X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo ile naskrobane juz z rana:)

Dani, Pierwiastko 100 lat w zdrowiu, szczesciu i milosci i niech sie spelnia marzenia :)
    Saramogo, Storczyk udanego wypoczynku, ladujcie baterie! :)

a dla wszystkich bez wyjatku milego piątkowego dnia!

MoBo, evus, Dani, pierwiastka, Saramago lubią tę wiadomość

loret1
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solenizantkom zycze spèlnienia marzen!
    Oby los podarował wam szczęscie w postaci rózowego,pachnącego,wrzeszczącego bobasa :-)
    urodziny-ruchomy-obrazek-0112.gif

MoBo, evus, Dani, pierwiastka lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastko <3 Dani <3 sto lat i spełnienia marzeń <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 10:09

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Marie Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)
    Pierwiastko i Dani - wszystkiego co najlepsze i przede wszystkim wymarzone:):)
    Całusy dla wszystkich!!!

ja: 37 lat, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,64
    11.12.2016 - punkcja :(
    28.03.2017 - początek stymulacji do II IVF - przerwane w 7 dniu cyklu
    22.04.2017 - pozytywny test, ciąża naturalna
    25.05.2017 - [*] Mój Aniołek 8/9 tydzień córeczka
    25.09 - start IVF - :(
    on: oligoteratozoospermia
  • Marie Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farida wrote:
    Jagna , dziekuję za to co napisałaś to coś co daje moc:) . Powiedz jak sprawdzić te moje rezerwy? Przykro mi, że poroniłaś:(:(:( ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Tak naprawdę to kwiecień tak intensywnie sprawdzałam owulację i dokładnie prowadziłam kalndarz oprócz temperatury ( w tym miesiącu już zaczęłam). Myślę jednak o innym problemie a mianowicie o tym, że niestety ale czasem jak się kochamy z mężem to pomimo jego chęci , nie może skończyć :(:(:( a dzień ucieka.....i myślę, że to główna na razie przeszkoda zauważona przeze mnie. Wiem że należałoby kochać się co dwa dni w tym czasie a nam w ostatnim cyklu wyszło tylko 2 razy.... no cóz kolejny miesiąc starań i wierzę, że będzie ok. Czytam tez o ew wspomagaczach na jego plemniki lub tez mój śluż ( tyle tego się naczytałam) i nie wiem w sumie czy coś powinnam zacząc stosować jak np siemie lniane czy wiesiołek lub inne.....
    Pozdrawiam serdecznie

Kurde Farida, jak ja Cię dobrze rozumiem z tym "męskim" problemem... Pocieszam Cię, że nie jesteś z nim jedyna, tak jak twój wpis "pocieszył" mnie.Ściskam!!!

krycha.stara lubi tę wiadomość

• Marie Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Wstaje i na ciacho sie zalapuje, hehe. Pierwiastka, stoweczka! I reszcie solenizantek tez! Jakos tak sympatyczniej od razu.
    Marysia! I co? Wino pomoglo? :-)

Spać poszłam:) Dzisiaj trochę lepiej. poczytałam jeszcze trochę dokładniej twoje ostatnie wpisy. O tym, że czy w ogóle dziecko czy z tym konkretnym. Cholera, ja wiem, że to nie argument, ale jakoś lepiej człowiekowi jak inny ma podobne pytania, wątpliwości i rozterki. Bo czasem myślę, że jestem jakaś wyrodna...:) Ściskam Cię bardzo mocno i dziękuję za wczoraj!!! A winko może dzisiaj;)

