Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć laski,

ja już na dzisiaj po pracy, z piekarnika dochodzi zapach świeżego chleba żytnio-gryczanego na zakwasie, pralka kończy cykl, ja popijam herbatę malinową bo chyba coś mnie rozkłada niestety bo ziębiączka mnie dopadła straszna ale nic to! pogoda słoneczna więc będzie spacer i jakieś kwiatki do domu przytacham i zaraz będzie lepiej ;)

za wszystkie potrzebujące kciuki zaciskam &&&
    MoBo <3

padington, Marie, Saramago, jusst, Jastin76, MoBo, krycha.stara, Mango, karina76, evus lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • padington Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    cześć laski,

ja już na dzisiaj po pracy, z piekarnika dochodzi zapach świeżego chleba żytnio-gryczanego na zakwasie, pralka kończy cykl, ja popijam herbatę malinową bo chyba coś mnie rozkłada niestety bo ziębiączka mnie dopadła straszna ale nic to! pogoda słoneczna więc będzie spacer i jakieś kwiatki do domu przytacham i zaraz będzie lepiej ;)

za wszystkie potrzebujące kciuki zaciskam &&&
    MoBo <3

Takiej to dobrze, ja też chcem takie zapachy i potem pajdkę z masełkiem.

Jastin76, MoBo, pierwiastka lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Takiej to dobrze, ja też chcem takie zapachy i potem pajdkę z masełkiem.
    ten mi tak urósł szybko i wysoko że o mało z foremki nie zwiał!
    wyjątkowo powinien być puszysty :)
    zapraszam!

ps. ostatnio budze się między 5 a 6 i tak leżę do 7 żeby te pomiary uwskutecznić ale za to jak już wstanę to jestem jak tajfun! :D i nawet kawy nie potrzebuję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 11:36

MoBo, krycha.stara lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaa pierwiasteczko ale Ci dobrze, a mnie łeb pęka. zwariuje.
    Za to skoczyłam so sklepu i mam już kacze porcje rosołowe i szponderka, wieczorek rosolnik zgodnie z przykazem moje akupani.

Do domku chce. smutno mi dzisiaj. targają mną emocje

MoBo, pierwiastka lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Marie Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    cześć z rana :)
    Marie, ja byłam na Kopernika 3 lata temu. Położyli mnie w piątek i zaczęli robić badania, krzywa cukrowa, insulina prolaktyna z obciążeniem i jeszcze kilka innych, dodatkowo miałam dobową zbiórkę moczu. Teraz Ci nie napisze bo nie mam siły grzebać w papierach. Wypuścili mnie w niedziele. Wypis miałam chyba w poniedziałek a z dobowej po 2 tyg wynik.
    Oddział hmmm... strasznie nudno tam, nie ma tv, nie ma radia, ani wifi . Sale 2-3 łóżkowe. Piguły raczej ok. Ale idzie umrzeć z nudów :D

Wielkie dzięki:) Ja idę w środę. Wezmę sobie gazety i książki - dobrze, że uprzedziłaś:):):) i może w końcu odeśpię:):):)Tylko się stresuję żeby mi nic złego nie znaleźli

ja: 37 lat, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,64
    11.12.2016 - punkcja :(
    28.03.2017 - początek stymulacji do II IVF - przerwane w 7 dniu cyklu
    22.04.2017 - pozytywny test, ciąża naturalna
    25.05.2017 - [*] Mój Aniołek 8/9 tydzień córeczka
    25.09 - start IVF - :(
    on: oligoteratozoospermia
  • Moko Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Jaaaa pierwiasteczko ale Ci dobrze, a mnie łeb pęka. zwariuje.
    Za to skoczyłam so sklepu i mam już kacze porcje rosołowe i szponderka, wieczorek rosolnik zgodnie z przykazem moje akupani.

