X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    A jeszcze mam pytanko co do mierzenia tempki. Mierze ją rano jak tylko się obudze,mam przy sobie termometr ;) Dziś pokazało 36,9 a zmierzylam sobie tak dla sprawdzenia godzinę po, jak już po pracowałam trochę i było 36,6. To które powinnam wpisać do mojego wykresu???
    pierwsza, zanim wstaniesz z łozka.

bulkaasia lubi tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wpadam na goscinny wystep i sie witam;)
    juz po sniadaniu i kawie i szkoda, ze brak slonca... no trudno trza jakos dzien sobie zorganizowac;)

Mobo udanego rejsu-baaaaardzo fajna sprawa:)
    Storczyk a Ty gdzie odpoczywasz i sie relaksujesz? tez bym gdzies sie wybrala, ale to nie teraz, trzeba poczekac...

Moko trzymam za Ciebie kciuki, moge sie jedynie domyslac co przezywasz ale badz dobrej mysli! a kiedy masz miec wyniki?
    no musi byc dobrze <3

Eltasz powodzenia w poniedzialek-niech bedzie plodny i owocny;)

dobrej energii na dzis dla Was wszystkich bez wyjatku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 13:57

krycha.stara, Eltasz, karina76, Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

loret1
  • tAnia Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! to mój pierwszy raz tutaj, ale bardzo się cieszę,że trafiłam( zupełnie przez przypadek :)) na Wasze forum.Może kilka słów o mnie:) W tym roku kończę 35 lat i zaczynam już tak na poważnie starania o dzidziusia.Zaczęliśmy od grudnia,(z 1,5 miesięczną przerwą na męża wyjazd ), ale tak bez liczenia, mierzenia, nieregularnie.Od tego miesiąca zaczynam mierzyć temperaturę,prowadzić pomiary itd.Jak każda z Was strasznie chciałabym żeby się szybko udało,mam regularne okresy,żadnych przebytych chorób ale czas pokaże czy wszytko jest ok.Ciesze się ,że tu trafiłam i jest Was więcej 35+,co dodaje otuchy :) Miło jest wiedzieć,że jest ktoś kto ma podobne problemy, nie ocenia i przed kim można się "wygadać". Pozdrawiam i udanego wypoczynku, ja niestety w pracy i dziś i jutro :( :)

krycha.stara, Eltasz, karina76, Moko, Marie, Dani, jusst, bulkaasia, aszka, Jot lubią tę wiadomość

w4sqyx8dav9hzzbh.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    No tak to teraz chwalidupa będę ;) Wiec na dzisiaj pęcherzyków jest 18 sztuk od 16-20mm,estradiol wczoraj 800 dziś 1150,czyli jajka jeszcze dojrzewają.Wieczorem i jutro rano jeszcze puregon,potem ovitrele.Punkcja w poniedziałek rano.
    Jutro rano znowu o 6 pruje na estradiol,progesteron i usg.Powiem wam że w tym tygodniu cztery razy na podglądaniu,toż mój mąż nawet tyle razy nie zaglądał ;)

Karinko u mnie 7 pęcherzyków a badania : progesteron 0,6 ng/ml, E2 2389,00 pg/ml bedzie oki ??

She Wolf, aszka, evus lubią tę wiadomość

Eltasz
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Choć pogoda nie nastraja to mam nadzieje że poza sprzątaniem każdą z was spotka coś miłego.

Mobo udanego wypoczynku,oj jak ja bym tak chciała,zazdraszczam ;)

Moko trzymamy tu wszyscy kciuki za Ciebie i maleństwo,zobaczysz że wszystko będzie dobrze.

Eltasz masz ładne wyniki ptogesteron w normie i szansa na świeży transfer,estradiol też spoko albo będzie 7 wysokiej klasy jajeczek albo jest ich więcej tylko nie każdy lekarz dobrze potrafi je wypatrzeć.U mnie jajec 20sztuk po 20mm,estradiol 1850 dziś jeszcze rano puregon był więc może jeszcze podskoczy bo mógłby być wyższy jak na tyle jajków.Progesteron 0,8 czyli w normie.Punkcja w poniedziałek o 9:00.
    No a później znów nerwówka ;)

