Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • padington Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    Też dobre, ale na efekty długo czekasz a taka proca i kamień jak w kosiarke wpadnie to do naprawy masz ciszę i spokój ;-)

Aferzystka

MoBo lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Aferzystka
    Oj tam oj tam, szukam po prostu szybkich i skutecznych rozwiązań ;-)

karina76, MoBo, jusst lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • padington Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    Oj tam oj tam, szukam po prostu szybkich i skutecznych rozwiązań ;-)

No tak efekt najważniejszy ;)

A chorej spokój potrzebny, w sumie jak nie możesz tam wytrzymać to zapraszam do siebie u mnie cisza boćki klekoczą, kaczki i żurawie latają jakieś ptaszki śpiewają ogólnie do relaksu wymarzone warunki tylko zimno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 17:10

pierwiastka, MoBo, Moko, Saramago, rybka33 lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    No tak efekt najważniejszy ;)

A chorej spokój potrzebny, w sumie jak nie możesz tam wytrzymać to zapraszam do siebie u mnie cisza boćki klekoczą, kaczki i żurawie latają jakieś ptaszki śpiewają ogólnie do relaksu wymarzone warunki tylko zimno

Ooo oo marzenie :) idę dużego kartonu szukać i się wyślę :P
    No nie uwierzycie tez Ci co z pracy poprzychodzili zaczynają O.o
    No ale co się dziwić jak pierwszy dzień słonka od tygodnia i u sonsiada pięknie pokoszone!

pierwiastka, Moko lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Ooo oo marzenie :) idę dużego kartonu szukać i się wyślę :P
    No nie uwierzycie tez Ci co z pracy poprzychodzili zaczynają O.o
    No ale co się dziwić jak pierwszy dzień słonka od tygodnia i u sonsiada pięknie pokoszone!

Nic więcej nie mogę zaproponować możesz się jedynie spakować do tego kartonu :)<3

MoBo lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zgłaszam sie do raportu,lepiej pózno niz wcale.
    Mialam dzis burzowe przedpoludnie u dwóch lekarzy na nfz a co za tym idzie?Walka z wiatrakami.
    Teraz siedze w pracy i czytam zaległosci....chyba tez te buleczki upieke i chlebek za mną chodzi.
    Lubie takie wynalazki,lubie chleb :-)
    Tez chcialabym troche schudnąc,stracic
    Chocby opone bo reszta jest ok.
    Co wykluczacie z jedzenia aby choc troche poczuc elastycznosc?

pierwiastka, MoBo, karina76, Jastin76, Dani, Saramago, rybka33 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raportujem.
    Dwóch lekarzy na NFZ, żem obskoczyła.

Gin, na szczęscie nie badała... Dała antybiotyk, w takije dawce, ze w trzech aptekach nie bylo... Musiałąm zamowić. Wyników mojej biocenozy nie miała jeszcze, ale dała skierowanie na morfologie, mocz, glukoze, tsh i toxo. Chociaż coś. Zważyli, ciśnienie zmierzyli i kazali przyjść za dwa tygodnie.

Rodzinna, dała skierowanie do dermatologa, bo chcialam zeby moje prawdopodobne AZS obejrzał specjalista.
    Koniec raportu.

Edit raportu.
    Gin kazała zapodać probiotyk, Sanprobi IBS, ale drogie dziadostwo: 40 zł, kupiłam zwykły za 8. Dodatkowo kazała też zapodać Sanprobi Femi+ dowcipnie, ale tego nigdzie nie mają. Po necie musze chyba poszukać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 17:58

pierwiastka, MoBo lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Raportujem.
    Dwóch lekarzy na NFZ, żem obskoczyła.

Gin, na szczęscie nie badała... Dała antybiotyk, w takije dawce, ze w trzech aptekach nie bylo... Musiałąm zamowić. Wyników mojej biocenozy nie miała jeszcze, ale dała skierowanie na morfologie, mocz, glukoze, tsh i toxo. Chociaż coś. Zważyli, ciśnienie zmierzyli i kazali przyjść za dwa tygodnie.

Rodzinna, dała skierowanie do dermatologa, bo chcialam zeby moje prawdopodobne AZS obejrzał specjalista.
    Koniec raportu.
    Gratuluje sukcesu,ja takiego szczescia nie miałam. :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Gratuluje sukcesu,ja takiego szczescia nie miałam. :-) :-)
    Co poszło nie tak?

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Co poszło nie tak?
    Pomijam ze wizyta u endokrynologa bez jakis zadnych badan typu usg,nawet poronienie nie sprawilo by zalecila cos od siebie,wyniki badan wcale jej nie interesowalo prócz tych co zleciła...a zwykly gin...chyba sie nie słyszał co mówił,Pomijając ze o ANA nie mial pojecia a improwizował a o mutacji to juz wcale.Naprowadzajàc go iz z mutacji wychodzi na to ze nie przyswajam kwasu foliowego a tylko metylowany np Folian(powiedzial ze nie zna)wiec tlumacze ze nie moge jesc nawet nic co zawiera ten kwas...na to on ze zgadza sie ze skoro nie moge to nie jesc i nie brac kwasu foliowego.Mówie ze w ciązy nie da sie bez kwasu foliowego a on na to ze tak,nie da sie....to tlumacze ze lekarze przepisujà wyzszą dawke by cos z niego jednak pozostalo w organizmie.Tego nie rozumiał,powiedzial ze moje wyniki nic nie wskazują,ze pierwsze poronienie nie jest wskazaniem do robienia tych badan.
    Mówie mu ze mam juz sporo lat i nie mam czasu czekac na kolejne poronienia dlatego te badania zalecane zrobiłam i skoro są jakies negatywy to chcialam jakos uchronic moją nastepnà ciàze...i znow mowi ze sà bezcelowe,ze pierwsze poronienie moze byc przypadkowe.Mówie ze rozumiem,ze moze byc przypadek ale skoro cos w tych badaniach wyszlo to potrzebuje konsultacji i pomocy.Niestety nie moglam sie z nim dogadac,uparł sie ze wyniki teraz nie majà znaczenia i ze jak zajde w ciąze to juz w ogóle nie bedà miały...
    Ewentualnie polecił genetyka,najlepiej w łodzi,oczywiscie msm sobie sama o wszystko popytac...pytam o skierowanie...nie trzeba,tam pani powiedzà...
    Zebralam mój stos badan które kosztowaly mnie kupe kasy i nie znaczą nic....szkoda bylo tylko mojego czasu,wlasciwie powinnan prosic o zwrot pieniedzy z nfz z powodu wizyty na ktorej bylam a nie udzielono mi pomocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 19:25

