35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
ooo ile naskrobane juz z rana:)
Dani, Pierwiastko 100 lat w zdrowiu, szczesciu i milosci i niech sie spelnia marzenia
Saramogo, Storczyk udanego wypoczynku, ladujcie baterie!
a dla wszystkich bez wyjatku milego piątkowego dnia!
MoBo, evus, Dani, pierwiastka, Saramago lubią tę wiadomość
loret1 -
Cześć Dziewczyny:)
Pierwiastko i Dani - wszystkiego co najlepsze i przede wszystkim wymarzone:)
Całusy dla wszystkich!!!MoBo, evus, Dani, pierwiastka lubią tę wiadomość
ja: 37 lat, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,64
11.12.2016 - punkcja
28.03.2017 - początek stymulacji do II IVF - przerwane w 7 dniu cyklu
22.04.2017 - pozytywny test, ciąża naturalna
25.05.2017 - [*] Mój Aniołek 8/9 tydzień córeczka
25.09 - start IVF -
on: oligoteratozoospermia
-
Farida wrote:Jagna , dziekuję za to co napisałaś to coś co daje moc:) . Powiedz jak sprawdzić te moje rezerwy? Przykro mi, że poroniłaś
ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Tak naprawdę to kwiecień tak intensywnie sprawdzałam owulację i dokładnie prowadziłam kalndarz oprócz temperatury ( w tym miesiącu już zaczęłam). Myślę jednak o innym problemie a mianowicie o tym, że niestety ale czasem jak się kochamy z mężem to pomimo jego chęci , nie może skończyć
a dzień ucieka.....i myślę, że to główna na razie przeszkoda zauważona przeze mnie. Wiem że należałoby kochać się co dwa dni w tym czasie a nam w ostatnim cyklu wyszło tylko 2 razy.... no cóz kolejny miesiąc starań i wierzę, że będzie ok. Czytam tez o ew wspomagaczach na jego plemniki lub tez mój śluż ( tyle tego się naczytałam) i nie wiem w sumie czy coś powinnam zacząc stosować jak np siemie lniane czy wiesiołek lub inne.....
Pozdrawiam serdecznie
Kurde Farida, jak ja Cię dobrze rozumiem z tym "męskim" problemem... Pocieszam Cię, że nie jesteś z nim jedyna, tak jak twój wpis "pocieszył" mnie.Ściskam!!!krycha.stara lubi tę wiadomość
11.12.2016 - punkcja
25.09 - start IVF -
-
krycha.stara wrote:Wstaje i na ciacho sie zalapuje, hehe. Pierwiastka, stoweczka! I reszcie solenizantek tez! Jakos tak sympatyczniej od razu.
Marysia! I co? Wino pomoglo?
Spać poszłam:) Dzisiaj trochę lepiej. poczytałam jeszcze trochę dokładniej twoje ostatnie wpisy. O tym, że czy w ogóle dziecko czy z tym konkretnym. Cholera, ja wiem, że to nie argument, ale jakoś lepiej człowiekowi jak inny ma podobne pytania, wątpliwości i rozterki. Bo czasem myślę, że jestem jakaś wyrodna...Ściskam Cię bardzo mocno i dziękuję za wczoraj!!! A winko może dzisiaj;)
krycha.stara lubi tę wiadomość
11.12.2016 - punkcja
25.09 - start IVF -
-
Farida wrote:Jagna , dziekuję za to co napisałaś to coś co daje moc:) . Powiedz jak sprawdzić te moje rezerwy? Przykro mi, że poroniłaś
ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Tak naprawdę to kwiecień tak intensywnie sprawdzałam owulację i dokładnie prowadziłam kalndarz oprócz temperatury ( w tym miesiącu już zaczęłam). Myślę jednak o innym problemie a mianowicie o tym, że niestety ale czasem jak się kochamy z mężem to pomimo jego chęci , nie może skończyć
a dzień ucieka.....i myślę, że to główna na razie przeszkoda zauważona przeze mnie. Wiem że należałoby kochać się co dwa dni w tym czasie a nam w ostatnim cyklu wyszło tylko 2 razy.... no cóz kolejny miesiąc starań i wierzę, że będzie ok. Czytam tez o ew wspomagaczach na jego plemniki lub tez mój śluż ( tyle tego się naczytałam) i nie wiem w sumie czy coś powinnam zacząc stosować jak np siemie lniane czy wiesiołek lub inne.....
