35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
MoBo, ale numer!
Pisząc wam ten sen wpisalam datę 10.01.17 i ale ciągle myślałam o 16.01 więc poprawiłempewna nie jestem dnia ani miesiąca ale roku już tak bo się zdziwiłam że nie 2016
Wrócę do domu to sprawdzę znaczenie
Storczyk, luz blues, nie był to koszmar choć cyce miałam w tym śnie koszmarnie wielkieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 09:42
Storczyk31 lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
MoBo wrote:Nie wiem jak sie czuje, ozdrowialam nagle po tym wczorajszym wydarzeniu.
Nic w zasadzie teraz nie czuje.
Krew zlalam rano i po 14 bedzie beta, ale kolejnej nie.
27 Kwiecien pierwsza wizyta.
Kazia a ty jak gotowana iui? od kiedy zaczynasz stymulke? i z czym lecicsz?MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualny
-
pierwiastka wrote:MoBo, ale numer!
Pisząc wam ten sen wpisalam datę 10.01.17 i ale ciągle myślałam o 16.01 więc poprawiłempewna nie jestem dnia ani miesiąca ale roku już tak bo się zdziwiłam że nie 2016
Wrócę do domu to sprawdzę znaczenie
Storczyk, luz blues, nie był to koszmar choć cyce miałam w tym śnie koszmarnie wielkie
Sennik Bliźnięta
Bliźnięta Ogólne znaczenie dla snu jest dla nas dobrym znakiem niemal we wszystkich dziedzinach życia. Bliźnięta są oznaką przemijających kłopotów, trudności i zmartwień. Sen często zapowiada jakieś dobre i zbliżające się nowiny.
pierwiastka, MoBo, jusst, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
jusst wrote:Dzien doberek!
Pogoda nie nastraja optymistycznie...
MoBo, plamisz jeszcze kotek?
Kolejnej bety nie będzie, bo u Ciebie tego nie praktykują?
No wychodzi ze mnie mazia progesteru zabarwiona na brazowojakos ciezko jest myslec optymistycznie.
Tu nawet nie praktykuja jednej i pierwsze testy 7-8 tydzien.
Jastin76 lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja
Dzień dobry !
u nas pochmurno ... kawy nie pije drugi miesiac... złamałam w niedzielę i napiłam sie jedząc sniadanie bo moj piłale wirtualnie mogę sie z Wami napić
dzis cole zero kupiłam bo normalnie nie wytrzymałam tak mi sie chciało
MoBo tak bardzo trzymam kciuki za szczęśliwe zielone zakończenie!!!
ale jesli smuga była to mysle ze jest b dobrze ... MYSL POZYTYWNIE !!!
miłego dnia ! lece do pracyStorczyk31, MoBo, evus, Moko lubią tę wiadomość
-
MoBo, jej, jak się ucieszyłam
.....trzymam bardzo bardzo mocno kciuki za Ciebie !!! mam nadzieję, że już po plamieniach nie masz ani śladu !! wiem jak to stresuje...
Jagna, ja mam tą mutację co Ty, i mogła być u mnie przyczyną dwóch poronień (ciąże zatrzymały się dokładnie na tym samym etapie). Zanim zaciążyłam, zażywałam przez miesiąc femibion natal1 (z uwagi na aktywną formę kwasu foliowego), później doszedł duphaston i luteina, acard i 5 mg kwasu foliowego (na heparynę źle zareagowałam). Może to dziwnie zabrzmi, ale ja się ucieszyłam, że znalazłam możliwą przyczynę tego co się stało, i przygotować się do kolejnej ciąży.
Mam do Was dziewczyny pytanie, hemoglobina mi spada, hematokryt....czy znacie jakieś sposoby żeby te parametry podbudować ?
Niestety rzadko ostatnio tu zaglądam, odkąd powiedziałam szefowi że za niedługo idę na L4 to mnie tak zawalił robotą, że nie wiem jak się nazywam. A chciałam być uczciwa....
