelowe,ze pierwsze poronienie moze byc przypadkowe.Mówie ze rozumiem,ze moze byc przypadek ale skoro cos w tych badaniach wyszlo to potrzebuje konsultacji i pomocy.Niestety nie moglam sie z nim dogadac,uparł sie ze wyniki teraz nie majà znaczenia i ze jak zajde w ciąze to juz w ogóle nie bedà miały...
Ewentualnie polecił genetyka,najlepiej w łodzi,oczywiscie msm sobie sama o wszystko popytac...pytam o skierowanie...nie trzeba,tam pani powiedzà...
Zebralam mój stos badan które kosztowaly mnie kupe kasy i nie znaczą nic....szkoda bylo tylko mojego czasu,wlasciwie powinnan prosic o zwrot pieniedzy z nfz z powodu wizyty na ktorej bylam a nie udzielono mi pomocyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 19:25
-
Jagna, tak czytam co napisałaś i nóż się w kieszeni otwiera. Co za półgłówek:( Przykro mi, że musiałaś trafić akurat do niego. Ciekawa jestem, czy choć Twoja osoba skłoniła go do poczytania w tym temacie. No, bo chyba zrozumiał, że się nie zna i nie ma wiedzy, mógłby się teraz dokształcić chociaż. No, ale pewnie to płonne nadzieje, co sobie będzie zawracał głowę jakimiś innymi badaniami niż cytologia dajmy na to. Masakra!
MoBo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc
wiedzialam kiedy zajrzec- Mobo gratulacje:-) i cierpliwosci- czekanie na wynik bety 3 dni to jest to...
Jagna- Ty z Kraka? ja nie wiem kto wystawia do immunologa- moze rodzinny? a le w Kraku- super Dr Krzysztof Gryga- podobno terminy na nfz - 1 tydzien.
Ja bylam u niego 2.04 prywatnie (150 zl)- dzisiaj wlasnie wyslalam wyniki skonsultowal i odp. doslownie w 10 min mailowo
Polecam
http://krzysztofgryga.pl/
krycha.stara lubi tę wiadomość
gretka -
gretka wrote:Czesc
wiedzialam kiedy zajrzec- Mobo gratulacje:-) i cierpliwosci- czekanie na wynik bety 3 dni to jest to...
Jagna- Ty z Kraka? ja nie wiem kto wystawia do immunologa- moze rodzinny? a le w Kraku- super Dr Krzysztof Gryga- podobno terminy na nfz - 1 tydzien.
Ja bylam u niego 2.04 prywatnie (150 zl)- dzisiaj wlasnie wyslalam wyniki skonsultowal i odp. doslownie w 10 min mailowo
Polecam
http://krzysztofgryga.pl/
Dzieki.
Ja okolice Krakowa ale tam do kliniki jezdzimy.Pewnie moj gin jakos zaleci cos ale chce sie tez z kims z zewnàtrz skonsultowac
-
Dziewczyny coś mi się przydarzyło, a mianowicie w pewnym momencie zaczęła mnie boleć głowa na maxa, zaczęłam się pocic, slabo a podbrzusze wtedy napierdzielalo tez bardzo. Po jakimś czasie może ze 30 minut wszystko przeszło, jak ręką odjąl jestem zdrowa. Tylko poszłam do toalety a tam plamienia
Kurde mam wrażenie, że mój organizm coś zwalczyl mam nadzieje, ze nie ciąże.
I który lekarz mi uwierzy teraz?
Jakie to badania na immunologie sie robi? -
MoBo wrote:Gretka nie dziękuję jeszcze, no ale Schweiz rządzi
U nie beta robiona 2 razy - w 9 tyg poronilam- wyslalam rachunki do Krankenkasy, a te mlotki wyslaly mi przypomnienie ze nalezy dziecko zglosic do ubezpieczenia w 6 mcu ciazy.....no nie ma co komentowac nawet...
gretka -
Gretka a ty robiłaś invitro w Polsce tak? Podchodzisz znowu niedługo?
Kurde dla mnie to jakoś logistycznie ciężko rozwiązać ze względu na pracę. Jak ty to robisz? Bierzesz urlop? Czy tu robisz stymulki a tam tylko na punkcie i transfer?
Żeby się udało szybko -
MoBo wrote:Gretka a ty robiłaś invitro w Polsce tak? Podchodzisz znowu niedługo?
Kurde dla mnie to jakoś logistycznie ciężko rozwiązać ze względu na pracę. Jak ty to robisz? Bierzesz urlop? Czy tu robisz stymulki a tam tylko na punkcie i transfer?
Żeby się udało szybkoMoBo lubi tę wiadomość
gretka