35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
pierwiastka wrote:Saramago, z tymi ziołami to jest tak że można pić dodatkowo do leków zwłaszcza jak jeżeli np leki bierzesz rano a zioła popijasz wieczorem, nie można tego o tej samej porze ani tym bardziej lepów popijać ziołami
Sroke można cały cykl albo do ovu a po ovu zioła na 2 fazę tylko, można też pić zioła na 1 fazę lub Sroke tylko w czasie @ bo wtedy najsilniej działają a potem już te na 2 fazę jeżeli z 2 fazą jest problem
Np dziurawiec i korzen zeńszenia nie powinno sie pic jesli bierze sie leki bo zachodzą zmiany w dzialaniu leku.
Dobrze wiec zapytac lekarza...
Antoś IVF,Julisia natural
-
Saramago wrote:Laseczki ale mnie boli jajnik, boję się, że torbiel nie zeszła...
martwie się słabą @
i zastanawiam się nad ziołami, które pije. Czy mogę je pić cały czas czy tylko do owulacji (tak czytałam o ziołach ojca sroki nr 3) ale w sumie przecież ja nie mam owulacji...
a jeśli będę znowu na stymulacji i potem punkcja, transfer... pić je cały czas?
Przecież nie zapytam lekarza z kliniki, bo się popuka w głowę.
I nie zapytam ojca Benedykta, bo przecież to grzech in vitro...
A co ty dokladnie teraz pijesz? tylko sroke? -
Dziewczyny, nie biorę teraz leków bo mam 3 cykle odpoczynkowe do stymulacji (do której nawet nie wiem czy podejdę), jedyne co biorę to bromergon, kwas foliowy.
Zioła biorę te o których Wam tu kiedyś pisałam, od Bonifratów, co mnie mój J zabrał. Jeśli sobie życzycie to wyszukam cały skład: a jest tego trochę. Piję je 3x dziennie po pół szklanki. do tego krople Verpol na krążenie też 3xdziennie po 30kropel.
Oj co do lekarza od IVF, podejrzewam, że jakbym mu pokazała skład ziół to zamieniłby się w kosmitę. Nie sądzę aby w takiej klinice uznawali zioła (czy wiedzieli coś na ten temat), ale może się mylę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 10:14
MoBo, Storczyk31, jusst, evus lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago ja nie pomge z ziolami bo sie nie znam:(
Mam nadzieje ze Ci przejdzie:)
She wracaj do zdrowia
Za zaciazone kciuki za badania, usg i inne takie wariacje
Wszystkim duuuzo sloncaShe Wolf, Storczyk31, Jastin76, Moko lubią tę wiadomość
loret1 -
nick nieaktualnyJa z telefonu. Na szybko. Potem poczytam. No ch... Bombki strzelił! Jak nie urok to sraczka!!!!
Dopadły mnie działania niepożądane reakcja alergiczna na antybiotyk! Pokrzywka na pol uda! Jakby nie mogła wczoraj rano jak byłam u dermatologa!! I teraz pytanie brać dalej? 7-10 dni zalecono, ze wskazaniem na 10 bo dużo bakterii było. Wzięłam 8,5 dnia. Rodzinna sugeruje odstawić. Kurczaczek.... Moze uda mi sie wbić na krzywy ryj do ginow na NFZ bo mam po drodze. Zobaczę. A w ogole to juz pierwsze profity z cionzy! Do lekarza sie umawiałam rodzinnego, najwcześniej 13:30... Ale popiszczalam, ze w ciąży, ze antybiotyk, ze reakcja alergiczna i... To niech pani za godzine bedzie.... -
Saramago no widac ze ziolka dzialaja na jajory. Jak bedzie mocno bolalo to trza odstawic, a teraz moze sproboj zmniejszyc z 3 na 2 razy.
Lekarz mysle ze raczej powie odstawic i tyle bo oni nie kumaja ziol i tyle.Saramago lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWow! Nie dość, ze przyjęła mnie dzisiaj za darmo na NFZ
to jeszcze przed wszystkimi!!! Zjadłyby mnie najchętniej te wszystkie baby w poczekalni! Nawet mnie zbadała i zdobiła kolejny wymaz czy aby na pewno nie mam grzyba. Kurczak chyba niw jest taka zła ta Kornelia, ale i tak pamietam jak mnie straszyła wadami genetycznymi.
Kazała odstawić antybiotykWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 10:55
MoBo, Storczyk31, Saramago, loret1, Moko, Jot lubią tę wiadomość
-
Storczyku to Ty z Bydzi?? łał.... można powiedzieć, że troszkę tam w okolicach i moje korzenie... tato z Kcyni pochodzi. Często bywałam
Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Witajcie dziewczęta
Ja tak szybko i w skrócie bo z trasy.Nie pisałam wcześniej bo nie bylam pewna czy wszystko wypali ale.....dziś zaczynam drugą stymulację w rządówce.Co prAwda leki na 100 ale do ogarnięcia.
Buźka wszystkimEltasz, Storczyk31, Saramago, She Wolf, pierwiastka, jusst, evus, Moko, MoBo, Jot, aszka lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
nick nieaktualny
-
Karina no to super wieści
kciuki za działania
Eltaszku jak tam?
Jusst dmucham na swędzonko fuuuuu fuuuuuu
Storczyku a zdradzisz gdzie?karina76, Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualnySaramago wrote:Jusst dmucham na swędzonko fuuuuu fuuuuuu
Na szczęście to co swędzi i piecze na udzie jest, a... nie tam gdzie zawsze zdarzają się takie rzeczy
Saramago, niestety z ziołami nie pomogę, bo nie mam zielonego pojęcia o nich
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 12:42
-
nick nieaktualny
-
no to tak: kwiatki kupione i teraz różowo-biało-zielony bukiet mi umila pracę
zielarnia zamknięta bo panie mają jakieś szkolenie
mrożonka "owoce leśne" to jakiś chyba rarytas bo nigdzie nie mają
i teraz najważniejsze: słońce wyszłojusst, padington, Storczyk31, Saramago, MoBo lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Saramago, do kliniki jadę na 14 jestem cała w nerwach
Awidność przeciwciał w kl. IgG 51,90 % taki mam wynik
< 50,0 % Avi: niska awidność
50,0 - 59,9 % Avi: w szarej strefie
>60,0 % Avi wysoka awidność
Wysoka awidność powyżej 60,0% wyklucza zakażenie w ciągu ostatnich 3-4 miesięcy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 12:51
Eltasz
-
karina76 wrote:Witajcie dziewczęta
Ja tak szybko i w skrócie bo z trasy.Nie pisałam wcześniej bo nie bylam pewna czy wszystko wypali ale.....dziś zaczynam drugą stymulację w rządówce.Co prAwda leki na 100 ale do ogarnięcia.
Buźka wszystkimkarina76 lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter