35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie Kochane
u mnie tez senny dzien, mgla straszna.
ja swoje ciazowe spodnie kupilam dopiero po usg polowkowym. wczesniej tylko luzniejsze sukienki. na maly brzuszek te spodnie sie nie nadaja moim zdaniem
milego dniaMoBo, Jot lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyevus wrote:
ja swoje ciazowe spodnie kupilam dopiero po usg polowkowym. wczesniej tylko luzniejsze sukienki. na maly brzuszek te spodnie sie nie nadaja moim zdaniem
No też mi się tak wydaje, dlatego rozważam te bez tego pasa ciążowego, ale to tak za miesiąc myślę, chociaż wtedy to chyba szorty raczejalbo właśnie sukienki... :)Na razie wstępnie zaczynam się rozglądać.
-
Moko o zesz Ty, odkrylas moj podstepny plan
Moko lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Cześć dziewczęta:)
Mam nadzieje że dzień wam się dobrze rozkręcaJa jeszcze pól godzinki w pracy i do domu.
Witaj Marie,ja też niedawno dołączyłam do dziewczyn,ale czuję się tu rewelka jak najbardziej trafiłaś pod dobry adres
Saramago ja przez te twoje desery nie mogę się skupić.Obczaiłam co daje to chia i powiem że zaskoczenie mega pozytywne mam zamiar włączyć je do diety.
Moko wiem o jakich rajtkach mówisz,mam takie na ucisk nóg przy obrzękach w trakcie stymulacji.Tak one są tak mega sexowne że można w nich podniecić....co najwyżej ogień w piecu
She ja tez mam zamiar przejść na dietę bezglutenowa i bez nabiałową.Nie będzie łatwo ale wprowadzam radykalne zmiany.
Sobotnia beta to już tylko formalność dla lekarza.Powtórzyłam sikacza drugiej kreski brak,cudu nie będzie.Ale....walczymy dalej zobaczymy co będzie na wizycie
Moko, loret1, MoBo, Saramago, Marie lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Lago wrote:Dzieki Padi za szybka odpowiedz. Czyli wychodzi na to, ze u mnie ciazy nie bedzie, bo ja nie potrafie sie zresetowac. Mam tak popieprzona robote ze zyje w ciaglym stresie no masakra jakas....
Wiem, że praca jest ważna ale nie najważniejsza musisz sama w sobie poszukać tego spokoju. Znajdź w sobie jakiś cel wiem wiem jeden już masz ciąża ale może najpierw taki malutki który zrealizujesz a związany on będzie z ćwiczeniem cierpliwości, spokoju wyciszeniem. Małymi kroczkami dojdziesz do celu i czerpać będziesz pełnymi garściami tego trzeba się nauczyć samo nie przychodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 14:39
Saramago, Storczyk31, Lago lubią tę wiadomość
-
Karina, sikaniec oszukaniec. czekaj na bete i dopiero wtedy bedziemy sie martwic.
Wiesz, mi tez ciezko przejsc na ta diete, bo ja dodatkowo nie jem miesa i boje sie ze nie bedzie dla mnie nic do jedzenia, ale moje bole brzucha, wzdecia, gazy i ogromny brzuch wygladajacy na 7 miesiac ciazy, zmuszaja mnie do sprobowania diety.MoBo, jusst, krycha.stara, karina76 lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She dasz rade! Wiadomo trza sie troche przestawic, ale pozniej leci.
Kotek a ty ryby jesz? Moze rozpatrzysz tez ten mlody jeczmmien? ze wzgledu na bialko/zelazo.
Ale ja np takie oczy wczoraj wystawilam
Moj wczoraj powiedzial, ze tez bedzie gluten free. Gdzies wyczytal, ze gluten moze powodowac problemy wlasnie z vertigo (blednikiem) i skoro ja nie jem to sie przylaczy na troche, zeby sprawdzic czy zadziala. Wczoraj czyta co moze i nie moze, wypytywal sie co jesc na stolowce. Dzis sie tam spotykamy, a on ma na talerzu dokladnie to co ja hahahhahahahahahWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 14:51
krycha.stara, Moko, She Wolf lubią tę wiadomość
-
łe laski mam już wyniki badań tego pakietu z diagnostyki co był w promo i
w zasadzie większość badań w normie poza
cholesterolem SIC, ponad normę.
i eozynofile poniżej normy.
koega który dietetykę ma w jednym palcu powiedział, że cholesterol nie jest aż taki zły, więcej ruchu i zbije.
no ale mimo wszystko smutno mi. bo niby zważam co jem a tu taki zonk.
ech...
jeszcze pół godziny i jadę do domu. dzisiaj robię polentę z pomidorami i parmezanemMoBo, jusst, Moko lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
krycha.stara wrote:Czesc czolem!
Jestescie nie do ogarniecia w przerwie w pracy. Czytalam, ale poleglam dwiescie stron temu (gdzies na wczorajszym popoludniu). Jakby ktoras byla tak mila, i strescila mi jakos, bylabym wdzieczna. W streszczeniu najistotniejszy punkt to: czy som nowe cionze?
Dziekuje, czekam
Spodnie cisna brzuchy, testy nie chca wychodzic, oby te weekendowe wyszly, jaja u niektorych szczelaja, chia jest podawana z wszystkim, a glutene pluje coraz wiecej, pogoda deszczowa choc u She swieci slonce
to tak po krotce!jusst, krycha.stara, Saramago, Moko, She Wolf, Eltasz, karina76, Marie, Kazia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykrycha.stara wrote:Jusst, tak sledzac Twoj suwak stwierdzam, ze nie powinnas miec problemow z imieniem. Byla juz: Jagoda, Malina, a teraz Oliwka. No wybor Ci powiem, jest!
Teraz to nie... Ale zobacz co jest na końcu... Kapusta!
krycha.stara, Moko lubią tę wiadomość
-
jusst wrote:Teraz to nie... Ale zobacz co jest na końcu... Kapusta!
to oczywiste, dzieci biorą się z kapustykrycha.stara, jusst, MoBo, karina76 lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
krycha.stara wrote:Tak rzeczesz? No to postanowione, na obiad robie golabki!
to byłby kanibalizmMoBo lubi tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
krycha.stara wrote:Nie, nie, nie! Wedlug poczucia humoru ze S.P. watku 35+ golabki symbolizuja wszystko, w tym wypadku cionze
Gołąbki z farszem z bocianiego mięsa i ryżu w sosie pieczarkowymkrycha.stara lubi tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Szpilki mi lepiej oddaj
pasują mi do wiatraczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 15:41
krycha.stara, MoBo, Moko, karina76 lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
She powiem Ci że mam ten sam problem z brzuchem i podobną dietę do twojej
Praktycznie nie jem prawie w ogóle mięsa ani wędlin.Unikam surowych warzyw powodujących wzdęcia cebula,kapusta rzodkiewka,papryka,groch fasola itp.
Uwielbiam za to mleko i nabiał, pieczywo razowe ale takie prawdziwie razowe z duza ilością ziaren a nie biały chlebek przyciemniony karmelem.
Mimo tego ze naprawdę nie jem wielu problematycznych produktów problem nie znika.Zastanawiałam się czy laktoza .nie jest tu właśnie problemem bo to na niej w większości bazuje dieta.
Jak poczytałam o tym co dziewczyny jedzą i jak się z tym czują doszłam do wniosku że trzeba podjąć próbę takiej radykalnej zmiany powiedzmy na miesiąc bez żadnych ustępstw i zobaczymy efekty.
Ja dodatkowo po zimowej stymulacji i dwóch przegotowaniach do transferów na kolosalnej ilości hormonów i sterydów nabrałam kilogramów i musze cos z tym zrobić.Wiosna idzie,uwielbiam sukienki a mój mąż szpilki...no po prostu trza się wsiąść i nie ma pitu-pitu że nie dam rady.
krycha.stara, She Wolf, MoBo, Moko, Jastin76 lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Kuzwa gdzie moj post !!!!!!!!
Mobo, ryby jem
A jak sie tego jeczmienia robi? Za duzo tych info na raz i nic juz nie wiem z tych zdrowotnosci
Saramago, dawaj przepis na polente, bo mam w szafce i sie czaje juz sporo czasu zeby cos z niej wyczarowac
Kiedys jadlam frytki polentowo-parmezanowe. Ale to bylo dobre <£
A polenta wogole jest bezglutenowa?
Krycha, dawaj ciONze - biore w kazdej ilosci
Ide se krwi upuscickrycha.stara, MoBo, Jastin76, aszka lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
Karina ja mialam to samo, jadlam duzo nabialu, ale od jakiegos czasu bardzo go ograniczylam. Teraz koniec z tym i z glutenem na jakis czas. Zobaczymy czy sie poprawi. Ja tez ostatnio tyje. Ze szczypiorka zrobilam sie okragla bula! Nie cierpie tego jak wygladam. Co chwile kupuje jeansy o rozmiar wieksze. Wywalilam albo rozdalam sporo ubran bo w nic juz sie nie mieszcze
Marzy mi sie spadek o 5-7 kg - wiecej nie chce
Do tego wlosy mi zaczely strasznie wypadac i wypryszczylo mnie okrutnie. Pewnie to tez hormony, ale dieta moze pomoc, szczegolnie ze u mnie niestety szaleje Hashimoto
Podejmujesz ze mna wyzwanie ?krycha.stara, MoBo, karina76, Jastin76, aszka, aszka, Marie lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty