X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Marie Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Marie... trzymam kciuki za Was i siłę. Przejdziecie i to. Widać w jakimś celu los tak Was prowadzi. Będzie dobrze. Do jakiego androloga chodzicie? Dobry?

Ja przyjezdna jestem, ale studia na UJ.Mediteraneistyka

Zapisałam go do dr Wojciecha Pabiana do Pro Creative. Słyszałam, ze jest bardzo dobry, a poza tym pracuje też w szpitalu, więc może potem uda się jakąś część czegoś (badan, inseminacje - cholera wie co) zrobić na NFZ. Przerażają mnie te koszty:(:(:(

Ja też UJ, ale dziennikarstwo. Rocznik 79' Maryśka:)
    Miło mi! Może kiedyś uda nam się kawę w realu uskutecznić:) Forum Przestrzenie lubisz? Ostatnio odkryłam też "Bezogródek" przy ul. Piastowskiej. Jak świeci słońce to cudnie można się tam na leżakach rozwalić:)

Reszta Dziewczyn - dzień dobry!!!:) Obiecałam sobie, ze w ten weekend wszystkie smutki pójdą na bok, a ja spędzę jakieś miłe chwile z tą moją "kupką nieszczęścia", bo tak ostatnio niestety wygląda. Więc trzymajcie kciuki, a ja zaciskam mocno swoje za Was.

Jagna - za Ciebie szczególnie mocno trzymam!
    Iwam78 - cześć:) ja też tu nowa, ale jakoś powoli "przyrastam':):):)

I w ogóle Wam wszystkim <3 <3 <3 Fajnie, że jesteście dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 08:33

MoBo, aszka, tAnia, loret1 lubią tę wiadomość

ja: 37 lat, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,64
    11.12.2016 - punkcja :(
    28.03.2017 - początek stymulacji do II IVF - przerwane w 7 dniu cyklu
    22.04.2017 - pozytywny test, ciąża naturalna
    25.05.2017 - [*] Mój Aniołek 8/9 tydzień córeczka
    25.09 - start IVF - :(
    on: oligoteratozoospermia
  • Jot Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie, można powiedzieć że ja tez z Krakowa, więc chętnie bym się do tej kawki dołączyła :)

Dzień dobry :)

Marie, MoBo, aszka, loret1, Saramago lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • Marie Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Jot szykuje się babski sabat:)

MoBo, aszka, loret1, Jot, Saramago lubią tę wiadomość

ja: 37 lat, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,64
    11.12.2016 - punkcja :(
    28.03.2017 - początek stymulacji do II IVF - przerwane w 7 dniu cyklu
    22.04.2017 - pozytywny test, ciąża naturalna
    25.05.2017 - [*] Mój Aniołek 8/9 tydzień córeczka
    25.09 - start IVF - :(
    on: oligoteratozoospermia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwam78 wrote:
    Witam. Widzę że i ja powinnam tu dołączyć. W lato kończę 38 "wiosenek" i od ponad 2 lat staramy się niestety bezowocnie o pierwsze dzieciątko. Czytając Wasze wpisy widziałam że piszecie o waszych problemach zdrowotnych które są przyczyną że nie można zajść w ciążę. U mnie jest inaczej. Wyniki mam dobre w normie począwszy od poziomów hormonów w poszczególnych dniach cyklu przez AMH, TSH, dobrą owulację i pękanie pęcherzyków aż po dobre parametry nasienia. A i jeszcze drożne jajowody do tego.Przeszłam kilka cykli z CLO+Pregnyl i nic. Przyczyny brak. Chyba bym wolała znać przyczynę i leczyć ją, w moim przypadku wszystko jest wielką niewiadomą i ręce już mi opadają w tej walce. Może to i moja czaszka jest temu winna ale jak tu wyluzować odpuścić kiedy presja uciekającego czasu robi swoje.
    my niby tez nie mieismy w sumie wiekszych problemów a sie okazało ze mam za mało sluzu i hormonalne. Przeszłam mase cykli stymulowanych i dopiero IUI dała rade.

• Jot Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie, jestem ready ;). Ja też rocznik '79 ale zdecydowanie umysł ścisły :)

loret1, Marie, Saramago lubią tę wiadomość

Jot

• evus Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Kochane w deszczowa sobote :)

<3

loret1, Jot lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie wrote:
    Obiecałam sobie, ze w ten weekend wszystkie smutki pójdą na bok, a ja spędzę jakieś miłe chwile z tą moją "kupką nieszczęścia", bo tak ostatnio niestety wygląda. Więc trzymajcie kciuki, a ja zaciskam mocno swoje za Was.

