X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk ale Ci fajnie :)
    Ja jeszcze 1.5 godzinki i tez urlopik juuupiiii

Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja se ciONzowe portki zamówiłam w Gapie za całe 10,99€, mie wiem czemu ale przesylka darmo nawet wyszła :)

http://m.gap.eu/product.html?dn=gp000167917000&dv=0&shopid=0&pdn=gc85958&outlet=false

Storczyk31, evus, Jot lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    2 tygodnie i dwa dni nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0058.gif plus ok. 4,6 mm
    Ale Ty masz długie włosy już!! :)
    A o Mokunię to ja dbam na privie <3

Moko, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane za wszystkie zyczenia!!!! Cudowne jestescie. Pierwiastko ale extra ze tez masz 29 ego :) Jeszcze raz sciskam Cie mocno urodzinowo i zycze zielonej kropeczki bardzo szybko!!!
    Ooo, Phyllis to i najlepsze zyczenia dla synka Twojego! I za psinki Twojej-She!!!

Farida witaj u nas!

Wow, dwa dni tu nie bylam a tyle sie wydarzylo. Nie zdazylam nawet Saramago cos napisac/doradzic, ona juz wyjechala i wstepna decyzje juz podjela. No i dobrze. Saramago zycze Ci cudnego wyjazdu i wiedz, ze wspieram Cie bardzo mocno w kazdej decyzji ktora podejmiesz. Wsluchaj sie w swoje serce i nie pal zadnych mostow na razie za soba. Nie rezygnuj ze zwiazku, walcz o to i o to. Ale jesli wyczerpia sie wszystkie inne mozliwosci, to nie odmawiaj sobie realizacji swego wielkiego marzenia o dziecku, i przekonuj swojego na dawce...az sie zgodzi.

MoBo- o kurcze, biedny Twoj ukochany, a Ty dzielna, bardzo dzielna, ze przy nim i pomagasz. Super ze akupunktura i rehabilitacja dzialaja i mu lepiej teraz. Ta medycyna zachodnia to czasami zupelnie jest nieporadna w pewnych sprawach i rozklada rece...Ale sa inne terapie, wiec dobrze ze po nie siegneliscie.

Bulka - tule. Na PCOsach sie nie znam,. ale rozumiem ze to nie jest jednoznaczna pewna diagnoza jeszcze? Wiec nie stresuj sie.

Dziewczyny maz mi urodzinowo obiecal to co chcialam, zebysmy pojechali na romantyczny weekend za miasto gdzies. Ale w ten weekend nie jedziemy bo w ten weekend jest tu swieto (koncowka swieta Pesach, to jest swieto panstwowe) wiec caly narod jest poza miastem, w miejscach natury sa dzikie tlumy (czytalam w mediach) , a na drogach dojazdowych wielkie korki (to jest maly kraj) wiec wolelismy ominac te tlumy i jedziemy w przyszly czwartek. U nas nie ma majowki teraz, dopiero co jedno swieto sie skonczylo. Od niedzieli do pracy. Dzis drinki wieczorem z przyjaciolmi.

Odpoczywajcie cudnie wszystkie na majowkach, mam nadzieje ze pogoda dopisze i bedzie cieplo i slonecznie tam gdzie mieszkacie.

Buziaki!

MoBo, karina76, She Wolf, loret1, bulkaasia, Kazia, Phyllis, padington, Storczyk31, pierwiastka, Saramago lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    A gdzie relacja?

No tak to teraz chwalidupa będę ;) Wiec na dzisiaj pęcherzyków jest 18 sztuk od 16-20mm,estradiol wczoraj 800 dziś 1150,czyli jajka jeszcze dojrzewają.Wieczorem i jutro rano jeszcze puregon,potem ovitrele.Punkcja w poniedziałek rano.
    Jutro rano znowu o 6 pruje na estradiol,progesteron i usg.Powiem wam że w tym tygodniu cztery razy na podglądaniu,toż mój mąż nawet tyle razy nie zaglądał ;)

jusst, She Wolf, Dani, Kazia, MoBo, Eltasz, krycha.stara, evus, Jot lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• padington Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego porannka w gronie najbliższych przyjemnie spędzonych chwil później i odpoczywajcie i relaksuje się wszystkie. Zapraszam na kawkę dziś mąż serwuje to korzystajcie buziaki dla wszystkich

