Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Ja tam nawet nie wiem, czy jakas mam w magazynie. Tak zaocznie rozdaje, a co mi tam! ;-)

Zaocznie, niezaocznie - biore jak daja :P

krycha.stara, MoBo, Jastin76, aszka lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Kuzwa gdzie moj post !!!!!!!!

Mobo, ryby jem :)
    A jak sie tego jeczmienia robi? Za duzo tych info na raz i nic juz nie wiem z tych zdrowotnosci :/

Saramago, dawaj przepis na polente, bo mam w szafce i sie czaje juz sporo czasu zeby cos z niej wyczarowac :)
    Kiedys jadlam frytki polentowo-parmezanowe. Ale to bylo dobre <£
    A polenta wogole jest bezglutenowa?

Krycha, dawaj ciONze - biore w kazdej ilosci :P

Ide se krwi upuscic :P

Polenta jest kotek z kukurydzy, wiec bedzie bezglutenowa.
    Jak ktos kompletnie nie moze glutenu to czasem trza kupic polente na ktorej wyraznie pisze, ze nie zawiera glutenu, bo w normalnych opakowaniach nie daja tej gwarancji na wypadek gdyby gdzies w produkcji gdzies sie gluten dostal ze czego innego.

She Wolf lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Krycha ty z Saramago to lepszy duet niż najlepszy kabaret w kraju ;) Ja bym też te twoje szpilunie podkradła.

A z dietą na maxa rozkręcę się jak już zrobię w sobotę betę,ale...powoli już się wdrażam.
    Tak ze w sobotę nie na shopping obuwniczy a po zdrową żywność się wybieram tylko listę muszę dopracować ;)

krycha.stara, MoBo, Jastin76, Kazia, Saramago lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• karina76 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She no jasne ze Tak :)Bierym się razem za dupkę,za oponkę i za całą resztę do wakacji będziemy jak mój mówi : uuuuu lala proszę pani :)

MoBo, Jastin76, Moko, She Wolf, krycha.stara lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Kuzwa gdzie moj post !!!!!!!!
    piszesz kuzwa to kasuja o.O

hehe :D

i namierzaja o.O jestes na rozowo!!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ed9810d95b1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 16:38

MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Jastin, a co to za humorek? Co tam Ci chodzi po głowie? Trzymam kciuki za jajeczko:)

Trzymaj kochana , przyda się :-)
    Dochodzę do siebie , Zrobiłam se relaxing i poszłam na pedicure ;-) coby na wieczór jako wyglądać :-) ;-) :-D

MoBo, Moko lubią tę wiadomość

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Niech nie narzeka, cieszyć się powinien haha, ale na serio to wiem coś o tych maratonach okołoowulacyjnych:p

Nie narzeka nawet chyba zadowolony chodzi :-D

MoBo, Moko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MNie tez wypryszczyło, dzis mąż zakłada pieluchę na lewą strone o.O a ja mówie stary patrz co robisz i się puknełam palcem w czoło i trafiłam w mega pryszcza :) ale nawet pryszcze mnie nie zmusza do braku czekolady bo to sałatka :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2624d9aa4cb.jpg

MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Mobo, ryby jem :)
    A jak sie tego jeczmienia robi? Za duzo tych info na raz i nic juz nie wiem z tych zdrowotnosci :/

Kupujesz w uk organiczny wheatgrass taki sproszkowany. Jedna lyzeczka w 200m wody 30 minut przed posilkiem. Jak wypijesz pomiedzy tez sie nic nie stanie.

She Wolf lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoło tu , ale się uśmiałam :-D swoją drogą uwielbiam byty na obcasie ! Krycha profilowe są super :-) ;-)

krycha.stara, MoBo lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Tak rzeczesz? No to postanowione, na obiad robie golabki! :-P
    ja tez dzis robie gołąbki :-) :-) i łazanki...

krycha.stara, MoBo, Marie lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Trzymaj kochana , przyda się :-)
    Dochodzę do siebie , Zrobiłam se relaxing i poszłam na pedicure ;-) coby na wieczór jako wyglądać :-) ;-) :-D
    wow!szalejesz :-) uwiedz,wykorzystaj,wycisnij wszystko a jutro poprawka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 16:58

Jastin76, MoBo lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozbylam sie fiolki krwi a po drodze spowrotem zaszlam na male zakupy i kupilam se foremke do chleba do babki piaskowej i do ciasta :D Przyszlam do domu i mowie zrobie tego piaskowca co wczoraj ktos tu wrzucil - ide do lodowki - brakuje mi troche masla! No do piiip pana! A nie ide juz do sklepu! Moze jak bede wracac z siersciuchami ze spaceru zajde, moze jeszcze sily starczy na moj pierwszy bezglutenowy wypiek :P

Aszka, Big Brother mnie obserwuje :P
    Juz uwazam na to co gadam ha! Teraz tylko czysta polZczySna

Mobo to mowisz ze to ustrojstwo mozna na bezglutenie? To znaczy te jeczmienie.
    Fajnie ze polente mozna :)

Karina, dobra jeszcze Ci teraz odpuszcze te kilka dni, ale po zakupach, zbieramy Tupe w troki i jedziemy z dietka :D

karina76, jusst, krycha.stara, Jastin76, MoBo, aszka lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Moko Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, ja czytałam, że jęczmienia nie mogę, ale to w kontekście płatków jęczmiennych, może z tym Twoim inaczej jest?

• Dani Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, co do tycia to na wlasnym przykladzie zauwazylam ze w pewnym wieku poprostu zwalnia metabolizm...Ja jem tyle co kiedys, a moze nawet mniej, a i tak mam wiecej sadelka niz 10 lat temu, nie uniknie sie tego. W "naszym"wieku poprostu trzeba albo wiecej sie ruszac, albo naprawde mniej jesc ogolnie bo organizm nie potrzebuje tylu kalorii co 10 lat temu.

Ale swoja droga wina moga byc hormony, przyjmowany progesteron itp.

Ja od przyszlego cyklu mam zaczac to leczenie, wiec staran nie bedzie, to wtedy sobie pocwicze wiecej, bo w czasie staran to sie boje (poza basenem i joga). Bo juz mi sie sezon plazowy zaczal a ja nie mam plaskiego brzucha, makabra! To akurat w czas bede miala przerwe w staraniach, moze sobie figure poprawie (generalnie mam ok wage i figure ale ten brzuszek wystaje...co zrobic z tym brzuszkiem?

Za to Wam MoBo, Jusst i Moko niech ladnie rosna brzuszki! Taki brzuszek to i jak bym chciala :)

She Wolf, Marie, krycha.stara, jusst, Moko, Kazia, aszka lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She proszek jęczminny jest robiony z trawy a nie z ziarna, to ono zawiera gluten. Trawa jest na bardzo wczesnym stadium, jeczmien nie jest jeszcze w pelni rozwiniety wiec nie będzie zawierał glutenu.

She Wolf, Moko lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł dziewczyny!

witam z wieczornym kubasem inki :)

u mnie dziś był szalony dzień i ciągle biegiem ale wreszcie mam chwile na relaks ale zmęczona jestem niemożebnie więc chyba dziś będzie ciepła kąpiel a potem relaksu ciąg dalszy z książką, no chyba że Morfeusz mnie na randke zaprosi wcześniej ;)

OF szaleje też bo najpierw mi zdjął krzyża a potem znowu wstawił tylko w inne miejsce więc już sama nie wiem czy go sobie tam nie imaginuję, hehe

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    She, co do tycia to na wlasnym przykladzie zauwazylam ze w pewnym wieku poprostu zwalnia metabolizm...Ja jem tyle co kiedys, a moze nawet mniej, a i tak mam wiecej sadelka niz 10 lat temu, nie uniknie sie tego. W "naszym"wieku poprostu trzeba albo wiecej sie ruszac, albo naprawde mniej jesc ogolnie bo organizm nie potrzebuje tylu kalorii co 10 lat temu.

Ale swoja droga wina moga byc hormony, przyjmowany progesteron itp.

Ja od przyszlego cyklu mam zaczac to leczenie, wiec staran nie bedzie, to wtedy sobie pocwicze wiecej, bo w czasie staran to sie boje (poza basenem i joga). Bo juz mi sie sezon plazowy zaczal a ja nie mam plaskiego brzucha, makabra! To akurat w czas bede miala przerwe w staraniach, moze sobie figure poprawie (generalnie mam ok wage i figure ale ten brzuszek wystaje...co zrobic z tym brzuszkiem?

Za to Wam MoBo, Jusst i Moko niech ladnie rosna brzuszki! Taki brzuszek to i jak bym chciala :)
    Chcesz miec plaski brzuch to narysuj pępek na plecach :-) :-) zadnych diet nie trzeba

krycha.stara, Jastin76, She Wolf, MoBo, karina76, Moko, Dani, jusst lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Chcesz miec plaski brzuch to narysuj pępek na plecach :-) :-) zadnych diet nie trzeba
    Popłakałam się :-D idę sobie malować :-D :-D :-D

MoBo, krycha.stara, aszka lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Popłakałam się :-D idę sobie malować :-D :-D :-D
    Idealny bedzie :-) nawet wciàgac nie musisz

MoBo, Jastin76, krycha.stara, aszka lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