X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • evus Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loretko- sciskam mocno <3 strach juz ciagle bedzie. mam wrazenie, ze od momentu podjecia decyzji o dziecku juz zaszczepia sie w nas strach i zostanie do konca zycia, bo jako mamy bedziemy ciagle sie baly. no takie zycie :)

Storczyku, Shewolf- spelnienia marzen! milosci i radosci i szczescia <3

Jastin76, loret1, jusst, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja na imprezie ale nie mogłam odmówić sobie zaglądnąć co u was.

She i Storczyk 100 lat i po dzieciaczku każdej;)

Moko dla Ciebie mówisz i masz...

397c3fdafc3b280dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 19:14

MoBo, Moko, aszka, evus, loret1, tAnia, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Moko Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina!!!! Wow! Zdolniacha z Ciebie:)

aszka, karina76, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret gratulacje :) rozumiem strach bo to normalne. Trzeba odliczac dni do kolejnych trymestrów i miec nadzieje ze bedzie ok. <3

Julajka kciukasy za nastepne podejscie, zazwczaj pierwsze rzadko wychodzi, 2, 3 najwieksze szanse :)

MoBo, loret1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Ja na imprezie ale nie mogłam odmówić sobie zaglądnąć co u was.

She i Storczyk 100 lat i po dzieciaczku każdej;)

Moko dla Ciebie mówisz i masz...

397c3fdafc3b280dmed.jpg

jem oczami, cuuudddo <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:

Kochane dzis sa urodziny Storczyka i SheWolfa. Najlepsze zyczenia laski, niech ten rok przyniesie Wam duzo radosci i zielona kropeczka na wykresie, urodzinowe usciski!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc4269de0ce4.jpg

MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w sobotę przyjechali tesciowkowie z coreczka (przypominam samotna babka, cale zycie bez faceta lat 40). Tesciowkowie tam jak tesciowkowie, sa do zycia, mozna pogadac ok. Natomiast ta coreczka to jedna wielka tragedia. Zazdrosna ze brat ma dziecko. Ogolnie było ok, oprocz momentu gdy moj mąż trzymał Alę a ta podeszła i zaczeła ja szarpac, w sensie ze tak tarmosic za nogi. Moj mowi do niej zeby przestała a ta a co to dziecko z cukru (jeb.,,,), a ja mowie wtedy zabierz te łapy bo zaraz ich miec nie bedzie jak Ci je .... :) hehe i odskoczyła. Jeszcze tam cos gadali co mamy kupowac dla dziecka, to ja powiedziałam e to moja kasa i mnie ich zdanie nie interesuje. Takze odbebnilismy wizyte ich i koniec, wiecej ich zapraszac nie zamierzam. Powiem Wam tak moja tesciowa ma dwoje dzieci ale tylko jedno traktuje jak swoje-córke. Na chrzest maja przyjechac do mojej mamy, to wyobrazacie sobie ze wczoraj zadnego prezentu nie przywiezli, za to corce dali 20 tys na odsysanie tłuszczu i haliurion zeby na chrzcie sie dobrze prezentowała...brak słow. Do nich tez jezdzic nie zamierzam, nawet przez mc nie potrafili zadzwonic zapytac sie o wnuczke. Tyle dobrego ze Ala ma moja mamę ktora jest wspaniała babcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 06:06

karina76, MoBo, evus, Moko lubią tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)

Zapowiada się piękny dzień i oby dla każdej z nas był udany,to ja dzisiaj pierwsza zapraszam na kawę ciasto z komunii jest....;)

Aszka jak przeczytałam o tej wizytacji u Ciebie to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera(a wiesz ja z Kieleckiego).U mnie podobnie jak u Ciebie ,mąż ma dwie siostry takie najukochańsze córunie teściów,we wszystkim są naj i do podziwu.Wychodząc za mąż miałam 35 lat mąż 40 troche nie na rękę było moje pojawienie. Pamiętam do dziś jak oznajmiliśmy po dwóch latach że za trzy miesiące bierzemy ślub.Siostrunia z tekstem"co wpadka,że tak szybko" o ironio z perspektywy czasu.Do dzis jeżdżąc na rodzinne imprezy czasem czuje się jak trędowata ale to że mąż mnie kocha ponad zycie rekompensuje mi wszystko.

