35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow, gratulacje Bulka!!! Suuper! Bardzo sie ciesze, ze Ci sie udalo! Piekna kreska
Idz na bete.
Eltasz to kiedy transfer? Karina a jesli transfer w przyszlym cyklu dopiero, to co dzieje sie do tego czasu z Twoimi zarodkami? Mrozone?
O wy laski wracacie do pracy po majowce a ja jutro jade na wywczasNa 2 dni tylko ale zawsze cos. Do pieknej Galilei, nad Morze Galilejskie, tam bedziemy spac w jakims "zimmer". Tak sie ciesze bo mieszkam w cudownym miescie, ale bardzo "busy" , a tam napewno bedzie ciiisza, no i widok natury po horyzont a nie beton, palma, morze, beton jak u mnie w miescie. Jedziemy jutro z rana i wracamy w piatek wieczor.
Ja biore te konskie dawki progesteronu i naczytalam sie o roznych skutkach ubocznych na necie (glownie tycie, ale i wiele innych)), ale na razie ich u siebie nie zauwazylam , czuje sie dobrze, jedyne co zauwazylam ze zdecydowanie zmniejszylo mi sie libido...Ja zawsze bylam bardzo horny, a teraz to bym mogla bez sexu wogole...Serio. Tzn mamy sex z mezem, i jakos sie tam podniecam ale nie tak bardzo jak kiedys i nie jest to jakas wielka przyjemnosc. No smutne to bardzo...No ale coz, jakos trzeba bedzie przezyc te pare miesiecy. Wogole od poczatku cyklu mam codzien temperature 37.0 wiec oczywiscie cykl bezowulacyjny. Bo moje estrogeny sa "wylaczone". Mam wielka nadzieje ze po tej terapii moje cykle wroca do normy i owulacja wroci....No troche sie Wam wyzalilam, ale ogolnie nie jest zle myslalam ze bedzie gorzej na tych lekach. Oczywiscie najwazniejsze zeby terapia byla skuteczna.
Milego dzionka laski!
bulkaasia, Kazia, Moko, Eltasz, evus, She Wolf, loret1, Marie, Storczyk31, Jot lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
nick nieaktualnyMoko witaj, buzialki
Eltasz kciuki za jajcory &&&. http://smileys.sur-la-toile.com/repository/respect/0018.gif
Bulkaasia gratulaaacje
Jagna kciukasy do testu &&. http://smileys.sur-la-toile.com/repository/respect/0018.gif
Evus coraz blizej maluszka
Karina kciukasy &&& http://smileys.sur-la-toile.com/repository/respect/0018.gif
Pierwiastka, philips, she, MoBo, Ania, padington, kazia, loret, dani, jusst, rybka, jurkowa, storczyk, saramago, krycha, marie, farida, mango kawkujemy lub pijemy zielonkowe herbatki
A ja ide cwiczyc i pozniej na spacer z mała, bo upał
Słonca i całuski http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/wet-kiss-smiley.gif
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 11:10
jusst, bulkaasia, Dani, Kazia, Moko, evus, loret1, Marie, Saramago, Storczyk31, Jot lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczynki
Dani u mnie transfer w sobotę, o ile te moje 2 komórki dotrwają do tego czasu i będą się ładnie dzieliły. Mam jeszcze ogromne nadzieje do pozostałych 2, bo te wczoraj jak pisali nie wykazywały oznak zapłodnienia ,co oby się zmieniło i chciałabym żeby jednak drgnęły.
Jutro kolejny mail z kliniki a do tego czasu to chyba kociokwiku dostane
evus, Dani lubią tę wiadomość
Eltasz
-
A tak mi się przypomniało
Siedząc w sobotę z mężem w poczekalni w klinice weszła para z dzieckiem wiek ok 5-6 lat a mój małżonek: " o widzę że przyszli z reklamacją"Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 13:01
Moko, Phyllis, jusst, Kazia, Jagna 75, evus, Jastin76, karina76, loret1, aszka, Saramago, Jot lubią tę wiadomość
Eltasz
-
hej
widzę, że niektóre jeszcze urlopują
bulka, wklejam to, co wyczytałam:
"Niektórzy lekarze radzą, by raczej nie wsiadać do samolotu w pierwszych trzech miesiącach ciąży – duże zmiany ciśnienia podczas startu i lądowania mogłyby niekorzystnie wpłynąć na kształtujące się organy wewnętrzne dziecka, a nawet wywołać poronienie"
bulkaasia lubi tę wiadomość
-
Eltasz wrote:A tak mi się przypomniało
Siedząc w sobotę z mężem w poczekalni w klinice weszła para z dzieckiem wiek ok 5-6 lat a mój małżonek: " o widzę że przyszli z reklamacją"
dobre -
nick nieaktualnyBulka, tez słyszałam ze nie powinno sie latać w pierwszym trymestrze.
