35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySaramago a gadalas z Ania? Ona jest ekspertka od nasienia, ja uwazam ze jak jest jeden chociaz plemnik to trzeba probowac. Na forum invitro zaszla Pggy teraz po ilus tam transferach a z kolei u nas Amelcia chyba po 14. Nie zawsze sie udaje, za 1 czy 2 razem, dla mnie z tego co ja sie orientuje -ale mało, to i z dawca moze nie wyjsc.
-
Aszka, ale u meza Saramago jest prawdopodobnie problem z genetyka. Wiec na te kilka sztuk ktore oststnio udalo sie uzyskac zaden nie dal ciazy. Moze i szanse sa, ale stymulacja to nie witaminy i to nie pozostaje obojete dla organizmu.25 cs; 3 IUI udane
- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Padi ❤ ❤ ❤ poryczalam się w pracy noooo, jesteś kochana !!!!
Saramago tule najmocniej jak potrafię i wycieram łzy z policzków ...❤❤❤
Nie chce doradzać bo każdy musi dojrzeć do decyzji ja Bez zastanowienia brała bym dawce i tym samym wezmę jeśli się okaże problem w najbliższym czasie u mojego kochanego faceta ale chcę część siebie i nic i nikt tego nie zmieni tylko siła wyższa może pokomplikowac ale jeśli skomplikuje to ...dla naszego dobra ❤❤❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 13:56
Dani lubi tę wiadomość
-
Saramago, jeszcze ja dwa słowa od siebie. Tak jak już wcześniej dziewczyny pisały, przychylam się do tego żebyście dali sobie czas, nie musicie decyzji podejmować natychmiast.Jest ona trudna, potrzebuje czasu i dojrzałości. Ja bym też nie była za surowa dla Jacka. Zareagował spontanicznie na zastaną Go sytuację, i uważam że nie ma co tego oceniać, w kategoriach czy jest to wyraz samolubności czy nie. Moim zdaniem zareagował jak czuł w tej konkretnej sytuacji. Ale co będzie później ? Jak kilka nocy minie ? jak przepracuje w swojej głowie temat ? trzeba być dobrej myśli.
Wspieram Was bardzo mocno w Waszych postanowieniach.padington, Kazia lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
nick nieaktualnyShe Wolf wrote:Aszka, ale u meza Saramago jest prawdopodobnie problem z genetyka. Wiec na te kilka sztuk ktore oststnio udalo sie uzyskac zaden nie dal ciazy. Moze i szanse sa, ale stymulacja to nie witaminy i to nie pozostaje obojete dla organizmu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 15:32
padington lubi tę wiadomość
-
Aszka masz racje ze warto sie konsultowac, szukac i sie badac, ale z tego co pamietam to w nasieniu bylo tylko kilka plemnikow. Bakteria by tego raczej nie zrobila. Ja tez sie lecze nie od dzis i czytam o tym duzo, ale chyba nie pamietam zeby ktos bardzo poprawil nasienie w ktorym wogole nie ma plemnikow.
Przepraszam Saramago ze tak na Twoim przykladzie komentujemy.
Transfer w 3 dobie by tu nie pomogl, skoro jest wina po stronie plemnika to mozna robic i 100 transferow a zarodek raczej nie przetrwa jesli jest wada genetyczna. A jesli przetwa to tez jest ryzyko wad genetycznych dziecka.
Do PGD trzeba miec plemniki, bo to kosztowne jest. To jest skomplikowane i napewno obciazajace psychcznie, wiec naprawde zycze Saramago duzo sily.