Moko, Dani, loret1, aszka, Jot, MoBo, evus lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to poniedziałek nasz :D

karina76, jusst, loret1, aszka lubią tę wiadomość

Eltasz
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eloł kochane! dziś kolejny dzień ze słońcem :)

melduję że żyję i mam się dobrze pomimo kolejnej wiosny na karku ;)
    za wszystkie życzenia serdecznie dziękuję, wzruszyłam się czytając te wszystkie serdeczności, jesteście the best! <3

wczoraj dzień zakupów i gości a dziś poważnych rozmów, chuopy jednak bywają pozytywnie zaskakujące!

buziaki dla was <3

kciuki i kegle zaciskam nieustannie i za wypoczynki i za jajka i za badania i za wszystko inne też ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 18:50

Eltasz, jusst, krycha.stara, loret1, She Wolf, aszka, Jot, MoBo, evus lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Krycho w klubie:) i ja raczej nocny marek jestem...

wpadlam Wam napisac ze Saramago serdecznie i cieplutko Was pozdrawia :)

to Dzen Dobry niechze bedzie tej niedzieli ;)

krycha.stara, Marie, Storczyk31, jusst, aszka, Jot lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to tu jest nocna zmiana...

aszka lubi tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    A ja bylam z nudow na watku medycznym. Inseminacja, IVF a Kosciol. Niezle perelki, polecam do podusi :-) albo porannej kawusi :-)

ale Cie nie uspilo widze... :) Ooo i ja sobie poczytalam, ciekawa dyskuja nawet...
    ja chyba nie usne dzis, spalam do 12 wiec teraz buszuje po necie... ale mi kot chrapie masakra...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 01:10

She Wolf, krycha.stara, Moko, aszka lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Ooo to tu jest nocna zmiana...

ano jest;)

peppapig, aszka lubią tę wiadomość

loret1
  • padington Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana słonko i śpiew ptaków zachęca do działania :P
    Zapraszamy na kawę już pachnie

Marie, jusst, aszka, Jot, evus lubią tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, o 6 pobudka z rana. Mój syn nie dał pospac ;) No trudno, za oknem słońce, kawka się robi i zaczynam kolejny dzień z lekturą Waszych wpisów :D
    Dziś 1 maja!!!
    Pamiętacie te pochody z flagami?

Ja będę "świętować " na polskim festynie, odbędzie się koło London Bridge, będzie zespół Lombard :D :D

Miłego poranka!!!

Moko, aszka, karina76, Jot, She Wolf lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    A ja bylam z nudow na watku medycznym. Inseminacja, IVF a Kosciol. Niezle perelki, polecam do podusi :-) albo porannej kawusi :-)
    ja juz chyba tam sie udzielałam :D

krycha.stara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Zasadniczo moglabym zagladac tu o normalnych porach, nie? Ale po co, skoro spanie jest przereklamowane :-P
    do czasu przereklamowane. Kiedys moglam spac i 4 h i luz. A teraz modle sie o 5 godzin snu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Hej, o 6 pobudka z rana. Mój syn nie dał pospac ;) No trudno, za oknem słońce, kawka się robi i zaczynam kolejny dzień z lekturą Waszych wpisów :D
    Dziś 1 maja!!!
    Pamiętacie te pochody z flagami?

Ja będę "świętować " na polskim festynie, odbędzie się koło London Bridge, będzie zespół Lombard :D :D

Miłego poranka!!!
    pamietam. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    a mi sie nie chce z koniem kopac :-)
    smiech to zdrowie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 16:38

• karina76 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo gdzie wszystkich wymiotło ? A juz wiem pogoda wszystkich wymiotował do działań w terenie :) Ale już wracać na chatę bo zimno się robi,trza się na forum zameldować.

Aszka Krycha widzę że i wy na wątek moralizacyjno-nawracalny trafiły.No nie powiem ciśnienie mi podniosło po niektórych ostatnich wpisach.

aszka, krycha.stara lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny - nie wiem jak wy - ale ja dzielnie na stanowisku pracy :-)
    pozdrawiam poranną kawusią!!!

I mam pytanie - może mi pomozecie jesli macie zwierzeta (ja mam ukochanego kundellka, z którym oczywiscie śpię jak z dzieckiem) - czy któras zastanawiała się nad kwestią odrobaczania (no i wypływu braku odrobaczania na ewentualne problemy z zajściem)?

Jakie są wasze doswiadczenia w tym temacie? co możecie polecić - że tak powiem , na oczyszczenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 08:52

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no dzieki, dzieki - czyli jestem jedyna co dziś pracuje, reszta leżakuje, serduszkuje i ogólnie chill out.. How unfair!!! ;-)))

Marie, aszka, karina76, krycha.stara lubią tę wiadomość

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