MoBo, evus, jusst lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Jot wrote:MoBo, jej, jak się ucieszyłam
.....trzymam bardzo bardzo mocno kciuki za Ciebie !!! mam nadzieję, że już po plamieniach nie masz ani śladu !! wiem jak to stresuje...
Jagna, ja mam tą mutację co Ty, i mogła być u mnie przyczyną dwóch poronień (ciąże zatrzymały się dokładnie na tym samym etapie). Zanim zaciążyłam, zażywałam przez miesiąc femibion natal1 (z uwagi na aktywną formę kwasu foliowego), później doszedł duphaston i luteina, acard i 5 mg kwasu foliowego (na heparynę źle zareagowałam). Może to dziwnie zabrzmi, ale ja się ucieszyłam, że znalazłam możliwą przyczynę tego co się stało, i przygotować się do kolejnej ciąży.
Mam do Was dziewczyny pytanie, hemoglobina mi spada, hematokryt....czy znacie jakieś sposoby żeby te parametry podbudować ?
Niestety rzadko ostatnio tu zaglądam, odkąd powiedziałam szefowi że za niedługo idę na L4 to mnie tak zawalił robotą, że nie wiem jak się nazywam. A chciałam być uczciwa....
To go zostaw z tą robotą i idz na L 4 jak odpoczniesz to i wyniki się poprawią. Na hemoglobinę czerwone buraczki, wołowina, wątróbkę ( nie za dużo)
poza tym zielone warzywa: sałata, brokuły, szpinak, fasola szparagowa, warzywa strączkowe. Żelazo o ile lekarz uzna za stosowne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 11:44
MoBo, Jot lubią tę wiadomość
-
Jot wrote:MoBo, jej, jak się ucieszyłam
rób tylko tyle ile masz sił,nie przemeczaj sie,zawsze wczesniej mozesz isc na L4...
dzieki ze napisałas odnosnie mutacji,lekarz którego Gretka mi poleciła juz odpowiedział na mejla, ze mogła to byc przyczyna poronienia,ze serduszko zatrzymało sie albo w ogóle nie było akcji serca.A u mnie własnie tak było.Co do reszty badan to sugeruje ze jesli robic to po 12 tygodniach po poronieniu a nie w ciązy...czyli jesli za kilka dni okaze sie ze nie jestem w ciązy to porobie te badania do konca by miec czyste mysli.
Dzieki serdeczne za pomoc,masz racje,lepiej wiedziec co jest nie tak,wtedy mozna lepiej przygotowac sie do nastepnej ciązy,i z takim zamiarem robiłam te badania i jeszcze troche ich zostało,mimo iz kilku lekarzy smiejącym sie wzrokiem mówiło ze po pierwszym poronieniu to nie ma sensu.
Mimo iz mała kobietka ze mnie,to musze przyznac ze "wielka "jestemStorczyk31, evus, Moko, Jot lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
MoBo trzymam kciuki za betę, dziwne to bardzo, że nie można sobie zrobić badania na własną rękę.
Ja czekam na wizytę u lekarza, w poniedziałek rano mam i wtedy dopiero zacznę stymulację, to mój 9 dc będzie, szczerze to nie wiem czemu tak późno, bo jak miałam cykle stymulowane, przy naturalnych staraniach, to wcześniej zaczynałam stymulację. Tak więc do poniedziałku mam luzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 12:22
MoBo, pierwiastka, evus lubią tę wiadomość
-
witam
Jot- u mnie tez hemoglobina poleciala, ale wcinam buraczki, pietruszke(natke) i szpinak i jakos przestalo spadac. poki co
mnie lekarka powiedziala, ze zmeczenie pogarsza sprawe morfologii, wiec absolutnie odpoczynekwiec jak mozesz, to L4
czekoladowy dzien moge swietowac wirtualnie, bo na sama mysl o slodkim mnie mdli
MoBo trzymaj sie!
milego dnia Dziewczynypierwiastka, Jot, MoBo, jusst lubią tę wiadomość