Wiesz Aszka i zresztą do pozostałych dziewczyn w zyciu każda kobieta musi być walczącą o swoje gniazdo lwicą Czasem trzeba mieć najzwyczajniej wszystko w du..e,a czasem pokazać że jest się Panią swego życia przy czym mąż jest nieodłączną jego częścią.A najistotniejsze to uczyć jesli trzeba że z wchodzić w buciorach to do obory a nie czyjegoś zycia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 10:18

aszka, MoBo, Marie, loret1, Moko, evus, tAnia, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina to najwazniejsze ze nasi faceci sa ok :) Mi tam nawet ulzyło ze nic nie dali bo skoro sie nie interesuja wnuczka to nie mam obowiazku do nich jezdzic i nimi tez sie interesowac hehe :D

MoBo, karina76 lubią tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka masz rację,bo najważniejsze to być honorowym.Jest takie powiedzenie jak Kuba Bogu,tak Bóg kubańczykom.Nikt nie ma prawa wymagać od Ciebie bycia miłym jesli sam taki nie jest.
    Najważniejsze że mamy chłopów udanych i kochanych ;)<3

aszka lubi tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Wpadlam Was pozdrowic od siebie i zapracowanej Saramago:)
    Storczyk i She( co u Was tak w ogole) duuuuuzo szczescia i niech sie Wam marzenia spelnia!!!!

Karina przepiekny tort :) ja to antytalent kulinarny takze szacun!!!
    Aszka/Karina slaby temat z tymi tesciami ale macie racje ze trzeba samemu walczyc o siebie, musze sie tego nauczyc bo ja tak za bardzo to postawic sie nie umiem ale juz wiem gdzie uderzyc na korki ;)

Dani widzialam te Twoje wakacje, fajnie i uroczo:)czuje ze kiedys uderze w tamte tereny, wlasnie w TLV jest moja kumpela i zaraz wraca pewnie bedzie miala co opowiadac... A Ty Dani szalej bo za chwile bedzie uziemienie;)

Justin do Ciebie jeszcze chciałam slowko, gdybys chciala kiedys pogadac z najwieksza panikara to wal jak w dym:) i pamietaj ze dasz rade!!!!
    Milej niedzieli dla Was wszystkich!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 19:45

Moko, karina76, Jastin76, evus, Dani, Dani, Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret ja wyznaje zasade jak napisała karina jak kuba Bogu tak Bog kubie, do widzenia i tyle. Nie ma co byc za dobrym bo pozniej czlowiek tylko jest wykorzystywany.

A dzis piekne słonce, my juz wstalismy a jade na 9 z A. na kontrole, chyba bedzie w Warszawie około 26 stopni dzis, aaaa. A pozniej Wam wstawie kostiumik taki kapielowy dla A. ktory kupiłam w H&M bedzie w sam raz (68) a rozmiar na metce/ 86/92 haha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 05:57

Moko, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane, zapraszam na kawkę a która nie może wymyślimy coś innego według zapotrzebowania na smaka. :P

aszka, Jastin76, MoBo, evus, Storczyk31, Phyllis lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Witam kochane, zapraszam na kawkę a która nie może wymyślimy coś innego według zapotrzebowania na smaka. :P
    Dzień dobry, to my poprosimy herbatkę :)*

Aszka, dobrze, że już pp wizytacji, ale nie powiem taka rodzina to prawdziwy "skarb" grrrr...

Saramago, MoBo, evus, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobitki.