Storczyk31, Marie, Dani, evus, loret1, Jot lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    No tak to teraz chwalidupa będę ;) Wiec na dzisiaj pęcherzyków jest 18 sztuk od 16-20mm,estradiol wczoraj 800 dziś 1150,czyli jajka jeszcze dojrzewają.Wieczorem i jutro rano jeszcze puregon,potem ovitrele.Punkcja w poniedziałek rano.
    Jutro rano znowu o 6 pruje na estradiol,progesteron i usg.Powiem wam że w tym tygodniu cztery razy na podglądaniu,toż mój mąż nawet tyle razy nie zaglądał ;)
    Niezła armia,trzymam kciuki kochana...
    Jesli nam sie nie uda stymulacja z clo to po wakacjach chyba in vitro,raczej z inseminacją nie bede próbowac.
    Ale mam nadzieje ze maj bedzie nasz &&

karina76, Dani, evus lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Miłego porannka w gronie najbliższych przyjemnie spędzonych chwil później i odpoczywajcie i relaksuje się wszystkie. Zapraszam na kawkę dziś mąż serwuje to korzystajcie buziaki dla wszystkich
    Dzien dobry,ja jeszcze przed kawką bo leki mnie powstrzymują,pewnie w pracy wypije,weekend roboczy niestety...
    Udanych majówek :-) :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki,

Nie wiem ile mnie w kolejnym tygodniu będzie bo właśnie zbieramy się na nasz rejs.
    Eltasz i Karina mocno kciukam za wasze ivf <3 <3 <3
    Za naturalnusie cycklusie tez mocno kciukam dziewczynki <3
    ciężarówki tez mocno pozdrawiam <3 Moko tulam :)

Krycha jak się nie śpi tzn ze głową niespokojna wiec widać cie coś trapi. Melisa, rumiankowa, dziurawiec (jak na początku cyklu) może być coś pomogły.

No to do usłyszenia soon :) mam nadzieje ze choroby morskiej nie mam :P

Eltasz, karina76, krycha.stara, Moko, jusst, She Wolf, Storczyk31, Marie, Dani, evus, loret1, pierwiastka, Jot lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo przyjemność podczas rejsu

Marie lubi tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Od rana wzięłam się za porządki w domku, mąż zabrał synka do pracy to mogę sobie na spokojnie porobić. Potem jakiś shopping i relaxing;)

Smacznej kawusi życzę :D

Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam pytanko co do mierzenia tempki. Mierze ją rano jak tylko się obudze,mam przy sobie termometr ;) Dziś pokazało 36,9 a zmierzylam sobie tak dla sprawdzenia godzinę po, jak już po pracowałam trochę i było 36,6. To które powinnam wpisać do mojego wykresu???

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    A jeszcze mam pytanko co do mierzenia tempki. Mierze ją rano jak tylko się obudze,mam przy sobie termometr ;) Dziś pokazało 36,9 a zmierzylam sobie tak dla sprawdzenia godzinę po, jak już po pracowałam trochę i było 36,6. To które powinnam wpisać do mojego wykresu???
    Pierwszą. Ustal sobie godzinę wstawania i wtedy mierz temp bez wstawania z łóżka tylko od razu.
    Witam się ja czekam na wizytę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 09:26

Kazia, bulkaasia, evus lubią tę wiadomość

Eltasz
  • Moko Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki,
    Ja cały czas jestem z Wami i czytam, i dziękuję, że jesteście<3
    U mnie różnie. Raz lepiej, raz gorzej. Obiad rodziny odwołaliśmy i mamy nadzieję zrobić po wynikach.
    Dobrze, że wróciłam do pracy. Miałam co robić po urlopie. Teraz trzeba jakoś przetrwać w normalności. Szczyt paniki miałam w dniu badania. Teraz trochę nerwy odpuściły i staram się nie wariować.
    We czwartek rozpoczęłam II trymestr, który ma być ponoć miodowym miesiącem ciąży. Śmieszne to trochę w mojej sytuacji.

Trzymajcie się cieplutko na tych majówkach, a ja trzymam kciuki za Was <3

Kazia, Storczyk31, Eltasz, aszka, jusst, loret1, karina76, Jot lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wyniki tarczycy, mega nadczynnosc, nic dziwnego ze lece z wagi. Ide do endo ciekawe jak pokieruje.

• Kazia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laski :)
    MoBo wspaniałej podróży, też bym chętnie gdzieś wyjechała.
    Moko kochana myślę o Tobie i na pewno z dzidziorkiem wszystko będzie dobrze ale wiem, że przeżywasz ciężkie chwile, wspieram Cię kochana. ❤️
    Eltaszku czekamy na relację z wizyty.

Storczyk31, Moko, Eltasz, loret1, MoBo lubią tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz zawsze mierze o 6 rano, bo tak wstaje. Dzięki za odp i trzymam kciuki za wizytę.
    Moko będzie dobrze, wypoczywaj.
    Aszka współczuję, ehhhh.

Moko, Eltasz, aszka lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie :
    7 pęcherzyków widocznych w usg. Chcialabym wiecej bo wtedy większa szansa ze będą dojrzałe ale ok nic nie wskuram wiecej ;-)
    Pobrali mi trochę krwi na badania, wyniki po poludniu.
    Punkcja w poniedziałek, a dziś na wieczór ovitrelle

Milego dla Was.
    Moko ściskam mocno będzie dobrze zobaczysz ♥

Kazia, krycha.stara, evus, aszka, jusst, Dani, loret1, She Wolf, Moko, karina76, Storczyk31, MoBo, Saramago lubią tę wiadomość

Eltasz
  • Marie Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Moko - zobaczysz, to będzie twój "miodowy" czas ciążowy. Wyniki Ci wyjdą dobre i się odstresujesz. A potem już tylko sama ciążowa radość:) Tak wizualizuj, a się spełni. Zawsze powtarzam, że nie warto się martwić na zapas, bo gdyby rzeczywiście coś było nie ok. (czego nie dopuszczamy), to zawsze zdążysz się pomartwić.
    Eltasz - trzymam mocno za poniedziałek. A do tego czasu relaksuj się na maxa.
    MoBo - ale Ci fajnie! Miłego pływania:)
    Krycha - mnie na spanie pomaga gorące mleko z miodem. Albo kieliszek wina:)

Reszta dziewczyn - ściskam mocno. Jakoś wirtualnie przyzwyczajam się do wizyt tutaj. Jesteście wciągające:)

Ja dzisiaj troszkę zgłupiałam z ovufriendem. Byłam przekonana, że wczoraj miałam ultra szczyt płodności, bo i śluz idealny, i szyjka mięciuteńka i wysoko. A dzisiaj skok temp. i ovu wykreślił owulację trzy dni temu. Co prawda przerywaną linią, ale jednak. No i pogubiłam się:) Wtedy też niby śluz był super, ale test ovu wyszedł negatywny. I dodatkowo był to 12 dzień cyklu, a tak to chyba jeszcze nigdy nie miałam, wiec statystyka też inaczej wskazywała. No i sobie pomyślałam, że przy naszej częstotliwości, to trafienie jest prawie jak szóstka w totka:):):)

A poza tym jestem umówiona na 17 czerwca na badanie drożności, a chłopa chcę wysłać pod koniec tego tygodnia na seminogram. To będę mieć więcej wieści.

Chyba, że coś mnie jednak zaskoczy w tym cyklu:):) Cuda się przecież zdarzają, co nie?:)

krycha.stara, Eltasz, aszka, Dani, evus, loret1, Storczyk31, Jot, MoBo lubią tę wiadomość

ja: 37 lat, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,64
    11.12.2016 - punkcja :(
    28.03.2017 - początek stymulacji do II IVF - przerwane w 7 dniu cyklu
    22.04.2017 - pozytywny test, ciąża naturalna
    25.05.2017 - [*] Mój Aniołek 8/9 tydzień córeczka
    25.09 - start IVF - :(
    on: oligoteratozoospermia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz to teraz kciukasy &&&.

Bulkaasia podobno po ciazy to nic dziwnego. :/ Jedyny plus ze mam juz calkiem płaski brzuch i to bez brzuszkow, bo ja cwicze tylko kondycyjnie, czyli takie np. pajacyki.

Marie za badania &&.

Marie, bulkaasia lubią tę wiadomość

‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