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Witam , mam 45 lat i staram się o dziecko. Jedno juz mam , ma 26 lat:) skonsultowałam również sie z lekarzem i dał mi zielone światło pomimo zaawansowanego wieku. Wiem jednak, ze to nie jest takie proste:( jednak nie poddaję ale tez wyznaczyłam sobie termin ostateczny bo przecież nie będę starać się w tym wieku zbyt długo bo nie ma na to czasu. Wszystko wskazuje na to , że nie mam żadnych przeciw- zdrowy tryb zycia , zdrowa dieta, witaminy no i już kazdy z nas po jednym dziecku ma . Do tego regularny cykl miesiączkowy i owulacje ale cóż boimy się, że "ogonki" męża mogą być niezbyt żywotne. Od lutego nie biore tabletek, jednak mogę śmiało powiedzieć, że dopiero marzec a właściwie kwiecień jest miesiącem szczegółowej analizie cyklu. Jednym z naszych problemów jest to, że niestety nie zawsze mój mąż może "skończyć" w tym dniu kiedy jest to niezbędne:(
no cóż wiek daje we znaki pomimo chęci na seks oraz gotowości. Kolejny raz dostałam dziś okres . Wiem, że nie ma tak hop siup od razu w tym wieku jednak może są jakieś szczególne suplementy dla "starszych"
wiem co podawać jeść , wiem że pić dużo wody i ruszac się- jestem dietetykiem i instruktorem tańca więc wiedza ogromna ale może są rzeczy o których nie wiem a powinnam, będę wdzięczna
Kazia, karina76, Marie, Dani, Foto_Anna lubią tę wiadomość
Farida -
Witaj Farida
Nie wiem jakie witaminy bierzesz, ale dobrze jest brac CoQ10 na polepszenie jakosci jajeczek. Mozna tez brac DHEA, ale najpierw powinnas zbadac jego poziom we krwi, bo z hormonami nie ma zartow
Ja biore reklamowke suplementow, np wit D, E, B complex, olej rybi, inositol (to tez dobre na jajka) i jeszcze pare innych.
Robilas juz badania hormonow i nasienia meza? Nie ma co czekac, bo mimo ze mam nadzieje, ze szybko Ci sie uda, to dobrze by bylo wiedziec na czym stoisz
PowodzeniaJot, MoBo, jusst, rybka33 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
Witam dziewczyny.
Droga Saramago dylemat przed którym stoisz wymaga czasu i zadania sobie samej i partnerowi wielu pytań.Każdą z dziewczyn wnosi tu kawałek prawdy która nawiązuje do życia,przyszłości,tego co łączy dwojga ludzi i do decyzji które to wszystko będą kształtować.
Myślę że tak jak ty teraz rozważasz co zrobić,tak twój Jacek również.Faceci na niektóre decyzje w tym zapewne i takie potrzebują czasu.
Kochana musisz sama wiedzieć czy jesteś gotowa na taki krok,pomyśleć czy twój partner jest w stanie zaakceptować go i być z Tobą dalej.Ale przede wszystkim musisz być pewna że wykorzystaliście wszystkie możliwości jakie daje wam medycyna.
Jedziecie na urlop to czas na odpoczynek i relaks ale też czas na zbliżenie się do siebie,odświeżenie tego co w codziennej bieganinie gdzieś nam ucieka.Jeśli kochacie się na tyle by być z sobą do końca,to znajdziecie rozwiązanie.
Tego z całego serca Ci życzę
Saramago, She Wolf, Dani lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Saramago wrote:Problem w tym, że ja nie wiem na dzień dzisiejszy jaka jest ta dobra decyzja... czy w ogóle w tej sytuacji jest?
Ja obiecalam sobie ze gdyby moje rezerwy byly juz prawie zerowe to z pewnoscià zdecydowalabym sie na zakup komórki dawczyni,z pewnoscią màz by sie zgodził,ja nie mam nic przeciwko by komórka nie była moja,dziecko za to byloby nasze.Wiem ze facetom jest ciezko przełknąc taką gorzką prawde bo wycelowane w ich ego,my kobiety mamy inne podejscie do tego.Potrzeba wam teraz czasu,a ty drąź temat powolutku z delikatnym podejsciem,nic na siłe bo mozna przedobrzyc,moze teraz na swiezo tak negatywnie do tego podchodzi ale czas i rozmowy mogą wplynàc na jego decyzje.Trzeba zasiac to ziarenko nadziejirybka33, Dani lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Saramago, przykro mi
teraz targają Wami emocje, wyjazd nad morze na pewno Wam pomoże, uważam, że decyzję powinniście podjąć wspólnie - jakakolwiek by ona nie była, wspieram Cię kochana
Eltasz, TO już niedługo, trzymam kciuki
Farida, witaj w naszym wątku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 20:08
MoBo lubi tę wiadomość
-
MoBo super
Saramago owocnych przemyśleń i rozmów życzę. Myślę, że będzie dobrze. Przytulam
Farida fajnie, łamiesz stereotypy, podziwiamGzie są lekarze, którzy dają zielone światło takim kobietom jak my? Do 45 jeszcze trochę mi brakuje, ale już niewiele. Niestety moje jajca od stycznia się zbuntowały
MoBo lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
nick nieaktualny
-
MoBo wrote:Tak z innej beczki, czy któraś w ciąży odczuwała zimno i dreszcze czasem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 20:19
MoBo lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural