X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Dani Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, gratulacje Bulka!!! Suuper! Bardzo sie ciesze, ze Ci sie udalo! Piekna kreska :) Idz na bete.

Eltasz to kiedy transfer? Karina a jesli transfer w przyszlym cyklu dopiero, to co dzieje sie do tego czasu z Twoimi zarodkami? Mrozone?

O wy laski wracacie do pracy po majowce a ja jutro jade na wywczas :) Na 2 dni tylko ale zawsze cos. Do pieknej Galilei, nad Morze Galilejskie, tam bedziemy spac w jakims "zimmer". Tak sie ciesze bo mieszkam w cudownym miescie, ale bardzo "busy" , a tam napewno bedzie ciiisza, no i widok natury po horyzont a nie beton, palma, morze, beton jak u mnie w miescie. Jedziemy jutro z rana i wracamy w piatek wieczor.

Ja biore te konskie dawki progesteronu i naczytalam sie o roznych skutkach ubocznych na necie (glownie tycie, ale i wiele innych)), ale na razie ich u siebie nie zauwazylam , czuje sie dobrze, jedyne co zauwazylam ze zdecydowanie zmniejszylo mi sie libido...Ja zawsze bylam bardzo horny, a teraz to bym mogla bez sexu wogole...Serio. Tzn mamy sex z mezem, i jakos sie tam podniecam ale nie tak bardzo jak kiedys i nie jest to jakas wielka przyjemnosc. No smutne to bardzo...No ale coz, jakos trzeba bedzie przezyc te pare miesiecy. Wogole od poczatku cyklu mam codzien temperature 37.0 wiec oczywiscie cykl bezowulacyjny. Bo moje estrogeny sa "wylaczone". Mam wielka nadzieje ze po tej terapii moje cykle wroca do normy i owulacja wroci....No troche sie Wam wyzalilam, ale ogolnie nie jest zle myslalam ze bedzie gorzej na tych lekach. Oczywiscie najwazniejsze zeby terapia byla skuteczna.

Milego dzionka laski!

bulkaasia, Kazia, Moko, Eltasz, evus, She Wolf, loret1, Marie, Storczyk31, Jot lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko witaj, buzialki <3 Bisous28.gif

Eltasz kciuki za jajcory &&&. http://smileys.sur-la-toile.com/repository/respect/0018.gif

Bulkaasia gratulaaacje :)bebe.gif

Jagna kciukasy do testu &&. http://smileys.sur-la-toile.com/repository/respect/0018.gif

Evus coraz blizej maluszka :)bebe.gif

Karina kciukasy &&& http://smileys.sur-la-toile.com/repository/respect/0018.gif

Pierwiastka, philips, she, MoBo, Ania, padington, kazia, loret, dani, jusst, rybka, jurkowa, storczyk, saramago <3, krycha, marie, farida, mango kawkujemy lub pijemy zielonkowe herbatki ;) bulbar-smiley.gif

A ja ide cwiczyc i pozniej na spacer z mała, bo upał pedzi_dogaja.gif

Słonca i całuski http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/wet-kiss-smiley.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 11:10

jusst, bulkaasia, Dani, Kazia, Moko, evus, loret1, Marie, Saramago, Storczyk31, Jot lubią tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. 19/05 lecę do Polski na komunie. Czy to bardzo niebezpieczne dla ciąży? To będzie 6 tc :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

Dani u mnie transfer w sobotę, o ile te moje 2 komórki dotrwają do tego czasu i będą się ładnie dzieliły. Mam jeszcze ogromne nadzieje do pozostałych 2, bo te wczoraj jak pisali nie wykazywały oznak zapłodnienia ,co oby się zmieniło i chciałabym żeby jednak drgnęły.
    Jutro kolejny mail z kliniki a do tego czasu to chyba kociokwiku dostane ;)

evus, Dani lubią tę wiadomość

Eltasz
  • Moko Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo nie wiem czy dziś też świętujesz, ale jeśli tak to wszystkiego najlepszego imieninkowego i brzusia okrągłego;)

Saramago lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mi się przypomniało... A Kazia nasza kiedy testuje? Sorki, ale te terminy mi uciekają wszystkie...

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak mi się przypomniało :D
    Siedząc w sobotę z mężem w poczekalni w klinice weszła para z dzieckiem wiek ok 5-6 lat a mój małżonek: " o widzę że przyszli z reklamacją" :D rire-20060614.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 13:01

Moko, Phyllis, jusst, Kazia, Jagna 75, evus, Jastin76, karina76, loret1, aszka, Saramago, Jot lubią tę wiadomość

Eltasz
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

widzę, że niektóre jeszcze urlopują :)

bulka, wklejam to, co wyczytałam:

