X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago :-(
    przykro
    ale jak emocje opadną bierz dawcę

zerknij do pamiętnika Mimbli, to nasza weteranka i też brała dawcę

Magdala, Dani lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farida witaj.Mój lekarz powiedział ze max 45 lat to taka granica by był sens.Ty jeszcze sie miescisz wiec zycze owocnych staran.Wazne jakie masz rezerwy,bo jesli sà na etapie kobiety ok.37-38 lat to nawet przez dwa do trzech lat masz jeszcze szanse powalczyc.Ja w eieku 40 lat badalam rezerwy i moje są w granicy kobiety 35 letniej,wiec mój czas jest przedłuzony dzièki temu,jednak stymulacje bez których nic nie da rady obciàzajà moje rezerwy.Mam 41 lat,w styczniu poroniłam ale walcze dalej.Zrobiłam sporo badan,niektóre dodatnie ale mozliwe ze dzièki nim nastepna ciąza bedzie przebiegac prawidlowo

Farida, Dani lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ten lajk to mi się wyrwał :( te nasze objawy właśnie nie wiadomo co zwiastuja, ja też dużo utozsamiam ze stratą. Póki co daje rade bo jest inaczej niż poprzednio.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna właśnie spojrzałam na Twój wpis i ja mam 13/12/15-20/01/16 (poronienie) . Także bardzo podobnie.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Marie Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago Kochana, Ty nawet nie wiesz jak bardzo jesteś mi dzisiaj bliska. I twoje problemy i rozważania... Przytulam Cię bardzo mocno, najmocniej jak potrafię.
    I może nie powinnam tego mówić, bo może nie wypada tak wśród starających się i w sumie szczęśliwych par, ale wiesz... tak sobie myślę, że później to i tak my kobiety zostajemy z tym problemem same. A jeśli się nie zdecydujesz, a potem będzie zbyt późno na jakakolwiek decyzję? Albo się zdecydujesz a kiedyś usłyszysz, że ktoś to zrobił tylko dla Ciebie? Też targają mną dzisiaj podobne emocje, stąd trochę chaosu w tym wpisie. Chciałabym Ci tylko powiedzieć, ze moim zdaniem w takich decyzjach powinnyśmy być trochę jednak egoistkami. Nie w sensie żeby stawiać za wszelką cenę na swoim, bo jestem zwolennikiem kompromisów, ale jeśli serce krzyczy, że coś jest dobrym wyborem, to idź w to.
    Może to bardzo gorzkie, może suma moich naprawdę czasami tragicznych przeżyć wcześniejszych, a może to, że sama mam dużo starszego partnera i narastający lęk, że się nie uda. I z każdym miesiącem jest coraz trudniej. I może marnuję teraz jakaś swoją szansę...
    Saramago, odpocznij, wsłuchaj się w siebie, przytul do swojego faceta. I wiedz, że gdzieś tam, po drugiej stronie komputera masz całe stado lasek, które bardzo, bardzo Cię wspierają!!!

krycha.stara, Eltasz, MoBo, jusst, rybka33, loret1, Jastin76, karina76, Saramago, bulkaasia, evus, Dani, Jot, Jurkowa lubią tę wiadomość

ja: 37 lat, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,64
    11.12.2016 - punkcja :(
    28.03.2017 - początek stymulacji do II IVF - przerwane w 7 dniu cyklu
    22.04.2017 - pozytywny test, ciąża naturalna
    25.05.2017 - [*] Mój Aniołek 8/9 tydzień córeczka
    25.09 - start IVF - :(
    on: oligoteratozoospermia
  • Marie Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha, tak to jakoś się dzieje w przyrodzie, że jakoś współodczuwamy nastrój nawet nie wiedząc jeszcze co się u kogo stało. Taka magia psychologii podobno:( Jeszcze masz czas, na szczęście jak to mowią " dzisiejsze czterdziestki to dawne dwudziestki". Ale też Cię rozumiem.
    I ja mam dzisiaj doła. Strasznego. Bo z jednej strony żal, że nie wychodzi. I żal że zakochałam się w człowieku o tyle starszym od siebie, który już ani tyle siły, ani częstotliwości. I libido daleko nie tam gdzie moje. O możliwościach nie wiem, bo jeszcze przed badaniami. Ale tak bardzo się ich boję. I takie dręczące myśli, że może uciec i egoistycznie poszukać kogoś z kim to wszystko będzie prostsze? Bo pytania takie jak u Saramago. Czy jeśli miłość nie przetrwa to nie będę żałowac, gdy na bycie matką będzie już za późno? A z drugiej strony teraz to ten czas mojego cyklu i powinniśmy radośnie próbować, a dzisiaj sama gorycz i rozterka. I sam ten fakt jeszcze bardxiej dól pogłębia. Eh... Ciężko cholera:( Wybaczcie prosze, ale musiałam to z siebie wyrzucić

krycha.stara, loret1, Storczyk31, MoBo, evus, Dani, Jot, Jurkowa lubią tę wiadomość

