X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    P.S. Jusst, Cebula?! WTF?! :O
    Jakaś sciema z tą cebulą, jak klikniesz w suwaczek, to jest ładny granat :D

krycha.stara, MoBo lubią tę wiadomość

• rybka33 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Phyllis wrote:
    i jeszcze ja ustawiam się z Wami w kolejce :)

I ja czekam w kolejce niech będzie ze czwarta :-D wiec same nie zostaniecie :-)
    Ja także ustawiłam się w kolejce :)

karina76, MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość

:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    chyba nawet blady sikaniec wyszedł.

Aaaaaaaaaaaaa!!! <3 kciuki!

MoBo, karina76, Kazia lubią tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nerwu wywaliła bo nic po pięciu minutach nie było,ale po dwóch godzinach cos mnie tknęło i oto jest tak
    http://static.pokazywarka.pl/i/6669857/713437/wp-20160610-16-55-55-pro.jpg

Dani, Marie, krycha.stara, MoBo, jusst, Moko, Jastin76, tAnia, Jot, evus, bulkaasia lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Kazia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Z nerwu wywaliła bo nic po pięciu minutach nie było,ale po dwóch godzinach cos mnie tknęło i oto jest tak
    http://static.pokazywarka.pl/i/6669857/713437/wp-20160610-16-55-55-pro.jpg
    Kochana, to nie jest bladzioch, to jest druga kreska, po cichu gratuluję, kiedy beta ?

krycha.stara, karina76, MoBo, jusst, Jastin76, evus lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina mi tez to na kreske wyglada, no wspaniale! Co za radosc! :)

krycha.stara, Kazia, karina76, MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Marie Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny,
    ja cholera też ostatnio rzadko bywam - to znaczy bywam codziennie i podczytuje, ale jakoś do pisania nie mam weny.
    Nowym ciężarówkom - raz jeszcze gratuluję i trzymam kciuki za dalsze powodzenie. Tym, co już za chwilę zostaną mamami na "full time" - aaaa, szczęścia i udanego rozwiązania.
    A całej reszcie - buziaki i uściski.

My dzisiaj po pierwszej wizycie u androloga. Przyszliśmy z kompletem badań, a Pan doktor powzdychał, pomartwił się oraz odzyskał humor jak mu powiedzieliśmy, że nie mamy nic przeciwko in vitro. Bo wychodzi na to, że żeby było pewnie u nas, to już chyba tylko to zostaje. Bo ja mało jaj, a P. słabe plemniki. No tak się dobraliśmy:) Za to P. dumny jak paw, bo był przerażony fatalnym seminogramem, a doktor mu powiedział, ze "jak na in vitro, to i tak za dobre plemniki ma". Więc chłop nowych skrzydeł dostał:):):)
    No i na 22.06 mamy wizytę u dr. Janeczko w Parensie.

No i tyle po krótce u nas. Buzi dupci - jak to mawia Saramago.

aaa, i jeszcze chyba "franca małpka" czai się za rogiem, bo temperatura coś spadła. a już liczyłam po cichu, że może se zapomniała cholera o mnie.

krycha.stara, Kazia, karina76, MoBo, Moko, Jastin76, Dani, Saramago, loret1, Jot, evus lubią tę wiadomość

ja: 37 lat, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,64
    11.12.2016 - punkcja :(
    28.03.2017 - początek stymulacji do II IVF - przerwane w 7 dniu cyklu
    22.04.2017 - pozytywny test, ciąża naturalna
    25.05.2017 - [*] Mój Aniołek 8/9 tydzień córeczka
    25.09 - start IVF - :(
    on: oligoteratozoospermia
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie ostrożnie podchodzę ;) Beta wyznaczona na 11 dzień po transferze czyli we wtorek popołudniu i tego się trzymam :)

Dzieki za przekonanie bo ja nadal nie wierze ;)

Marie, MoBo, Jastin76, Dani, Kazia, tAnia, loret1, Jot, evus lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Karina!!!!! Ale super, strasznie się cieszę tak po cichutku i trzymam kciuki za betę ♡♡♡
    Krycha, może to i dobrze, że się specjalnie mie starasz, prędzej czy później z zaskoczenia Cię trafi :)
    Marie fajnie, że macie plan. Od razu skrzydełka rosną;)

Ja coś ostatnio zaliczam spadek formy po powrocie z pracy, tak więc poleguję sobie jak tylko przekroczę próg domu. Pary brak, ale Wam życzę dużo siły i optymizmu na najbliższy weekend :) buziaki

Marie, krycha.stara, karina76, Jastin76, Dani, tAnia, Jot, evus lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina mi to tez wygląda na kreche :) no ale czekamy do wtorku.

Krycha to tam powodzenia <3

krycha.stara, karina76, Jastin76, evus lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Witam. Kolezankom, ktore obstawialy u mnie cionze, radze zmienic buchmakera, coby bidulki z torbami nie poszly ;-)
    W ogole to nie wiem, co ja tu robie. Przeciez ja sie zasadniczo nawet nie staram o ta cala przereklamowana ciONze! :-P
    Ciezarne, rosnijcie duze i zdrowe <3 Bezproblemowych porodow tym, co juz tuz-tuz <3 Tym niedobitkom, co jeszcze walcza , powodzenia, niech sie ta walka wreszcie skonczy <3 A teraz wybaczcie, przepadne na jakis czas w odmetach czekolady i alkoholu, papa!