Do domku chce. smutno mi dzisiaj. targają mną emocje
    Saramago, ale z Ciebie kuchareczka. Ja miałam wczoraj nastawić barszczyk, a dziś sobie rano przypomniałam, że tego nie zrobiłam haha, ma się ta głowę, więc będzie rybka i surówka z kapusty kiszonej, mniam...
    I co to za smuteczki? Przez te badania ostatnie? Kiedy teraz idziesz do lekarza? Ale zobacz dziś piątek weekendu początek, słonko świeci, z obiadem dziś wymiatasz, to jeszcze jakiś smakowity deserek i może humor się poprawi?:) <3

MoBo, krycha.stara lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Slabo optymistycznie, nic nie boli, od wczoraj zero objawow, przygotowywuje sie na czarny scenariusz.
    Wiem zaczniecie pocieszac, ale pierwszym razem czuja tez mialam.
    MoBo nie będę pocieszać, bo sama dobrze wiem, że czasem to działa jak płachta na byka, ale ściskam kciuki żeby było dobrze, żeby ta wizyta wreszcie nadeszła i żebyś mogła się martwić już mniej. Buziaki <3

Saramago, MoBo, krycha.stara lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Saramago, ale z Ciebie kuchareczka. Ja miałam wczoraj nastawić barszczyk, a dziś sobie rano przypomniałam, że tego nie zrobiłam haha, ma się ta głowę, więc będzie rybka i surówka z kapusty kiszonej, mniam...
    I co to za smuteczki? Przez te badania ostatnie? Kiedy teraz idziesz do lekarza? Ale zobacz dziś piątek weekendu początek, słonko świeci, z obiadem dziś wymiatasz, to jeszcze jakiś smakowity deserek i może humor się poprawi?:) <3

Nie, nie przez badania. sama w końcu zrezygnowałam z czekania. Nie wiem przez co. słońce za oknem a ja dogrzewam w biurze, mam dreszcze, zimno mi i ogólnie jakiś mega dół. Pewnie dlatego że @ idzie, estriadol spadł. powinnam wypić mleko sojowe bo ponoć ma w sobie :)
    Po prostu tak mi jakoś dzisiaj źle. Może się zwolnię i pojadę wcześniej do domku, a może po drodze kupię sobie coś ładnego? ech...

wizytę mam kochana 28 kwietnia.
    i tegoż samego dnia wybywam nad morze i już się nie mogę doczekać majóweczki

MoBo lubi tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Moko Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Nie, nie przez badania. sama w końcu zrezygnowałam z czekania. Nie wiem przez co. słońce za oknem a ja dogrzewam w biurze, mam dreszcze, zimno mi i ogólnie jakiś mega dół. Pewnie dlatego że @ idzie, estriadol spadł. powinnam wypić mleko sojowe bo ponoć ma w sobie :)
    Po prostu tak mi jakoś dzisiaj źle. Może się zwolnię i pojadę wcześniej do domku, a może po drodze kupię sobie coś ładnego? ech...

wizytę mam kochana 28 kwietnia.
    i tegoż samego dnia wybywam nad morze i już się nie mogę doczekać majóweczki
    Toja proponuję wyjść wcześniej i kupić sobie coś ładnego. Po co dzielić przyjemności na pół?:)
    Zazdroszczę wypadu. Pewnie pogoda będzie juz na całego:)

jusst lubi tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkich :)

Dołączam do tych co po pracy i zaczynają weekend.Jak ja lubię piątek:)

Jagna i She trzymam kciuki &&&

Saramago masz mój system działania,najlepsze na poprawę nastroju to wypad na jakies zakupy.Ja mam taki plan na jutro,rano krew na betę a potem na ciekaństwo po galerii.Tak mi coś chodzą beżowe lakierowane szpilki po głowie :)

A....i dzisiaj już bez glutenu jadę, sama rybka i nic więcej.Kupiłam za to chia mocze w mleku i wieczorem będzie budyń czekoladowy :)

A tak ogólnie to miłego popołudnia dziewczęta ;)

Mobo ja to wierzę że ty do naszych"brzusiowatych"już należysz i nie ma innej opcji.Nie ma czarnowidztwa ,wszystko ma być dobrze, my tu emocjonalne ochraniamy Cię przed wszelkim złem.Głowa do góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 16:00