Jagna - za Ciebie szczególnie mocno trzymam!

http://static.pokazywarka.pl/i/6594400/536393/fb-img-1446843788318.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 13:50

loret1, Marie, evus lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :(
    u mnie to już na pewno koniec. Od 4 rano na kiblu, leci żywa krew , brzuch boli strasznie. Czuję się tak jakbym dostała okres. Czekam na telefon od ginekolog :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • tAnia Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!! Mam nadzieje,ze tak będzie! Trzymaj sie!!

bulkaasia lubi tę wiadomość

w4sqyx8dav9hzzbh.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia kurde strasznie mi przykro <3
    Bierzesz dalej progesteron?

bulkaasia lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo biorę cały czas progesteron, leżę plackiem ale ciągle siku mi się chce. Rycze i krzycze dlaczego znowu to samo!!! :(:(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia a te skurcze Ci przeszły? Wzięłam na to coś?

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Hej :(
    u mnie to już na pewno koniec. Od 4 rano na kiblu, leci żywa krew , brzuch boli strasznie. Czuję się tak jakbym dostała okres. Czekam na telefon od ginekolog :(
    Trzeba sie zbadac,zrobic usg,to wyjasni czy juz po wszystkim czy moze to jskis pèknięty krwiak.Moja przyjaciólka w przeciàgu pièciu tygodni dwa razy lądowala w szpitalu z krwawieniem,jsk sie okazalo za pierwszym razem pęknàł krwiak ktory rósł obok zarodka a za drugim razem poszlo naczynko które powodowało spore krwawienia.Tez juz po dwóch poronieniach jest i myslała ze tą ciàze tez straci.Teraz juz 20tydz.ciàzy ma i jest wszystko ok,a początek miała taki strachliwy.
    Trzymam kciuki,moze okaze die ze to nic powaznego...Masz jakàs wiadomosc od gin?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo ja nie miałam skurczy tylko plamienia i teraz normalne krwawienie.
    Jagna nikt nie dzwonił, możliwe że jednak nie oddzwonia. Może nie przekazano albo nie ma czasu.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;)

Ja tak dopiero dziś nadrabiam bo przykre sprawy w rodzinie się zdarzyły i jakos ciężko mi samej było się ogarnąć.

Bulka trzymam kciuki za twego maluszka.Mimo wszystko bierz progesteron odpoczywaj i czekaj.Nie raz już czytałam jak dziewczyny pisały ze krwawiły a beta rosła i wszystko wracało do normy,może lekarz się odezwie i coś zaradzi.

Tania Iwam witam ;) jak widzicie sporo nas tu dojrzałych lasek starających,będzie nas więcej to i raźniej będzie ;)

Padi wyniki jak u dwudziestki nie smutać się nasz poranny rozweselaczu :):)

Rybka &&&&& i czekamy na dobre wieści.

Saramago Jagna do mnie też małpisko się przywlokło,była ja na wizycie i szykuje się do transferu.

Wszystkim dziewczynom miłego wieczoru i oglądamy eurowizję Szpak ma spore szanse to i za niego &&&&&&& :)

aszka, tAnia lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• iwam78 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    my niby tez nie mieismy w sumie wiekszych problemów a sie okazało ze mam za mało sluzu i hormonalne. Przeszłam mase cykli stymulowanych i dopiero IUI dała rade.

aszka a jak stwierdzili u Ciebie zbyt małą ilość śluzu? Qrcze chwytam się chyba już wszystkiego co możliwe ale fakt pomimo dobrych wyników i braku ciąży musi być jakaś przyczyna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwam78 wrote:
    aszka a jak stwierdzili u Ciebie zbyt małą ilość śluzu? Qrcze chwytam się chyba już wszystkiego co możliwe ale fakt pomimo dobrych wyników i braku ciąży musi być jakaś przyczyna.
    zawsze miałam prawie sucho, lekarz widział sluz na usg a na bieliznie zawsze miałam minimalnie.

• Jot Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia...:(

Jot

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia,ja sie czujesz,dalej krwawisz?Musisz isc na usg sprawdzic co sie dzieje,wciąz trzymam kciuki oby nie to co zawsze pierwsze przychodzi na mysl. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina witaj wiec w klubie,udanego transferu,nim sie obejrze pewnie tez bede na takim etapie,wątpie czy stymulacja naturalnego cyklu jeszcze cos przyniesie.Cóz,do wakacji jeszcze tak próbujemy.Kciukam kochana,bardzo licze ze ci sie uda,kibicuje..
    tymczasem oglądamy Eurowizje,konkurencje sporą ma Szpak,sporo ładnych piosenek które wpadaja w ucho.Kibicujemy Szpakowi,choc nie kryje ze obstawiam tez kilka reprezentantów innych krajów

http://static.pokazywarka.pl/i/6595688/495618/z19748915q-michal-szpak.jpg

karina76, aszka lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