X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Jot Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki spóźnione urodzinowe dla Storczyka i She Wolf :)! Dziewczyny oby życie ułożyło się Wam tak jak sobie wymarzyłyście !:)

MoBo, ponoć dużą rolę w tym czy się pojawią rozstępy czy nie odgrywa genetyka i choćby nie wiadomo co w siebie wsmarowywać to tego się podobno nie przeskoczy...Jeśli chodzi o mnie to ja natłuszczałam się oliwką bambino :). Póki co zmian nie mam, ale mojej koleżance "poszedł" brzuch dwa dni przed porodem....mimo stosowania specyfików od początku ciąży.

Myślałam, że rachunek to Twoja "zasługa", przez korzystanie z ovu :)

MoBo, Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasnie Jot, mojej kolezance tez dopiero sie zaczelo przed porodem.
    tez myslalam zeby tylko oliwka zaczac, bo tak wczoraj chcialam cos uzyc i mam tylko jakies celulitowe specyfiki i nawet nie wiem czy to w ciazy mozna.
    A i nawet myslalam o oleju kokosowym.

No wlasnie ja bylam grzeczna i bez netu dawalam rade :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 11:09

evus, aszka, Storczyk31, Jot lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski

Mam lenia non stop, czytam, ale pisać mi się nie chcę. NO ale już napiszę...

MoBo, olej kokosowy, jak najbardziej. Szwagierka używała cała ciąże dwa razy dziennie, rozstępów echo. Kupię sobie, jak wypaćkam to co używam: Babydream balsam przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży, rossmanowy, bardzo dobry skład ma, ale śmierdzi mi...

evus, MoBo, aszka, Marie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywałam Palmersa od swieta, zostało mi 3/4 butli i opchnełam na jednej grupie i nic wiecej i rozstepow nie mam. Ale olej kokosowy super, zaczełam olejowac włosy i rosna jak szalone.

MoBo, evus, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam oliwke z babydreama, uzylam moze z 2 razy. poki co rozstepow nie mam. jedyne co, to bardzo przesusza mi sie od kilku tygodniu skora na brodawkach- uzywam oleju kokosowego- swietnie daje rade :)

ale tez czytalam, ze rostepy to glownie genetyka, jak maja sie zrobic, to zeby nie wiem jakie kremy, to i tak wyleza :/

a w ogole to witam sie :) zjadlam wlasnie z pol kilograma truskawek- teraz bede latac siku ;)

MoBo, loret1, aszka, Marie, jusst, Storczyk31, Jastin76, Moko, Jot lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helol :)

Saramago jaki super pomysl z takim piknikiem;) mama sie ucieszy!!!
    Ja mam tendencje do rozstepow a np moja mama nie ma ani jednego...

Justin :) takze rozumiem Cie ale tez wiem ze mozna na wiele sie zgodzic;)

A ja przylazlam do roboty zlapalam wqrwa, brzuch mnie zaczal bolec mysle sobie luuuz luuuz ale jak to ja im bardziej mysle zeby sie luzowac tym sie bardziej spinam...
    Zadzwonilam do poloznej z tego gabinetu co to chodze no i powinnam bete powtorzyc w niedziele albo dzis czego nie zrobilam wiec ide jutro...( oby uroslo cosik...)
    Postanowilam podchodzic z dystansem ale jednak pikawa zabije szybciej jak sie pomysli ze byc moze tam cos sobie rosnie;) ech...
    A za ok 1,5 tyg usg no ciekawa jestem co i jak...
    Mowilam, ze sie stresuje powiedziala ze musialby byc mega ogromny jakis stres zeby cos sie stalo, jedynie dla mnie to bedzie dyskomfort wiec troche mi lzej;)

Mam pytanie: kolezanka potrzebuje dla meza jakies suple zeby armie podkrecic mozecie mi polecic cos, na watku duzo tego ale moze cos podpowiecie, dzieki :)

Pozdrawiam Was bardzo, bardzo...

evus, jusst, Storczyk31, MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    ale jak? ale jak? co z czym? napiszesz?
    http://www.blondhaircare.com/2012/01/olejowanie-wosow-kurs-dla.html

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Mam pytanie: kolezanka potrzebuje dla meza jakies suple zeby armie podkrecic mozecie mi polecic cos, na watku duzo tego ale moze cos podpowiecie, dzieki :)

Jakies dwa tygodnie temu przeklejalam tu posta ktorego znalezienie zajelo mi z 15 minut, wiec zrozum ze mi sie nie chce jeszcze raz :P cofnij siem i popatrzaj.

Marie lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret nie da sie nie schizowac, czlowiek sie uczy z tym radzic :P
    trzymam kciuczki za betke <3

loret1 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jakies dwa tygodnie temu przeklejalam tu posta ktorego znalezienie zajelo mi z 15 minut, wiec zrozum ze mi sie nie chce jeszcze raz :P cofnij siem i popatrzaj.

Haha:) moze cos Ci w pamieci zostalo...;)
    Doooobra najwyzej wieczorem pogrzebie...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 15:51

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Loret nie da sie nie schizowac, czlowiek sie uczy z tym radzic :P
    trzymam kciuczki za betke <3

Trzymaj, trzymaj bo widze ze lekko nie jest... Glowa na pelnych obrotach a i cos dzis brzuch daje popalic :(
    No mam nadzieje, ze naucze sie panowac ;)

loret1
  • padington Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla loret
    MoBo wrote:
    Marie to go trzeba na jakies bombie witaminowo-spermowej posadzic przez min 2 miechy i sprawdzic jeszcze raz.
    U nas bylo 4% co mnie zalamalo bo tutatj norma to 15% O.o dopiero pozniej czytalam, ze 4 to ok. Ale dalam mojemu koktajl witaminowy i za 4 tygodnie mial powtorke i bylo 8%.
    Tu jest taki dobry watek o spermie i kazdy poleca te Anie84 bo ona ponoc jest w temacie i sie tam udziela.
    Tu Aszka podpowie gdzie isc.
    Moze jeszcze by hormony mu zrobic i wyslac z wszystkim do lekarza.

Jeszcze nie wszystko stracone trza sprawdzic czy zareaguje na leki. Tulam mocno i glowa do gory <3

loret1 lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padi dobra duszyczka z Ciebie, ae to nie ten :P
    bo wkleilam linka co moj bral w jakich ilosciach.

loret1 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padi dziekuje Kochana:)
    Mobo ja pamietam ze link byl:)ale tak gadalysmy z kolezanka i chcialam jej na szybko powiedziec i znalazlam cos na meskich sprawach liste zrobilam ale chcialaby w jednej tabletce no nic moze czyms meza podkreci:)

loret1
  • Jot Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret, jak już wielokrotnie pisałam, brzuch mnie pobolewał z różnym nasileniem i charakterem prawie do końca 4 miesiąca, a później pachwiny...ja nie mogłam długo stać, bo mnie szybko "łamało"....lekarze mówili że to normalne...ale co ciekawe, jak bywały dni w których brzuch mnie mniej albo wcale nie bolał to też schiza była dlaczego :)

Moko, loret1 lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loretka, MoBo to?
    To ze starego linka:

Wysłany: 15 czerwca 2015, 17:39

Margaret ja się trochę wtrace jeżeli chodzi o tą sperme bi my też ulepszamy. Ja zamiast gotowych preparatów (które zazwyczaj są drogie) stosujemy oddzielnie witaminy
    http://community.babycenter.com/post/a23357076/list_of_supplements_proven_to_boost_sperm_quality_and_count
    W linku znajdziesz listę do tego co tam podają ja dodaje mu wit D3 (1000) i magnez z B6. Ja sprawdziłam skład tego proxeed co Eltasz polecała to to samo. Ważne żeby dawki były jak podają podwyższone. Może sprawdź sobie co wyjdzie taniej.

Edit: moj bral q10 200mg

MoBo, loret1 lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst dokładnie ten miałam wkleić ale z telefonu to nie robota i wyszło jak wyszło buziaczki dla wszystkich

jusst, MoBo, loret1 lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago piękny prezent mamie robisz:) Zazdraszczam <3 A ten dr widać jakiś rozchwytywany, to może i rzeczywiście warto iść na konsultację, na pewno nie zaszkodzi, szczególnie, że widać, że nie zamierza się skupiać na Tobie tylko na J.:) Co do crohna, to dzieci siostry mojego męża mają tę chorobę. Nie wiem jakie Ty masz objawy, ale chyba przede wszystkim musiałabyś iść na kolonoskopię żeby to potwierdzić;/

Loretko jak ja kciukam za tą Twoją betę. A strach to już Ci pozostanie, więc musisz się przyzwyczaić niestety. Jak się już jest w ciąży, to przynajmniej w moim przypadku nagle takie zderzenie z rzeczywistością, bo to jednak nie jest tak kolorowo, że zachodzisz i potem przez 9 m-cy żyjesz w tym błogim stanie jak gdyby nigdy nic. Teraz się będziesz stresować, a jak się urodzi to już wiadomo- do końca życia;p

Mnie to najbardziej wkurza brak zrozumienia i świadomości wśród niektórych osób, którym powiedziałam i które zaraz mnie pytają kiedy idę na L4, jakby wystarczyło tylko zajść, iść na zwolnienie i spokojnie czekać na poród z uśmiechem na ustach;p
    Ale powiem Wam, że praca już mi daje w kość. Moja szefowa, która nie ma dzieci, jest jakby właśnie osobą, która myśli, jak napisałam wyżej. Nie wiem czy ona mi zazdrości, czy odlicza kiedy wreszcie pójdę na L4 (nie zatrudniają nikogo na moje miejsce, tylko dzielą się moimi obowiązkami, więc będą mieli jedną pensję do przodu), ale jak ostatnio usłyszałam jak na mnie nawija do koleżanki przez tel, to mi się przykro zrobiło. Poza tym kręgosłup już się odzywa od siedzenia przed kompem, no i ja mam do pracy daleko. Jak teraz zaczynają się te temperatury, to na pewno będzie jeszcze gorzej. Generalnie planuję jeszcze popracowac do końca czerwca, ale jak mnie wkurzą... :P

MoBo- ja używam oliwki na rozstępy z rossmana i od niedawna kremu na rozstępy z Pharmaceris dla przyszłych mam.Oleju kokosowego nie mogę używać do ciała, bo jak się raz nasmarowałam, to obudziłam się z mega bolesnymi pryszczami na ciele:( Ale zgadzam się z dziewczynami, jak masz mieć rozstępy, to i tak będą, choć warto nawilżać skórę, choćby po to żeby nie swędziała od tego rośnięcia brzucha:) A u Ciebie już coś widać? Ty to jesteś taka szczuplutka, że pewnie szybko nie da się zorientować:)

Jejku idę, bo mi elaborat wyszedł :P

MoBo, loret1 lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst tak to to ;)
    Loret można brać witaminy i nic z tego nie mieć, ważne są ilości. Przelec tylko co tam jest na tej liście i jakie dawki.

Dzięki dziewczynki za porady <3 zakupiłam oliwkę i spróbuje z kokosowym na zmianę. Dwa razy w ciągu dnia nie dam rady bo do roboty w klejących ciuchach nie pójdę :P
    Moko mnie juz brzuch wywala O.o mimo że waga poszła w dół, niedużo bo 1.5 kg, ale brzucha wciągać nie dam rady :P wiec juz wiem ze będę mieć bęben duuuuuzy.

evus, jusst, loret1, Moko, Jastin76 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Moko mnie juz brzuch wywala O.o mimo że waga poszła w dół, niedużo bo 1.5 kg, ale brzucha wciągać nie dam rady :P wiec juz wiem ze będę mieć bęben duuuuuzy.
    Ja w tym czasie miałam podobnie. Wciągnąć nie szlo i jakiś dyskomfort w dopasowanych jeansach :)

MoBo lubi tę wiadomość

‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