35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Buziaki spóźnione urodzinowe dla Storczyka i She Wolf
! Dziewczyny oby życie ułożyło się Wam tak jak sobie wymarzyłyście !
MoBo, ponoć dużą rolę w tym czy się pojawią rozstępy czy nie odgrywa genetyka i choćby nie wiadomo co w siebie wsmarowywać to tego się podobno nie przeskoczy...Jeśli chodzi o mnie to ja natłuszczałam się oliwką bambino. Póki co zmian nie mam, ale mojej koleżance "poszedł" brzuch dwa dni przed porodem....mimo stosowania specyfików od początku ciąży.
Myślałam, że rachunek to Twoja "zasługa", przez korzystanie z ovuMoBo, Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Wasnie Jot, mojej kolezance tez dopiero sie zaczelo przed porodem.
tez myslalam zeby tylko oliwka zaczac, bo tak wczoraj chcialam cos uzyc i mam tylko jakies celulitowe specyfiki i nawet nie wiem czy to w ciazy mozna.
A i nawet myslalam o oleju kokosowym.
No wlasnie ja bylam grzeczna i bez netu dawalam radeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 11:09
evus, aszka, Storczyk31, Jot lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć laski
Mam lenia non stop, czytam, ale pisać mi się nie chcę. NO ale już napiszę...
MoBo, olej kokosowy, jak najbardziej. Szwagierka używała cała ciąże dwa razy dziennie, rozstępów echo. Kupię sobie, jak wypaćkam to co używam: Babydream balsam przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży, rossmanowy, bardzo dobry skład ma, ale śmierdzi mi...
evus, MoBo, aszka, Marie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja mam oliwke z babydreama, uzylam moze z 2 razy. poki co rozstepow nie mam. jedyne co, to bardzo przesusza mi sie od kilku tygodniu skora na brodawkach- uzywam oleju kokosowego- swietnie daje rade
ale tez czytalam, ze rostepy to glownie genetyka, jak maja sie zrobic, to zeby nie wiem jakie kremy, to i tak wyleza
a w ogole to witam siezjadlam wlasnie z pol kilograma truskawek- teraz bede latac siku
MoBo, loret1, aszka, Marie, jusst, Storczyk31, Jastin76, Moko, Jot lubią tę wiadomość
-
Helol
Saramago jaki super pomysl z takim piknikiem;) mama sie ucieszy!!!
Ja mam tendencje do rozstepow a np moja mama nie ma ani jednego...
Justintakze rozumiem Cie ale tez wiem ze mozna na wiele sie zgodzic;)
A ja przylazlam do roboty zlapalam wqrwa, brzuch mnie zaczal bolec mysle sobie luuuz luuuz ale jak to ja im bardziej mysle zeby sie luzowac tym sie bardziej spinam...
Zadzwonilam do poloznej z tego gabinetu co to chodze no i powinnam bete powtorzyc w niedziele albo dzis czego nie zrobilam wiec ide jutro...( oby uroslo cosik...)
Postanowilam podchodzic z dystansem ale jednak pikawa zabije szybciej jak sie pomysli ze byc moze tam cos sobie rosnie;) ech...
A za ok 1,5 tyg usg no ciekawa jestem co i jak...
Mowilam, ze sie stresuje powiedziala ze musialby byc mega ogromny jakis stres zeby cos sie stalo, jedynie dla mnie to bedzie dyskomfort wiec troche mi lzej;)
Mam pytanie: kolezanka potrzebuje dla meza jakies suple zeby armie podkrecic mozecie mi polecic cos, na watku duzo tego ale moze cos podpowiecie, dzieki
Pozdrawiam Was bardzo, bardzo...
evus, jusst, Storczyk31, MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość
loret1 -
nick nieaktualny
-
loret1 wrote:Mam pytanie: kolezanka potrzebuje dla meza jakies suple zeby armie podkrecic mozecie mi polecic cos, na watku duzo tego ale moze cos podpowiecie, dzieki
Jakies dwa tygodnie temu przeklejalam tu posta ktorego znalezienie zajelo mi z 15 minut, wiec zrozum ze mi sie nie chce jeszcze razcofnij siem i popatrzaj.
Marie lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:Jakies dwa tygodnie temu przeklejalam tu posta ktorego znalezienie zajelo mi z 15 minut, wiec zrozum ze mi sie nie chce jeszcze raz
cofnij siem i popatrzaj.
Haha:) moze cos Ci w pamieci zostalo...
Doooobra najwyzej wieczorem pogrzebie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 15:51
loret1 -
MoBo wrote:Loret nie da sie nie schizowac, czlowiek sie uczy z tym radzic
trzymam kciuczki za betke
Trzymaj, trzymaj bo widze ze lekko nie jest... Glowa na pelnych obrotach a i cos dzis brzuch daje popalic
No mam nadzieje, ze naucze sie panowacloret1 -
Dla loretMoBo wrote:Marie to go trzeba na jakies bombie witaminowo-spermowej posadzic przez min 2 miechy i sprawdzic jeszcze raz.
U nas bylo 4% co mnie zalamalo bo tutatj norma to 15%dopiero pozniej czytalam, ze 4 to ok. Ale dalam mojemu koktajl witaminowy i za 4 tygodnie mial powtorke i bylo 8%.
Tu jest taki dobry watek o spermie i kazdy poleca te Anie84 bo ona ponoc jest w temacie i sie tam udziela.
Tu Aszka podpowie gdzie isc.
Moze jeszcze by hormony mu zrobic i wyslac z wszystkim do lekarza.
Jeszcze nie wszystko stracone trza sprawdzic czy zareaguje na leki. Tulam mocno i glowa do goryloret1 lubi tę wiadomość
-
Loret, jak już wielokrotnie pisałam, brzuch mnie pobolewał z różnym nasileniem i charakterem prawie do końca 4 miesiąca, a później pachwiny...ja nie mogłam długo stać, bo mnie szybko "łamało"....lekarze mówili że to normalne...ale co ciekawe, jak bywały dni w których brzuch mnie mniej albo wcale nie bolał to też schiza była dlaczego
Moko, loret1 lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
nick nieaktualnyLoretka, MoBo to?
To ze starego linka:
Wysłany: 15 czerwca 2015, 17:39
Margaret ja się trochę wtrace jeżeli chodzi o tą sperme bi my też ulepszamy. Ja zamiast gotowych preparatów (które zazwyczaj są drogie) stosujemy oddzielnie witaminy
http://community.babycenter.com/post/a23357076/list_of_supplements_proven_to_boost_sperm_quality_and_count
W linku znajdziesz listę do tego co tam podają ja dodaje mu wit D3 (1000) i magnez z B6. Ja sprawdziłam skład tego proxeed co Eltasz polecała to to samo. Ważne żeby dawki były jak podają podwyższone. Może sprawdź sobie co wyjdzie taniej.
Edit: moj bral q10 200mgMoBo, loret1 lubią tę wiadomość
-
Saramago piękny prezent mamie robisz:) Zazdraszczam
A ten dr widać jakiś rozchwytywany, to może i rzeczywiście warto iść na konsultację, na pewno nie zaszkodzi, szczególnie, że widać, że nie zamierza się skupiać na Tobie tylko na J.
Co do crohna, to dzieci siostry mojego męża mają tę chorobę. Nie wiem jakie Ty masz objawy, ale chyba przede wszystkim musiałabyś iść na kolonoskopię żeby to potwierdzić;/
Loretko jak ja kciukam za tą Twoją betę. A strach to już Ci pozostanie, więc musisz się przyzwyczaić niestety. Jak się już jest w ciąży, to przynajmniej w moim przypadku nagle takie zderzenie z rzeczywistością, bo to jednak nie jest tak kolorowo, że zachodzisz i potem przez 9 m-cy żyjesz w tym błogim stanie jak gdyby nigdy nic. Teraz się będziesz stresować, a jak się urodzi to już wiadomo- do końca życia;p
Mnie to najbardziej wkurza brak zrozumienia i świadomości wśród niektórych osób, którym powiedziałam i które zaraz mnie pytają kiedy idę na L4, jakby wystarczyło tylko zajść, iść na zwolnienie i spokojnie czekać na poród z uśmiechem na ustach;p
Ale powiem Wam, że praca już mi daje w kość. Moja szefowa, która nie ma dzieci, jest jakby właśnie osobą, która myśli, jak napisałam wyżej. Nie wiem czy ona mi zazdrości, czy odlicza kiedy wreszcie pójdę na L4 (nie zatrudniają nikogo na moje miejsce, tylko dzielą się moimi obowiązkami, więc będą mieli jedną pensję do przodu), ale jak ostatnio usłyszałam jak na mnie nawija do koleżanki przez tel, to mi się przykro zrobiło. Poza tym kręgosłup już się odzywa od siedzenia przed kompem, no i ja mam do pracy daleko. Jak teraz zaczynają się te temperatury, to na pewno będzie jeszcze gorzej. Generalnie planuję jeszcze popracowac do końca czerwca, ale jak mnie wkurzą...
MoBo- ja używam oliwki na rozstępy z rossmana i od niedawna kremu na rozstępy z Pharmaceris dla przyszłych mam.Oleju kokosowego nie mogę używać do ciała, bo jak się raz nasmarowałam, to obudziłam się z mega bolesnymi pryszczami na ciele:( Ale zgadzam się z dziewczynami, jak masz mieć rozstępy, to i tak będą, choć warto nawilżać skórę, choćby po to żeby nie swędziała od tego rośnięcia brzucha:) A u Ciebie już coś widać? Ty to jesteś taka szczuplutka, że pewnie szybko nie da się zorientować
Jejku idę, bo mi elaborat wyszedłMoBo, loret1 lubią tę wiadomość
-
Jusst tak to to
Loret można brać witaminy i nic z tego nie mieć, ważne są ilości. Przelec tylko co tam jest na tej liście i jakie dawki.
Dzięki dziewczynki za poradyzakupiłam oliwkę i spróbuje z kokosowym na zmianę. Dwa razy w ciągu dnia nie dam rady bo do roboty w klejących ciuchach nie pójdę
Moko mnie juz brzuch wywalamimo że waga poszła w dół, niedużo bo 1.5 kg, ale brzucha wciągać nie dam rady
wiec juz wiem ze będę mieć bęben duuuuuzy.
evus, jusst, loret1, Moko, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoBo wrote:Moko mnie juz brzuch wywala
mimo że waga poszła w dół, niedużo bo 1.5 kg, ale brzucha wciągać nie dam rady
wiec juz wiem ze będę mieć bęben duuuuuzy.
MoBo lubi tę wiadomość