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, tak czytam co napisałaś i nóż się w kieszeni otwiera. Co za półgłówek:( Przykro mi, że musiałaś trafić akurat do niego. Ciekawa jestem, czy choć Twoja osoba skłoniła go do poczytania w tym temacie. No, bo chyba zrozumiał, że się nie zna i nie ma wiedzy, mógłby się teraz dokształcić chociaż. No, ale pewnie to płonne nadzieje, co sobie będzie zawracał głowę jakimiś innymi badaniami niż cytologia dajmy na to. Masakra!

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna. Powiem krótko: idiota.

• gretka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-) wiedzialam kiedy zajrzec- Mobo gratulacje:-) i cierpliwosci- czekanie na wynik bety 3 dni to jest to...

Jagna- Ty z Kraka? ja nie wiem kto wystawia do immunologa- moze rodzinny? a le w Kraku- super Dr Krzysztof Gryga- podobno terminy na nfz - 1 tydzien.
    Ja bylam u niego 2.04 prywatnie (150 zl)- dzisiaj wlasnie wyslalam wyniki skonsultowal i odp. doslownie w 10 min mailowo
    Polecam :-)

http://krzysztofgryga.pl/

krycha.stara lubi tę wiadomość

gretka
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Czesc :-) wiedzialam kiedy zajrzec- Mobo gratulacje:-) i cierpliwosci- czekanie na wynik bety 3 dni to jest to...

Jagna- Ty z Kraka? ja nie wiem kto wystawia do immunologa- moze rodzinny? a le w Kraku- super Dr Krzysztof Gryga- podobno terminy na nfz - 1 tydzien.
    Ja bylam u niego 2.04 prywatnie (150 zl)- dzisiaj wlasnie wyslalam wyniki skonsultowal i odp. doslownie w 10 min mailowo
    Polecam :-)

http://krzysztofgryga.pl/
    Pójde jutro do rodzinnego i da mi skier.do immunologa,pewnie skorzystam z twojego plecenia :-)
    Dzieki.
    Ja okolice Krakowa ale tam do kliniki jezdzimy.Pewnie moj gin jakos zaleci cos ale chce sie tez z kims z zewnàtrz skonsultowac

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka nie dziękuję jeszcze, no ale Schweiz rządzi :P

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś mi się przydarzyło, a mianowicie w pewnym momencie zaczęła mnie boleć głowa na maxa, zaczęłam się pocic, slabo a podbrzusze wtedy napierdzielalo tez bardzo. Po jakimś czasie może ze 30 minut wszystko przeszło, jak ręką odjąl jestem zdrowa. Tylko poszłam do toalety a tam plamienia :(
    Kurde mam wrażenie, że mój organizm coś zwalczyl mam nadzieje, ze nie ciąże.
    I który lekarz mi uwierzy teraz?
    Jakie to badania na immunologie sie robi?

l22ndf9her11uere.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Gretka nie dziękuję jeszcze, no ale Schweiz rządzi :P
    Wez nic nie mow, nie wie co ich przebije....
    U nie beta robiona 2 razy - w 9 tyg poronilam- wyslalam rachunki do Krankenkasy, a te mlotki wyslaly mi przypomnienie ze nalezy dziecko zglosic do ubezpieczenia w 6 mcu ciazy.....no nie ma co komentowac nawet...

gretka
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka a ty robiłaś invitro w Polsce tak? Podchodzisz znowu niedługo?
    Kurde dla mnie to jakoś logistycznie ciężko rozwiązać ze względu na pracę. Jak ty to robisz? Bierzesz urlop? Czy tu robisz stymulki a tam tylko na punkcie i transfer?
    Żeby się udało szybko :)

l22ndf9her11uere.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Gretka a ty robiłaś invitro w Polsce tak? Podchodzisz znowu niedługo?
    Kurde dla mnie to jakoś logistycznie ciężko rozwiązać ze względu na pracę. Jak ty to robisz? Bierzesz urlop? Czy tu robisz stymulki a tam tylko na punkcie i transfer?
    Żeby się udało szybko :)
    tak, w PL- sporo tu pomocy tutejszego pl gina- czesc badan robilam tu. Fakt- stymulacja- ok 2 tyg bylam w Pl, ale juz crio- pierwszy podglad tutaj- 2 w pl - 3 dni i transfer i powrot

MoBo lubi tę wiadomość

gretka
  • Moko Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku MoBo, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze u Ciebie, trzymaj się cieplutko Kochana <3

MoBo lubi tę wiadomość

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