35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny:)
Wpadam na chwilę życzyć Wam miłego dnia! Muszę nadrobić zaległości w czytaniu:)to się znowu poudzielam:)
a z nowości: we wtorek seminogram.aszka lubi tę wiadomość
ja: 37 lat, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,64
11.12.2016 - punkcja
28.03.2017 - początek stymulacji do II IVF - przerwane w 7 dniu cyklu
22.04.2017 - pozytywny test, ciąża naturalna
25.05.2017 - [*] Mój Aniołek 8/9 tydzień córeczka
25.09 - start IVF -
on: oligoteratozoospermia
-
She Wolf wrote:Evus, pieski powinno sie odrobaczac co 3 miesiace. Tym bardziej skoro dzielicie z psiakiem lozko
Jurkowa ja sobie zrobilam odrobaczanie. Kiedys tu chyba nawet pisalam ze zrobilam sobie miksture z czosnku i soku z ogorkow kiszonych. Nie zauwazylam zeby jakies zyjatka ze mnie wylazly, ale podobno to jest popularna metoda, ale troche bolesna.
- no własnie, własnie też mnie korci z tymi kiszonkami. Jak nie mam robaczków, to przynajmniej odkwaszę organizm i nieco go wzmocnię wit CAle jak mówisz , zę "bolesna" to poczekam do urlopu
Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia -
Wgl to Dzień Dobry !!! piękny dzień się szykuje.
Czytała któraś moze wczoraj krótki artykuł na onecie odnośnie pierwszych 13 dni ciązy - naukowcy z Cambridge ponoć bawili się zarodkiem i doszli do wniosku, że juz w przeciągu tych pierwszych dni odgrywają się decydujące dla zdrowia i życia procesy, ustanawiają ewentualne defekty, etc... - nieźle co?
Ja w końcu dostałam (wyprosiłam) badania genetyczne od swojego gina.
Jakby ktoś potrzebował to mam namiar na lekarza ginekologa-genetyka ze Szczecina.
Z jednej strony chciałabym, żeby coś wyszło, z drugiej - nie.
Chciałabym wierzyć, ze to był przypadek, moze wirus...coś kompletnie z zewnątrz i coś, co mam nadzieję, nigdy się już nie potwórzy i nigdy wiecej nie zabierze mi juz dziecka...
aszka lubi tę wiadomość
Bulka dopiero przeczytałam - gratulacje!!!
Co do przelotu - też nie doradzę.Twoja decyzja ale mam nadzieję, ze dziecinka jest silna i przetrwa całe 9 meisiecy do szczęsliwego rozwiązaniabulkaasia lubi tę wiadomość
Powróciłam najdroższe.
Tęskniłam.
Muszę Was mocno nadrobić, chyba że jakaś dobra duszyczka zechce zdać sprawozdanie, co tu się dzieje? Kątem oka widzę nową ciążę. Bułeczko gratulacje
Czy jakieś nowe też zaskoczyły ?
Jak Wasze majóweczki? Bo moja przednia. Było mega słońce,co niektóre odważniejsze opalały się nago
Tylko krótko i droga powrotna męcząca.
Za to pojadłam rybek: dorsza, sandacza, łososia bałtyckiego... mniam.
Przez cały czas plażowaliśmy i relaksowaliśmy się. To na plaży to pod domkiem z widokiem na zalew. Psiur był tak wykończony, że często trzeba było go wnosić na noc do domku
Przerobiliśmy z J. całego Borysa Akunina "świat jest teatrem" - audiobook nas mega wciągnął. Polecam powieść. I robiliśmy chyba milion km przemierzając lasy i plaże. ech... wszystko co dobre szybko się kończy...
szara rzeczywistość, nadaje z biurka. weekend pracujący przede mną. I znów powrót do trudnych realiów ...
Buziaczki kochane.
Ktoś po drodze miał urodziny, zdaje się Pierwiastka??? Czy ktoś jeszcze?
zatem spóźnione ale szczere: spełnienia marzeń, wytrwałości i pięknych cudownych chwil w życiu.bulkaasia, Jurkowa, Eltasz, jusst, Storczyk31, Jot, Moko, Kazia, evus, karina76, Marie, Dani lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
Jurkowa, ale żeby tak były rybki dobre na płodność męską to byłaby bajka
Jusst moja śliweczko kochana. Jak się czujecie?Jurkowa, jusst lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Bulka gratuluję
! to jest cudowny widok
Saramago, zazdroszczę Ci nieprzyzwoicie
Ja wczoraj byłam u lekarza, moja Malutka waży już 1650 kg, i obrócona jest główką w dółNo mam nadzieję, że na ten moment nigdzie się nie wybiera
. Termin mam na początek lipca, a ostatecznie do pracy będę chodzić do połowy maja. Tak bym chciała żeby do końca było już wszystko dobrze....
Jurkowa, Saramago, Moko, Eltasz, evus, bulkaasia, Dani lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Jurkowa wrote:Saramago wrote:Jurkowa, ale żeby tak były rybki dobre na płodność męską to byłaby bajka
oj tam oj tam - jemu też się przysłużą
Jak znasz jakiś cudowny środek na to aby właśnie przede wszystkim to jego armię zbawić - zdradź sekretLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Witam się
Dostałam maila z kliniki, niestety moje zarodki nie przetrwały.
Czekam na koniec cyklu, dr kazał brać luteine do 10 dni. Potem z wynikami męża z seminogramu z chromatyną i ROS mam się pojawić w klinice.
Jeden cykl jajniki muszą odpocząć i po konsultacji wyników albo następne ivf albo koniec zabawy, zobaczymy co poradzi dr.Eltasz
-
Wiecie... jestem nad wyraz spokojna. Bardziej się przejęłam pierwszym mailem że zapłodniły się tylko 2. A dziś ...hmmmm ...jakoś bez rozpaczy, myślę sobie no trudno jak nie teraz to może później? Przecież nic nigdy od razu nie dostałam zawsze w drugim , trzecim podejściu : prawko, egzaminy itp. udawało się w kolejnych próbach
Bardzo podoba mi się jeden cytat " chcesz rozśmieszyć Boga opowiedz mu o swoich planach " - bo wiecie trochę se już po planowałam, wolne w pracy..urlop.. plan na przyjazd siostry z dzieciakami...
Echhh w czerwcu nic nie planujeKazia, evus, Jurkowa, bulkaasia lubią tę wiadomość
Eltasz