Dodatkowo wspomnę jak to było u mnie. W 6 tygodniu pojechałam autokarem do Austrii hotel był na stoku na wys. Koło 2000 m npm. Pierwszego dnia zle sie czułam i bolał mnie brzuch, wczesniej mnie mie bolał. Od razu wieczorem organizowałam sobie transport do Polski... Przyjaciel przyjechał po nas naszym samochodem raptem 1100 km... Był następnego dnia wieczorem. Dobrze sie poczułam dopiero w okolicy Salzburga... Ze swojej strony nie polecam.bulkaasia lubi tę wiadomość
-
Moko wrote:A jeszcze mi się przypomniało... A Kazia nasza kiedy testuje? Sorki, ale te terminy mi uciekają wszystkie...
Eltasz dobre z tym dzieckiemTrzymam kciuki żeby Twoje komórki ładnie się dzieliły.
-
Eltasz wrote:A tak mi się przypomniało
Siedząc w sobotę z mężem w poczekalni w klinice weszła para z dzieckiem wiek ok 5-6 lat a mój małżonek: " o widzę że przyszli z reklamacją"aszka lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Cześć dziewczyny
Ja standardowo witam się popołudniu,ale i dzień emocjonujący w pracy NIK a w drodze z pracy telefon od embriologa z 10 jajek mamy 6 zarodkównie było uwag czyli chyba ładnie się dzielą.
Dani transfer w następnym
cykl oznacza to że zarodki się mrozi.W dniu punkcji są rozmrażane.
Bardzo bym chciała aby do soboty dotrwała chociaż połowa.Eltasz kciuki za twoje zarodeczki oby ruszyły;)
Dzieki kochane za wsparcie i kciuki,człowiekowi aż lżej że ktos wspiera,bo w w mym otoczeniu z nikim nie mogę podzielić się tym co przeżywam.Bałabym się napiętnowania i krytyki z jaką bym się spotkała.
Moko, Kazia, Eltasz, Dani, loret1, aszka lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Kazia wrote:Moko ja już jutro zrobię sikańca, a betę lekarz kazał mi w poniedziałek robić. Ale u mnie raczej nic z tego, bo inseminacja za późno była zrobiona, nawet ovu wyznaczyło mi owulację dzień przed inseminacją.
Eltasz dobre z tym dzieckiemTrzymam kciuki żeby Twoje komórki ładnie się dzieliły.
Kazia, aszka lubią tę wiadomość
-
Eltasz, Karina- kciukam!
Bulkaasia- toz to piekna kreseczkaale latanie samolotem tez bym odradzala na poczatku ciazy
sciskam wszystkie
Aszko- tak u mnie juz coraz blizejdoczekac sie nie moge, ale mam nadzieje, ze Maly posiedzi w brzuszku do mona, czyli jeszcze z 50 dni
bulkaasia, Eltasz, karina76, aszka lubią tę wiadomość
-
bulkaasia wrote:I co ja mam zrobić? Nie lecieć?
To córka mojego brata, moja chrezsnica. Bilety kupione, hotel opłacony, ehhhh...
Musze zadzwonic do jakiegos ginekologa po poradę.aszka, bulkaasia lubią tę wiadomość
-
Moko, Mobo - najlepszego!!! niech sie Wam dobrze dzieje:)
dzieki Aszka za pamiec, widac energia Cie rozpiera pozytywna;)
dziewczynki czytam Was i za kazda trzymam kciuki, zeby udalo sie co zaplanowane
Eltasz dobre z ta klinika haha...
pozdrawiam serdecznie:)
ups
Bulkaasia gratki oczywiscie!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 22:31
Moko, aszka, bulkaasia, evus lubią tę wiadomość
loret1