Krycha nie szalej !!! Jak to przepadasz ??? Chcesz wypaść z kolejki ?? Potem będzie trudno wskoczyć pomiędzy nas bo my ciasno ustawione w szeregu jedna za drugą nie wpuszczamy z doskoku nawet Ciebie ;) i czekamy cierpliwie niech będzie po Twojemu na przereklamowana ciONze :-D ;-) :-) przemysł to jeszcze kochana ;-) :-) :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 23:27

karina76, MoBo, Storczyk31, tAnia, loret1, Moko, krycha.stara, evus lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejku hejkum wita się i życzę udanego weekendu. Ja standardowo lecę do roboty dziś i jutro, ale nic to... przeżyjemy, co mamy nie przeżyć :)
    Karinka gratulacje. W ogóle fajnie, że się tak udaje i powoli nasz wątek nie będzie dla starających się. Może jakaś świeża krew dołączy, coby nie zostały same weteranki tu..:)))
    swoją drogą, może powinnam już pomyśleć o emeryturze ovufriendowskiej ;))))

Gratuluje zaciążonym, trzymam kciuki za każdą przyszłą mamusie, cieszcie się z radości póki możecie :P a za wszystkie przyszłe będę wznosić dzisiaj toast. wieczorem ;)

ciao.

krycha.stara, Jastin76, tAnia, Marie, jusst, loret1, Kazia, Jot, Moko, karina76, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.

Ja dzisiaj dla odmiany w kiepskim nastroju :( Będąc na zakupach kupiłam test by potwierdzić na innym że to wsystko realne. W aptece dano mi taki firmy diagnostic.Po wykonaniu testu nawet cienia nie było i weź. tu człowieku badz mądrym
    http://static.pokazywarka.pl/i/6672105/296178/fb-20160611-13-47-45-saved-picture.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 14:54

krycha.stara, evus lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina nie martw sie, jest bardzo wczesnie i rozne testy moga nie wykazywac. A inne moga. Kiedy idziesz na bete?

krycha.stara lubi tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce iść we wtorek i tego się trzymam.Pytalam na wątku ivf
    Co myśleć w takiej sytuacji i zdanie jest takie że sugerować się dodatnim bo kreska z powietrza się nie wzięła.Odnoście drugiego ujemnego wcale nie musi być tak czuły jak to się pisze.No w każdym razie więcej testów nie robię bo oszaleje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 17:03

krycha.stara lubi tę wiadomość

• Kazia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karinko u mnie też tak było, że jeden test mi wychodził bardzo wcześnie a inne mimo, że na pudełku taka sama czułość, to też mi nie wychodziły. Trzymam kciuki.

aszka, karina76, evus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Ja narazie ostrożnie podchodzę ;) Beta wyznaczona na 11 dzień po transferze czyli we wtorek popołudniu i tego się trzymam :)

Dzieki za przekonanie bo ja nadal nie wierze ;)
    ja mialam mniej widoczna kreske i beta około 100. Jestes w ciazy :D

karina76 lubi tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Dzis poszłam na betę niestety wynik poniżej 0,1.Tak wyglądający test okazał się oszukańcem....trudno uwierzyć i przełknąć porażkę.Serce chciało mi pęknąć gdy zobaczyłam świeczki w oczach męża.
    Gorsze od mego rozdarcia wewnętrznego jest świadomość że nie mogę spełnić jego marzenia,chociaż on nigdy nawet nie dal mi tego odczuć.Pominę już fakt że czuję się jak wybrakowana kobieta.
    Ja wiem że podniosę się i będę dalej walczyć....dla mojego męża,bo nie ma wspanialszego człowieka na ziemi niż on.Dla mnie jest sensem,nadzieją i chęcią do życia.Jest jedynym cudem który mnie spotkał do tej pory i nie wiem czy potrafiłabym żyć bez niego.
    Jutro wracam do pracy,muszę chyba odpocząć troche od in vitro bo jestem juz zmęczona nie tak fizycznie jak psychicznie.Został nam jeszcze jeden zarodek za nim po niego wrócę musze zbadać co jest powodem niepowodzeń.Muszę ogarnąć siebie tą sytuacje i obmyśleć plan ale narazie musze odpocząć...Będę z wami nadal bo nikt nie rozumie takich sytuacji bardziej niż właśnie Wy.
    Dziękuję za wszystkie dobre słowa jesteście kochane <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 19:43

padington, MoBo, Storczyk31, bulkaasia lubią tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszko- mam nadzieje nie zniknac w pieluszkach :)

ledwo juz dycham, kochane moje, rzeczywiscie czuje, ze juz Maluch pcha sie na swiat. postaram sie zagladac do Was, ale jak znikne na dluzsza chwilke to kciukajcie za latwy porod :)

buziaki <3

Jot, Moko, krycha.stara, MoBo, Storczyk31, jusst, Dani lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Jot Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina76.........:(

karina76, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