krycha.stara lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farida wrote:
    Jagna , dziekuję za to co napisałaś to coś co daje moc:) . Powiedz jak sprawdzić te moje rezerwy? Przykro mi, że poroniłaś:(:(:( ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Tak naprawdę to kwiecień tak intensywnie sprawdzałam owulację i dokładnie prowadziłam kalndarz oprócz temperatury ( w tym miesiącu już zaczęłam). Myślę jednak o innym problemie a mianowicie o tym, że niestety ale czasem jak się kochamy z mężem to pomimo jego chęci , nie może skończyć :(:(:( a dzień ucieka.....i myślę, że to główna na razie przeszkoda zauważona przeze mnie. Wiem że należałoby kochać się co dwa dni w tym czasie a nam w ostatnim cyklu wyszło tylko 2 razy.... no cóz kolejny miesiąc starań i wierzę, że będzie ok. Czytam tez o ew wspomagaczach na jego plemniki lub tez mój śluż ( tyle tego się naczytałam) i nie wiem w sumie czy coś powinnam zacząc stosować jak np siemie lniane czy wiesiołek lub inne.....
    Pozdrawiam serdecznie
    Pisałas ze masz ovu,czyli monitoring był?Potwierdzone przez gina ze pęcherzyki pèkają?
    Badanie rezerw to AMH,zapytaj lekarza.koszt ok.180zl ale przynajmniej wie sie czy ma sie jeszcze szanse.Poza tym dobrze zrobic badanie nasienia,by upewnic sie czy nasienie jest ok
    26 lat minęlo wiec róznie sie w zyciu potoczyło,róznie odbiło sie na zdrowiu.
    Ja mam problem z hormonami ale lekarz powiedział ze one nie stanowià problemu tylko mój wiek,rezerwy są najwazniejsze,bez jajeczek nic nie powstanie.
    Nie ma co czytac,nie ma co gdybac i przypisywac sobie problemy ktorych nie mamy.Czlowiek sie nakręca i pogarsza stan psychiczny.Jesli czegos sie pragnie to sie do tego dàzy mimo porażek.Sila,wiara i nadzieja jest nam bardzo potrzebna.Mysle ze lekarz sam pokieruje tobà,nie bedzie czekał na przypadek,czasu mamy zbyt malo a dzialac trzeba konkretnie.

Marie, krycha.stara, Jurkowa lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dołączam do życzeń dla naszych Solenizantek :* :)

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiasteczko i Dani kochane! Spełnienia marzeń! I zdrowia i żeby wszystko układało się Wam w życiu, dokładnie tak, jak byście sobie tego życzyły! Ściskam Was najmocniej! <3

evus, Dani, pierwiastka lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie wrote:
    Kurde Farida, jak ja Cię dobrze rozumiem z tym "męskim" problemem... Pocieszam Cię, że nie jesteś z nim jedyna, tak jak twój wpis "pocieszył" mnie.Ściskam!!!

To moze ja was pociesze i nie bedziecie sie nerwowac na waszych chloupow.
    U nas tez byl problem z seksiorem ale innej natury, moj ma depreche zwiazana z jego choroba i jednak glowa z 'tym' narzadem jest bardzo polaczona.
    Z tego tez powodu nie wpisywalam serc na wykresach bo bylo tylko 'serduszkujcie, serduszkujcie itd' Zeby sobie stresa nie robic nawet przestalam sikac na patyk owulacyjny. Za pierwszym razem zaszlam z <3 <3 a teraz z <3
    Wiec jak jest ochota i mozna gnac do wyrka 5 dni z rzedu, to tylko pozazdroscic :) Ale jak sa jakies przeszkody to nie gnac chloupa i nie mowic mu, ze patyk pozytywny bo to tylko pogarsza wszystko.

krycha.stara, Eltasz, Marie, aszka, Storczyk31, jusst, evus, Mango, karina76, loret1 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzien!

Dani, Pierwiastko zycze spelnienia marzen ❤️❤️
    Phyllis zyczenia dla synka ❤️

A tak wogole to 9 lat temu urodzila sie moja kochana psinka Loonka, wiec my tez dzis swietujemy. Musze jej szybko leciec kupic jakies przysmaki :D

krycha.stara, Eltasz, MoBo, Marie, aszka, evus, Dani, Phyllis, Storczyk31, loret1, pierwiastka lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    MoBo, z jednym seksem?! :O Eeee, nie moze byc, takie rzeczy tylko w Erze! ;-) No przeciez po ilus tam dniach trzymania w "koszyczku" plemniki sie nie nadaja do niczego w zasadzie, padaja jak muchy. Musza byc dwa seksy, zeby zajsc. Jeden, na pozbycie sie zdechlakow i drugi, ten skuteczny :-)

Krycha jak by Ci to wytlumaczyc :P jak zdalismy sobie sprawe, ze to jest jednak problem, trza bylo byc troche 'otwartym' zwiazkiem, a ze sa inne sposoby oproznienia 'koszyczka' :P wiec moj mial przyzwolenie na 'to' w odpowiednim czasie. Strasznie otwarta jestem O.o
    Teraz bylo tez jedno <3 z innych powodow bo bylismy u rodzicow moich, a tam malo intymnie, ze tak powiem.

