Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Lajla87_87 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS kciuki za dzisiejszą betę 😀 a swoją drogą pogoda Wam się super szykuje na wyjazd do Trójmiasta 😀

MamaWPlanach mi L4 proponował już od pierwszego usg jednak chciałam poczekać do 12tc na pierwsze prenatalne także na L4 poszłam z dnia na dzień chciałam jeszcze z miesiąc popracować ale mąż się uparł że to już. Teraz tej decyzji nie żałuję bo mimo pracy za biurkiem to bym nie dała rady dłużej pracować obecnie nadal mam dni z totalnym zjazdem energii i nie wiem czy to wina glukozy, żelaza 🤷‍♀️

Just imiona wstępnie wybrane Klara i Aleksander zobaczymy czy się nie zmieni za jakiś czas 😂🫣

👧 ’87 🐈
    AMH: 1,31
    Kariotyp 🆗
    KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
    CD56 ❌
    cross match 51,7% & negatywny 🤷‍♀️
    MTHFR C677T (C/T) ❌ PAI-1 4G/5G ❌
    Podejrzenie adenomiozy

👦 ’85 🐕‍🦺
    Kariotyp 🆗
    morfologia 1%❌
    HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
    SCSA 🆗

I IVF
    🍀Invimed Wrocław🍀
    3AA cb💔 3x4AA, 4BB❌

II IVF
    🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
    Vixpo, diphereline x 2, Gonal F, Mensinorm
    07.01 punkcja 8 oocytów, 🥚6MII IMSI ➡️ ❄️ 3AA
    09.01 ET 2x4A (2dn) (Prograf, Accofil, SMOFlipid, Duphaston, Neoparin, Utrogestan)
    ✨12dpt 319,78 ✨14dpt 760,13 ✨17dpt 1919,75 ✨20dpt 6168,61✨26dpt 29843,34
    28dpt CRL 0,37 ♥️ CRL 0,45 ♥️
    7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
    9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
    12w1d prenatalne ryzyka niskie 🩷🩵 CRL 5,77 CRL 5,83
    21w0d 🩵 498g 🩷 474g

preg.png
‹‹ 1384 1385 1386 1387 1388
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