Pozdrawiam serdecznie
Badanie rezerw to AMH,zapytaj lekarza.koszt ok.180zl ale przynajmniej wie sie czy ma sie jeszcze szanse.Poza tym dobrze zrobic badanie nasienia,by upewnic sie czy nasienie jest ok
26 lat minęlo wiec róznie sie w zyciu potoczyło,róznie odbiło sie na zdrowiu.
Ja mam problem z hormonami ale lekarz powiedział ze one nie stanowià problemu tylko mój wiek,rezerwy są najwazniejsze,bez jajeczek nic nie powstanie.
Nie ma co czytac,nie ma co gdybac i przypisywac sobie problemy ktorych nie mamy.Czlowiek sie nakręca i pogarsza stan psychiczny.Jesli czegos sie pragnie to sie do tego dàzy mimo porażek.Sila,wiara i nadzieja jest nam bardzo potrzebna.Mysle ze lekarz sam pokieruje tobà,nie bedzie czekał na przypadek,czasu mamy zbyt malo a dzialac trzeba konkretnie.
Marie, krycha.stara, Jurkowa lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualny
-
Marie wrote:Kurde Farida, jak ja Cię dobrze rozumiem z tym "męskim" problemem... Pocieszam Cię, że nie jesteś z nim jedyna, tak jak twój wpis "pocieszył" mnie.Ściskam!!!
To moze ja was pociesze i nie bedziecie sie nerwowac na waszych chloupow.
U nas tez byl problem z seksiorem ale innej natury, moj ma depreche zwiazana z jego choroba i jednak glowa z 'tym' narzadem jest bardzo polaczona.
Z tego tez powodu nie wpisywalam serc na wykresach bo bylo tylko 'serduszkujcie, serduszkujcie itd' Zeby sobie stresa nie robic nawet przestalam sikac na patyk owulacyjny. Za pierwszym razem zaszlam za teraz z
Wiec jak jest ochota i mozna gnac do wyrka 5 dni z rzedu, to tylko pozazdroscicAle jak sa jakies przeszkody to nie gnac chloupa i nie mowic mu, ze patyk pozytywny bo to tylko pogarsza wszystko.
krycha.stara, Eltasz, Marie, aszka, Storczyk31, jusst, evus, Mango, karina76, loret1 lubią tę wiadomość
-
Dobry dzien!
Dani, Pierwiastko zycze spelnienia marzen ❤️❤️
Phyllis zyczenia dla synka ❤️
A tak wogole to 9 lat temu urodzila sie moja kochana psinka Loonka, wiec my tez dzis swietujemy. Musze jej szybko leciec kupic jakies przysmaki
krycha.stara, Eltasz, MoBo, Marie, aszka, evus, Dani, Phyllis, Storczyk31, loret1, pierwiastka lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
krycha.stara wrote:MoBo, z jednym seksem?!
Eeee, nie moze byc, takie rzeczy tylko w Erze!
No przeciez po ilus tam dniach trzymania w "koszyczku" plemniki sie nie nadaja do niczego w zasadzie, padaja jak muchy. Musza byc dwa seksy, zeby zajsc. Jeden, na pozbycie sie zdechlakow i drugi, ten skuteczny
Krycha jak by Ci to wytlumaczycjak zdalismy sobie sprawe, ze to jest jednak problem, trza bylo byc troche 'otwartym' zwiazkiem, a ze sa inne sposoby oproznienia 'koszyczka'
wiec moj mial przyzwolenie na 'to' w odpowiednim czasie. Strasznie otwarta jestem
Teraz bylo tez jednoz innych powodow bo bylismy u rodzicow moich, a tam malo intymnie, ze tak powiem.
krycha.stara, aszka, evus, Dani, Storczyk31, loret1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoBo moja przyjaciolka zyje w białym malzenstwie bo chlopa patyk wcale niesprawny ale jej to nie przeszkadza. Mnie z kolei moj wykancza, moglby 10 razy dziennie.
krycha.stara, evus, Dani, She Wolf, Storczyk31, loret1, pierwiastka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:MoBo moja przyjaciolka zyje w białym malzenstwie bo chlopa patyk wcale niesprawny ale jej to nie przeszkadza. Mnie z kolei moj wykancza, moglby 10 razy dziennie.