• Marie Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś tak mi same łzy płyną:( I chciałabym zwalić na hormony ciążowe, ale to wciąż tylko smutek

krycha.stara lubi tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny jesteście nadzwyczaj wspaniałe, kochane i piękne w tym jak wspieracie kogoś, kogo tak naprawdę nie znacie. Dzielicie się sobą i można się dzielić z Wami. To wspaniałe, że są takie miejsca i możliwości na poznawanie tak wspaniałych osób, choć po drugiej stronie ekranu - jednak jakże blisko. Dziękuję to za mało. Nie dobiorę słów, które by w 100% oddały to, ile dla mnie znaczą wszystkie, bez wyjątku, rady sugestie, ciepłe słowa. wsparcie. <3

Jak wrócę przeczytam wszystkie wątki jeszcze raz. Chciałam Wam tylko napisać kilka słów nim wyjadę, a wstaję za 3-4 godzinki, choć pewnie i ja dzisiaj nie zmrużę oka. Mój już śpi.
    Troszkę rozmawialiśmy. wiecej emocji. w sumie to ledwo patrzę, oczy opuchnięte od łez, ale ja nie umiem być nie emocjonalna. Trochę nim potrzepałam. Trochę wylałam z siebie żal...
    Trochę lżej.

Tak w kilku słowach nawiązując do tego co pisałyście:
    Genetyka u nas wyszła ok. Dzisiaj lekarz jednak doszukuje się problemu w głębszej że tak powiem genetyce, ale... mnie to nie przekonuje.
    Jednak udało się zapłodnić 6 komórek. więc nie jest jeszcze tak, że plemników nie ma. jest kilka i niestety słabych. Jestem po rozmowie z Anią naszą. a potem z Jackiem.
    Po powrocie robimy powtórne badania hormonów i jedziemy do Novum do dr Wolskiego na konsultacje.
    w mojej klinice proponują dawcę, ale też nie mają innych ofert typu: biopsja. Zastanawia mnie czy chcą sobie podnieść statystyki nie ważne kto będzie dawcą? tak to trochę teraz odbieram bo lekarz w sumie to bardzo naciskał na tę opcję nie dając pod rozważenie alternatywy. Ania mnie w tym utwierdziła i to samo powiedziałam Jackowi: dopóki są plemniki jest nadzieja. Zobaczymy co powie Wolski, czy biopsja, może leczenie hormonalne, może jeszcze coś...

jeśli uzna że rzeczywiście tylko dawca wchodzi w grę wtedy będziemy się zastanawiać. Na dzień dzisiejszy nie jestem na to gotowa. Jednak wiem, że J. zaakceptuje każdą decyzję moją, podpisze papiery. Trochę zaplątał się sam w tym co mówił bo w sumie zaprzeczał sam sobie :) ale nie mogę go winić. Na swój sposób nawet jeśli tego nie okazuje, przeżywa to bardzo. Emocje opadną. Teraz jedziemy. Jeden cud już się stał: dzisiaj moja owulka, pierwsza od trzech lat! :) dlaczego więc nie może stać się jeszcze jeden....? ;)

Kochane pięknych cudów Wam życzę. I jeszcze raz dziękuję za wszystko. Dam znać na pewno znad morza przez dziewczyny, z którymi mam kontakt telefoniczny. Chyba, że nasze magiczne miejsce posiada już cywilizację i będzie internet - to napiszę. Tym czasem odpoczywajcie, dbajcie o siebie. Całuje Was wszystkie mocno mocno.

Buzidupci,ofkors ;)
    <3

loret1, Marie, bulkaasia, Eltasz, krycha.stara, Storczyk31, MoBo, karina76, evus, Dani, Jot, Jurkowa lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Jagna właśnie spojrzałam na Twój wpis i ja mam 13/12/15-20/01/16 (poronienie) . Także bardzo podobnie.
    Faktycznie podobnie...

Ja juz dzis bzyknèłam męza,jajnik cos dawał znaki,niby jutro zastrzyk ale gdyby nagle zjawila sie naturalna ovu...śluz badałam,był idealny,jednym słowem pozytyw na koncu jak nic :-) :-)

bulkaasia, MoBo, evus, Jurkowa, Saramago lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jagna ten lajk to mi się wyrwał :( te nasze objawy właśnie nie wiadomo co zwiastuja, ja też dużo utozsamiam ze stratą. Póki co daje rade bo jest inaczej niż poprzednio.
    Te zmiany termiczne to raczej do ciàzy przypisuje jako normalny objaw,nie do poronienia...
    Zresztą miałam sporo objawów ale zwaliłam to na dupka którego brałam pierwszy raz,wièkszosc dziewczyn miala podobne biorąc go,dlatego czeste chodzenie do wc,nagłe napady goràca i zimna czy stające jedzenie w przełyku zaliczylam do objawów ciàzy

Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago do twojego ostatniego wpisu...jestem na stymulacji clo by moje pècherzyki były lepszej jakosci,tym samym lekiem stymuluje sie mèzczyzn by mieli lepszej jakosci nasienie a w nim plemniki...moze stymulacja co by wlasnie dała...
    Tymczasem szczęsliwe podrózy i udanego urlopu,oby zdarzył sie kolejny cud,moze z urlopu przywieziecie pamiątke :-) zycze wam tego

loret1, krycha.stara, Storczyk31, MoBo, evus, Dani, Saramago lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago, super;)
    ja tu o swiatelku pisalam a tu reflektor sie zapalil...;)
    fajnie, ze jest plan dzialania!
    <3

Jagna 75, MoBo, evus, Saramago lubią tę wiadomość

loret1
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Saramago trzymam kciuki by po powrocie znalazły się nowe szczęśliwe rozwiązania,a tymczasem udanego wypoczynku ;)

Wszystkim naszym lejdis pięknego i spokojnego dnia,no zresztą jaki może być przecież mamy piątunio i weekend bez granic...:)

Marie, Marie, Storczyk31, MoBo, evus, Saramago lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień bry słoneczny
    kawa się robi a na osłodę łakoć produkcji domowej https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8575b3477fc1.jpg częstujcie się

karina76, Eltasz, Storczyk31, MoBo, evus, Saramago lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago, tam myślę i w sumie nic mądrzejszego nie powiem niż dziewczyny powiedziały ale mnie w tym wszystkim pociesza ten zbieg okoliczności i przełożenie wizyty bo teraz przynajmniej ten kilkudniowy wyjazd pozwoli Wam trochę ochłonąć, pogadać, popłakać i wrócić z planem i uśmiechem na twarzach z ładunkiem nadmorskiej energii i wiatrem w żaglach! wierzę że będzie dobrze i będą z Was cudowni rodzice <3

Marie, MoBo, loret1, evus, Saramago lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej

witam się ze słonecznego Poznania :)

Saramago, będzie dobrze, wypoczywajcie - wypoczynek teraz jest Wam bardzo potrzebny <3

pierwiastko i Dani, jeszcze raz (już pisałam na facebooku): wszystkiego dobrego dla Was i spełnienia tego największego marzenia <3 piękna data urodzin - 7 lat temu, 29.04 o 1:40 urodziłam mojego synka <3 więc to również moje święto, hehe :)

ściskam wszystkie serdecznie <3

Marie, Storczyk31, MoBo, She Wolf, evus, Dani, karina76, pierwiastka, Saramago lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłaczam się również do życzeń spełnienia tych najskrytszych marzeń

MoBo lubi tę wiadomość

• Farida Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Farida witaj.Mój lekarz powiedział ze max 45 lat to taka granica by był sens.Ty jeszcze sie miescisz wiec zycze owocnych staran.Wazne jakie masz rezerwy,bo jesli sà na etapie kobiety ok.37-38 lat to nawet przez dwa do trzech lat masz jeszcze szanse powalczyc.Ja w eieku 40 lat badalam rezerwy i moje są w granicy kobiety 35 letniej,wiec mój czas jest przedłuzony dzièki temu,jednak stymulacje bez których nic nie da rady obciàzajà moje rezerwy.Mam 41 lat,w styczniu poroniłam ale walcze dalej.Zrobiłam sporo badan,niektóre dodatnie ale mozliwe ze dzièki nim nastepna ciąza bedzie przebiegac prawidlowo

Jagna , dziekuję za to co napisałaś to coś co daje moc:) . Powiedz jak sprawdzić te moje rezerwy? Przykro mi, że poroniłaś:(:(:( ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Tak naprawdę to kwiecień tak intensywnie sprawdzałam owulację i dokładnie prowadziłam kalndarz oprócz temperatury ( w tym miesiącu już zaczęłam). Myślę jednak o innym problemie a mianowicie o tym, że niestety ale czasem jak się kochamy z mężem to pomimo jego chęci , nie może skończyć :(:(:( a dzień ucieka.....i myślę, że to główna na razie przeszkoda zauważona przeze mnie. Wiem że należałoby kochać się co dwa dni w tym czasie a nam w ostatnim cyklu wyszło tylko 2 razy.... no cóz kolejny miesiąc starań i wierzę, że będzie ok. Czytam tez o ew wspomagaczach na jego plemniki lub tez mój śluż ( tyle tego się naczytałam) i nie wiem w sumie czy coś powinnam zacząc stosować jak np siemie lniane czy wiesiołek lub inne.....
    Pozdrawiam serdecznie

krycha.stara lubi tę wiadomość

Farida
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)
    Wszystkiego naj naszym solenizantkom i dla synka Phylis!!! 100 lat :D
    Saramago miłego i owocnego wypoczynku;) A gdzie nad morzem będziecie?

Jadę do pracy a potem 3 dni wolnego, yuppi;)
    Pozdrawiam z mroznego Londynu :D

MoBo, Phyllis, evus, Dani, Storczyk31, pierwiastka, Saramago lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Pierwiastka i Dani <3 <3 <3 spelnienia marzen!
    Ja chyba dzis z roboty nie wyjde, bo tyle mam do skonczenia na JUZ! ehhhh

Dani, Storczyk31, pierwiastka lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