krycha.stara, aszka, evus, Dani, Storczyk31, loret1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo moja przyjaciolka zyje w białym malzenstwie bo chlopa patyk wcale niesprawny ale jej to nie przeszkadza. Mnie z kolei moj wykancza, moglby 10 razy dziennie.oooch.gifInclassable16.gif

krycha.stara, evus, Dani, She Wolf, Storczyk31, loret1, pierwiastka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She wolf kup psince szyneczke od cioci Asi.77aae50ea53bff6bb79fa7a1622780b5.gif

MoBo, evus, She Wolf, Storczyk31, pierwiastka lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    MoBo moja przyjaciolka zyje w białym malzenstwie bo chlopa patyk wcale niesprawny ale jej to nie przeszkadza. Mnie z kolei moj wykancza, moglby 10 razy dziennie.oooch.gifInclassable16.gif

Aszka u mojego patyk dziala bez zarzutu, tylko choroba i wszystko co z nia zwiazane robi swoje. Wiesz jakby Ci wszystko non stop wirowalo przed oczami (pomysl ze kazdy, KAZDY ruch Twojej glowy wywoluje korkociag jak po calej flaszce, pomysl jak wtedy mowisz, chodz i myslisz), twoj mozg sobie nie radzi z sygnalami, twoje cialo nie wie jak reagowac, lekarze zadnego wytlumaczenia nie maja, nagle wszystko co robisz jest MEGA wyzwaniem, stajesz sie zalezna od drugiej osoby bo nawet samochodu nie mozesz prowadzic, a i na rowerze ciezko, a juz nawet zaczynasz miec mysli samobojcze to ostatnie co masz na mysli to seksior.
    Dzieki bogu, ze cos nagle pomaga O.o i od dwoch tygodni z 90% objawow ma 30% :) :)
    I co i nagle by mnie tez mogl wykonczyc :P

evus, Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    MoBo, to co tej Twojej chlopinie jest, ze ciagle jak na (j)e-bayu chodzi? :O Ile ma lat?
    Musisz go bardzo kochac. Taka fajna kobieta, a tak sie poswieca. To milosc na 1000% :-)

Moj bedzie mial 38 w maju.
    Wszystko zaczelo sie jakos 3 lata temu w jeden poranek nagle wstal i nie mogl chodzic. Moj ma problemy z blednikiem, tam sa takie kanaliki z wloskami wypelnione plynem i krysztalkami, jak poruszasz glowa to krysztalki sie przemieszczaja i przesylaja sygnal wloskom => te wystylaja sygnaly do mozgu. Czesc z tych kanalikow u mojego odmowila wspolpracy, co dokladnie w nich nie dziala nie wiadomo. Tego sie nie operuje bo medycyna se z tym nie radzi.
    To 'cos' objawilo sie ostro, pozniej bylo ok, ale w ostatnim roku sie bardzo nasililo. Koles byl u XXXXXX lekarzy i wyczerpaly sie mozliwosci, teraz traktuja go jako krolika doswiadczalnego i testuja jak na cos wpadna, wiec zaslynie w jakiejs doktorskiej pracy ktoregos z profesorkow jako obiekt badan.
    Od ostatnich 2 miesiecy ma rehabilitacje i akupunkture wiec cos zaczelo dzialac, tylko nie wiemy co :P jedno relaksuje miesnie, a drugie ma odblokowac wolny przeplyw krwi i kanaly. OBYYYY to byl dobry znak i cos zacznie dzialac plizzzzzz god!

Wiesz nigdy nie wiadomo co nas jeszcze czeka w tym naszym zyciu, wiec albo sie jest w tym razem, albo sie nie kochalo.

evus, krycha.stara, Storczyk31, aszka, Dani lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastko, Dani- Najlepszego! spelnienia marzen i szczescia!

Synku Philis- wszystkiego najlepszego :)

Psinko Shewolf- super spacerkow i mega przysmakow:)

a calej reszcie- milego dnia <3

Dani, Phyllis, She Wolf, Storczyk31, loret1, pierwiastka lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze MoBo, straszne rzeczy z tym Twoim. co to sie nie dzieje :/

Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja znowu na końcu,ale z jajkami na kontroli bylam.

Pierwiastko i Dani dużo miłości radości i spełnienia marzeń :)

Farida witaj na forum kobiet pozytywnie zakręconych :) tu zawsze znajdziesz poradę,wsparcie i dobre nastawienie ;)

MoBo, Storczyk31, evus, Dani, loret1, pierwiastka lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Ja znowu na końcu,ale z jajkami na kontroli bylam.

A gdzie relacja?

MoBo, karina76 lubią tę wiadomość

‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