"Niektórzy lekarze radzą, by raczej nie wsiadać do samolotu w pierwszych trzech miesiącach ciąży – duże zmiany ciśnienia podczas startu i lądowania mogłyby niekorzystnie wpłynąć na kształtujące się organy wewnętrzne dziecka, a nawet wywołać poronienie"

bulkaasia lubi tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Siedząc w sobotę z mężem w poczekalni w klinice weszła para z dzieckiem wiek ok 5-6 lat a mój małżonek: " o widzę że przyszli z reklamacją" :D rire-20060614.gif

dobre :D

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulka, tez słyszałam ze nie powinno sie latać w pierwszym trymestrze.
    Dodatkowo wspomnę jak to było u mnie. W 6 tygodniu pojechałam autokarem do Austrii hotel był na stoku na wys. Koło 2000 m npm. Pierwszego dnia zle sie czułam i bolał mnie brzuch, wczesniej mnie mie bolał. Od razu wieczorem organizowałam sobie transport do Polski... Przyjaciel przyjechał po nas naszym samochodem raptem 1100 km... Był następnego dnia wieczorem. Dobrze sie poczułam dopiero w okolicy Salzburga... Ze swojej strony nie polecam.

bulkaasia lubi tę wiadomość

• Kazia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    A jeszcze mi się przypomniało... A Kazia nasza kiedy testuje? Sorki, ale te terminy mi uciekają wszystkie...
    Moko ja już jutro zrobię sikańca, a betę lekarz kazał mi w poniedziałek robić. Ale u mnie raczej nic z tego, bo inseminacja za późno była zrobiona, nawet ovu wyznaczyło mi owulację dzień przed inseminacją.

Eltasz dobre z tym dzieckiem ;) Trzymam kciuki żeby Twoje komórki ładnie się dzieliły.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Jestem u fryzjera,az parsknèlam ze smiechu he he,ludziska patrzą na mnie...dobre dobre :-) :-)

aszka lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja standardowo witam się popołudniu,ale i dzień emocjonujący w pracy NIK a w drodze z pracy telefon od embriologa z 10 jajek mamy 6 zarodków :) nie było uwag czyli chyba ładnie się dzielą.

Dani transfer w następnym
    cykl oznacza to że zarodki się mrozi.W dniu punkcji są rozmrażane.

Bardzo bym chciała aby do soboty dotrwała chociaż połowa.Eltasz kciuki za twoje zarodeczki oby ruszyły;)

Dzieki kochane za wsparcie i kciuki,człowiekowi aż lżej że ktos wspiera,bo w w mym otoczeniu z nikim nie mogę podzielić się tym co przeżywam.Bałabym się napiętnowania i krytyki z jaką bym się spotkała.

Moko, Kazia, Eltasz, Dani, loret1, aszka lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Moko Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazia wrote:
    Moko ja już jutro zrobię sikańca, a betę lekarz kazał mi w poniedziałek robić. Ale u mnie raczej nic z tego, bo inseminacja za późno była zrobiona, nawet ovu wyznaczyło mi owulację dzień przed inseminacją.

Eltasz dobre z tym dzieckiem ;) Trzymam kciuki żeby Twoje komórki ładnie się dzieliły.
    Ehhhh. Czy to musi być tak pod górkę? Mimo wszystko trzymam kciuki i tak:)

Kazia, aszka lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki pozdrawiam popołudniowo i dziś zapraszam na herbatkę i lody pogoda słoneczna ale wiaterek chłodny.
    Aszka kochana dziękuję za pomięć.

evus, jusst, aszka, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz, Karina- kciukam!

Bulkaasia- toz to piekna kreseczka :D ale latanie samolotem tez bym odradzala na poczatku ciazy

sciskam wszystkie :)

Aszko- tak u mnie juz coraz blizej :) doczekac sie nie moge, ale mam nadzieje, ze Maly posiedzi w brzuszku do mona, czyli jeszcze z 50 dni :)

bulkaasia, Eltasz, karina76, aszka lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co ja mam zrobić? Nie lecieć?
    To córka mojego brata, moja chrezsnica. Bilety kupione, hotel opłacony, ehhhh...
    Musze zadzwonic do jakiegos ginekologa po poradę.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    I co ja mam zrobić? Nie lecieć?
    To córka mojego brata, moja chrezsnica. Bilety kupione, hotel opłacony, ehhhh...
    Musze zadzwonic do jakiegos ginekologa po poradę.
    No my niestety nie podejmiemy decyzji za Ciebie. Zależy jak się czujesz i jak sama do tego podchodzisz. Ja na pewno bym się bała lecieć, ale ja z tych bojących i chuchających. Na pewno warto skonsultować się z lekarzem więc dzwoń do niego koniecznie. Daj znać co powie.

aszka, bulkaasia lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko, Mobo - najlepszego!!! niech sie Wam dobrze dzieje:)
    dzieki Aszka za pamiec, widac energia Cie rozpiera pozytywna;)
    dziewczynki czytam Was i za kazda trzymam kciuki, zeby udalo sie co zaplanowane :)
    Eltasz dobre z ta klinika haha...

pozdrawiam serdecznie:)

ups
    Bulkaasia gratki oczywiscie!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 22:31

Moko, aszka, bulkaasia, evus lubią tę wiadomość

loret1
  • Moko Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buzi buzi Loretko:)

loret1, aszka lubią tę wiadomość

‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