Aszka u mojego patyk dziala bez zarzutu, tylko choroba i wszystko co z nia zwiazane robi swoje. Wiesz jakby Ci wszystko non stop wirowalo przed oczami (pomysl ze kazdy, KAZDY ruch Twojej glowy wywoluje korkociag jak po calej flaszce, pomysl jak wtedy mowisz, chodz i myslisz), twoj mozg sobie nie radzi z sygnalami, twoje cialo nie wie jak reagowac, lekarze zadnego wytlumaczenia nie maja, nagle wszystko co robisz jest MEGA wyzwaniem, stajesz sie zalezna od drugiej osoby bo nawet samochodu nie mozesz prowadzic, a i na rowerze ciezko, a juz nawet zaczynasz miec mysli samobojcze to ostatnie co masz na mysli to seksior.
Dzieki bogu, ze cos nagle pomagai od dwoch tygodni z 90% objawow ma 30%
I co i nagle by mnie tez mogl wykonczycevus, Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:MoBo, to co tej Twojej chlopinie jest, ze ciagle jak na (j)e-bayu chodzi?
Ile ma lat?
Musisz go bardzo kochac. Taka fajna kobieta, a tak sie poswieca. To milosc na 1000%
Moj bedzie mial 38 w maju.
Wszystko zaczelo sie jakos 3 lata temu w jeden poranek nagle wstal i nie mogl chodzic. Moj ma problemy z blednikiem, tam sa takie kanaliki z wloskami wypelnione plynem i krysztalkami, jak poruszasz glowa to krysztalki sie przemieszczaja i przesylaja sygnal wloskom => te wystylaja sygnaly do mozgu. Czesc z tych kanalikow u mojego odmowila wspolpracy, co dokladnie w nich nie dziala nie wiadomo. Tego sie nie operuje bo medycyna se z tym nie radzi.
To 'cos' objawilo sie ostro, pozniej bylo ok, ale w ostatnim roku sie bardzo nasililo. Koles byl u XXXXXX lekarzy i wyczerpaly sie mozliwosci, teraz traktuja go jako krolika doswiadczalnego i testuja jak na cos wpadna, wiec zaslynie w jakiejs doktorskiej pracy ktoregos z profesorkow jako obiekt badan.
Od ostatnich 2 miesiecy ma rehabilitacje i akupunkture wiec cos zaczelo dzialac, tylko nie wiemy cojedno relaksuje miesnie, a drugie ma odblokowac wolny przeplyw krwi i kanaly. OBYYYY to byl dobry znak i cos zacznie dzialac plizzzzzz god!
Wiesz nigdy nie wiadomo co nas jeszcze czeka w tym naszym zyciu, wiec albo sie jest w tym razem, albo sie nie kochalo.
evus, krycha.stara, Storczyk31, aszka, Dani lubią tę wiadomość
-
Pierwiastko, Dani- Najlepszego! spelnienia marzen i szczescia!
Synku Philis- wszystkiego najlepszego
Psinko Shewolf- super spacerkow i mega przysmakow:)
a calej reszcie- milego dniaDani, Phyllis, She Wolf, Storczyk31, loret1, pierwiastka lubią tę wiadomość
-
Ja znowu na końcu,ale z jajkami na kontroli bylam.
Pierwiastko i Dani dużo miłości radości i spełnienia marzeń
Farida witaj na forum kobiet pozytywnie zakręconychtu zawsze znajdziesz poradę,wsparcie i dobre nastawienie
MoBo, Storczyk31, evus, Dani, loret1, pierwiastka lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
nick nieaktualny