Na wstępie proszę o wybaczenie urodzinowe laseczki - i składam spóźnione życzenia spełnienia marzeń i kolejnych pięknych, najpiękniejszych... wyśnionych <3

Weekend przeleciał pracowicie, przy okazji dostałam pierwszy udar słoneczny w tym sezonie - uroki pracy w pełnym słońcu. No tak mną trzepało wczoraj, że głowa mała... dzisiaj w pracy tylko na pół dnia i jutro pół dnia, a od środy uuuuuurlopik :)
    W Dzień mamy organizuje mojej przyjęcie na wolnym powietrzu... muszę ją jakoś zwabić tylko. a na miejscu będzie stół usłany kwiatami, bieżnikiem i grill :-)
    Byleby tylko była pogoda :)

Aszko wiem, że Lachowicz to specjalista ginekolog położnik, ale mamy jego wizytówkę i jest z polecenia, a na wiz. ma zaznaczone również konsultant napro i konsultacje andrologiczne. W czwartek J. dzwonił do niego i przedstawił sytuację. lekarz powiedział, że oczywiście jeśli chcemy przyjść razem to zaprasza ale po tym co usłyszał musi się zająć przede wszystkim J.
    najbliższy termin: 27 czerwiec!!!!!! masakra. Obiecał, że jeśli się coś zwolni wcześniej to da znać.

Niestety 17 czerwca mielismy termin w Wawie...nie będziemy póki co podchodzić do tego. Niemniej jeśli 14czerwca okaże się, że będzie koniec refundacji to idę po recepty na leki. Taki jest plan. Póki co... z resztą wszystko okaże się za parę dni po ponownym badaniu nasienia czy jest poprawa czy nic z tego.

Loretko jak się czujesz? Kiedy usg?
    Kiedy ponowna beta?

Buziaczki dla wszystkich

p.s. Mobooooo co mnie ominęło??? bliźniaki?????? :o

Jastin76, MoBo, evus, loret1, Storczyk31 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kochane Panie :)
    padi ja kawkę poprosze ;-)
    nie piłam dwa tyg ale wykres mnie bardzo wk znaczy zdenerwował i zaczęłam znow pić ,wczoraj z moim nawet drina se strzeliliśmy ;-) a co :-P :-D

Loret <3 dziekuję mamy coś wspólnego ;-) dwie panikary się znalazły :)

Karina PIEEEEKNY tort :-) kocham piec ale gotować nienawidze... :-D

U nas też super pogoda , zyczę Wam udanego dnia kochane <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 09:38

karina76, evus, loret1, Storczyk31, Phyllis lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszynki a mam taki temat jeszcze. Przez przypadek znalazłam takie forum, osób z różnymi dolegliwościami jelitowymi.
    co o tym sądzicie?
    http://crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=15844

bo jak czytam... to kurde, może coś jest na rzeczy z moimi jelitami :/

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    p.s. Mobooooo co mnie ominęło??? bliźniaki?????? :o

U mnie nie, ale u Loret przecie moze byc dwupak tak? przeciez dwa zarodeczki poszly do srodeczka. Ta betka ponad 100wke w 11 dc to tez pieknie :)

loret1, Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    U mnie wir pracy do konca tygodnia trza pokonczyc duuuzzzzo wiec grzecznie muszem pracowac :P tez cos! hahhah
    Ogolnie to codzien rano mam ochote nie isc do roboty O.o wiec rozumie teraz to L4!

Powiem wam ciekawostke, moj wczoraj dostal rachunek za telefon 1200 chf a to jakies 5000 zl :P za uzywanie interneta na statku hahahahhahah
    W takiej zlosci juz go dawno nie widzialam ups
    Tak to jest jak ktos bez wynikow meczu nie moze wytrzymac :P
    trudno musi przegryzc i zaplacic.

Ja mam takie pytanie jakich kosmetykow uzywacie do cyckow i brzuchow i ogolnie do ciala podczas ciazy?

loret1, Phyllis lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Ptaszynki a mam taki temat jeszcze. Przez przypadek znalazłam takie forum, osób z różnymi dolegliwościami jelitowymi.
    co o tym sądzicie?
    http://crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=15844

bo jak czytam... to kurde, może coś jest na rzeczy z moimi jelitami :/

Saramago w chinskiej medycynie za bole owulacyjne/miesiaczkowe bedzie odpowiedzialana watroba, bo to ona ma za zadanie przemiane hormonow i ruch krwi. Teraz jezeli poziomy hormonow sa nieodpowiednie badz brakuje jakis witamin/mineralow to wlasnie objawi sie to bolem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 10:44

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