MoBo, Storczyk31, Moko, She Wolf, krycha.stara lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za kciuki dziewczynki.
    Mam zla i dobra wiadomosc:
    Zla - mam endomende, byl tez polip i pogrubione endometrium.
    Dobra - wszystko usuniete, polip i wycink endometrium pojechaly do badania hispo-pato.
    Podobno ogniska endo byly male, jedno zaatakowalo prawy jajnik z ktorego owulowalam zazwyczaj. Na pytanie czy to byla przyczyna braku ciazy lekarz odpowiedzial ze niewie, ale jesli tak, to teraz nie powinno byc przeszkod :)
    Zle sie czuje, boli mnie brzuch, gardlo, ramie, rece mam zdretwiale, ale psychicznie ok. I co 20 min biegam na siku :P

Pozdrawiam <3

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Moko Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, to odpoczywaj teraz, jesteś dalej w szpitalu, czy już w domku?
    Dobrze, że poszłaś na ten zabieg i jak rozumiem, możecie się już starać od następnego cyklu, czy trzeba więcej odczekać?

MoBo, Storczyk31, She Wolf lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    She, to odpoczywaj teraz, jesteś dalej w szpitalu, czy już w domku?
    Dobrze, że poszłaś na ten zabieg i jak rozumiem, możecie się już starać od następnego cyklu, czy trzeba więcej odczekać?

Wygonili mnie ze szpitala o 15 ;) zabieg byl o 9.30.
    Tak w poniedzialek spodziewam sie @ i dzialamy, bo niby przez pare miesiecy jest zwiekszona szansa na powodzenie.

MoBo, Storczyk31, jusst lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Moko Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Tak w poniedzialek spodziewam sie @ i dzialamy, bo niby przez pare miesiecy jest zwiekszona szansa na powodzenie.
    Jeju superowo, ale nas będą kciuki boleć!!!!

MoBo, She Wolf, Storczyk31, jusst lubią tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She czekałam na Ciebie robaczku ;) Fajnie że udalo się najprawdopodobniej usunąć przyczynę niepowodzeń.Zdrowiej nam i szybko wracaj do starań.A tak nawiasem myślę że niebawem też czeka mnie laparo.

Jagna czekamy na info ;)

Saramago chia znakomite i baaardzo sycące.

No a ogólnie to robię eklerki bo jutro teście przyjeżdżają.Mąż musi mieć coś do kawy.Coś czuje że chyba mi jutro dłuuuugo zejdzie zanim wrócę....;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 20:57

MoBo, Moko, She Wolf, Jastin76, Storczyk31, jusst, krycha.stara, Saramago lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• MoBo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She juz za tobą :) to super!
    Widzisz do póki nikt nie zagladnie w podwozie :P to nigdy gwarancji nie ma, czy jakiś diabeł tam nie siedzi. Wiesz z ta endo to super, że udało im się to ogarnąć. Teraz niech szybciutko sie uda :)

Zbieraj siły kotek, mocno tulam <3

Storczyk31, She Wolf lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Dobre wiesci.To prawda ze po takim zabiegu dosc czesto zdazajà sie ciąze,ponoc jest lepsze zagniezdzenie zarodka.Zycze wièc i tobie rychłej ciązy

She Wolf, krycha.stara lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze wyników nie mam,mialy byc popoludniu i nic do tej pory.
    Zaczynam sie martwic a po to robilam bete by miec czarno na białym....od rana plamie i nie wiem co mam myslec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 22:02

aszka lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

i super że zadziałali kompleksowo, teraz odpoczywaj żebyś nam potem szybko zacionżyła! ale by było fajnie, kciuki zaciśnięte za szybkie dwie kreski &&&

Moko, MoBo, aszka, She Wolf lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa jest i kromal na śniadanie też się poleca ;) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea44f6ff9e0d.jpg słonecznego dnia dziewczęta!

Moko, MoBo, Storczyk31, krycha.stara, aszka, Kazia, evus, She Wolf, Saramago lubią tę wiadomość

‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